Zadření motoru vlastní blbostí

:)
Scorpio - FK

Zadření motoru vlastní blbostí

Příspěvek od Scorpio - FK »

Výsledek "rozmrazování" - http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 56&t=16385

Mám felicii 1.3 + LPG.

Měl jsem včera takový problém že došel olej rosvítila se kontrolka a motor začal vydavat divne zvuky jako kdyby byl praskly vyfuk.Ale bylo to z motoru jako kdyby klepal retez o zeď když sešlápnu plyn z tak jsem šel hned koupit olej...kontrolka zhasla ale klepani je furt ale slabši + motor je strašně líný nechce startovat nechce jet na LPG jen na benzín a do kopce tam kde jsem zvyklí jezdit na 4 tak to na 3 sotva tahá :-( doufám že někdo poradí co s tím budu čekat a psát informace na vaše dotazy mám to auto tady ¨tak budu informovat o všem...co mam zkontrolovat atd..:-) P.S.: jak poznám zadřený motor protože doufam že jsem to nezadřel..=((
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Líné auto - blbne nechchce startovat

Příspěvek od Kuladmin »

no klidne je mozny ze jsi ho i pridrel pac kontrolka pokud primo svitila tak toho oleje tam byva uz fakt hodne malo. A prave todle je doprovazeno kovovymi zvuky.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak ono ta Felda je tak nesmrtelné auto, že až čumím. O své se neustále bojím, pozoruju ho, strýc na všechno kašle, mění olej jednou za 30 000 km atd. a stejně to auto pořád jezdí, a dobře!

Čím to je ti neřeknu, nikdo ti to tady asi neřekne, bude se jen max. spekulovat. Přidřené to podle mě nemáš, postupoval bych následnovně.

Jestli ti to žere olej tak bych koupil 15W-40, vyměnil ho (včetně filtru olejového), vyčistil klapku, udělal diagnostiku, zkontroloval kdy se měnily filtry (vzduchový, palivový), svíčky. Taky by se to chtělo podívat kolik máš najeto a jestli se už někdy měnily rozvody a nechal bych seřídit ventily, kdo ví kdy se to naposledy dělalo. Chtělo by to zajet k nějakému garážníkovi (pokud žádného nemáš, můžu ti dát tip, když tak se ozvi, jestli chceš).

Jinak olej si musíš hlídat, aspoň jednou za 2 týdny otevřít kapotu a podívat se jestli je všechno v pořádku, může ti vyskočit víčko od oleje atd. to nejde jezdit a ani jednou se nepodívat pod kapotu.

Podle mě to bude v pohodě to auto. Jestli jsi toho na tu kontrolku mazání moc nenajezdil.
Scorpio - FK

Tak jsem to dneska asi zadřel :-( ale přitom sem tam toho nalil skoro 2 flašky dělalo to šileny kraval a najedou škrt a už nejde ani nastartovat (netočí se) ani roztahnout to nešlo prostě smrt :-( teť mi poraďte :-( díky za přispěvky doufam že se to nějak ještě da...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Hele tak sakra, neříkej že jsi to zadřel tak jsi levý?
Buď tam nemáš vodu a teplota ti lezla za červené pole to by jsis toho ale taky všiml ne? a Kontrolky by jsis taky všiml, je to dělané tak aby se ten motor taky hnedka nezadřel jak se rozsvítí kontrolka. To jsi musel něco zanedbat. Pokud ti to žralo doslova ve flaškách olej tak už ten motor byl stejně na odpis, měl jsi na něm najeto 300 000 km? Pokud ne, tak o auto bylo blbě staráno! A jestli ti ten olej vytékal někudy z motoru doufám, že by jsis toho všiml, tak ikdyby jsis nevšiml, nevadí, od toho je tam ta kontrolka.

Jinak, jedna holka volala nedávno mechanikovi, že ji neostřikujou ostřikovače skla, mechanik ji řekl, ať dolije vodu, no a ona koupila směs do ostřikovačů a nalila to do oleje. Nekecám, doufám, že to není tvůj případ.

