napeti na kastli?
-
Lukin - FK
napeti na kastli?
ahoj mam takovy problem nevite nekdo proc kdyz jedu autem nebo posloucham radio atd proste kdyz sedim v aute a pak jak z neho vylizam a dotknu se karoserie tak me to kopne nevim cim to je mam vse zapojene ok si myslim...poradte....diky
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Re: napeti na kastli?
sorry za OT ale mám ten samej problém. Ale mě v poslední době kope všechno
když se dotknu železa někdy i o něco jiného nechápu 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Statická elektřina, naprosto běžný jev, kup si kožený sedačky a budeš mít pokoj. Nebo jezdi nahatej.
-
Abdul - FK
Alebo kus reťaze ťahať za autom, ako ruské cisterny na PHM, prípadne medený uzemňovací pásik .

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Joo řetěz taky funguje, ten jsme montovali na vojně na PV3S, když vozili munici na ostré střelby. 
-
zdick - FK
Taky poslední dobou dostávám jemný polechtání od plechu dveří, když vystupu a zavírám je. Z železných klik už mám noční můry, řeším to tak že se nejprv jenom lehce dotknu a až pak ji chytím pořádně. Když dostanu pecku, tak jí alespoň čekám. Když ne, je to zlomek vteřiny co mě nezdrží.
-
Vrba - FK
Přestaňte nosit oblečení z umělých materiálů, vyhoďte potahy sedadel který jsou ze 100% uměliny a přestane to. Já jsem teď pár dní jezdil bez potahů a nic - teď jsem vrátil potahy a dostávám kopanec snad pokaždé.
EDIT: nebo se při vystupování pořád přidržujte kovové části dveří.
EDIT: nebo se při vystupování pořád přidržujte kovové části dveří.
-
Lukin - FK
heh tak sem aspon rad ze nejsem v tom sam mel sem strach ze sem neco spatne pripojil ale tim to asi nebude cele sou to nekolikrat prosel a vse je jak ma byt asi to bude ta staticka elektrina no...
:D:D
- SatandaS
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem si první myslel že je někde chyba ale když mě to začlo pak kopat všude doma v práci.....tak už jsem ten pocit neměl a tak jsem se neptal. Ale když jsem to tu viděl napsané tak jsem se přidal 
-
Zdenex
- Kontaktovat uživatele:
Proti kopanci při vystupování je jednoduchá rada. Chytit se za rám okna a nebo jinou kovovou část auta a teprve potom stoupnout na zem 
-
nebulus - FK
Stačí vhodná kombinácia koberca a topánok a o elektrošoky som mal postarané aj v kancelárii. Keď som sa chytil kľučky, tak to nebolo nič moc
, tak som sa vtedy naučil nechytať kľučku priamo, ale výboj som nechal preskočiť cez rukáv.
Tohle mi vadilo velice u Š1000MB, asi dík kombinaci materiálu sedadla a oblečení jsem dostával pěkné rány při každém zavírání dveří po vystoupení z auta. Pak jsem se naučil dotknout se kastle nejdřív klíčkem, který jsem držel v ruce za kovovou část. Jiskra přeskočila z klíčku do kastle, a já jsem nic necítil.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Placnete si nejdrive vzdycky rukou do strechy nez zavrete dvere. A zadnou ranu uz nikdy nedostanete. Tohle mi kdysi poradil jeden stary pan a mel pravdu .)
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
ales - FK
Stačí mít boty s antistatickou podrážkou.Vždy když nejedu v pracovních botách tak dostávám rány 
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jeden čas se taky prodávali takový antistatický ocásky z nějaký gumy na š120 se to přidělalo šroubkem na nárazník .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

Ty pásky jsou na nic a v tomhle případě obzvlášť, nabitý je řidič a vybíjí se o auto. A i kdyby ty pásky fungovaly a tu kastli uzemňovaly (což nečiní), tak by se to vybíjení jenom umocnilo.
Pokud by ty pásky skutečně uzemňovaly, mohlo by to fungovat pro případ, že se jízdou nabije kastle a vybíjí se přes člověka, stojícího na zemi v antistatické obuvi.
Pokud by ty pásky skutečně uzemňovaly, mohlo by to fungovat pro případ, že se jízdou nabije kastle a vybíjí se přes člověka, stojícího na zemi v antistatické obuvi.