Klepání při zatáčení - záhada...

Přední i zadní
TomP

Klepání při zatáčení - záhada...

Příspěvek od TomP »

Dobrý den, vážení "škodovkáři",
mám na Vás zkušené dotaz, mám felinku 1,3Mpi combi a začalo mi "klepat" cosi u kol, když jsem zatáčel ( vlevo bylo klepání zřetelnější, při zatočení vpravo méně zřetelné ). Defekt na kole není, kola jsou vyvážená. Usoudil jsem, že půjde o homokinetický kloub. Pro jistotu jsem vyměnil obě poloosy za nové, ale klepe to stále ( možná o trochu míň ) ale pořád. Nenapadá někoho z Vás, co by to mohlo být? Ložiska by měla hučet, tohle pouze klepe při zatáčení, je-li volant rovně je vše tiché a cajk.
Děkuju moc za každou radu, tip, nápad, Tom
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání při zatáčení - záhada...

Příspěvek od Kuladmin »

Me napada co tam mas za kola? Nedre ti nahodou zavazicko o cep rizeni?
JoS

Příspěvek od JoS »

Takhle se mi projevovaly vymlácené čepy řízení u nových gum na litých kolech.U liťáků je tam fakt málo místa a jak byly ty čepy vyčvachtané a byla v nich vůle,tak hlavy těch čepů mlátily v zatáčce do závažíček na liťácích.Nový rejdový čepy a byl klid.
Amos - FK

Příspěvek od Amos - FK »

Také mě bouchá jako TomP, nevím jestli jsou to čepy nebo uložení v tlumičích.Existuje 100% postup jak zjistím co je v háji.díky
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

No dát tu stranu na hever ať je kolo ve vzduchu a začít hýbat kolem.
Otevři kapotu, hýbej kolem nahoru a dolu a sleduj jak moc se hýbe ten horní šroub tlumiče. Vetšinou je guma horního uložení v háji a je potřeba ji vyměnit.
A pokud budeš hýbat z boku do boku tak i podle citu a zvuku poznáš jestli je v háji i čep.

Pokud je problém, tak je lepší rovnou vyměnit to i to. Guma horního uložení stojí 30 kč a dá se to vymněnit doma za 15 minut.
Čepy stojí něco přes 200 kč a dá se to taky v pohodě vyměnit doma za cca hodinu. A mám klid. 8-)
Odpovědět