jaký je podle vás nejlepší benzín?

:)
Mejra
Kontaktovat uživatele:

Re: jaký je podle vás nejlepší benzín?

Příspěvek od Mejra »

Já jak tam leju OPTIMAL 95, tak mohu též říci, že na lepší benzín auto líp jede.. Ač ted to mám štrejchlý Ethanolem.. Tak to jede zas o fous jinak - líp..

Ovšem největší rozdíl je po seřízení ventilů a výměně oleje - dneska jsem to podstoupil a spokojenost.. ;) 1,3ky potřebují opravdu po roce seřídit ventily..
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Ultra 95

Příspěvek od 103457 »

Nechci zakládat nový topic, tak to dám sem, dneska jsem si všimnul, že u nás u Globusu mají nový benzín Ultra 95 Máte s ním někdo nějaké zkušenosti? Měl by mít nějaká aditiva, je o 0,60 hal/l dražší než Natural 95
http://www.unipetrolrpa.cz/cs/nabidka-p ... ra_95.html
mouzi - FK

Příspěvek od mouzi - FK »

Ja tento ULTRA 95 natankoval tento tyden v Makru, byl o 0,60 Kc drazsi nez Natural 95 a dosavadni dojem je, ze auto jede uplne stejne, mozna trochu HURE a je linejsi. S V-Power jsem mel naprosto opacnou zkusenost, ale tam je ta cena taky podstatne vyssi.. :pale:
PJDefort - FK

Příspěvek od PJDefort - FK »

Já přidám taky zkušenost...bral jsem pořád na OMV v Teplicích klasickej N95...poslední dvě nádrže (tankuju vždy plnou) jsem vzal u nich tu Carreru 95, která je přesně o korunu na litr dražší než obyč N95..auto jede řek bych uplně stejně, ale na nádrž sem najel o 102km víc než na klasickej benzín a styl jízdy mám pořád stejnej (jezdim hlavně do práce)...takže v tankování Carrery budu rád pokračovat..

jinak co jsem bral kdysi u nás u Tank ONO s favoritem, tak to jelo sice stejně jak na OMV N95, ale taky si to vzalo toho benzínu o dost víc...spotřeba cca o 1,5L/100km vyšší...takže já sem proto, brát benzín u kvalitnější pumpy... V-Poweru ale rozhodně nevěřim-ten sme brali do rodinnýho auta a žralo a jelo to stejně jako na N95...navíc je předraženej...

tudíž moje zkušenosti s benzínama jsou takový, že to jede na všechno stejně a rozdíl je znát ve spotřebě...což je pro mě to nejdůležitější...
Hans - FK

Příspěvek od Hans - FK »

Já asi od února přestal brát Shell 95 a začal znovu Unicorn 95. Spotřeba bylo pořád stejná, ale při posledních dvou nádržích ( přezuto na letní, vynulování PP) mi celková vzrostla o 0,5l/100km. Jezdim trasy 35km, žádný couračky a teď dokonce jsem se i hlídal a zbytečně netočil motor. Zkusím vzít opět jinou značku a uvidime.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Abych řekl pravdu tak jsem zhřešil :(

Místo na shellce (N95 - 29,50) jsem vzal na Tank ONO (N98 - 21,90) a jelo to stejně - maximální rychlost stejná, zrychlení stejné atd...takhle jsem vyjel asi 20 litrů a pak znova N95 na shellce a ouha - zdálo se mi že auto nechce tolik zrychlovat je línější atd...všechno to jsou subjektivní pocity takže na ně moc nedejte, ale prostě mi přišlo že s N98 to jelo lépe. Spotřeba byla skoro stejná, žádnej velkej rozdíl jsem nezaznamenal ;)

Nejraději bych tankoval na Shellce ten jejich V-Power Racing, ale dát za litr 39 korun mi přijde ve feldě jako bláznovství :joker:
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Jen pro jistotu... do své 1.6ky mohu vklidu natankovat něco s číslem 98 že jo? třeba ten natural 98....je to to stejný akorát vižší okt. číslo ne? Vím, že je to asi blbá otázka, ale pro jistotu....
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Vyšší oktanové číslo benzínu má reálný smysl u motoru, který to umí využít. Minimálně musí mít čidlo klepání, díky kterému řj pozná jak až může měnit předstih. Moc pěkný článek je o tom na D-Fensovi.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

