Výmena štartéra

vše okolo převodovek
Birosa - FK

Výmena štartéra

Příspěvek od Birosa - FK »

Zdravím Vás, potrebujem vybrať štartér od motora preč. Chcel by som pozrieť a vymeniť uhlíky pretože to blbo štartuje,. Takže štartér drží na prevodovke len tie dve šruby? Ak ho budem vyťahovať už tak nevypadne nič z prevodovky? Akú ulohu majú vlastne uhlíky v nom a ako sa prejavujú zlé uhlíky? ďakujem
Suri
Kontaktovat uživatele:

Re: Výmena štartéra

Příspěvek od Suri »

kto ti poradil pozerať tie uhlíky ? nechcem uraziť ale vyzerá že sa moc do toho nevyznáš a zveril by som to odborníkovi , štartér naozaj držia len tie dva matice na kľúč 17 , káble z očkom šo sú priskrutkované maticou na 13kľúč a jeden vyťahovací konektor , z prevodovky nevypadne nič .
Birosa - FK

Suri píše:kto ti poradil pozerať tie uhlíky ? nechcem uraziť ale vyzerá že sa moc do toho nevyznáš a zveril by som to odborníkovi , štartér naozaj držia len tie dva matice na kľúč 17 , káble z očkom šo sú priskrutkované maticou na 13kľúč a jeden vyťahovací konektor , z prevodovky nevypadne nič .
Nevyznám a to je pravda :) a nehanbím sa zato, každý nejak začínal ... a je to ťažké vymeniť tie uhlíky?? vela šrubiek a tak? Mohol by mi tu niekto hodiť nejaký stručný návod ako nato?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No nevím jestli bych začal uhlíkama.V první řadě bych zjišťoval kdy se na startéru objeví napětí pro start (připojit zkoušečku nebo třeba žárovku na žlutý drát na startéru).
Pokud se objeví ihned jakmile otočíš klíčkem a startér se přesto roztočí až po těch 1 - 2 sekundách,pak bych hledal závadu ve startéru,ale spíš než v uhlíkách bych šel po cívce stratéru (váleček nahoře na startéru)...rozebrat,mrknout zda se jádro zasouvá lehce,zda se někde nepříčí,očistit,resp namazat,změřit silové spínací kontakty v cívce atd.
Pokud se ale napětí neobjeví hned při sepnutí klíčku,ale až po nějaké době a startér se s tím napětí hned roztočí,pak bych hledal závadu ve spínací skříňce.Ale stejně tak to může dělat dodělávaný immobilizér nebo alarm,tajný vypínač atd.

A pokud s opravama začínáš a nevyznáš se,doporučuji ti prohledat internet a stáhnout si dílenskou příručku anebo nějaké ty knížky na opravy Felicií (Mach,Cedrych atd).
Birosa - FK

Začať uhlíkmi pretože cievka sa menila pred rokom a uhlíky sme nemenili lebo ešte boli cekom oka ... imobilizer je od výroby, alarm nie je a tajný vypínač je ... Štartoval som tak asi týždeň a včera ma vybilo až baterku :(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No jak myslíš...začni si tedy čím chceš.
Birosa - FK

A otočím kľúčikom do polohy jedna tak sa mi rozsvietia 4 kontrloky, ručná brzda, bateria, mazanie a nejaký výkričník v krúžku v okrúhlich zátvorkách?? je to dobré? lebo ten výkričník sa mi tam nepáči
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Je to OK.
Me stviti jeste bagy, ABS a kontrolka pasu ;)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
mikka

Příspěvek od mikka »

Vykřičník v závorkách je kontrolka hladiny brzdové kapaliny (prostřední kontrolka ve spodní řadě). Má svítit jenom v poloze klíčku pro startování. V poloze jedna by svítit neměla.
Podívej se, jestli máš dost brzdové kapaliny a pokud ano, jestli není plováček nějak zaseknutý.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Hlavne pokud starter ven tak odpojit baterii!!! Alespon minus. At nesvaris!!!
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

já ho včera měnil bez odpojení :oops: musíš bejt ale opatrnej, to je tak když se mi nechtělo ladit hodiny :lol:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Birosa - FK

Je to okay ... vymenené to mám už :) laik to zvládol :) dik
Odpovědět