Opakované spálení pojistky stěračů
-
ell
Opakované spálení pojistky stěračů
Prosím o radu. Včera jsem nastartoval Feldu, přední stěrače se pohly do poloviny předního skla a zastavily se. Po chvíli hledání možné příčiny jsem zjistil, že je spálená pojistka č.2. Vyměnil jsem ji, otočil klíčkem a ihned se spálila. Zkusil jsem to ještě jednou a i ta druhá šla do kytek. Kolega v práci mi říkal, že to bude asi spálený motorek nebo nějaký zkrat. Felda má 13 let a problém zatím žádný nebyl. Na netu někdo píše, že to může být i vadným cyklovačem. Může mi prosím někdo poradit, jaká je asi příčina -resp. něco z výše uvedených nebo to může být i něco úplně jiného? Oprava motorku stojí kolem 1500,- a to je tedy nemalý peníz...cyklovač je přeci jen za 2 kilča...Spíče mě zaráží, že se stěrače hejbnou a pak se to v okamžiku spálí...Díky všem za jakoukoliv radu, ono se v tomto počasí bez stěračů jezdit snad ani nedá...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Opakované spálení pojistky stěračů
Mohou byt zarezle i hridelky steracu apod ten motor ma silu ale nedokaze zazraky. Nesly ti posledni dobou jakoby zpomalene nebo trhane?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
odpoj motorek stěračů s konektoru a pokud to nespálí pojistku je problém jasný rozeber motorek a skontroluj doběhový kontakt už se mi párkrát stalo že se pokroutil a opřel o tělo motorku pak to de okamžitě do skratu. 
-
nebulus - FK
Keď som auto kúpil, stierače boli riadne zatuhnuté a iba pomaly sa pohybovali. Poistku to ale nepálilo.
-
Vrba - FK
Pokud jsi delší dobu jezdil se zatuhlými stěrači tak jsi stálým přetěžováním mohl odpravit motorek (spálené vynutí, mezi závitový zkrat,...)
-
nebulus - FK
Ja som s tým dlho nejazdil, ale predtým to tak bolo neviem koľko a po oprave to aj tak stále má tak 70-80% požadovanej rýchlosti.
-
ell
Je pravda, že jsem si všiml v poslední době asi 2x,3x mi šel zadní stěrač o dost pomaleji než obvykle. Upínám se pořád na přední, ale může to být v zadním...Dík za myšlenku...Kuladmin píše:Mohou byt zarezle i hridelky steracu apod ten motor ma silu ale nedokaze zazraky. Nesly ti posledni dobou jakoby zpomalene nebo trhane?
-
ell
Tak už to mám spravený, byl vyhořelý motorek předních stěračů. Jen na ukázku cena výměny (pro ostatní). Novej stojí 1500+práce - za tu chtěli v Praze 1000Kč! Při přezutí nových pneu v pneuservisu Šebek v Říčanech jsem se tam s tímto problémem svěřil a nestačil jsem se divit, velmi ochotní, použitý motorek za 500 kč a za práci 100Kč! Takže nakonec pohodička... 
-
kolmanr - FK
nefunkcni sterace - pali se pojistka
Zdravim, uz jsem tu podobne tema nasel, nicmene neresi muj konecny dotaz, proto zakladam...Dnes pri ceste do prace kdyz zrovna nejvic prselo mi vypovedely sterace, dojezd byl opravdu sileny...zjistil jsem ze to pali 20A pojistku steracu, ostrikovacu, a to okamzite po vymenene za novou. typoval jsme to na zkrat v pruchodce 5. dveri., byl tam sice jeden drat trosku obnazenej ale tim to nebylo, odpojil jsem konektory zadniho i predniho sterace a pojistka se uz napalila, pripojil jsem zadni, vse ok jede vcetne ostrikovace, ale jakmile zapojim predni motorek, okamzite se prepali pojitka i kdyz neni packa steracu zapnuta. zajimalo by me jestli lze 100% rict ze to je v motorku nebo muze byt zavada i ve vodicich k pr. motorku i kdyz pri odpojeni jeho konektoru zadni sterac normalne jede a pojitka se nepali
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 07. pro 2010 14:58:49, celkem upraveno 1 x.
Důvod: slouceno, viz pravidlo c. 3 - fakt je potreba pro kazdeho nove tema?
Důvod: slouceno, viz pravidlo c. 3 - fakt je potreba pro kazdeho nove tema?
