Vibrace

Wenca - FK

Vibrace

Příspěvek od Wenca - FK »

zdravim, asi pred tydnem mi prisly novy gumy (goodride H550A - vím, ze spousta lidi ma k teto znacce averzi a rikaji ze sou na h***o, ale vzhledem k tomu ze sem chudej student, nemam moc moznosti a myslim ze me na normalni jezdeni do skoly stacej) rozmer 165/70 r13, nechal sem nazout, prevážit, a cekalo me nemily prekvapeni...cca od 85kmh zacne volant neprijemne vibrovat a s vyssi rychlosti je to jen horsi..predtim sem tam mel zimni protekroty 175/70 r13 a pohoda, zadny vibrace...ale ted je to fakt neprijemny, myslite ze sou blbe vyvazeny a nebo je to tim, ze to jsou číny? osobne si ale nemyslim ze to je tim ze je to goodride, ty pneumatiky prochazej testama eu, a nemuzou prece projit pneumatiky co v 90ti vibrujou jak ždímačka....byl bych vdecny aspon za nejaky nazor, nez zas pojedu do pneuservisu je nechat prevazit...diky, wenca

jo jeste dodam, ze maj v zatackach o dost vetsi odpor, nez ty predesly....
RE5PECT - FK

Re: Vibrace

Příspěvek od RE5PECT - FK »

určo bude chyba ve vyvážení není možný aby ti todlecto dělaly jen pneu pokud sou teda nový! pokud nový nejsou může to klído bejt i v nich
Wenca - FK

jj jsou nový ;)
RE5PECT - FK

Příspěvek od RE5PECT - FK »

tak pokud je máš na stejných diskách jak ty pneu před tím a neházelo to tak pak není co řešit
Wenca - FK

ok, zkusim je jeste ruzne prohazet a kdyz to nepomuze, hura smer pneuservis:) diky ;)
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Vibruje volant neustále? Čím dál větší rychlost tím je to horší? -> špatná geometrie
Jedeš táhlou zatáčkou ve větší rychlosti a chvílemi ti volant hodně vibruje a chvílemi vůbec? -> Špatně vyvážená kola
Vibruje ti volant jen při akceleraci nebo držení rychlosti? -> Vytřískané klouby poloos

S kolama nic nedělej, udělej neprve geometrii a pak uvidíš jak se to bude chovat, geometrie nerovnoměrně sjede pneumatiky takže na 80% půjdeš převažovat kola po té geometrii.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tghf : ale píše že před výměnou mu to nedělalo tak si myslím že geoškou to nebude, že by se po výměně gum rozhodila... za znovu převážení dá pár korun a bude mít jistotu... když to nepomůže má jistotu že to kolama není a může jít dál...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Však mi taky na zimákách 165kách auto nedělalo nic, jak jsem nahodil letní 175ky začal volant vibrovat, byl jsem na geošce a měl jsem jedno kolo mimo normu, volant se třepat přestal.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

tak když dáš širší tak je to logické, ale když on přešel ze širokých na užší... nevím jen se mi tomu nechce věřit že je to geoška... ale možný to třeba je... ale začal bych tím převážením...
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Tak ať se projede v táhlé zatáčce a uvidí.
Wenca - FK

zejtra prehazim ty kola, kdyz to nepomuze, zajedu na geosku a uvidime...tahly zatacky jsou v pohode, volant vibruje ciste jen pri rychlosti vyssi jak 85kmh...
Odpovědět