klakson - akusticka houkacka - nefunguje

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
spokez - FK

klakson - akusticka houkacka - nefunguje

Příspěvek od spokez - FK »

Zdravim,
prestala mi nedavno houkat houkacka. Odpojil jsem ji, do konektoru pripojil voltmetr a "zatroubil" - napeti tam bylo. Takze jsem predpokladal vadnou houkacku. Koupil jsem novou, zapojil, ale problem se nevyresil, houkacka stale nehouka. Pojistka je samozrejme OK (svetelna houkacka take funguje), zkusmo jsem jeste vyzkousel tlacitko na volantu - tam je napeti take (pri odpojene houkacce neni napeti ani ve spinaci, takze kabely by mely byt v pohode).
Je nejaka moznost, jak houkacku vyzkouset mimo auto? Staci ji napojit na 12V?
Abdul - FK

Re: klakson - akusticka houkacka - nefunguje

Příspěvek od Abdul - FK »

napoj priamo na 12V a vyskúšaj.
spokez - FK

Tak vypada to, ze z houkacky neco leze, nemam bohuzel po ruce tak silny zdroj, ale nejake chropteni houkacka vydava, takze ta vypada, ze bude v poradku. Tak kde muze byt problem??
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nemáš silnej zdroj? ... nemáš v autě baterku? ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
spokez - FK

No jasne, to jsem trouba .. ok, zitra jeste vyzkousim pripojit natvrdo k baterce, nicmene uz ted to vypada, ze ta houkacka asi je v poradku - zitra si to asi jen potvrdim (bohuzel)
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A máš v pohodě ten čep co dosedá na kroužek volantu ,má kontakt?.
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Zdá sa mi, že na volante je spínaná kostra, takže + je dole na svorkovnici stále, nie po stlačení.
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Presne tak. Spinana je kostra. Ale spokez pripojoval voltmetr na konektor ne na kostru a kladny kabel konektoru, takze to nema vliv...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
spokez - FK

Presne tak, meril jsem napeti primo na konektoru, kterym je houkacka pripojena. Zkusil jsem obe houkacky pripojit primo k baterce a jak stara, tak nova funguji bezvadne.. tak jsem budto blazen, nebo fakt uz nevim..
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Nekde bude asi veliky prechodovy odpor nebo neco podobneho. Zkusil bych sundat volant a spojit volantovou tyc s "vysuvnou tycinkou" primo, treba sroubovakem.
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja by som zistil na ktorom pine konektoru húkačky je stály plus 12V ( voltmeter ukáže 12V voči kostre ). Potom by som týchto 12v pripojil na húkačku a druhý kontakt ukostril niekte v motore. Ak to bude húkať, tak chyba je medzi húkačkou volantom. Ak nie, tak chyba je medzi húkačkou a poistkou.
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

mě taky nechtěl fungovat klakson a zjistil jsem, že ho tam nemam :(
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

:D :mrgreen: :salut: :lol:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

:D neví někdo o nějakém klaksonu aby co nejvíc troubil? chci fakt nějakýho řvouna :D
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Sežeň si trumpetu z lokomotivy :king:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

kdyby to bylo tak lehký :D
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ja som mal podobný problém - klaksón trúbil čoraz slabšie, čoraz viac som musel trieskať po volante aby vôbec trúbil a nakoniec prestal trúbiť úplne. Tak som to zobral kompletkou - kontrola zapojenia na volante - ok, napätie na klaksóne v kabeláži - ok, napätie na SAMOTNOM klaksóne (mám prerobený z fiatu - 2x trúba, kostra klaksónu je vlastne jeho kovový držiak na tie dve trúby, proste italo style forever :lol: ) som už ale žiaľ bohu nenašiel. Ešte raz som prezrel konektor, a našiel som tam oxidáciu. Riešenie - sprej na elektroniku a vystriekal som to tak, že keď zoxiduje hoc aj celé auto tak ten konektor prežije, doslova som ho utopil v tom spreji :D Výsledok - chyba odhalená a opravená -> oxidácia. A zasa trúbim ako talian :lol:
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
spokez - FK

Tak jsem zas nasel cas venovat se chvili autu - ve volante chyba neni, spojil jsem pod volantem oba hnede kabely primo a nic (resp. pripojeny voltmetr misto houkacky ukazal napeti, pripojena houkacka nehoukala). Zkontroloval jsem i konektor, jestli neni zoxidovany, ale je jako novy, pro jistotu jsem ho taky striknul nejakym kontaktolem, ale podle ocekavani, marna snaha.

