Ahoj. Dneska mi explodovala plastová krabice, ve které je čidlo teploty vody a termostat. Koupil jsem ji novou, kde byl jak termostat, tak i to čidlo. Po namontování mi ale auto už nenahupslo. pak se to povedlo ale blbo. Zhasínalo, ve vysokých otáčkách to dělalo sekavé zvuky apod.. Vyndal jsem baterku, pak jí tam dal a už to hned chytlo a tvářilo se to ok.
Každopádně to dělá pořád divné zvuky mezi 1000 - 1500 a na 3500 otáček. Máte někdo šajnu?
Ale jde mi o tohle: Na tom nové setu bylo čidlo se žlutou barvou. Ale na tom starým setu bylo modré čidlo. Myslíte, že je to to samé čidlo?
rozdílná čidla vody
-
Atnarfus
Re: rozdílná čidla vody
Čidla jsou zaměnitelná. Mají jinou charakteristiku, ale uživatelsky je to nepozorovatelné. Hodnota odporu má jenom trochu jiný průběh závislosti na teplotě.
Atnarfus (nepřihlášený, protože mi to zase smazalo uživatelský účet)
Atnarfus (nepřihlášený, protože mi to zase smazalo uživatelský účet)
-
pacinkov - FK
Ja som mal povodne zlte a mal som podozrenie, ze ma problemy. Informacie, ktora farba je spravna, boli v tom case nejednotne. Vyuzil som to, ze na komore termostatu su dva rovnake otvory pre motaz cidla. Ten druhy je zablendovany zatkou, ktora je fixovana rovnakou plastovou zavlackou ako cidlo. Chcel som vediet, kde je pravda, kupil som aj modre aj zlte a obidve som namontoval do komory. Teraz pri podozreni na zlu kondiciu cidla staci prehodit konektor. Inak pokial ide o funkcnost modreho vs. zlteho cidla, osvedcujem to, co vyssie pise Atnarfus.
Atnarfus píše,že mají nepatrně jiný průběh.Ty,pacinko,kdybys byl tak hodný,bys mohl zjistit,s kterým čidlem má motor lepší volnoběh po studeném startu v letních teplotách.Tím přispěješ k řešení letitého problému motorů AEE 1,6. 
-
robin1 - FK
JoS:
Problémové letné studené štarty nebude mať na svedomí nepatrne rozdielna charakteristika čidiel.
Problémové letné studené štarty nebude mať na svedomí nepatrne rozdielna charakteristika čidiel.
-
pacinkov - FK
Pri rannych studenych starrtoch sa motor 1.6 MPi sprava rovnako pri zapojeni modreho ako aj zlteho cidla.