EGR a vše kolem něj

AEF
Odpovědět
Diablo - FK

Re: EGR ON // OFF???

Příspěvek od Diablo - FK »

upe nejrychlejsi a nejbezpecnejsi je sundat podtlakovou hadicku z egru, EGR ventil jen zalep paskou at tam nejdou necistoty a do podtlakove hadicky nasroubuj sroubek ( je tam podtlak od vyvevy tak by ti felda hur brzdila kdyby jsi to nezaslepil) ale neboj se sroubek bohate staci, druha varianta je tam dat plisek kovu, ale zpravidla utrhas srouby takze jen hadicku a bohate to staci, az budes v tom zvysovani zivosti felinky tak sundej box nad motorem, vyndej trumpetky a vycisti sani, pokud mas jeste chvilku tak z filtr boxu vyndej ten natrubek aby to salo v rohu, staci ti na vse pulhodiny.

Tyto upravy???? K nezaplaceni ;) naklady? 10kc za sroubek a pasku :)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

takže tu hadicku tam mam nechat a zaslepit ju?
ja som ju z tade dal uplne prec a zaslepil som len egr kde sa hadica zasuvala.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:55:06, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
smazany clen - FK

Na které straně jsi to prosímtě zaslepil? u elektromagnetickýho ventilu nebo u podtlakovýho? Jestli u elektromagnetickýho, tak je to v pořádku, protože jsi zaslepil podtlak od brzd, což je správně. Jestli na podtlakovým co je přímo na motoru, tak je to blbě, protože tam jsi nezaslepil nic. Ale jestli ti to pořád brzdí, tak jsi to snad zaslepil na správné straně.
Protože to píšeš dost nejasně, jelikož egr ventil je ten podtklakový na motoru a ne ten ovládací elektromagnetický. to je jen akční člen co ovládá egr.
Diablo - FK

Zkratka a jednoduse. Jak je EGR ventil ( stribrna nadobka nad hlavou jakoby ktera je smerem k nadobce na vodu) tak zni stahni hadicku a do ty HADICKY nasrobuj sroubek ABY SE TI NEVYRUSIL PODLAK a natrubek EgRU zalep jen paskou kvuli nectistotam, jezis chlapy to je to tak slozity? :(
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

mě šly imbusy povolit krásně, takže sem tam fláknul plech a po prdeli... :D
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Jojo ja imbusy povolil taky vklidu ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:55:42, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

ja jsem s imbusema uhlavni nepritel, ale reknete sami ze ta felinka tahne tedka krasne? ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

to máš pravdu.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Sigy - FK

Příspěvek od Sigy - FK »

Jojo nestěžuju si :D
smazany clen - FK

Zbysek píše:Na které straně jsi to prosímtě zaslepil? u elektromagnetickýho ventilu nebo u podtlakovýho? Jestli u elektromagnetickýho, tak je to v pořádku, protože jsi zaslepil podtlak od brzd, což je správně. Jestli na podtlakovým co je přímo na motoru, tak je to blbě, protože tam jsi nezaslepil nic. Ale jestli ti to pořád brzdí, tak jsi to snad zaslepil na správné straně.
Protože to píšeš dost nejasně, jelikož egr ventil je ten podtklakový na motoru a ne ten ovládací elektromagnetický. to je jen akční člen co ovládá egr.
no zaslepil som hadicu a aj egr.tak tak. ale žeby som pocitil daky rozdiel...
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

trumpety a restriktor sání si taky vykuchal? 2. možnost je že ti taky EGR vůbec nefachalo,to by vysvětlovalo,že nezaznamenáváš změnu.
smazany clen - FK

trumpety su von aj ten restriktor.egr mi urcite fungovalo lebo som tam mal 3mm sadze.no ked budem mat cas tak to zaslepim napevno ale sa mi dodrbala ta imbusova skrutka :evil:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:56:23, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

musis mit cit pro feldu a predevsim tohle poznat na trasach co moc dobre znas, je divny aby vsichni to poznali a ty ne, hele jel semnou kluk co ma feldu kratkou a ja dlouhou, jeli jsme dva, navic mam cca 40kg muziky v kufru a sam rikal ze ta felda mi tahne lip nez ta jeho a to combik je o nekolik desitek KG tezsi a navic jsme tam byli dva. ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Přesně tak,brácha taky říkal že o mnoho líp táhne,než předtím a to je řidič začátečník a navíc sem mu feldu pučil jen párkrát.Takže by si to jako majitel,co už má s tímhle autem něco naježdíno, měl poznat. Když to pozná zelenáč....
smazany clen - FK

no v tom pripade mi nestaci zaslepit iba podtlak.musim to zaslepit tym plechom. len ten imbus :evil:
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:57:10, celkem upraveno 1 x.
Diablo - FK

ja mam jen hadicku a par dalsich lidi a taky si nestezujou, dneska jsem to jednomu chlapovi ukazoval a ten byl nadsenej ze mi felda leze do otacek jak nadrzena :D
smazany clen - FK

