Zdravím,
může mi někdo poradit?
Dělám částečný repas brzd, momentálně měním manžetu pístu brzdy a problém je v tom, že mi ten píst nejde vůbec nasadit. Jak to mám udělat aby to šlo? Už se stím patlám asi dvě hodiny a pořád nic
Já to dělám tak, že to celé namažu takovou tou průhlednou vodičkou co je na těsnění na brzdy...přímo se to prodáva v mototechně v takové tubičce...v nejhorším by mohlastačit i brzdovka. Pak manžetu nasadím na píst a přetáhnu ji až na druhou stranu pístu, kterým se strká do třmenu a to tak, že polovina prachovky je na pístu a polovina v luftu...tu v luftu nasadím do třmenu přesně jak má být do té drážky a pak jen zasunu píst opatrně a jak se píst zasune sám si zaskočí manžetka do výřezu na pístu... Jinak jestli ti to nejde, tak máš bud špatný nebo špatně nasazený těsnění ve třmenu anebo tu prachovku tam prostě dáváš špatně, že nezapadne a pak to nejde nebo de ale blbě.... je to drbačka, ale ta manžeta v tom třmenu musí krásně sedět a nikde nesmmí trochu utíkat...prostě po celém obvodu ve třmenu musí být v drážce...mě se to ještě snad nidky nepovedlo napoprvé a dycky mi to někde ujede, tak pak musím zase vyndat píst a znovu zkusit
Ja to nedavno taky delal a celkem v pohode urcite namaz alespon tou brzdouvkou manzetu poradne nasun do trmenu a pak uz jen pistek a zacit musis tak ze pres nej pretahnes tu manzetu a pak uz jen hledas otvor a zasunes pistek usadis manzetu do drazky na pistu a je to ok.
Jj díky už se mi to podařilo, postupoval jsem jak zde bylo popsáno. Ale zjistil jsem, že ta drážka pro manžetu byla zanesená prachem a rzí proto šla manžeta špatně nasazovat tak jsem ji šroubovákem řádně vyškrabal a vyfoukal stlačeným vzduchem.