Centrální zamykání + vystřelovací klíč

Slon - FK

Centrální zamykání + vystřelovací klíč

Příspěvek od Slon - FK »

Ahoj, potřeboval bych poradit jaký centrální zamykání koupit + k tomu dálku s vystřelovacím klíčem, mám feldu z roku 1999, žádný centrál v autě neni.Díky za rady
bobas
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrální zamykání + vystřelovací klíč

Příspěvek od bobas »

http://levnealarmy.cz/eshop/dalkova-ovl ... -seat.html + dat motorky,s tim,ze nejaky clen...ma hlava derava...implantoval vnitrek z ovladace klasicky vystrelovak na skodovky ,protoze se pry tady ty nejak vyvyklaji,takze prehodis streva,do origo vystrelovaku a jezdis...
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

bobas: Ten nějakej člen jsem já, je to tak jak píšeš - střeva jsou přehoditelný (a docela nutně, ty origo klíče nestojí za moc)
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Dá se sehnat origo koncernový vystřelovák jen ten obal? Nebo musím koupit komplet celý nový vystřelovák?
Marty_pv - FK

p@vel: Musíš koupit celý klíč, jenom obal se nevyrábí. Stálo mě to 600 neoficiální cestou (ne přes značkovku) - http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=38324
RadimCep - FK

Příspěvek od RadimCep - FK »

Ahoj, chtěl jsem se zeptat... Udělal by mi tady někdo vystřelovací klíč i s tím dálkovým ovládáním? Případně za jakou cenu? Díky
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Já měl v autě centrál origi a pouze jsem dal jednotku z octavie a klíček taktéž (sklopnej) a vše fakalo jak má.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Já mám už asi třetím rokem ten nekvalitní vystřelovák. Planžetu (resp. ten připevňovací šroubek) jsem zakápl nevratně epoxydem (případná výměna není absolutně vyloučená, jen by se muselo šikovně odvrtat zřejmě) a je to OK. Ke klíči se teda chovám slušně. A kdybych to zakápl hned preventivně, tak bych k viklání ani nedošel... 8-)
Takže chci říct - z mé zkušenosti i ten "nekvalitní" vystřelovák může sloužit dobře...
Marty_pv - FK

borlan: Mám možnost porovnat to s origo vystřelovákem a problém není v uchycení planžety, ale v tom že kloub samotnej má v těle klíče hrozně velkou vůli (kombinace špatnejch rozměrů a ne moc kvalitního plastu), která se používáním zvětšuje. Když se používá slušně tak asi vydrží dlouho (hodně záleží na konkrétním kusu, k dálce jsem dostal dva vystřelováky a jeden je z výroby podstatně horší), ale nechci aby se mi jednoho dne rozpadl v ruce ;)
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Hoši....ten kľúč je už len estetický detail, nemyslíte? ;) Skúste sa vrátiť k pôvodnej otázke autora tejto témy a hoďte nejaké info o centráloch s DO a vašimi skúsenosťami s nimi. Sám sa chystám zrelizovať centrál s DO, kľúč ma až tak netrápi (myslím že nie je až taký problém dať si ku kľúči ako prívesok ovládač na DO, aj tak tam mám teraz navešané len somariny tak by bolo pri tom kľúči konečne niečo zmysluplné :D )
Osobne mám vyhliadnutý tento model, čo vy na to?
http://levnealarmy.cz/eshop/centralni-z ... -3409.html

Inak premýšľal som aj nad variantou vyrabovať na vrakáči najakú starú feldu a zobrať z nej motorčeky a potom dopasovať k tomu nejakú RJ na DO ale....podľa mňa tu už nikdy nebude nejaká istota, že to bude všetko šlapať ako má. Motorčeky nikdy nezistím presne v akom sú tech. stave, no a RJ aj keď dám novú, stále je tu varianta že si s tými motorčekmi nemusí až tak rozumieť. Neviem....Budem rád keď sa mi tu k tomu vyjadríte ;)
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Marty_pv - FK

Martine, původní otázka byla jakou dálku s vystřelovacím klíčem, ale budiž
U ŘJ záleží na tom jestli umí přímo ovládat motory nebo ne (třeba maxicar 686 to umí)
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Jo tak, tak to sa ospravedlňujem, ja som vychádzal z názvu témy a pri tom popise som to nejak prehliadol že je to smerodatné a vystreľovák je podmienka :) Ale aj tak, ako som už písal, nebolo by zlé keby sa tu objavili aj nejaké tipy na centrály. Kľúč ste tu už myslím prebrali dostatočne odpredu aj odzadu :)