ERG ex a tecnická kontrola

Zdravím všechny příznivce 1,9.Jsem vlastníkem jedné znich a podle zdejšího fóra jsem také, tak jako mnozí z vás provedl určité změny(úpravy) na motoru, tím mám namysli uzavření ERG(plíšek mezi saní),odstranění trumpetek a rezonátoru v sání. Po těchto úpravách a to mi jistě mnozí z vás dají za pradu,motor ožije. Ale důvod proč jsem založil toto téma je ten,že se tu ještě nikdo nezmínil,co tyto úpravy znamenají pro technickou kontrolu, zda takto upravený motor bez problému projde nebo ne? Já osobně jdu na emise a stk v úterý a tak sem se rozhodl, že tam najedu s těmito úpravami,aby se zjistilo,jaký dopad mají tyto úpravičky na emise. Pokud už někdo s takto upraveným motorem byl na emisích tak budu rád,když se s námi podělí o své zkušenosti. Samozřejmě dám v úterý vědět,jak jsem dopadl. Radek
Diablo - FK

Re: ERG ex a tecnická kontrola

ja jsem ME a STK prosel upe v cajku, emisa 0,2 z 1,55 a technik nerikal nic, jen mi nejde zatezak na brzdy v zadu, ale predek brzdi max 5% prum 3% a zadek max 1% :D jsem happy
smazany clen - FK

Tak právě sem přijel z stk a motor i po úpravách(uzavřené ERG a další) a po celkově najetých 276 000km nadejchal 0,43 z 1,55 povolených.
Diablo - FK

na ty kilometry krasny, zvlast jestli ho sponovali do 5100
bono

EGR

Příspěvek od bono »

pri odpojeni EGR ventilu som zistil prasknutu trubku co vedie od priruby vyfuku k EGR ventilu, zaslepil som prirubu na vyfuku a aj prirubu za EGR k saniu motora, chcem vediet ci to nema nejaky vplyv ked EGR otvori a nie je tam tlak od vyfukoveho potrubia ale volny vzduch.
smazany clen - FK

Re: EGR

Když to máš zaslepeno na obou stranách, tak to nic nebude dělat. Bude prostě jen otevírat ventil podtlakem, ale nic nebude pouštět ani na jednu stranu. Bude tam tedy klapat naprázdno.
Diablo - FK

staci zaslepit hadicku. Nechapu proc to delate tak slozite.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

protože vše jednoduché lze dělat složitě!
Diablo - FK

proc si drbat pravy spanek pravou rukou, kdyz levou to vypada vic odborneji :D
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Asi tak nějak,ale zas taky sichr je sichr :D
Diablo - FK

sichrovat nic nemusis, byl jsem v libo v okaci za klukama jednou a ukazovali mi ten egr jak pracuje ci nepracuje s hadickou,takze bych to fakt resil jen zaslepenim a nevymejslel bych picoviny, inu praxe vas nauci, ze zjednodusovani prace je matka moudrosti ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Já sem do tý hadice narval šroubek a ještě pro sichr sem tam nacpal ten plech :D
Diablo - FK

ty se taky drbes oborucne vid??? ;)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:58:06, celkem upraveno 1 x.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Ano prosím :D
Diablo - FK

a vis jak by to jeste slo udelat, zaslepit hadicku, dat tam 2x plech, odstrihnout el. mag ventil a vymontovat vyvevu :D
Diablo - FK

a jeste ten motor radsi nestartuj pro jistotu
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

...čo su to trumpetky ? :shock:

hahnovi píše:Zdravím všechny příznivce 1,9.Jsem vlastníkem jedné znich a podle zdejšího fóra jsem také, tak jako mnozí z vás provedl určité změny(úpravy) na motoru, tím mám namysli uzavření ERG(plíšek mezi saní),odstranění trumpetek a rezonátoru v sání. Po těchto úpravách a to mi jistě mnozí z vás dají za pradu,motor ožije. Ale důvod proč jsem založil toto téma je ten,že se tu ještě nikdo nezmínil,co tyto úpravy znamenají pro technickou kontrolu, zda takto upravený motor bez problému projde nebo ne? Já osobně jdu na emise a stk v úterý a tak sem se rozhodl, že tam najedu s těmito úpravami,aby se zjistilo,jaký dopad mají tyto úpravičky na emise. Pokud už někdo s takto upraveným motorem byl na emisích tak budu rád,když se s námi podělí o své zkušenosti. Samozřejmě dám v úterý vědět,jak jsem dopadl. Radek
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Už jsi několikátý co se na to ptá,tak se nezlob když už neodpovíme,ale dáme odkaz.
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... 696#p21965
SAXON

