cyklistický kolo

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: cyklistický kolo

Příspěvek od kejzi1 »

No možná bych vzal L-ko.Podle tabulek mi to vychází že je to tak na rozmezí.

Tady v Jihlavě jsem nenašel obchod ve kterým by GT prodávaly,ale v Třebíči jsem se díval že mají
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak: Nemas zac ;) a jsem rad, ze jsi spokojenej.... :) Jo a v tom obchodě, když jsi řekl, že si to rozmyslíš - to se na Tebe nekoukali divně, ale "světaznale". Naprosto přesně totiž věděli, že za půl hodiny zasedneš k netu a GT už bude na cestě k Tobě buhví odkud. :lol: Tohle je dnes běžná praxe a prodejci to moc dobře vědi. Nelíbí se jim to, ale co nadělaj.

kejzi: Pokud jsi tabulkově na rozmezí, tak to fakt chce vyzkoušet. Jo a opatrně s tím určováním velikosti podle výšky - je to jenom jeden z mnoha důležitých parametrů, hodně důležitý je poměr délky nohou/trupu a taky délka rukou... Jo a přesně jak psal Snehulak - za větší rám budeš rád na rovinkách, za menší v terénu, zatáčkách... Z toho důvodu mám Canyona Mko (!) a měřím 182cm, na lesní cestičky a slalom mezi stromy ideál.. Ale já jsem psychopat, ze mně si příklad neber :) Závěr - určitě vyzkoušet ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak mám v plánu jezdit většinou cyklostezky kde se střídá terén a lesní cesty,po městě moc jezdit nebudu
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

jediný co mi zarazilo bylo upevnění předního kola. taková malá tyčka co jde středem, jen si říkám že to určitě bude z dobrýho matroše :P
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

To moje kolo se stejným rámem, stejným osazením akorát je na něm napsáno 2009 a je tmavší barvy, teďka prodávaj v halfordu za 9.990 Kč s tím že maj akci 1+1 zdarma :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak: asi myslíš rychloupínák, měl bys ho najít i vzadu. Slouží "pouze" k upevnění kola ve správné pozici, nenese veškerou váhu - o to se stará náboj, kterým rychloupínák prochází ;)

Kovi: Takovej lepší průměr, osazení dostatečné, vidlici bych si nechal dodatečně upravit (jako základ je solidní). Brzdy mě moc neoslovily... Už jsem se o nic tady jednou rozepisoval - BR-M486 je totiž v podstatě jenom jinej název pro Deore. Moje pocity - brzdí, ale tím to končí, nějak jsem na nich nepozoroval výhody hydraulik oproti Včkům (nástup brzdného účinku, dávkování, krok páky). Celkově docela solidní kousek, asi bys byl spokojenej, ale ničím výrazně nevystupuje nad ostatní. Jenom takovej detail, co mě zaujalo: "Bontrager Jones XR, 26x2.25 vpředu, 26x2.2 vzadu". Tohle jsem fakt ani trochu nepobral. 1) Proč dělaj rozdíl mezi 2.25 a 2.2? To je rozdíl 0,05 palců, tedy asi 1,2mm. Navíc mi přijde, že všichni výrobci maj křivý metry nebo šuplery - 2.25 u Schwalbe se totiž může rovnat skutečnou šířkou třeba 1.9 u Hutchinsonu. no a 2) jsem nepobral, proč ten o 1,2mm širší plášť cpou dopředu, kde je minimum váhy jezdce (20-30%) a tím pádem je menší šance procvaknutí. Jak známo, tlak a šířka pláště jsou základní atributy ovlivňující pravděpodobnost procvaknutí. No nic, to jenom na okraj, neni to žádnej zásadní parametr a dá se během minuty vyměnit.

smrcek: nepsal jsi nahodou, ze to mas osazeny SRAMem 4.0? :)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Jj mám ;) prečo?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

smrcek píše:To moje kolo se stejným rámem, stejným osazením
Proto :) SRAM x Shimano je uz samo o sobe dost rozdil, tady se to navic lisi i v urovni modelovych řad ;)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