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
pokud odpojíš motorek a problém zmizí je v haji na tuty motorek bud je ve skratu nebo je problém s kontaktem doběhu ten je pod víkem převodovky ten kontakt muže bejt ohlej a opírá se o plášt motorku a tím dochází ke skratu.vyndat rozebrat 
-
kolmanr - FK
nefunkcni sterace - pali se pojistka
tak problem s palioci se pojistkou vlivem pripojeneho motorku prednich steracu je jeste zapeklitejsi,motorek po pripojeni na externi zdroj napeti funguje na oba draty co vedou primo do motorku (ne do prevodovky, jsou to rychlost 2 a 3 na pacce steracu)po vlozeni do auta ale stale pali pojistku,kontaktni jazycky v prevodovce ohle nejsou a cely problem zmizi kdyz na motorku precvaknu cerny drat na pozici 1 ve svorkovnici - stale napeti, nechapu, je to motorkem nebo relatkem nebo vodici?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 08. pro 2010 11:30:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
-
p.s.
- Kontaktovat uživatele:
proměř jestli ten doběhovej kontakt co je na víku převodovky jestli neni prošlehlej na kostru -na to víko kontakt musí být odizolován de do něj plus 12V
pokud máš motor připojen a neuchycen v kastli prostě ho držíš v ruce taky to vyhazuje pojistku?
pokud máš motor připojen a neuchycen v kastli prostě ho držíš v ruce taky to vyhazuje pojistku?
-
kolmanr - FK
jo, i kdyz neni pridelanej tak taky vyhazuje
-
ThatsMe - FK
Zdá se, že životnost předních stěračů je precizně spočítaná na 13 let.
Mám totiž tentýž problém. Po zapnutí předních stěračů se okamžitě pálí pojistka č. 2. Po odpojení předního motorku vše ostatní funguje, jak má. Jenže - dal jsem nový motorek a relé s cyklovačem, pojistka se už nespálila, zato shořel motorek... Vcelku mrzuté, napadá někoho, kde hledat chybu? Ještě je možné, že byl nový motorek vadný, obecně bych takovou teorii považoval za utopii, ale teď mi to připadá jako nejpravděpodobnější varianta. Jen se mi nechce kupovat další nový motorek, abych to ověřil...
Proběhlo to tak, že jsem nový motorek připojil a zkusil. Fajn, pojistka drží, ale - motorek stojí. Sakra. Tak jsem vyměnil i relé. A jak jsem to tak zkoušel, najednou jsem zjistil, že je motorek úplně horký a smrdí. Tak jsem toho nechal. Následný pokus o start se mi skoro nepovedl, baterka hin. Podotýkám, že pokusy trvaly tak 5 min. KUDY TAM MŮŽOU TÉCT TAKOVÉ ZKRATOVÉ PROUDY, ŽE BĚHEM 5-TI MINUT VYŽVÝKAJÍ BATERKU, ANIŽ TO PŘETAVÍ POJISTKU?... Napadá někoho něco? Díky. Je to opruz, jezdím denně 150 km, dovedete si asi představit, jaké je to v tomto marastu a dešti bez stěračů... L
Proběhlo to tak, že jsem nový motorek připojil a zkusil. Fajn, pojistka drží, ale - motorek stojí. Sakra. Tak jsem vyměnil i relé. A jak jsem to tak zkoušel, najednou jsem zjistil, že je motorek úplně horký a smrdí. Tak jsem toho nechal. Následný pokus o start se mi skoro nepovedl, baterka hin. Podotýkám, že pokusy trvaly tak 5 min. KUDY TAM MŮŽOU TÉCT TAKOVÉ ZKRATOVÉ PROUDY, ŽE BĚHEM 5-TI MINUT VYŽVÝKAJÍ BATERKU, ANIŽ TO PŘETAVÍ POJISTKU?... Napadá někoho něco? Díky. Je to opruz, jezdím denně 150 km, dovedete si asi představit, jaké je to v tomto marastu a dešti bez stěračů... L
-
robin1 - FK
kolmanr:
Pokiaľ si prerušil kábel, idúci na pin č.1 (označený krúžkom) a prestalo prepalovať poistku, prever, či tam nie je skrat (ako je vyznačený na obrázku).

Pokiaľ si prerušil kábel, idúci na pin č.1 (označený krúžkom) a prestalo prepalovať poistku, prever, či tam nie je skrat (ako je vyznačený na obrázku).

