napeti na kastli?

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Lukin - FK

napeti na kastli?

Příspěvek od Lukin - FK »

ahoj mam takovy problem nevite nekdo proc kdyz jedu autem nebo posloucham radio atd proste kdyz sedim v aute a pak jak z neho vylizam a dotknu se karoserie tak me to kopne nevim cim to je mam vse zapojene ok si myslim...poradte....diky
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Re: napeti na kastli?

Příspěvek od SatandaS »

sorry za OT ale mám ten samej problém. Ale mě v poslední době kope všechno :lol: když se dotknu železa někdy i o něco jiného nechápu :scratch:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Statická elektřina, naprosto běžný jev, kup si kožený sedačky a budeš mít pokoj. Nebo jezdi nahatej.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Alebo kus reťaze ťahať za autom, ako ruské cisterny na PHM, prípadne medený uzemňovací pásik . :lol: :lol:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo řetěz taky funguje, ten jsme montovali na vojně na PV3S, když vozili munici na ostré střelby. :lol:
zdick - FK

Příspěvek od zdick - FK »

Taky poslední dobou dostávám jemný polechtání od plechu dveří, když vystupu a zavírám je. Z železných klik už mám noční můry, řeším to tak že se nejprv jenom lehce dotknu a až pak ji chytím pořádně. Když dostanu pecku, tak jí alespoň čekám. Když ne, je to zlomek vteřiny co mě nezdrží.
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Přestaňte nosit oblečení z umělých materiálů, vyhoďte potahy sedadel který jsou ze 100% uměliny a přestane to. Já jsem teď pár dní jezdil bez potahů a nic - teď jsem vrátil potahy a dostávám kopanec snad pokaždé.

EDIT: nebo se při vystupování pořád přidržujte kovové části dveří.
Lukin - FK

Příspěvek od Lukin - FK »

heh tak sem aspon rad ze nejsem v tom sam mel sem strach ze sem neco spatne pripojil ale tim to asi nebude cele sou to nekolikrat prosel a vse je jak ma byt asi to bude ta staticka elektrina no...:D:D:D
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

Taky jsem si první myslel že je někde chyba ale když mě to začlo pak kopat všude doma v práci.....tak už jsem ten pocit neměl a tak jsem se neptal. Ale když jsem to tu viděl napsané tak jsem se přidal ;)
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Proti kopanci při vystupování je jednoduchá rada. Chytit se za rám okna a nebo jinou kovovou část auta a teprve potom stoupnout na zem ;)
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Stačí vhodná kombinácia koberca a topánok a o elektrošoky som mal postarané aj v kancelárii. Keď som sa chytil kľučky, tak to nebolo nič moc :o , tak som sa vtedy naučil nechytať kľučku priamo, ale výboj som nechal preskočiť cez rukáv.
mikka

Příspěvek od mikka »

Tohle mi vadilo velice u Š1000MB, asi dík kombinaci materiálu sedadla a oblečení jsem dostával pěkné rány při každém zavírání dveří po vystoupení z auta. Pak jsem se naučil dotknout se kastle nejdřív klíčkem, který jsem držel v ruce za kovovou část. Jiskra přeskočila z klíčku do kastle, a já jsem nic necítil.
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Placnete si nejdrive vzdycky rukou do strechy nez zavrete dvere. A zadnou ranu uz nikdy nedostanete. Tohle mi kdysi poradil jeden stary pan a mel pravdu .)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
ales - FK

Příspěvek od ales - FK »

Stačí mít boty s antistatickou podrážkou.Vždy když nejedu v pracovních botách tak dostávám rány :lol:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Jeden čas se taky prodávali takový antistatický ocásky z nějaký gumy na š120 se to přidělalo šroubkem na nárazník .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Ty pásky jsou na nic a v tomhle případě obzvlášť, nabitý je řidič a vybíjí se o auto. A i kdyby ty pásky fungovaly a tu kastli uzemňovaly (což nečiní), tak by se to vybíjení jenom umocnilo.
Pokud by ty pásky skutečně uzemňovaly, mohlo by to fungovat pro případ, že se jízdou nabije kastle a vybíjí se přes člověka, stojícího na zemi v antistatické obuvi.
Odpovědět