No ale to kolo v krámě za desítku bylo totožné s tím na které jezdím skoro každý den :) akorát mělo jinou barvu a na rámu napsáno 2009 a bylo dvakrát dražší :lol:

/já myslel 2009 celé kolo ne osazení :)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tak už sem si konenčně vybral a koupil kolo! :) Ve středu mi dorazí i se všemi doplňky co jsem si k tomu navymýšlel. Celková cena se vším je cca 18000 kč. Kolo stálo bez kačky 15 litrů ,ale prodejce mi nakonec dal 15 stovek slevičku. Teši mse na středu jak na vánoce :lol: .
Almond: díky za rady a postřehy.... jo a abych nezapoměl...je to tohle...
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Taky si budu muset pořídit nějaký kolo,abych stíhal prckovi... Ach jo.
Škoda,že jetý kola nepadají tak rychle na ceně jako auta. Mírně jetý a hlavně lehký by stačilo. :(
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Snehulak - FK

Kovi - hmm novej model toho co mám já. v realu je parádní, to sem si zkoušel v ramale
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Nebudu na to zakládat nové vlákno. Poraďte mi prosím nějaký fígl na pískající brzdy. Úplně nové špalíky zapískají těsně před zastavením, nebo při přibrzdění v nízké rychlosti. Ve větší rychlosti, nebo při intenzivním brzdění to žádný zvuk neprodukuje.
Jedná se o V brzdy, ráfky jsou hliníkové.
Alf

Příspěvek od Alf »

Na to se dávaly špalky zekřiva, myslím, že přední strana 1mm od ráfku, když zadní je už opřená.
Já dávám, ale špalky zásaně přesně rovně, aby lícovaly s ráfkem a žádné pískání se nekoná, záleží jaký máš špalky.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Kovi: ať slouží ;)

Dedla: no záleží, kolik do toho chceš vrazit... cena u dražších kol padá dost rychle, u levnejch tak moc ne no...

Atnarfus: pokud to brzdí a nevibruje, vůbec bych to neřešil, nejde o závadu. na minulym kole mi Včka za mokra řvaly takovym zpusobem, že jsem byl slyšet na 3km daleko. Za sucha ani pípnutí. Ale řeknu vám, je to účinnější než zvonek. Občas si se mnou chtěj pokecat i teď kotouče. Hlavní je, že to brzdí.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tak včera prvních 55 km za sebou a paráda, jsem maximálně spokojenej a nadšenej...:)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dedla píše:Taky si budu muset pořídit nějaký kolo,abych stíhal prckovi... Ach jo.
Škoda,že jetý kola nepadají tak rychle na ceně jako auta. Mírně jetý a hlavně lehký by stačilo. :(
Kup nějaký obyč a malinko ho potom načipuj... :D
Snehulak - FK

čus otravuju zase s kolem ;)
potřeboval bych pomoc s výběrem kola pro mladou. cenová relace cca 9 tis nejspíš taky horský a prej bílé 8-)
předem děkuji za návrhy.

ps. nemá si koupit stejný co já?
Alf

Příspěvek od Alf »

Ať nešetří, radši ji klidně přispěj, když kolo, tak něco co vydrží. Pokud koupí kolo za 9 000 tak do toho bude stejně investovat.
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,

Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

http://www.koloshop.cz/damska-201/mongo ... odel-2010/
Co tohle? Kamarád má Tyaxe, sice dražšího, lae je s ním spokojenej... a bílá tam taky je :)
Snehulak - FK

prej je hezkýýý :D

Alf - víš jak na ježdění dálek nebo výletů slouží tohle Obrázek
tohle je na ježdění po vsi, k babi, na jedno atd. z aukra mi to tady doporučovaný nebylo tak si raději nechám poradit od těch co jezdí a znají to.
vím že na lepší kolo by se musel částka zdvojnásobit, ale na to aby se to používalo rekreačně by to byla škoda peněz.