-
kolmanr - FK
praveze motorek je ok, cely rozebrany, vycisteny, jazycky narovnany, musi to byt vodice nebo rele ale co nevim??? na vodice jsem nesahal, divny, ze by se zkratovaly
-
kolmanr - FK
tak jsem to promeril multimetrem nasledovne:odpojil jsem motorek a meril toto na konektoru v aute:odpor je mezi vsema vodicema vuci kostre nekonecny pri zaplem,vyplem klicku i ve vsech polohach,takze v aute zkrat neni. dale jsem pripojoval v ruznych polohach pri zaplem klicku zarovku mezi ruzne kontakty konektoru a dopadlo to nasledovne: 0)VYPLE STERACE:zarovka sviti jen mezi kostrou a stalym napetim(pozice 1 a 5) 1)POLOHA STERACU 1:zarovka sviti mezi 1 a 5 a navic mezi 2 a 5 (zeleny drat a kostra) 2)POLOHA STERACU 2:uplne stejne jako 1). 3)POLOHA STERACU 3:zarovka sviti mezi 1 a 5 a navic mezi 3 a 5 (zluty drat a kostra).11xtolik z mereni.nechapu ze polohy 1. a 2. jsou naprosto totozny a ze s vodicem 4 (dobehovy kontakt z relatka) nikdy nic nesviti. dale k motorku - jazyckove kontaky v prevodovce jsou ok a navic jsem pod ne dal izol. vrstvu aby se ani pri ohnuti nedotykaly steny prevodovky (kostry).motorek pri zapojeni ke zdroji normalne toci a ted ho mam zapojenej provizorne v aute s prestiplym dratem staleho napeti pozice 1. a pozivam normalne sterace bez cyklovace a vypinam rucne kdyz jsou dole a jeste me napada jedna vec: mel jsem vyndane kolecko s prevodovky na kterem jsou ty drahy, musi se pri vraceni dodrzet jeho pozice vuci druhemu kolecku?jinymi slovy segment na te kovove draze po ktere klouzou jazyckove kontakty ma svoji stalou pozici nebo je to jedno protoze se to stejne vystrida 1 x za otazku? jsem vdecny za jakoukoliv radu cim by to ted melo byt???? diky
-
breta1 - FK
Sundej konektor s drátama a přes žárovku (H4, ne přes nějakou kontrolku) přiveď plus z baterky na 2, pak na 3 (předtím samozřejme ukostři 5).
Když se motor nebude točit a žárovka bude naplno svítit, je buď motorek zabržděný (v převodech, v ložisku) nebo má spálené vinutí.
Když se bude točit, na 2 pomaleji a na 3 rychleji (žárovka může trochu svítit), je chyba jinde než v motoru.
Když se motor nebude točit a žárovka bude naplno svítit, je buď motorek zabržděný (v převodech, v ložisku) nebo má spálené vinutí.
Když se bude točit, na 2 pomaleji a na 3 rychleji (žárovka může trochu svítit), je chyba jinde než v motoru.
-
kolmanr - FK
no pres zarovku jsem to nezkousel jen pres konektor a packou steracu a toci se na 2 i na 3 a pokazdy jinak rychle, mam zkusit jeste pres zarovku?
-
robin1 - FK
Odpoj konektor od prepínača stieračov, vytiahni relé cyklovača a vyskúšaj, či to bude prepalovať poistku. (Nezabudni pripojiť stále napätie na motorček
)
-
kolmanr - FK
to robin 1: myslis konektor od packy pod volantem? kde ho najdu? a co z toho poznam kdyz to takhle udelam - jestli to dela rele? a vadilo by, kdybych konektor neodpojoval pouze vytahl rele?
-
robin1 - FK
Áno, konektor je priamo na páčke pod volantom.
Pokiaľ aj napriek tomu prepáli poistku, budeme vedieť, že v prepínači a v relé nie je chyba.
Pokiaľ aj napriek tomu prepáli poistku, budeme vedieť, že v prepínači a v relé nie je chyba.
-
kolmanr - FK
Ted jsem byl v aute a provedl nasledujici, vypojil relatko cyklovace streracu i konektor packy pod volantem a znovu spojil prestrihly drat pozice 1 stakeho napeti na motorku, zapl klicek, pojistka se nepalila. pripojil konektor pod volantem, pojistka se nepalila, sterace funguji stejne jako doposud - provizorne bez dobehu, akorat jen pozice 2 a 3. pozice 1 nejde
kdyz je vypojene relatko.... tak jsem rozdelal to vyndane relatko a nic zjevneho jako laik jsem nenasel akorat mirne zaoxidovane nebo spis min leskle "kovove drahy" na plosnaku a to ty ktere jsou na jeho kraji, tak jsem je sroubovackem
proskrabal ale je to propajene do urcite hloubky tak to asi neva kdyz je povrch trochu zoxidovanej a dale jsem nekolikrat pomlel s kontaktem, co civka pritajuje a svete div se po zapojeni relatka zpet vse funguje nevim co si mam myslet, jestli to povazovat za vyresene nebo je nekde blbej dotek a ted to zrovna jde, ale zase predtim jsem to v prubehu tydne zkousel nekolikrat, motor nekolikrat vynaval a vracel a vzdy se palila pojistka, tak nevim....