1) ne všechny, MPi asi už každé (nemám ověřeno), ale v BMM ho nemám určitě.
2) je otázka, zda to řj u Felicie umí patřičně využít.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Pánové, nehádejte se :) .
Já si myslím že hodně záleží u koho si natankuju. Například jsem dlouho odolával shell Vpower95, pak jsem u jedné shellky v centru Brna nabral a už nikdy více. Netvrdím že je špatný všude, ale jedna blbá zkušenost mi stačí. Pak jsem okusil OMV, napřed obyč 95, pozdeji Carreru a byl jsem spokojen. Jenže bral jsem jen u jedné pumpy, někdo jiný může mít opačné zkušennosti. Vím že tu hodně řešíte 100 oktanový benzín, ten jsem zatím nezkoušel, ale za Carreru 95 můžu říct, že autí jede jakoby lehčeji a hlavně umožňuje plynulou, "neškubavou" jízdu v nízkých otáčkách, což mi příjde hlavně při cestě přes ucpané město přínosem. Nyní jezdím zase na "obyčejnou 95", ale zase od mnou vyzkoušené pumpy, kde tvrdí že berou OMV paliva a já jim pomalu začínám věřit :) . Jezdím zatím jen 34 let a cca 400000km a tak těch zkušenností moc nemám :scratch: , ale s tak rozdílnou kvalitou benzínu za posledních 20 let, jsem se za těch prvních 14 nesetkal. Tehdy bylo taky o mnoho méně pump :lol: .
Osobně si myslím, že větším oktanovým číslem (v rozumné míře) se nemůže nic pokazit, ale ani moc získat, rozhodně ne několik koníků navíc ;) . A hlavně, není to jen o benzínu, ale v první řadě o stavu motoru a vlastně o stavu celého autí :salut: .
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

mouzi píše:Zdenda19895: Natankoval jsem 100oktan JEDNOU jedinkrat, plnou nadrz a v zivote uz to neudelam. Tak zdechle jako tehdy mi auto nikdy nejelo. Krom toho volnobeh taky nebyl zrovna klidny. Zbytek tvych prostoduchych narazek a urazek bez komentare.
No vidíš a já ho natankoval JEDNOU před 3 lety a auto bylo výrazně živější, volnoběh byl krásně klidný a motor zkulturněl, ztišil se a lépe táhl ;)

Od té doby ho tam sem tam natankuju a na chodu motoru je to znát.
Taky jsem jednou tankoval N98 a auto absolutne nejelo, dokonce jelo hur nez na obyc N95 a netvrdim tady ze vsichni MUSI jezdit na minimalne 100octanovy benzin protoze na N98 to je liny jak snek.

Chtel bych te jeste jemne upozornit na to, že celé to co tu řešíš je založené na JEDNOM jediném tankování u JEDNÉ jediné pumpy. Prostě jsi mohl mít smůlu a benzín tam zrovna nebyl nejkvalitnejsi.
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

nejlepší benzín je LPG :lol:
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Nesmysl, LPG se neda nalejt do sekacky.
Nejlepsi benzin je E85, aneb kde jinde dostanes 109 oktanu za 24 korun? :D
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

v LPG 110 oktanů za 14.30 :lol: :lol: a LPG je tekutý ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Ok, tak prijed s kanystrem a odlej mi trosku toho tekuteho LPG do sekacky nebo do auta, uvidime, jak to pojede :D
A navic, na E85 nepotrebuju do auta bastlit separatni tlakovou nadobu, kilometry dratu, potrubi, ventilu, spinacu atd., nepotrebuju mit mraky bumazek od servisu a uradu, nemusim jezdit na pravidelne revize, muzu do podzemnich garazi a nemusim nic zapisovat do TP :)
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

po dlouholetém badání jsem zjistil že než celý slavný šellácký, OMW a benzina super paliva.. je 100x lepší obyč natural 98.. jedeto lip a ještě k tomu je to levnější :-)
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Wosa - FK