No a pred chvíľou som prišiel na jeden dosť závažný problém. Napadlo mi, že by som si zohnal origo CZ Jablotron, na ktorý by som napojil tento Maxicar 686. Ale po prečítaní diskusie k tomu Maxicaru som dospel k záveru, že to možné nebude :(
Vystř. klíč do Felicie
Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat mám Felicii kombi 1999 alarm mám CA-10 "REX" k tomu mám připojeno centrální zamykaní. Mohu použít tento dalkové ovladaní?? Už mám klič na planžetu !! Nevím jestli by to alarm tento dalkovy ovadac vzal? Děkuji za kladnou odpoved ..... :)

Odpověď prodejce
Tak s tímto Vás bohužel nepotěším. K Jablotronu nakódujete zase jen Jablotron.
Tým pádom mám ďalšiu otázku - aké sa ešte dávali do feldy CZ okrem Jablotronu? (ktoré by sa dali spárovať s Maxicar 686)
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Marty_pv - FK

S jednotkou jednoho výrobce nespáruješ dálkový ovladač od někoho jinýho, ale když použiješ maxicar jednotku i ovladače tak můžeš ovládat většinu elektronických centrálů
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Moment, už sa v tom strácam. Poprosil by som ťa Marty o objasnenie situácie :) Dajme tomu že mám 4 motorčeky na zamykanie dverí + k nim RJ bez DO. Keď chcem ale DO, tak musím vymeniť RJ od tých motorčekov za RJ na DO (ktorá ale neviem či by ich dokázala ovládať...) alebo stačí napojiť RJ s DO nejak na tú pôvodnú RJ (pôvodná od CZ) k motorčekom?

Edit: Sakra, už aj vo svojom vlastnom texte som sa skoro stratil :lol:
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Marty_pv - FK

Jedna možnost je vyměnit ŘJ bez DO za tu co má dálku (a napojit tu novou zase na přímý ovládání motorů)
Druhá možnost je potom nechat stávající ŘJ a novou (s dálkou) napojit tak aby jenom posílala ovládací impuls (- nebo +, podle typu centrálu) - podobně jako jde impuls od předních pětidrátovejch motorků centrálu (když odemkneš klíčem tak odemkneš celý auto)
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ok, takže dajme tomu, že by som zohnal len tie motorčeky (napr. aj od Jablotronu) a napichol ich na tento Maxicar 686 s DO (bez použitia pôvodnej RJ od CZ bez DO). Je tu možnosť že by to bolo nejak nekompatibilné? Sú aj tie motorčeky nejak stavané len na nejaký vytipovaný svoj model RJ alebo sú nezávislé od RJ (je im jedno s akou RJ pracujú) ?
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Objavil som ešte tento centrál:
http://www.obautodily.cz/s_fel_centraln ... ani-404011

Máte niekto s ním skúsenosti? Je až podozrivo lacný na to že je vraj z Nemecka. Nie som odkázaný nakupovať to najlacnejšie čo nájdem po nete (a obvykle to ani nerobím...), ale ak by niekto vedel o ňom povedať že je to spoľahlivý centrál, tak prečo nie :)
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Není to podezřelá cena, to je běžná cena. Už se ty ceny neznačkových centrálů a dálek takto pohybují. Záleží cood toho čekáš a co to umí.
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

No odpoveď jednoduchá - čakám od toho aby to vedelo zamknúť a odomknúť auto na diaľku aj kľúčom v zámku zároveň (čo to podľa popisu aj dokáže), no a druhá vec ktorú od toho čakám - aby to vydržalo v prevádzke minimálne 5 rokov bez poruchy :) Len ako aj vyššie spomínam - zháňam tipy na "ten správny" centrál, i keď neviem či taký vôbec existuje...
103457 ty máš aký centrál?

Edit: Neviem ako to tu máte kto roztriedené, Maxicar radíte hoši skôr do značkových alebo tých neznačkových centrálov? :)
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já mám origo centrál doplněný dálkou z Odklepnuto Cz. funkce znovuuzamčení dodatečný kanál na odskok kufru, vývod na blinkry, vývod na akustickou signalizaci, řídící jednotka programovatelná na dodatečné ovladače. cena byla 620,-Kč+ pošta.
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

Mno vystřelovací klíč, mi přijde jako nesmysl, ale to je muj názor. Já mam centrál asi origo, na dálkovym ovladani je logo škody, kdybych chtěl nový DO musim měnit všechno? stačí koupit jen tohle? http://www.9000.cz/dalkova-ovladani/dal ... i-rc-102-a