Kovi zatím díky za odkaz, kdybys na něco narazil šup sem s tím ;)
Snehulak - FK

prej i tohle je pěkný http://www.mojekolo.cz/4532-pells-phantom-comp nebo http://www.mojekolo.cz/8169-avalanche-3.0-red-white nebo http://www.mojekolo.cz/9546-kellys-scarpe-white

a co značka Specialized? tady jeden prodejce na to má akce

tohle si pořídil otec http://www.librakola.cz/shop/index.php?detail=4358
ale za jinou cenu naštěsti
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Tak odborníkem je tu na kola asi Almond, já jen dávm poznatky ,které teď sbírám. Co mi Almond říkal, tak ty Pellsy jso uhodně dobrý. Kola Specialized taky nejsou špatný. A ohledně toho GTíčka, já osobně mám Avalanche 2,0 Dics modelová řada 2010. A jsem nadmíru spokojenej. GT je amerika a zančka funguje bratru nějakých 35 let. To samý Mongoose, takže rámy apod už maj vychytaný. Pokud netouží nutně po kotoučích tak bych to GT taky bral. 3,0 je v uvozovkách nejchudší výbava řady Avalanche ,ale pořád je to kvalita, na níž se dá spolehnout. Nehledě na to, že po registraci na oficiálních stránkách GT dostaneš prodlouženou záruku.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Snehulak - FK

aha díky za info o GT protože sem si kupoval avalanche 2,0 ale rok 2009. tu co máš ty sem si zkoušel a je parádní ale stála 15tis :( takže se taky regnu.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Já dělal smutný voči že sem chudej strojvedoucí a dostal jsem 1500 slevu :)
Jo až se regneš tak ten kod co ti vygenerujou si nezapomen zapsat do záručáku
Snehulak - FK

:D :D to máš dobrý, mě nechtěl sundat vůbec nic prevít. tak sem se jen projel a šel ho objednat na netu :)

to modrý gt se jí taky líbí, já jí řek je to jak pro buzny :oops: barva
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

To bude zřejmě tím ,že je dámský :lol: :lol: :lol: :lol: kterej chlap (krom buzíka- což není chlap,ale ženská s ptákem) si koupí kolo s blankytnou modří..... :lol: :lol: :lol:
A co se týče kvality tak byc hještě dodal ,že sem v sobotu absolvoval amatérský MTB XC závod a trať byla opravdu brutální...když jse ms ijí procházel v duch ujsem viděl jak po třech kolech odnáším svoje GT rozpůlený s pláčem domů, ale! Stalo se jen to ,že mám malilinkou osmičku na předním kole, páč sem měl já kráva víc uzamčenou vidli. Jinak všecky komponenty chodí jak na drátkách a rám nemá škrábanec...a nikde nic...
Snehulak - FK

tak uvidíme jestli se ozve Almond a poradí. na výběr je toho hafo, jen vybrat dobře :scratch:
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Nejdřív bych rád uvedl, že nejsem odborník, ale pouze koncový uživatel - nadšenec :)

Snehulak: Z těch návrhů, co tu padly:
GT Avalanche 3.0 GTW: výbava nic moc, ale aspoň je na tom opravdu znát, že se jedná o dámské kolo - ať už geometrií, tak i vidlicí s měkkou pružinou. To se u ostatních modelů moc nevidí, škoda, že ta výbava tu neni o chlup lepší. Pokud by slečna měla řekněme nějakých 50-60kg, výměně pružiny za měkkou se tak jako tak nejspíš nevyhnete, takže by možná bylo lepší koupit vidli už rovnou s měkkou.
Schwinn Mesa GS(D) - trochu lepší výbava, ale nevim, jak je na tom vidlice - nejspíš bude se standartní pružinou... Pokud bys o něm uvažoval, chtělo by to nejdřív vyzkoušet a případně nechat vyměnit pružinu rovnou u prodejce... Nejedná se o dámské kolo - pokud ale bude vyhovovat, není to na škodu. Písmenko D v názvu značí Disc - kotoučové brzdy. Pokud nejsou vyloženě požadavkem, vyhnul bych se jim - propaguju názor, že u takhle levnejch kol je to jen zátěž navíc, což by dámu mohlo potrápit
PELLS 2009 PHANTOM Comp - ničím mě nezaujal, ničím mě neodradil - zklamání by se asi nekonalo, vyvážené (ale opět pánské) kolo, za tuhle cenu standart.
SCOTT Aspect 30 2009 - nejlepší výbava, oproti ostatním ale taky nejvyšší cena - pokud někdo ví, kde ho najít levně, mohla by to být velmi zajímavá varianta..