Příspěvek od Wosa - FK »

Zdravim,
chtěl jsem se zeptat, jakej máte názor na V-power, popřípadně V-power racing od Shellu? Koukal jsem se tu po fóru a názory jsou různorodé. Podle mě žádná extra bomba se nekonala. Motor se krapet ztišil a lehce jde líp do otáček, ale velmi brzy mi přišlo, že je zas vše při starém. A to jsem tankoval až po té, co jsem jezdil na rezervu. Jaké máte zkušenosti Vy? :)
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Hodně si na to člověk zvykne. Obecně pro sériový feldí motor je V-Power Racing zbytečnost. U mě bylo znát pokud se tankovalo všude možně a pak se vzal V-Power N95 tak motor šel mnohem kulturněji a raději se točil... Beru to jednou za čas :)
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

pri shell v power som mal pocit že sa to rozsype , jazdíme AGIP 95 natural ak chcem lepšie tak omw carera je najlepšie čo tu dostať
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jezek píše:Hodně si na to člověk zvykne. Obecně pro sériový feldí motor je V-Power Racing zbytečnost. U mě bylo znát pokud se tankovalo všude možně a pak se vzal V-Power N95 tak motor šel mnohem kulturněji a raději se točil... Beru to jednou za čas :)

Já vzal jednou V-Power 95 a auto jelo jak šnek a žralo 10l/100km,takže už nikdy
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

já teda rozdíl nepoznám, nepoznám ani carreru ani vpower... nejlepší benzín je ten nejlevnější;) a nebo ten co je nej v poměru cena/kvalita to bych řekl že je od čepro optimal 95...za cenu obyč naturalu u omv trošku "lepší" benzín
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jinak teda tankuju obyč natural 95 na shellce a spokojenost ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Teď jsem si zase na TankOno naládoval plnou nádrž. Jede to na to jako z praku a stojí to 28,90 :thumright:
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

Já jsem přešel na ONO, tankuju v dolních měcholupech. Předtim jsem rok tankoval u shellu a ze zvědavosti vzal parkrat ono a hle, vyšlo to. Na ONO benzin se mi to auto líbí víc.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Seznam špatných benzínek - škoda, že tam není napsané kvůli čemu ty pumpy neprošli :(

http://www.kverulant.org/pumpari.html
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
thepromise - FK

Příspěvek od thepromise - FK »

v tom seznamu je asi jen 20% benzínek a v seznamu co nevyhovují je stejná benzínka jako v seznamu vyhovují..takže bych tomu moc nevěřil:D
Zdenex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenex »

Jedna benzínka může například vyhovět kvalitou benzínu a propadnout kvalitou nafty. Proto se může objevit v obou seznamech. ;)
Alesak - FK

Příspěvek od Alesak - FK »

Poslední dvě tankování beru Benzinu Verva 100. Tankoval jsem do téměř prázdé nádrže (prvně 44,5, podruhé 44l). Zdá se mi, že je auto živější a mimo město/dálnice mám podle TCP-06 o 0,5l nižší spotřebu. Ve městě je spotřeba +/- stejná.
Problém je, že po studeném startu vychází z motoru divné (klapavé?) zvuky, nedrží si volnoběžné otáčky a otřásá celým autem. Po zahřátí je vše jako dřív, projevují se pouze staré známé zvuky, za jízdy i se studeným motorem se to neprojevuje. Taky jde občas v interiéru cítit benzín, když zastavím na semaforu, nebo rychle uberu plyn a brzdím, toto se projevuje náhodně a s normálním (standard N95) palivem se mi to nikdy nestalo. Nevíte čím by to mohlo být?
Taky jsem zkusil dřív Shell V-Power, výkonově se mi to nezdálo lepší/horší ale klepání motoru a třes celým autem při studeném volnoběhu se projevoval. Palubní PC jsem v té době neměl, tak nevím jak to bylo se spotřebou.
Odpovědět