zapojení zesilovače

dotazy a rady na vše kolem hudby
MAJOR - FK

zapojení zesilovače

Příspěvek od MAJOR - FK »

Zdravim..potřeboval bych poradit se zapojením zesilovače na subwoofer, ještě jsem to nedělal. Mám natažené cinch kabely do rádia, + kabel do byterky a potřeboval bych radu, kam mám na kostru dát - . Předem děkuji za odpovědi.
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení zesilovače

Příspěvek od madmaik »

pod sedacku,pod sroub od pasu.a nezapomen na spinany kabel remote.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
Moltician - FK

Příspěvek od Moltician - FK »

pod zadni pasy a nebo u zadniho svetla dat kostru ale nejlepsi je sroub u pasu
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

zrovna u zadního světla je to naprd... u hodně Felici se dám dostavá vlhkost a kostra koroduje... nejlíp pod pásy nahoře a nebo pod sedačkou...
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

A já když už měl tu chuť tahat ty homokládové kabely, natáhl jsem + i - od baterky a měl jsem klidek ;) . Teď už na to hážu bobek-jedno vybrání auta mi otevřelo oči.
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

no to je úplně nejlepší volba... + i - od baterky... ;)
Snowflake - FK

Příspěvek od Snowflake - FK »

Dobrý den, mám v autě zesilovač dvoukanál na subwoofer a čtyřkanál na repro. Problém je v zapojení signálových kabelů, na rádiu mám pouze jeden pár RCA a do zesíků bych potřeboval 3 páry. Než budu pořizovat nějaké rozbočky tak se chci zeptat jestli nemá nekdo zkušenosti s propojováním zesilovačů. Na tom dvou kanálovém zesilovači jsou zdířky na cinch in a aut. Stačí mi tedy signál z rádia přivést na ten dvou kanál a z něj pak na čtyřkanál? Nebude ten signál pak zkreslenej když povede přes zesík?
Druhá otázka se týká kapacitoru, bude něčemu zadit když budu mít zesíky a kapacitor ukostřené v jednom budě?
Díky za odpověď.
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

za prvé zkreslení nemělo by bejt pokud je zesilovač vybavenej tím čím říkáš pokud máš dva cinche z radia musíš dát cinch rozbočku a kapacitor já nejsem jejich příznivec pokud máš pořádný kabel na plus a mínus žádnou nit tak je to zbytečnost protože baterka je vlastně taky kapacitor sama o sobě je to tu někde na foru dobře popsaný kapacitor je vlastně jen hezká věc za moc peněz co hezky svítí a vypadá
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

signálový kabel musí mít kvalitní stínění...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ics-HF5RCA

kapacitor...řeči o hezkém doplňku co dobře svítí...šíří se to jak mor... přečtěte si německé vydání AUTOHIFI ne co jedna paní povídala...

Pokud použiješ kapacitor tak doporučuju s masivním terminálem nebo pak masívní oka...
http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... ocko-M8-10
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Snowflake - FK

Příspěvek od Snowflake - FK »

Jo zesilovač má skutečně zdířky IN a AUT, každopádně použiju teda pro sichr rozdvojku. Co se tejče napájecích kabelů tak mám 25mm2 což je si myslím slušný. S tím kapacitorem si dovolím nesouhlasit, něco sem si o tom přečetl a je blbost aby baterka stačila dodávat potřebný proudy, a hlavně na tu vzdálenost. Respektive, při nastartovaném motoru a puštěném audiu sem u zesilovače naměřil napětí v rozmezí 14,4 - 11,2V CO NA TO DODAT? Jen sem se chtěl optat kde má kdo kapacitor ukostřenej a jestli bude něčemu vadit když to bude na stejném místě co zesíky. Díky.
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...jasně...názory na použití kapacitoru se různí...ale se srandy by ho pan Fisher nepoužíval v sestavách a následně ho dal do výrobního programu, ale budiž...

ukostření kapacitoru musí být z jednoho místa resp. kapacitor je zapojený paralelně do napájecí cesty aby plnil svou funkci.Schemat zapojení bude plný web stejně jako negativních ohlasů na něj... ;)
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
donpedro - FK

Příspěvek od donpedro - FK »

Když ti dokáže dát baterka několik set amper pro startér, proč by nedokázala dát pár desítek ampér pro zesik? Stačej pořádný kabely ;)
Odpovědět