Jak spravit ALU

Macman
Kontaktovat uživatele:

Jak spravit ALU

Příspěvek od Macman »

Zdravim mam kola odreny klasicky od rantlu chodniku...zkousel jsem to decentne sbrousit a nejak zarovnat ale jelikoz jsou to celkem hluboky rany tak uz mi to vic nejde se smirglem..kola do specializovany firmy davat nechcu..slysel jsem ale ze male diry se daji nejak "zakytovat"..tradicne jak u karoserie ze se nanese kyt a sbrousi..ted by me zajimalo jaky by byl na to nejvhodnejsi? se skelnym vlaknem nebo primo nejaky specialni?
pro info prikladam jak vypadaji moje kola
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
méně znamená někdy více...
Obrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak spravit ALU

Příspěvek od emilio52 »

Asi zakytovat nebo to nechat škrábnout na soustruhu. Neměl by to být problém ale asi to bude vidět .Pak zalakovat.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no to je mi jasny...jak jsem rikal do firmy to nechcu davat...sbrousit a zakytovat to zvladnu sam jenom potrebuju vedet zda je k tomu nejaky specialni tmel?
Obrázek
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Když budeš jezdit k obrubnikům tak ti to stejně dlouho nevydrží :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

no kdybych takhle ty kola nekoupil tak bych ted nic neresil....
Obrázek
Hanuš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanuš »

hlavne si kup pneu s ochranou rafku... a misto abys to opravoval si kup poradny kola a ne blata ;)
Dobre auto nepoznas po ctvrt mili, ale po dvaceti letech!!!
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

tomu rikam smysluplna rada :lol:
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

takze znova: poradi mi nekdo jaky tmel a jestli je to vubec mozne :?:
Obrázek
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

a co to nechat opískovat a pak komaxit? šlo by to? taky moje disky vypadaj podobně ikdyz nejsou tolik do hloubky a rád bych s nima něco na jaře udělal
Tholis - FK

Příspěvek od Tholis - FK »

Opět mu nikdo nepomohl...Tmel tu asi nikdo vědět nebude, já jen nechápu proč to tam enchceš dát? Si myslím že 250 za kolo víc chtít nebudou... Upřímně takovéhle kola bych nekoupil za žádnou cenu :oops: Natož je spravovat.. Nezlob se jen se mi ani trochu nelíbí...
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jasne vec nazoru..mi se tyhle kola libily od jak ziva..no piskovanim a lakovanim si nepomuzu kdyz tam jsou vyryte ryhy...no spraveni firmou beru jako posledni moznost pokud mi nikdo neporadi na muj problem...jsem chudej student a hledam jako prvni nejlevnejsi variantu - potom pristoupim na tu druhou...jasny ze kolo stoji udelat okolo 3 stovek ale poscitej si to vsechno...jenom obuti vsech 4 kol a vyvazeni stoji 600,- (a to pocitam plechace a ne to drahy zavazi na litaky)...takze jeste plus sezuti to je taky neco takze se to nakonec vyhoupne na slusnou sumu...jako jak opiskovat kola, vyvazit, obout..v tom se celkem orientuju a pohybuju..takze fakt jenom jednu radu potrebuju znat a to jestli to jde udelat tmelem a jestli jo tak jakym?
Obrázek
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Na opravu kol je tmel s hliníkem. Když to ztvrdne, tak se to brousí a je to docela tvrdé, takže si tam neudělat moc velikej kopec.
Já jsem taky sehnal za levno podobně poškrábaný kola, tak jsem je opravoval a celý nalakoval. Jelikož je ten tmel šedý, tak bak to budeš muset stříknout, jinak jevidět, že je to opravovaný a vypydá to skoro stejně jen je to hladké.

Tholios: Jestli víš kde to dělají za 250,- tak si to po mně nechám opravit :D po nalakování tam jsou malý nedostatky, ale už jsem se s tím nechtěl znovu crcat . Zkoušel jsem se taky stavit v pneuservise, kde to dělají a řekli mi, že bych za to měl fungl nové kola :shock: . Nechat si to udělat je spíše na nějaký menší rýhy na drahých kolech a lehce zastříknout. Jenak když je toho více na tom dělají celolak a pak to stojí pálku.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

dekuji mockrat na tuhle odpovedet jsem cekal :geek:

j tmel s hlinikem mi byl uz tez doporuceny jenom jsem nekoho potreboval znat kdo s tim ma zkusenosti...no na druhe fotce to je uz sbrouseny - to je moje prace ... ale clovek prede mnou kola cistil asi dratenkou nebo smirglem nez mi je prodal takze stejne jsem pocital s celkovym nastrikem...kola jsem si strikal uz jedny tak v tomhle uz vim...takze diky Tweetymu...

pokud tu nema jeste nekdo nejakou radu s tmelem nebo na co si dat bacha tak to muzete zamknout
Obrázek
Tweety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety »

Jestli budeš lakovat celý, tak je vezmi celý jemným šmirglem pod vodou. Zbavíš se drobných škrábanců a hezky se to srovná. Já je bral taky celý a po nalakování jsem zjistil, že to chtělo ještě jemnější šmirgl. Ten lak to zvíraznil a když jsem je zkoumal z blízka, tak byly vidět drobné rýhy. Ale většinou se na to nikdo takhle z blízka nekouká a nejsou tak úplně čisté jako po nastříkání.

Jo a docela rychle to tvrdne, tak si rozdělej jen trošku. Než dokytuješ poslední, tak už můžeš v pohodě začít brousit to první kolo.
Moje bejvalá skorozávodnička http://www.feliciaklub.cz/Tweety http://tweety5004.rajce.idnes.cz/felda/
Momentálně Pašík 1.9TDi chro chro a Clio II 2.0 16V Sport ;-) - už taky vše pryč :-(
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=25423
Macman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Macman »

jj diky za radu..ale jak jsem rikal jedny hlinikace uz jsem strikal, mel jsem podobny problem ze jsem nepouzil vodni smirglem, ale kola jsou i tak uzasny, ale behem roku co jsem si strikal zadni lem na aute..kamosovi jsem strikal interier, naraznik a zrcatko a dalsi ptakoviny uz jsem z tohodle odvetvi celkem naucenej ;)

jenom abych furt nekecal :
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ka-spel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ka-spel »

mr.Freak píše:a co to nechat opískovat a pak komaxit? šlo by to? taky moje disky vypadaj podobně ikdyz nejsou tolik do hloubky a rád bych s nima něco na jaře udělal
Já bych to už znova nepískoval. Kdysi jsem nechal opískovat origo RS kola čtyřlístky na sieře a bylo to na první pohled hezký, ale povrch byl pak jak porézní a i přes dvě vrstvy barvy na disky a laku to chytalo strašně bordel a bylo to furt černé od šmíru z brzd.
ex nebožka 1,6 lpg Obrázek
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

použil bych normálně tmel s hliníkem..já ho sehnal normálně v auto lakách..akorát mi bylo doporučeno pokud ho použiješ na opravy tak se pak nehodí pískovat ale klasicky lakovat.. ;)
Odpovědět