Obecně: pokud budeš pro slečnu kupovat pánský kolo, počítej s pravděpodobnou dodatečnou výměnou pružiny ve vidlici za měkčí, jinak by neměl bejt problém (jedině snad u nevhodně tvarovanýho sedla nebo nevyhovující geometrie, ale to je o vyzkoušení..)

Kovi: jakej závod sis zajel? jak to bylo dlouhý? :) Některé tratě dokážou být opravdu brutální, viděl jsem i jednu "amatérskou" trať, kde jsi vylít zpoza křoví a před tebou hluboký koryto potoka s 20 cm širokou lávkou - žádnej čas na reakci, brždění - buď jsi se trefil, nebo ne :lol:
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No byl to amaterskéj závod, ktere jkaždej rok pořádá cykloobchod kde sem koupil kolo. Zaregistroval jsem se a mám spousty výhod, slevy atd, ale hlavně dostanu vždy pozvánku na jakoukoliv akci co pořádaj stí m, že vstup a startovný zadara, jídlo, pítí a promopředměty (bidony, mazaní, čistíc prostředky ,duše atd..) Jela se silniční časovka a pak to MTB. Trat byla vytyčená v takový údolíčku, který je ze tří stran obklopený strmejma svahama. A když říkám strmý, tak strmý :lol: . Takže stopáky jako hovado, opravdu na malej tác a 2 - 3 kolečko od zhora.....sjezdy minimální....a když tak uměle zvlhčený, hlavně zatáčky a navezený kamení a suť,aby to z nás vymlátilo duši. Stoupání opět na několika bodech zvlhčený.... převýšení tak okolo 75 m odpočinkový zóny minimální. A pár vychytávek v podobě uměle vykopanech struh atd.....prostě masakr. Myslim, že i motokrosař by se na první pohled zaleknul :lol:
Jinak nemůžu si pomoc, ale musí mse o to podělit. Dneska jsem odpanil přední kolo. chytnul jse mněkde maxi trn z chroští a udělal defekt. překvapilo mě jak se snadno sundává plášt a vše pak zpět kompletuje...Paráda... :lol:
Jo a abych nezapoměl jedno kolečko mělo nějakých 900 - 1100 m +-. S tím ,že ale každých 10 m si si říkal co si komu udělal ? :lol: :lol: :lol:
Snehulak - FK

Kovi - z toho co popisuješ tak bych do toho šel jen na motce. na kole teda :puker: fuj tajbl takový nadšenec nejsem, to tě (vás) obdivuju

Almond - slečna právě klasický dámský nechce. aby to nevypadalo takhle jako tohle

váha je okolo 60 kg. takže u prodejce nechat rovnou vyměnit ju? a který bys doporučil? u mě si měl skvělý výběr
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Kovi: to zní velmi zajímavě, ale teď bych do toho nešel - na kolo letos pořádně ještě nebyl čas a já vyšlapu sotva schody v baráku, natož nějakej kopec na kole :lol: Kolik koleček jsi jel? Nemáš nějaký foto? :)

Snehulak: ten odkaz nefacha, ale pokud myslis geometrii ramu, kdy se horni a spodni ramova trubka predhanej, ktera bude niz, naprosto to chapu :D Takovej ram je dobrej akorat pro pošťačky, když u každýho vchodu sesedaj :) Moderní dámský kolo by mělo vypadat asi jako to GT Avalanche GTW... lehce upravená geometrie, měkká pružina, dámský řidítka.... Škoda, že ta 3ka nemá trochu lepší výbavu.. Po nějakym konkrétnim modelu se ti mrknu kdyžtak ve čtvrtek, ok? Teď toho mám ještě docela dost na práci... snad to nespěchá :oops: Co se pružiny týká - 60kg je tak na pomezí... ale pokud nebude jezdit extrémní terény nebo závody, měkčí pružinou nic nezkazíš... Třeba u RockShox Dart 1 bych vůbec neváhal, viděl jsem na tom jet kámošku, měla tam sériovou pružinu... Vzal jsem ji do těžšího terénu a ani tak nevyužila víc než polovinu zdvihu... U jinejch vidlí nemám zkušenosti, takže to chce určitě vyzkoušet, prokonzultovat s prodejcem... ;)
Snehulak - FK

