chalani už dlhšie mám taký problém , prevodovka na voľnobeh ale už aj pri jazde hrkoce a piští , vyšliapnem spojku a je ticho , spojkové ložisko to nie je . je možné že je to povolená 5 ka? mal niekto podobný problém? olej Castrol Manual 80w/90 GL4
jazdil tam od výroby a vždy bolo všetko ok len posledne toto robí , ak to môže byť 5ka poradte kto ste to mali , mrkol by som nato , ak nie tak nato kašlem , díky
hrkotavá prevodovka
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Re: hrkotavá prevodovka
Nerobí to spojkové ložisko ale prevodovka preto potrebujem radu ohľadom prevodovky . stačí povedať či skúsiť dotiahnuť ten 5 prevod a zaistiť alebo sa nato vykašlať , nebudem dotoho tlačiť peniaze , na dva roky .
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Zkus bez sešlápnutí spojky řadit jednotlivé kvalty. Samozřejmě je nezařadíš, ale ani to nebude počítat zuby. Jenom ten zvuk se bude pravděpodobně měnit. Jestli to bude reagovat jenom na pětku, tak máš velkou šanci, že ti pomůže dotažení kol. Jestli to bude reagovat i na další rychlosti, tak je asi v háji některé ložisko na hřídeli.
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
Anfarus - takže dnes som bol von a zase sa rozchrastila , skúšal som to podľa teba a pri 5 to prestalo , teda v lete to dotiahnem . díky
Já mám taky dotaz.Na podzim mě odešla převodovka.Projevovalo se to tím,že při rozjezdu,ale i při dojíždění do křižovatky to mělo takovej třecí zvuk,jako když z ložiska vypadnou kuličky a třou se po sobě jen ty dva kroužky.Při přidání plynu to mělo takový loupavý zvuk.Tak jsem sehnal jinou.Teď po oteplení pozoruju hlavně na jedničku a dvojku takové chrastění,které nenastane pouze přidáním plynu,ale v oblasti otáček nad cca 3500 ot.Je to takové chrastění,jako když se dá na vibrující motor plechovka se šroubama.Vychází to od převodovky,ne od motoru,ale chrastí to v rytmu vibrací motoru.Nad 4000ot už to zase přestane.Když to naložím lidma,tak se to neprojeví,nebo jen neznatelně.Se zvyšující se zátěží a kvaltama to mizí,protože zatíženej motor se v těch otáčkách nekýve a nevibruje tak jako nezatíženej.Když je ráno zima,olej je v převodovce hustý a taky je to neznatelný.Původně jsem myslel,že se klepe nějaká hadice nebo bowden,ale vychází to z převodovky.Při tůrování motoru na místě nic slyšet není.Takže mám zase otravnýho brouka do hlavy.
Co s tím?Doufám,že se zase něco vysype
Ještě dodám,že na té delší poloose mám takovou vůli v obou kloubech,že se s ní dá otočit sem-tam snad o 45 stupňů.Nemůže to třeba způsobovat,že pak předlohová hřídel lítá sem tam.Na druhou stranu ta poloosa měla vůli i v zimě a nic nechrastilo.Tak co s tím?
Ještě dodám,že na té delší poloose mám takovou vůli v obou kloubech,že se s ní dá otočit sem-tam snad o 45 stupňů.Nemůže to třeba způsobovat,že pak předlohová hřídel lítá sem tam.Na druhou stranu ta poloosa měla vůli i v zimě a nic nechrastilo.Tak co s tím?
Tak povolen horní silentblok převodovky a znovu utažen na krev,dále utaženy povolené horní silenty chladiče(při lehkém pohybu chladiče nahoru a dolu se ozýval děsný skřípot) a ještě dotažen povolený levý dolní krycí plech.A ono to zmizelo.Sranda je,že teď nevím,čím to bylo.
Ještě jsem si všiml,že silentblok motoru je zpuchřelý a takový jakoby vyčvachtaný.Jenže na 1,6 stojí cca 500,-Kč.