Nebo musim koupit komplet i se sirenou? http://www.9000.cz/autoalarmy/keetec-ts-13-max
Felicia kombi 1,6 r.v.2000, 55kw
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nacrewl
jseš tu novej, tak nemáš přehled. Ovšem, když se na něco zeptáš, musíš naprosto přesně specifikovat problém, podat maximum údajů, pak se ti dá poradit. Felda je univerzální auto, tzn., že do ní jde namontovat skoro vše a tak se chovala i fabrika, čili říct, že máš ovladač s logem je naprosto nedostačující. Já mám alu s logem a taky nejsou tovární. ;)
A navíc stačí se zeptat jednou a pořádně. :idea:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 30&t=20717
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

No dobrá, chtěl jsem jen vědět jestli se dá na originál škodováckej centrál (alarm) připojit jiné (nové-univerzální) dálkové ovládání. Nebo musim origo demontovat a koupit komplet novej alarm včetně sirény...
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

"Originál škodováckej" je opět nic neříkající. Najdi řídící jednotku, pokud je to z výroby, tak by měly být dvě a to řj centrálu za budíkama a řj alarmu někde v motorovém prostoru, nejspíše vedle baterky. Teoreticky by poté stačilo vyměnit jen řj alarmu.
Ale bavíme se jen v teoretické rovině, pokud nezjistíš fakticky co v autě máš. :?
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

ŘJ alarmu vedle baterky je, včera sem na to koukal, je to na klíček kterej nemam :shock: :shock:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

No vidíš, tak centrál s tím nemá nic společného, ty jsi ztratil klíčenku, kterou ovládáš dálku, která je součástí ř.j. alarmu a až potom jeř-j- alarmu ovládaná ř.j. centrálu.
Máš dvě možnosti:
pokud chceš zachovat alarm, tak koupit nový alarm s DO http://www.9000.cz/autoalarmy/keetec-ts-13-max
přičemž použiješ pouze ř.j. a klíčenky.
když nechceš alarm, použiješ jen ř.j. DO http://www.9000.cz/dalkova-ovladani/dal ... i-rc-102-a
Nacrewl

Příspěvek od Nacrewl »

Koupim ten Keetec asi. Má ho někdo? Diky ti moc.
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Re: Alarm s vystřelovákem

Příspěvek od Jivo »

Protože za skoro půl roku nejsem schopen sehnat novou jednotku LaserLine s dvouma ovladačema a platit přes dva tisíce za ty hrozné ovladače s tím, že se jednotka překóduje zadarmo nechci, hledám náhradu. Protože novej model má nové frézované klíče, tak rovnou i s vystřelovákama. Někdo je sice haní, ale prej je na ně také záruka a snad už něco vydrží. Koukal jsem na nabídku na http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoala ... im-klicem/ a pročítal fóra. většinou je hodně spokojenosti s MaxiCar, ale nemají funkci antiscan. U toho autoscan se tročku bojím, aby to nedělala problém na veřejných parkovištích. Tak těch naráz ovádaných jednotek také může být stovka.
Nejdříve jsem uvažoval Keetec alarmech, ale našel jsem na pár fórech problém se samootvíráním na cizí ovladače nebo na problém s odemčením vlastním ovladačem. Ale neznám nikoho, kdo by neměl originální alarm od výrobce.

Můžete poradit a napsat svoje zkušenosti s různýma UNI alarmama? Předpoládám, že něco novějšího z vrakáče by tam díky CAN sběrnici asi nepasovalo.

Dále mám stále doma GPS\GPRS jednotku. Uvažuji také o jejím zprovoznění. MaxiCar ale nemají výstup pro pager. To by snad šlo obejít přes paraelní napojení na sirénu s usměrńovací diodou. Ta jednotka má nějaké vstupy. Budu to dávat do Feldy 2000 s originálním centrálem a LaserLine 989SK bez ovladačů. Rád bych využil i původní ultrazvukové čidlo.
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Dejte tam dálku z oct I s vystřelovákama a je to...
Zdrubecky

Příspěvek od Zdrubecky »

Anoj nevíte kde sehna planžety do vystřelováku koupil jsem si tento http://www.auto-audio.cz/produkt/Steeli ... -188F.html a potřeboval bych planžetu na starou feldu.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nikde, ty planžety se neprodávaj, musíš nechat udělat obyč klíč a pilovat a pilovat a pilovat
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