Ráno zkontroluj kapaliny (chladící hlavně) a olej, doufám, že víš kde je na rysce max a kde min a startuj.

Nebo víš co, nic nedělej a někomu zavolej.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 30. dub 2010 21:30:55, celkem upraveno 1 x.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Bohužel u škodovek když se rozsvítí mazání, je v 90% na nule olej a to je zlé. Pravděpodobně jsi to přidřel (viz první příspěvěk) a teď se to dorazilo. Pokud to jelo bez oleje, sehnal bych druhý motor a neřešil to. A to že na to prděl není řečeno-je spousta důvodů, proč by to mohlo najednou sežrat olej. Já co s felinou jezdím (ačkoliv olej nežere) jej furt kontroluju (co 1000km) abych měl jistotu-kontrolka je fakt to poslední. :(
Oprava je nerentabilní, pokud si nechceš udělat "svůj" motor ale v tom případě tě výjde na víc, než je cena auta-beru nové díly.
PS: pokud jsi byl bez oleje tak 2 flašky(předpokládám po 1l) jsou málo.
Scorpio - FK

Právě teplota....to je problém...teplotní čidlo je nove kupované cca. měsíc a ručička ukazuje pod 90°C dokonce někdy 70°C a tojedu tak hodku až dvě.Ale sranda je že posledni dobou začal hučet nějak ventilátor...voda tam je,olej nikde neteče ale strácí se..to jsem doleval co chvilku,motor ma najeto 200 000 při 180 000 prasklo těsnění pod hlavou že se dostala voda do motoru a od te doby se to sere jeden problem za druhým :-(
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Tak to sis vlastně odpověděl sám-pokud běžel ventilátor, prostě jsi to na 99% připekl. Chytne to jako první těsnění pod palicí, olej se přehřeje tak jdou pístní kruhy, začne to papat olej a jsi na cestě do záhuby. Já takto odpravil motor na Micině, co jsem měl před tím. Sežeň jiný motor a jezdi. Bez oleje se chytne klika, kruhy a vačka a nemá smysl to už řešit. je dost možné, že ten motor byl načlý už při tom, jak se dostala voda do motoru-olej s vodou není dobrá směs na mazání. Neblikalo ti v nízkých točkách mazání? To je většinou jediná možnost jak zjistit, že je olej přehřátý.
Scorpio - FK

jj blikal .... motor je kaput tak co teť? kde mám koupit nový motor? autošrotoviště? nebo tak něco? bo ja už nevim .. a kolik bude stat motor? a kolik stojí předělání?... :pale:
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Zkus tady forum-inzerce, avizo a nebo v Ostravě máš dost vrakovišť s dílama na škodovky (podle mě teda).U nás mě napadá Autocentrum Vild (vrakáč) a ve Stěbořicích je další. Někdo z nich by na feldu motor určitě měl-beru tam drobnosti a felda se tam vždy najde.
Motor kolem 2-3000kč bez převodovky (plus mínus) a práce (jedna směna) cca 2-3tis. Realnou cifru vidím kolem 6tis.. M"že to být i víc ( a asi i bude)-poškubané silnetbloky, sjetá spojka, nový olej a jiné drobnosti, které k tomu patří. :(
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A hlavne to chce stejny typ motoru!! At pak nejsou problemy.
Scorpio - FK

To znamená že to výjde na víc než když koupim asi nové auto.....:-/ to už i hnije no nic nějake věci tam jsou dobre asi to prodam tu na foru na dily komu by se co hodilo zbytek šrot :(
JoS

Příspěvek od JoS »

Hlavně,aby z toho auta něco zbylo,protože pak ti ho nebudou chtít zlikvidovat.
http://www.mazdaclub.cz/msgboard_posts. ... 3&lang=cze
Tady je motor,ale za 4000Kč.
http://www.iautodily.cz/motor-1-3-50kw-nd100006971.html
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Scorpio píše:To znamená že to výjde na víc než když koupim asi nové auto.....:-/
Tak se nediv, když jsi s tím dělal takové psíkusy. Kup tam motor 1.3 MPi 50kW, předělej a jezdi.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Na avizu jsem našel celou feldu za 12 z Opavy, 96 rok. Motory jsou tam taky i za 2litry. Hledej šmudlo.
Scorpio - FK

