Rozsvěcemí palubovky + světel při otočení klíčku

vybavení a úpravy interiéru atd.
Buchtozrout

Rozsvěcemí palubovky + světel při otočení klíčku

Příspěvek od Buchtozrout »

Tak jsem se dnešní příhodě se zapomenutím vypnutí světel :) konečně rozhodl udělat si automatické rozvěcení a zhasínání světel a palubovky. Po dlouhém uvažování jsem našel nejekonomičtější metodu. K celé akci vám stačí 2 spojky kabelů(v gm 2kč/kus). Stačí naspojkovat 1 kabel na každém vypínáčí a odpojit stálé napájení ze spínače na palubovku. Instalace je velice jednoduchá a zvládne ji téměř každý. Přikládám foto

Obrázek
(stále zapnuté světla při zaplé palubovce. Spojeni modřého a hnědého drátu)
Obrázek
(rozsvícení palubovky s otočením klíčku. Spojení bílého a zeleného drátu. Pozor musíte odpojit červený, jinak by mohlo dojík k přetížení)

Rád si poslechu vaše názory a případě dotazů piště

P.S. Omlouvám se za pravopisné chyby
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozsvěcemí palubovky + světel při otočení klíčku

Příspěvek od Maty »

Takovej dotaz ... Jak ty světla vypneš ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

myslím že se zhasnou po otočení klíčku na zpět..tedy až vypne motor :(
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

dle mě absolutně nesmyslná až skoro tuzingářská úprava, světla, alespoň obrysová, musej jít kdykoliv zapnout a vypnout nehledě na to zda je zaplej klíček nebo ne a další podle mě totální hloupost je rozsvícení světel dřív než vůbec nastartuju motor, nebo tak jako to maj některá auta že zapnu klíček rozsvítěj se světla a během startu zhasnou do obrysovek a po startu znova svítěj, taky pěkná blbost
Goofy - FK

taky si myslím..buďto klasický modul co ti rožne světla až po nastartování nebo radši nic..já sice nic takového nemám,ale za tu dobu jsem asi 2x zapoměl rožnout světla ;)
mikka

Příspěvek od mikka »

Když odpojíš červený drát u toho žlutého konektoru spínače obrysových světel, budou ti obrysová světla svítit jenom při zapnutém zapalování.
Navíc budeš mít spoustu věcí (obrysová světla, koncová světla, podsvícení všech vypínačů, ovládání topení a zásuvky, dál osvětlení přístrojovky včetně kontrolky obrysových světel, relé předních mlhovek a varovný bzučák, odhadem takových 50W) napájených přes slabý bílý drát (0,5 mm2), původní napájení je přes červený drát, který má průřez 1,5 mm2. Navíc to budeš mít napojené přes pofiderní prořezávací svorky, které se vyznačují tím, že spolehlivě nepropojují. Řekl bych, že ti to bude možná fungovat chvilku, než se to v těch svorkách prohřeje a vypálí.

K tomu propojení hnědého a modrého drátu u modrého konektoru spínače hlavních světel - je podle mne úplně zbytečné. Stejného efektu dosáhneš, když prostě necháš spínač hlavních světel trvale zapnutý. A vyhneš se tak použití té pitomé prořezávací svorky.
Buchtozrout

O tom nechani svetel v zapuntne poloze, je to sice pravda, ale muj klasicky problem je ten ze jsem si je omylem vypinal a pres den jsem nevidel zda svitim nebo ne. Druha vec, svetla se pri startovani vypnout a az naskoci motor tak se zase zapnout. A k vypinani dojde pri vypnuti motoru. A s tim cervenym dratem, delal jsem to s elektrikarem a on zjistoval jak vlastne ten vypinac(prepinac) funguje, a dochazi tam k prepinani mezi cervenym a tim prisvorkovanym dratem, proto je vytahly cerveny aby se nemohlo stat ze budou spojene vsechny 3.
Kristensen - FK

Příspěvek od Kristensen - FK »

No já teda nevim ale když si nejsem jistej zda svítím nebo ne tak se podívám na palubovku jestli mě svítí kontrolka
Buchtozrout

To je sice pravda, ale ja je pres den svitit nevidim, pokud nahodou nejsem ve stinu
Goofy - FK

no pokud svítí slunce přímo na palubovku a její ukazatele,tak kontrolku nevidí nikdo svítit ;) ale je jednodušší dát ruku k palubce jako stínítko ne?? :D
když už bych chtěl asi něco takového páchat tak si radši koupím automatické rozvěcovíní přímo na feldu :)
Buchtozrout

Jenze me se za to nechteli utracet penize, respektive jako chudy student sporim kazdou kacku, protoze jsem si na svoji milovanou felinku musel pujcit od rodicu...
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Montáží těma svorkama si koleduješ že budeš splácet ohořelý kus šrotu, nikdy bych je na světla nepoužil. Myslíš že 300Kč je moc za jistotu http://www.aukro.cz/item1012111517_akce ... 49_kc.html
Buchtozrout

V teto chvili je to hodne, mam sotva na benzin plus nejake ty opravy po puvodnim majteli. Ale jak vas tak posloucham asi to hodim zpet do puvodniho stavu...
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

http://www.postimage.org/image.php?v=gxJYdpJ udelej tohle je to do 100kč a když máš rele tak do 50 se vejdeš jo ten kontakt 15 ke spínačce ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
Odpovědět