Almond - ok budu ti moc vděčný, až budeš mít čas po něčem se poohlídnout.
jinak přesně to jak si napsal o těch trubkách :lol: http://www.mojekolo.cz/10721-leader-fox-indian pro pošťačky dobrý
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Almond and Snehulak : kluci a co ten Mongoose ve sněhulákový co sem na něj dávl odkaz?
Jinak já sedi ma kole opět po deseti letech, ale spad sem do toho rychle. Jezdím teď každou volnou chvíli. Kolo mám 3 - 4 týdny a za chvilku už budu pokořovat 500 ujetých km :) A ten závod, byl nad moje síly, ale aspoň sem si odzkoušel na co teď mám a nemám ,ale je pravda, že se ten den ode dne zlepšuje a volím horší a horší trasy....:) Baví mě to...akorát by to chtělo holčinu, vždky když dojedu dom strženej jak budík ,mám ale obrovskou chuť na to vlítnout :lol: :lol: :lol: :lol:
Jinak ten závod byl na 9 koleček a já odjel 7. Pak jsem odstoupil. A to jednak pro fyzický vyčerpání ( byl jsem po noční a nespal jsem) a jednak pro zranění a technický problém s pedálem a botou. V pátým kole mě totiž sundal jeden frajer a já padnul stehnem na šutr a při pádu se ještě nejak poondil kufr n abotě, takže sem se nemohl dlouho zacvaknout a jet na jednu botu nemá cenu a k tomu ta šílená bolest od toho šutru...ještě teď mám furt fialový jelito ;)
a nějaký to foto :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulak: zaberu se do toho jak budu mit chvilku casu ;)
Kovi: no vypadá to jako vypečenej závod... Jak tě sundal - to je přesně to, co mě na závodech děsí. Můžu jet technicky naprosto precizně (čistě teoreticky :lol: ) a pak mě někdo sundá.... to je prostě k nas*ání... 500km za 1 měsíc - klobouk dolu, pokud tohle udržíš, asi si rozmyslím předložení jednoho takovýho návrhu, nad kterym jsem uvažoval :lol:
Mongoose: whops, tenhle odkaz jsem přehlídl, byl moc nahoře :oops: Všechno pěkný až na ty kotouče, ty se mi prostě u tohohle kola nezamlouvaj (jednak mechanický neodvedou o moc lepší práci než V a jednak pro 60kg lehkou slečnu nejsou potřeba jakékoliv pokusy o zvětšení brzdné síly - tu zabrzdí i poryv větru :)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Jasný ty manuály se mi tam taky nelíběj....šlo by určo sehnat i se špalkama, ale mě šlo o tu konfiguraci.
O jakýpak návrh se jedná? Jinak pokud to počasí dovolí, rád bych jezdil kromě šichet denně. Chtěl bych tisícovku pokořit nejlépe do konce Července.
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Tak to by potom nemusel bejt špatná volba ;)

Přemýšlel jsem o návrhu nějakého cyklo FK srazu, ale zatim to odkládám na neurčito :) A když koukám na Tvuj nájezd km, tak na hodně neurčito :lol:
Snehulak - FK

Kovi - no podle fotek tak akorát na 125ccm :lol: a mohla by to být sranda. To tě to muselo hodně vzít 500 za měsíc :shock: to sem letos nenajel ještě ani na motorce, nějak není čas.