No jo ale tam toho je vic navic už ma technickou jen tyden...tam toho je vic...motor,převodovka,LPG bomba (prošlá),silenbloky,ramena atd...už je to fuk xD už jsem to auto odhlásil na trvalo a budu si kupovat Passat :-) jinak dik za rady přeji mnoho ůspěšně ujetých kilometrů :salut:
loscipis

Re: Zadření motoru

Příspěvek od loscipis »

prosim poradte praskla mi v aute vodni pumpa vsecko se menilo i s termostatem vse je ok ale sednu do auta že chci nastartovat a proste motor se neprotočí roztlačit to nejde :( nadeje nulová myslim ze je to zadrene ale pred opravou pumpy sme normalne nastartovali vse ok po vymene ani neskytne sem v koncich :(
Velda

Re: Zadření motoru vlastní blbostí

Příspěvek od Velda »

trošku to rozepiš, pumpa kdyby nefungovala (z nějakýho duvodu) tak by neproháněla vodu, motor by začal vařit a hrozilo by zadření, tak jak si to napsal to nedává vubec smysl
loscipis

Příspěvek od loscipis »

jj urcite dojel sem domu motor vařil ale kontrolky nesvitily myslel sem ze je to jen prehrate vymenili sme tu pumpu a zaver byl zadreny motor nejspíš dá se stím neco udelat ? nevíš esi vybrus nebo tak neco nejde to ani roztlačit nic proste sem sedl do auta ze ho nastartuju a starter klape ale motor to neroztočí je to smutný pač mi nejspis praskla zarovka od kontrolky takze sem nic nepoznal a cidlo teplomeru sem mel nad 90 :(
loscipis

Příspěvek od loscipis »

voda tam nebyla tudiž motor vařil jenze po vychladnutí sem ho normalne nastartoval pak po vymene pumpy ale neskyt nema to za vynu treba mráz auto stálo 3tydny v -25 a víc ale sem nasranej asi je to zadrene pac kdys sem ten den dojel domu tak motor byl uplne horkej ale kontrolka mi nesvitila achjo sem v koncich jak se to da spravit vybrus nebo tak neco prosim poradte ma felda ma najeto 150tis a je v krasnym stavu :(
Velda

Příspěvek od Velda »

voda se muže dostat klidně na 100°C a motor to bez problemu ustojí. Fridex, nebo jakakoli nemrznoučka bod varu zvyšuje, a tlak v chladici soustavě také takže 100°C je jeste OK, musel by si opravdu solidně vařit poměrně dlouho, aby ti ruplo tesneni pod hlavou, do valcu by se ti dostala voda a pak bys to mohl zadřít, ale pokud už se stalo, vyměň motor, je to nejrychlejší a nejlevnější z jinejch alternativ
loscipis

Příspěvek od loscipis »

hele tesneni pod hlavou mi neruplo ale kdys sem cistil ted svičky tak jednu sem mel obalenou snehem nechapu jak se tam dostal .... skousel sem vysroubovat svicky a na 5 tocit s kolem a pootočim ho ale ne uplne nevim dnes se nato prijde podivat znamej tak uvidime ... ale jak rikam esi bude voda v motoru a zmrzlo to a cimz nevim vubec jakym zpusebem by se tam ta voda dostala tak s toho nechapu ..kazdopadne dik
loscipis

Příspěvek od loscipis »

tak u me byl dnes znami a prisli jsme na to ze mi prasklo bud tesneni pod hlavou nebo hlava pac mam led na pistech a je to hotovo :( takze skontroliji tesnení pod hlavou potripade ze tesneni je v poho tak praskla hlava a to už neni v poho .... ale zadreny to nastestí nemam :) tak akorad to da trosku práce
Odpovědět