Pak jsem na radu nebuluse zapojil houkacku, jak psal, tak to houkla, takze chyba bude v tom hnedem kabelu, co vede od houkacky do volantu nebo od volantu na kostru. Ted me jeste napada, ze jsem mohl ten od houkacky u volantu vlastnim kabelem pichnout na kostru a kdyz by houkala, tak je chyba v tom druhem a kdyz ne, tak je chyba v nem.. no takze dam jeste vedet .-)
spokez - FK

Tak prinasim rozreseni pripadu - problem uz je vyresen, zase houkam o sto sest .-)
Kdyz jsem zkusil premostit kabely vedouci k volantu, vyslo z toho, ze je chyba na tom od konektoru houkacky k volantu. Tak jsem ho studoval a hned kousek za konektorem houkacky byl ten kabel podivne vybouleny. Zkusil jsem spendlikem propichnout izolaci za bouli (tzn. konektor, boule a pak spendlik) a spojil to pres zkousecku s prislusnym kontaktem v konektoru a voila - zadny kontakt. Takze jsem sudnal konektor, zakratil kabel, nasadil konektor a bylo hotovo. Ale ze to bude takova blbost, to by me teda nenapadlo.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja som mal podobnú chybu, akurát že som ten prerušený kábel rýchlo odhalil. Nakoniec som zistil, že oba káble za chladičom mali všeliak poškodenú izoláciu, čudujem sa, že to nevyrážalo poistku, alebo stále netrúbilo :D . Tak som pri vzduchovom filtry oba káble odstrihol a dal nové.
fakir - FK

Příspěvek od fakir - FK »

Prosím o radu nefunguje mi na Feldě 1,3mpi klakson při zapnutém klíčku pokud ho vypnu a vytáhnu ze spínací skříňky tak normálně troubí.
Na autě byl měněný oříšek spínací skříňky tak nevím jestli nemohl někdo udělat třeba chybu v zapojení drátů na oříšku ?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Tak to na 100% je chyba v zapojení spínačky.Někdo dal kablík z trvalýho napájení na kolík kde je jen po vytažení klíčku.
fakir - FK

Teď jsem kontroloval zapojení kabelů na spínačce a je to správně. :scratch:

Jen s tím rozdílem, že černý dráty tam jsou 2 a jeden z nich má na sobě ještě konektorek k připojení dalšího drátu.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No tak ty dva černý patřejí oba na 15ku,a na 30ce by měli být 2 červený (možná se to liší výbavou,teď se mi to nechce hledat) a na tom pinu P na spínačce by neměl být žádný drát.
fakir - FK

Přesně tak to je.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Hmm...tak to pak nevím....snad jestli není nějaká vada přímo v tom oříšku,nebo jestli se to nevyondilo nějak při montáži...jestli to vůbce jde.
fakir - FK

Tak jsem to asi vyzkoumal

na volantový tyči není kostra a je ukostřená jen když spínačka zamkne volant
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

:D :D ....tak to je fakt dobrý...
fakir - FK

No a největší legrace je, že oprava byla asi za 30 sekund hotová. Stačilo povolit třmen co drží páčky pod volantem a popustit je asi o 3mm dolu a bylo hotovo. Abych pravdu řekl tak by mě ani ve snu nenapadlo, že to bude taková kravina. :lol:
Wild - FK

Příspěvek od Wild - FK »

mam taky problem s klaksonem..
auto troubilo.. ted troubi jen s vypnutym klickem a jen nekdy .. a jeste nejak pofiderne..
napadl me kontakt na konektoru.. kde je umistenej klakson,respektive nejaky konektor po ceste ? :oops:
Odpovědět