Umiestnenie oválov do plata
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Umiestnenie oválov do plata
Chcel by som sa opýtať, aké umiestnenie repra do zadného plata by som mal zvoliť. Pozdĺžne alebo priečne? Už som tu dokonca čítal názor, že keď je repro priečne (po okrajoch plata), tak že zvuk z neho je lepší. Mňa skôr do tohto umiestnenia motivuje plato ako také - je tu asi menšie riziko jeho prelomenia keď bude repro po okrajoch a nebude tým pádom vyvíjaný taký tlak na stred plata. Čo vy na to?
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Umiestnenie oválov do plata
Budeš dávat do seriového? Bylo by lepší udělat s MDF zvuk pak bude hned o něčem jiném, jinak já bych je dal podélně, myslím že jak je dáš na zvuk mít vliv nebude, hrát to bude nahoru tak nebo tak... kámošovi jsem dal ovály do plata z MDF ovály jsou JBL dal jsem je podélně a teď hraje jen na oválech protože má rozdělané dveře tak má kompa odpojené a nevěřil jsem jak to krásně hraje...
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Idem ich dať normálne do série zatiaľ...Plato z MDF je síce dobrá vec, ale je to tiež aj ďalšia investícia navyše (koľko teraz také plato vyjde?). Ja tam idem osadiť zvyšok setu od Renegade, tak som sám zvedavý čo to bude robiť 
S dovolením bych se tu trochu přiživil.. Taky plánuju ovály a uvažoval jsem, že bych pod ně dal nějaké podložky, aby byly výš a nezabíraly tolik místa v kufru (mám vyhlídnuté poměrně "hluboké" repro). Řešil to už někdo? Budu dávat nejspíš do sériového plata. Když se nařízne vrchní vrstva plata, dá se odlepit a případně natáhnout a zase nalepit přes nějaké ty podložky, které bych tam narval? Protože pokud by podložky nebyly zakryté, vypadalo by to asi dost ohyzdně...
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
V rámci ušetrenia miesta v kufri by zaujímala aj mňa odpoveď na Almondovu otázku
Ono sa to teoreticky dá spraviť dodatočne kedykoľvek, zástavbu do plata to nejak neovplyvní, ale to zamaskovanie bude asi dosť "bolestivé" aby to bolo čo najmenej poznať. A ako plánuješ ty Almond osadiť to repro? Keď si tu vošiel do témy, hoď nejaký návrh do pranice 
Já bych to asi moc neřešil a hodil to tam podélně, esteticky mi to přijde lepší... No a nejsem odborník, ale podle mě to zas tak moc zvuk ovlivnit nemůže... Ale rád se přiučím od někoho povolanějšího 
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
No osobne tiež neviem či by mohlo takto dôjsť k zmene nejakej v ozvučení (to som tu videl u niekoho v topicu, len už sakra neviem kto to riešil...) Mňa to skôr zaujalo z hľadiska, že by bolo to plato menej zaťažené v strede, ale to asi tiež nebude až tak veľký rozdiel
No já myslim, že plato by to snad mělo vydržet... Takhle nějak bych si to pro názornost představoval s těmi podložkami, možná akorát bych dal repro ještě trochu výš.
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vyzerá naozaj slušne spravené. Zospodu tam teoreticky už nič netrčí, a ešte aj to málo je prekryté plátnom aby nedošlo k poškodeniu. To ma inšpirovalo zasa premýšľať nad detailami 
Právě mě to dost zaujalo a rád bych to zbastlil nějak podobně, akorát moc nevim, jak na to
Možná se nebudu drbat s tím "kobercem" a podložky akorát zbrousím do hladka a stříknu/natřu něčím tmavym matnym... 
-
hurvajsp - FK
Tak jsem tu pročítal jak dát ovály do plata jestli tak nebo tak. Já udělal něco mezi tím a přijde mi to vzhledově lepší, nemyslíte.
http://hurvajsp.rajce.idnes.cz/aktualni/#DSCN1788.JPG
http://hurvajsp.rajce.idnes.cz/aktualni/#DSCN1788.JPG
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Ja som to nakoniec vyriešil takto:

Almond tu navrhol vcelku rozumné riešenie na ušetrenie miesta - podložky pod repro. No a ja som ovály hodil takto priečne tiež len z priestorových dôvodov. Ako bolo povedané - rozdiel v hudbe asi nebude žiaden, jedná sa už len o priestor pod platom. No a toho ostane v kufri najviac keď sa repro hodí bokom ako som ho dal ja.

Almond tu navrhol vcelku rozumné riešenie na ušetrenie miesta - podložky pod repro. No a ja som ovály hodil takto priečne tiež len z priestorových dôvodov. Ako bolo povedané - rozdiel v hudbe asi nebude žiaden, jedná sa už len o priestor pod platom. No a toho ostane v kufri najviac keď sa repro hodí bokom ako som ho dal ja.
-
hurvajsp - FK
aha tak to jo no, ja mam pod platem basak se zesikem a uz v kufru nic jineho nevozim
- Martin420
- Kontaktovat uživatele:
Ale inak tá tvoja varianta sa mi tiež páči
Zvažoval som práve buď tú tvoju alebo tak ako to mám teraz. Lenže tak ako to máš ty, to je priestorovo už takmer rovnaké ako keby som ich dal pozdĺžne, tak som ostal u priečného osadenia. Ak máš kufor výhradne na hudbu, tak nie je čo riešiť, máš to super
(Ja som si ponechal "zadné vrátka" s tým priestorom trocha, lebo predsalen vozenie vecí rozličného druhu je veľmi častá úloha pre feldu
)
- smrcek
- Kontaktovat uživatele:
Ta fotka nic moc, ale pro představu o jednoduchém a levném audiu to snad stačí ne? Plato je z OSB desky
http://img51.imageshack.us/img51/796/06072010213.jpg
http://img51.imageshack.us/img51/796/06072010213.jpg
-
petsu - FK
Trošku OT... to se takhle koukam z domu na auto a divim se ze vidim do kufru. Noční lapkové si s radiem odnesli i zadni plato s ovalama...