ted akorat seridit koncovaou polohu aby sterace zastavili tam kde maji, mam to ted asi o 10 cm posunute nahoru, ale to uz neni problem.....
zajimalo by me, co si o tom myslite, cim to bylo a proc to uz nedela
kdyz je vypojene relatko.... tak jsem rozdelal to vyndane relatko a nic zjevneho jako laik jsem nenasel akorat mirne zaoxidovane nebo spis min leskle "kovove drahy" na plosnaku a to ty ktere jsou na jeho kraji, tak jsem je sroubovackem
proskrabal ale je to propajene do urcite hloubky tak to asi neva kdyz je povrch trochu zoxidovanej a dale jsem nekolikrat pomlel s kontaktem, co civka pritajuje a svete div se po zapojeni relatka zpet vse funguje nevim co si mam myslet, jestli to povazovat za vyresene nebo je nekde blbej dotek a ted to zrovna jde, ale zase predtim jsem to v prubehu tydne zkousel nekolikrat, motor nekolikrat vynaval a vracel a vzdy se palila pojistka, tak nevim....
ted akorat seridit koncovaou polohu aby sterace zastavili tam kde maji, mam to ted asi o 10 cm posunute nahoru, ale to uz neni problem.....
zajimalo by me, co si o tom myslite, cim to bylo a proc to uz nedela
-
robin1 - FK
Prikláňal by som sa k tomu "blbému dotyku". Nájsť ho, bude asi umenie. Ale teraz by som to neriešil, keď ti to ide.
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Mam mensi problem,odpalil jsem pojistku steracu,ta se ovsem roztekla do mist,kde pojistka drzi ,ted k me otazce,musim menit pojistkovku nebo staci poradne ocistit
neco uz jsem z toho vydoloval,ale nefunguji 
-
kolmanr - FK
tak po delsi dobe sterace opet delaji problem, kdyz jsem motorek prednich steracu montoval ho zpet, tahla steracu jsem mel sundane, pakovy mechanismus steracu jsem promazal, prisrouboval k hrideli motorku, nechal dojet do konc. polohy a pak pridelal zpet tahla...ted po urcite dobe to dela to, ze na prvni polohu kdyz sklo neni poradne mokry a zapnu sterace tak uvizavaji na skle, jakmile prepnu na vetsi rychlost tak uz neuvizavaji, kdyz vic prsi je to ok, ale zase i kdyz vypnu sterace ze 2 nebo z 3 tak se pri dobehu vetsinou kousou...jakmile sterace necham delsi dobu bezet treba na 2, tak pak se uz ani na 1 nekousnou....nevim, cim to je, proste to motorek nejak neutahne,matici jsem dotahl na fest, tak by platle mechanismu nemela na hrideli motorku prokluzovat.Diky
-
chleba - FK
Prosím o radu nejdou mi sterače škoda felicia 1.3 mpi 98 pojistka je dobra rele mam nove a presto neni proud ani v pačce a ani v motorku nejdou predni ani zadni ani ostrikovače nevite nekdo čim to muze bit? diky
Z pojistky č. 2 jde +12V na svorkovnici pojistkovky BB (šestá zprava), na pin č. 3. Odtud jde černý drát na pravý přepínač pod volantem ("páčku") na pin označený "53a" . Další černý drát z pinu "53a" pokračuje na motorek předních stíračů.
Zadní stírač je taky napojený na pojistku č. 2, přes svorkovnici pojistkovky BB, tentokrát pin č. 5, drát černý/zelený.
Pokud nejde současně napětí ani na přepínač pod volantem, ani na zadní stírač, tak to vypadá jednoznačně na špatnou pojistku č. 2.
Zadní stírač je taky napojený na pojistku č. 2, přes svorkovnici pojistkovky BB, tentokrát pin č. 5, drát černý/zelený.
Pokud nejde současně napětí ani na přepínač pod volantem, ani na zadní stírač, tak to vypadá jednoznačně na špatnou pojistku č. 2.
-
moonman
mám podobný problém
odpojil jsem oba motorky stěračů i motorek ostřikovačů,vyndal relátko cyklovačů ale po zapnutí klíčku mi shoří pojistka č.2
co s tím?
odpojil jsem oba motorky stěračů i motorek ostřikovačů,vyndal relátko cyklovačů ale po zapnutí klíčku mi shoří pojistka č.2
co s tím?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
odpoj u levého zadního světla svazek 5tých dveří , pokud to přestane pálit poj tak oprav svazek v průchodce
-
moonman
Na radu Ferdymravence jsem odpojil svazek u 5tých dveří -zjistil prošlehlé kabely,odizoloval a vše je tak jak má být-vše funguje bez závad.
Díky moc za radu.
Jirka
Díky moc za radu.
Jirka