ALU! CO myslíte, půjdou opravit?

Centauria - FK

ALU! CO myslíte, půjdou opravit?

Příspěvek od Centauria - FK »

Zdravím, jsem co se týče alu lama, chtěl bych se zeptat všech co už alu disky mají, nebo měli jestli poškození, které je vidět na fotografii půjde opravit? Nebo už jsou v háji?

Za každý názor, budu vděčný

dIKEC :)

http://rapidshare.com/files/378532439/1 ... .jpeg.html
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: ALU! CO myslíte, půjdou opravit?

Příspěvek od Maty »

Z tý fotky nevypadá, že by jim něco bylo .... možná to vlevo ... řekl bych, že to opravit půjde :P

blbejší server pro nahrání fotky neznáš? 8-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Centauria - FK

Právě, u té vlevo si nejsem jistej, jesti to je jenom škrábnutý :(

Sorry za ten rapid, byl první co sem měl poruce :D :D

snad je tenhle vic userfriendly:

Obrázek
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

no dle fotek bych řekl že jsou jen okopané hrany..z čehoš to kolo uplně v levo je asi nejhůř..pokud jsou to jen ty hrany tak to spravit půjde..záleží však taky na pořizovací ceně..aby se to vyplatilo..
může to být jen škrábanec ale taky to může být okousaný..z této fotky se to špatně pozná..
Centauria - FK

Okousaný? Tý brďo a kolik myslíš, že stojí oprava? jak to vůbec opravujou? :?
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

pokud by to bylo jen odřený tak by měl stačit tmel s hlinikem..a pak jen přelakovat..jinak se hliník dá ještě zavařit..ale jak říkám z té fotky to nelze poznat..
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

Nevypadá to nijak extra hrozně. Hlavně aby byla v pořádku plocha, na kterou dosedá patka pneu.
Sám jsem opravoval tyhle kola:
http://schimi.rajce.idnes.cz/Schimi_2/#IMG_6957.JPG +následující 4 fotky

a výsledek:
http://schimi.rajce.idnes.cz/Schimi_2/#IMG_6994.JPG

A to byly pěkně okousany.
1,6 sportline 1999
Centauria - FK

Ty bláho seš machr :D No dneska mi přijdou tak se modlím, aby byli přiměřeně ok. Uvažoval jsem že bych je dal do pneu servisu na opravu. Sice to nebude levný, ale pokud nebudou moc zničený tak by to podle mě stálo za to :)
jesse - FK

Příspěvek od jesse - FK »

Schimi a cos na ně použil? Mám atlanty v podobným stavu a chtěl bych je trošku zkulturnit
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

jesse píše:Schimi a cos na ně použil? Mám atlanty v podobným stavu a chtěl bych je trošku zkulturnit
Nejdřív jsem e nechtěl rovnat ale jen poopravit. Výstupky jsem obrousil a menší rýhy vybrousil pryč. Velké rýhy a díry na okrajích jsem vyrovnal epoxidem s obsahem kovu. Takové tmavošedé dvousložkové lepidlo. Potom jsem okraje vybrousil do kulata a původního tvaru. Nastříkal základem, pak plničem. Obrousil jsem plnič do hladka 600 šmirglem nasucho. Na to matný černý lak, oblepil jsem to a stříbrný lak na okraj ráfku. Nakonec bezbarvý lesklý lak.

Když jsem na to chtěl nasadit gumy, nechal jsem se v pneuservisu přesvědčit, abych nechal 2 bouchlá kola vyrovnat. Jedno za 600,-. Potom jsem na nich ještě poopravil lak, naštěstí jen zezadu.
1,6 sportline 1999
Centauria - FK

Tak už na nich pracuju. Rozhodl jsem se to poopravit sám, vím že výsledek nebude zrovna nej, ale 4000 zato jak mi řekli v pneu-magika fakt nedám :( Poškození, které jsou směrem ke středu disku se mi daří opravit (světe div se)BRUSNOU pastou :D Jdou krásně pryč malé škrábance a hlavně ty malé tečke, které jsou po celých kolech, pravděpodobně něco co odlítavolo od brzd. Nejhorší to bude na okrajích, tam sem se to rozhold zbrousit mini vrtačkou a potom překrýt tmelem, plničem, stříbrným lakem a bezbarvým lakem.

Nejvíc mám obavy z toho lakování, protože si nejsem jistej jestli to stětcem bude zrona ono. Ale když se jedné jenom o ty okraje tak to snad půjde 8-)

Jinak kdyby někdo chtěl s alu navštívit pneu-janda tak kola berou nejdříve až "po sezóně" podle toho co mi řekli, nejdříve za 3 týdny :thumleft:
Odpovědět