Příspěvek od SAXON »

v sobotu som zhodil "trumpetky" a zaslepil hadičku od ERG a chod motora sa nedá porovnať s chodom pred úpravou, tak isto je živší, lepšie reaguje na zošľapnutie plynu, jediné mínus je, že sa neskôr dostáva na pracovnú teplotu....spolu so žltým čidlom nemám problém ani so štartovaním....Zbysek dík za info
smazany clen - FK

čaute lidi,nemohli by jste sem někdo přihodit nějaké foto kde se to má odpojit případně jak to vypadá když to máte hotové?
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Zítra budu dodělávat silenbloky na stabíku. Dnes sem měnil mažety a jedno oko se mi na tom stabíku podařilo dodrbat. Takže pokračuju až zítra. Rovnou ti to teda nafotím a UPnu to na net a dám odkaz. ALe je to jednoduchý.Nehledej v tom žádnou vědu. ;)
egr

Příspěvek od egr »

chlapi neni predsa najjednoduchsie odpojit kabel z konektoru?? (myslim ten nad prevodovkou jak su tie podtlakove ventily)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

není,řídící jednotka zaznamená chybu! Už se to tu psalo.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne stř 29. říj 2008 9:59:55, celkem upraveno 1 x.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Ano, tak jako píše Kovi, už jsme to tu rozebírali. Řídící jednotka pak dostane informaci o závadě ventilu a přepne se do nouzového režimu, protože to bere jako vážnou závadu. Tedy potom je vše špatně.
vanplus - FK

Příspěvek od vanplus - FK »

jen takovej dotaz? já tam mam pod egrem plech,žádnou hadičku jsem nezaslepil a brzdí to pořád stejně? jakto?
smazany clen - FK

no ak si tam tu hadicku nechal tak nemusis nic zaslepovat
Zbysek - FK

Ano, stačí zaslepit buď hadičku nebo dát těsnění pod samotný ventil jako jsi to udělal. Oboje je zbytečnost. Pokud ti nepřijde auto ani o trošku živější po uzavření egr, jsou možné dva důvody a oba souvisí s funkcí egr. První je, že egr ti ani předtím nefungovalo a tedy vlastně žádná změna. Druhý a častější jev je, že egr ventil zůstal otevřený, nebo částečně pootevřený a stejně to tak stále přisává spaliny z výfuku, i když není ovládán elektromagnetem a podtlakem. Ty ventily občas zaeznou v jedné poloze, nebo se tam prostě seknou a pak si sice může elektromagnet cvakat jak chce, ale s podtlakovým přisáváním to ani nehne a je stále otevřené. Tedy zkusit dle manuálu zkontrolovat funkci ventilu a hlavně jeho zavření. Nebo případně zaslepit egr už u výfuku, aby přes ventil nic nemohlo projít. Tak jako tak příno odpojení egr je natolik malý, že si toho ani nemusí všimnout a o to víc, když člověk jezdí ještě v jiných mnohem výkonějších autech.
smazany clen - FK

pri akych otackach sa zatvara egr?
Zbysek - FK

Při 3200ot/min. Ale samozřejmě když by se nad 3200 pustil plyn a opět sešlápnul, zase na chvilku naběhne, i když otáčky neklesnou ještě pod 3200.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

PAk se snad zavírá i v určitý nadmoršký vejšce,ale jak tu vejšku měří nevim. :o
Zbysek - FK

Nee, nezavírá v určité výšce. Ta má pouze vliv na jeho funkci vzhledem k tlakům a funguje pak v torchu jiných režimech jak to jinak tlačí. Jinak teda celkově na feldě je docela dost věcí, co fungují jinak (většinou špatně) v závislosti na vyšší nadmořské výšce (často jsou příznaky malý výkon a kouření).
hans007 - FK

Příspěvek od hans007 - FK »

Tak jsem konečně taky zkusil tu hadičku od egr zaslepit šroubkem a hned se to projevilo tím že mi to přestalo na čtyřku kolem 50-60 pořád škubat,super,jenom nepozoruju že by to bylo živější,jelo to dobře i před tím tak asi to víc ani není možné :)
smazany clen - FK

Tak jsem narazil na vasi diskuzi a celkem me to zaujalo a tak jsem o tom schanel nejaky blizsi informace a nasel http://www.kadett.cz/technika/egr.htm takze nevaham a jdu do toho...
Zbysek - FK

Moc pěkný článek plný dobrých informací pro ty co stále nevěří že odpojení je ve většině případů plusem.
Odpovědět