Pootevřené okna dveří - drnčí
-
Pjotr - FK
Pootevřené okna dveří - drnčí
Jelikož je už doba ježdění s pootevřenými okny začíná mě tento můj problém pěkně štvát.Jakmile přední okna pootevřu třeba jen o pár cm za jízdy nepříjemně klepou.Když jsou opět jen těch pár cm pootevřené a zabouchnu dveře je vidět jak se skla pohnou.Řešil toto už někdo? Co vyměnit,případne co opravit? Než budu dveře rozebírat radši se ptám abych se mohl náležitě připravit,koupil vše potřebné atd.. Abych pak nejezdil týden s rozebraným vnitřkem dveří.Díval sem se do montážní příručky ale z toho moc nevyčtu kde může vůle skla vznikat.Stahování oken mám ruční.Díky za každou odpověď.

-
raduzo22 - FK
Re: Pootevřené okna dveří - drnčí
Ahoj mám ten stejný problém ale dělá mi to jenom okno ve předu u spolujezdce! Když mám stejně otevřené okno u řidiče tak se okno ani nehne.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
-
Pjotr - FK
Ja se schvalne dival ve felicii co ma pritelkyne,a tam se okna taky ani nehnou at jsou otevrene jakkoliv. Tady je bud neco vychozene nebo to ma drzet tesneni,nevim.. Pockam jeste tyden jestli nekdo nenapovi a pak to zkusim rozebrat a snad uvidim co to zpusobuje.
-
Honza9007 - FK
V tom obrázku, číslo 4 - okno, tak dole jsou vpravo a vlevo dva takový zobáčky. Pokud si dobře pamatuju, tak tam by měly být takový plastový "vystýlky", který plní dvě funkce:
1) zabraňují prasknutí okna při dotahování šroubu u toho zobáčku (10tka matka) a za
2) by měly vymezovat pohyb okna ve dveřích. Setkal jsem i s tím, že jeden tenhle plast chyběl - při zpětných montážích často padal např. do dveří
Neříkám, že je to ono, ale to by napadlo mě a na tohle bych se zaměřil. Jinak jsi psal ještě i o "padání" okna při zavírání dveří - pak bych doporučil zkontrolovat správné upevnění vodících kolejnic okna - zda nejsou příliš od sebe a okno by tak bylo volné, popř. jejich výměnu.
1) zabraňují prasknutí okna při dotahování šroubu u toho zobáčku (10tka matka) a za
2) by měly vymezovat pohyb okna ve dveřích. Setkal jsem i s tím, že jeden tenhle plast chyběl - při zpětných montážích často padal např. do dveří
Neříkám, že je to ono, ale to by napadlo mě a na tohle bych se zaměřil. Jinak jsi psal ještě i o "padání" okna při zavírání dveří - pak bych doporučil zkontrolovat správné upevnění vodících kolejnic okna - zda nejsou příliš od sebe a okno by tak bylo volné, popř. jejich výměnu.
-
Pjotr - FK
Tak jsem se k tomu dostl az ted.Kontroloval sem to cislo 4 ,tj. uchyceni okna.Ja tam zadne plasty nemam,sklo je zasunute v plechovem drzaku pres kus gumy,drzi to,vule tam neni.

Jedine misto kde vule je je primo v tom posuvnem mechanizmu,na fotce mezi 1a 2. Jen trochu,ale asi to staci aby to delalo neplechu. Vse ostatni se zda v poradku.Asi kdyby bylo nove tesneni oken sklo by vic drzelo a nebyl by tento problem.Novy mechanizmus kupovat nebudu,to asi nema vyznam.Mozna zkusim tento stavajici uplne rozebrat a podivat se jestli s tim pujde neco udelat,zatim se me do toho ale moc nechtelo..

Jedine misto kde vule je je primo v tom posuvnem mechanizmu,na fotce mezi 1a 2. Jen trochu,ale asi to staci aby to delalo neplechu. Vse ostatni se zda v poradku.Asi kdyby bylo nove tesneni oken sklo by vic drzelo a nebyl by tento problem.Novy mechanizmus kupovat nebudu,to asi nema vyznam.Mozna zkusim tento stavajici uplne rozebrat a podivat se jestli s tim pujde neco udelat,zatim se me do toho ale moc nechtelo..

-
smazany clen - FK
Mě drnčí dveře za řidičem ale i když mám okno zavřené:-(
-
RobbeF1 - FK
Mám taky podobný problém a přemýšlím jak jej vyřešit. Nějaké rady?