jinak ten mongoose co sem koukal po netu tak je všude s kotoučema :(
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Já se ve středu snad konečně dostanu do obchodu a vyzkouším si ten Avalanche abych věděl jakej si vybrat rám ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Cyklo- sraz není vůbec špatnej nápad. A nebojte se mě, slibuju že pojedu pomalu. Opravdu mě to chytlo...a hlavně chtěl jsem si nějak zlepšit kondičku a zároveˇn se i pokochám krajinou... ;)
Tak to je blbý když je všade jen s kotoučema...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak mě dnes na**aly.Jel jsem konečně do Třebíče otestovat si kolo kvůli velikosti rámu.No GT Avalanche 2.0 2009 už tam neměl,tak jsem si testoval to co má Kovi a zjistil jsem že mi asi bude líp sedět L-ko,i pan prodejce to říkal.Jinak říkal že ta 2009 už u nich nebude,tak mi hned nabízel to dražší co má Kovi,no neříkám že jsem se na něm necítil dobře :D No tak jedu domů,že si konečně objednám kolo z toho shopu kde ho mají za 8700kč a oni ho zrovna dneska stáhly z prodeje.Asi rychle navštívím www.mojekolo.cz a holt ho vezmu za těch 9800kč nebo tak nějak je tam cena.Je to furt cena odpovídající??

Díky
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Já bych za desítku vybral Carerra Kraken v končícím halfordu a ukecal bych je o pát tisíc dolů :lol:

Čím kola převážíte? Sháním nějakej nosič a nemůžu se rozhodnout :( nemá někdo typ?
Díky za hlasy
FUNice TADY
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Snehulal: co takhle mrknout na SUPa? ;) Příjemně mě překvapily použitý pláště - kvalitka, což u týhle cenový hladiny nebejvá zvykem (samotný pláště jsou v hodnotě cca litr). I v ostatních ohledech mi to přijde solidně sestavený. Dalsi moje navrhy muzou casem postupne pribyvat ;)

Kovi: já se teď trochu rozjezdim (letos jsem na tom seděl asi 2x, teď mám konečně čas) a můžem něco dohodnout ;)

kejzi: pokud sis tenhle model vyhlid a myslis si, ze Ti bude vyhovovat, tak proc ne. Za tech 10k nic zasadne lepsiho nevymyslis ;)

smrcek: mam TENHLE nosic a povazoval bych ho za nejuspornejsi a zaroven spolehlivy reseni. Pokud bys nasetril na nejakej lepsi od Thule, jedine dobre. Obecne se radi bacha na no-name, ale se starym kolem jsem s no-name na strese odjezdil tisice km a nikdy se nic nestalo ;) Posledni dobou jsem si ale oblibil vozit kolo v aute - staci vyndat sedacky a plato z auta, sedlovku z kola a soupnout kolo kufrem dovnitr.. Normalne na stojaka - predni kolo otoceny od 90° do prostoru nohou spolujezdce, zadni kolo v kufru, prichytit k madlu zadnich dveri nejakym pruznym lanem :) Vejde se tak i do kratky, s kombajnem bys nemel mit nejmensi problem
Naposledy upravil(a) Almond dne čtv 10. čer 2010 1:06:42, celkem upraveno 2 x.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:Ok asi ho objednám ;)
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Tak já dovnitř dám dvě kola aniž bych sundaval jedinný kolo z rámu, ale pak se mi do auta nevejde králík a jsem s plánováním cesty v pytli :lol:
Díky za hlasy
FUNice TADY
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No já budu taky pak muset řešit nosič,protože do auta se mi to dávat nechce a asi by to ani nešlo,protože vzadu jezdí pes :lol:
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

My kola odjakživa vozíme na střeše páč v krátký 4 kola + 4 lidi + bagáž asi těžko.
Měli jsme noname držáky a xtisíc v pohodě, pak se pořídili kola s tlustou trubkou a bral jsem Thule ty co dal Almond (držák trubky kola má 2 "nohy")
A úplně v pohodě, akorát doporučuju jet pomalu (do 100km/h) a přikurtovat kola k sobě + k zahrádce ještě gumicukama aby se nemlátily.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Snehulak - FK

Almond - vypadá pěkně
a co tohle - http://www.mojekolo.cz/3811-gt-avalanche-2.0- v podstatě je to co mám já jen červený. to asi není co řešit nebo jo?
Kejzi - nechceš červený? viz odkaz
Odpovědět