Ant. zesilovac

dotazy a rady na vše kolem hudby
Teea - FK

Ant. zesilovac

Příspěvek od Teea - FK »

Ahoj.

Tak po projeti myckou se mi do druheho dne zhorsil prijem radia. Asi se dostala voda do ant. zesilovace. Jeste pred tim nez ho vyhodim a zapojim to na prudko je nejaka sance ten zesik ozivit nebo to nema smysl ? Pripadne jak ?

DIky

M.
zemlak
Kontaktovat uživatele:

Re: Ant. zesilovac

Příspěvek od zemlak »

Také by mě to zajímalo. a jde ten zesilovač nějak jednuduše vyhodit, aby to bez něj hrálo líp? Já třeba teď když odšroubuju anténu ze střechy, tak nevidím žádný rozdíl v tom jak to hraje.. furt stejně mizerně. :(

Případně, co stojí celá nová anténa?
favo

Příspěvek od favo »

Podobný problém jsem řešil s kolegou v práci a ten přišel na to že se antena po sundání dá rozebrat a veškeré kontakty v ní jsou řešeny přes pružný mosazný plíšek který je většinou z oxidovaný čili stačí vyčistit a mělo by být po problému.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

PO PREJDENI MICKOV MOHLA NAJST DO ZOSILOVASA VODA A MOHOL SA ODPALIT TRANZISTOR AKO NAPOJIT NA PRIAMO?? VELMI JEDNODUCHO ROZOBER ZOSILOVAC A PRIPOJ STREDNY VODIC V ZOSILOVACI PRIAMO NA TEN PRUT POPRIPADE UROB NOVY ZOSIK PODLA SCHEMY A MAS TO AKY PROBLEM KED PRIPOJIS NA PRIAMO ODPOJ NAPAJANIE PRE ANTENU ZA RADIOM JE TO VYSKUSANE.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ano, stačí jednoduše přemostit spojení anténního prutu s kabelem k rádiu, ale ne vždy to potom stačí. Záleží na typu rádia, zda jeho internímu anténnímu zesilovači postačuje prostá nezesilovaná anténa (některým rádiím to sedí dokonce i lépe).¨Další variantou je oprava zesilovače v anténě (viz. téma o anténách), nebo napojení dalšího zesilovače mezi rádio a propojenou anténu.
Odpovědět