Třeba já je prodávám, teda jen dva kusy co jsem dostal k Alarmu. Nové jsem musel dokoupit. Od kud jsi? Doporučuji spíše soukromou zprávou nebo na jivo zavináč email tečka cz.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 49&t=31868
Zdrub
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdrub »

Mohl bys mi ty planžety vyfotit jestli mi tam půjdou. jsem z kladna
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud si pamatuju, tak to nybyly planžety pro škoda, ale pro nějakého korejce.
Použít obyč klíč a vypilovat ho není až takovej problém, taky jsem to tak měl a bez problémů, planžeta držela, rozpadlo se mi samotné tělo klíče, holt polská náhrada není, jako origo VW.
Jivo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jivo »

Opravdu netuším. Je to z Alarmu Mistral, což jsou slováci. Výroba samo sebou jistě China, ale vývoj snad Košice. Dle návodu je to starší Felicie, já to nemám kde vyzkoušet a a ni porovnat. Jsou prej o 0.5mm užší, ale když to diletant klíčník v Edenu přeměřoval digitální šuplerou, tak rozdíl nezjistil. Vyfrézoval jednu stranu a druhou nezvládl, že má starší stroj, planžeta je pevnější a vypadává. Ale originální planžeta do toho klíče nejde. Teda stačilo by trn trn nepatrně zbrousit na tloušťku a bylo by to OK. Ale za ten chtějí 200CZK, a tento bez uprav je za necelýh 90CZK. V Leňanech to dodělali naprosto bez problémů a funguje to.
Pokud pojedeš do PRahy, dej na sebe kontak nebo pošli mejla a já je vozí zatím sebou. Není problém se na ně podívat. Jinak jsme z P4, ale pohybuju se nějak po městě.
Obrázek Obrázek
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Zdravim, mam moznost koupit alarm s vyhstrelovacim klicem + planzetou, jen me zajima, vy z vas co to maji, jak se s tim napriklad startuje? Ptam se protoze Felda ma spinacku kolmo k ridici oprati napr. Octavce ktera ji ma na strane volantu. Diky
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Je to o zvyku ;) ... zezačátku ti to příjde divný a pak ti příjde divnej normální klíč ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Prave premyslim nad koupi, dost se mi to libi, ale to startovani mi prijde takove neprirozene. Jinak kolik muze stat vyfrezovani te planzety? Pripadne udelaji to v kazdem zamecnictvi nebo to musi byt nekde extra?
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Na otočení klíče o 90° si zvykneš, problémy jsou jinde.
1) pokud koupíš levnou polskou napodobeninu, tak kloub stojí za dvě věci a za chvíli se ti rozpadne
2) problém je i s vyfrézováním planžety, musí na to být lepší klíčnictví a dost často to nechtějí dělat, když si u nich planžetu i nekoupíš. A i potom není vyhráno, po vyfrézování klíč nemusí šlapat, tak jako origo klíč. Mě ve spínačce jde ztuha a u zámku dveří mi jde klíčem otočit vždy jen na jednu stranu, konkrétně doleva. Takže jednu stranu auta můžu zamknout a druhou zase odemknout. Moc to nevadí, když je centrál, ale to startování je stejně naprd, takže používám jen dálku a startuju obyč klíčem.
Dálku jsem kupoval kvůli tomu, že na ní jdou použít silikonové kryty a tím se zmenší citlivost tlačítek, jelikož manželka hodila klíče do kabelky a v tom bordelu se to furt zapínalo a vybíjelo.
kohula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kohula »

zdravím. také uvažuju o koupi "dálky" s vystřelovacím klíčem, ale netuším, co vybrat.
v hledáčku mám zatím tyto 3, ale moc jsem k tomu nenašel referencí:
http://auto.bazos.cz/inzerat/36079569/D ... -klici.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/36110792/D ... R-2170.php
http://www.obautodily.cz/eshop/skoda-fe ... 4011.eshop

nemáte s některým z nich zkušenost? případně uvítám další jiné návrhy :) v autě centrál mám, sadu kompletních zámků a klíč z NF feldy mám také. Původně jsem chtěl bez alarmu, ale pořád nad tím uvažuju, jestli ano nebo ne.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nic. Všechno jsou to levné napodobeniny, které se s originálem nedají porovnávat. Je to asi tak, že cena odpovídá kvalitě. Origo zamykání je kolem 5 tisíc, tak si to přeber sám. ;)
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Ja mam objednanej tenhle... http://aukro.cz/novy-autoalarm-vystrelo ... 97418.html

A klic mam v planu originál z fabie co pouzivam ted
Odpovědět