Čím natřít nový výfuk?
-
gerrik - FK
Čím natřít nový výfuk?
Poraďte čím mám natřít nový výfuk, co jsem se díval, tak je to zatřený pod psa
. Ten zinkový spray bude k něčemu?
-
smazany clen - FK
Re: Čím natřít nový výfuk?
já to zinkovým sprejem nastříkal protože mi zbyl a možná tím prodloužíš životnost o 2 měsíce... ono to stejně vykvete ve štu, nebo ve sváru... takže je to asi jedno
-
gerrik - FK
Právě mi jde o ty sváry, ty kvetou nejvíc. Co takovej ten německej sráč na rez? Hamerit nebo tak nějak 
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Netroufám si dohadovat jaká je teplota na vejfuku, a proto bych raději vybíral nějakou barvu s teplotní odolností. Jak píšeš, jde hlavně o sváry, zbytek je pozink a to vydrží. Já jsem všechny sváry na novém výfuku obrousil a nastříkal zinkáčem a přetřel normálně stříbřenkou. Samotnej zinkáč mi šel mechanicky seškrábat.
Ale je otázka, jestli se tyto opatřená vyplatí vůbec dělat, protože i když to nezhnije zvenku, tak zevnitř určitě, navíc se výfuk zanáší a pak to má vliv na výkon, ale to už každný zná..
A pokud chceš natírat už zaběhlej = orezlej výfuk, tak na to bych se už tuplem vykašlal, protože jak tam je jednou rez, tak je to práce na nic.
Ale je otázka, jestli se tyto opatřená vyplatí vůbec dělat, protože i když to nezhnije zvenku, tak zevnitř určitě, navíc se výfuk zanáší a pak to má vliv na výkon, ale to už každný zná..
A pokud chceš natírat už zaběhlej = orezlej výfuk, tak na to bych se už tuplem vykašlal, protože jak tam je jednou rez, tak je to práce na nic.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- monccou
- Kontaktovat uživatele:
Hemmerrite je ti v tomhle případě na prd. Kup si žáruvzdornou barvu od BODY, je do 650°C,ve spreji a rychle schne. Ale stejně tim natřnim životnost neprodloužíš.První větší ťukance kamenem a je to hotový 
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!

...cíl cesty je rázem nepodstatný, vzdálenost vedlejší a každý další kilometr se stává drogou... to je BMW!
-
gerrik - FK
Výfuk mám uplně nový, nemyslím že bych musel použít žarovzdornou barvu, ten poslední díl se tolik nenažhaví. Brzdy mám taky natřený syntetikou a v poho. Takže zkusím natřít ty sváry základovkou a pak nějakou syntetikou, a uvidíme 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Naprosto zbytečný.
Zkus si sáhnout na výfuk po ujetí 100km.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 27. pro 2008 10:33:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
-
gerrik - FK
Naprosto zbytečný.
Zkus si sáhnout na výfuk po ujetí 100km.[/quote]
Jako zbytečný že se po 100 km zahřeje sám? To souhlasím, ale tohle je na feldu se kterou jezdí má polovička do práce, na nákupy apod, takže se ten díl ani nestihne zahřát
.
Jako zbytečný že se po 100 km zahřeje sám? To souhlasím, ale tohle je na feldu se kterou jezdí má polovička do práce, na nákupy apod, takže se ten díl ani nestihne zahřát
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych ti nedoporučoval. Zinkáč ve spreji seženeš za cca 200kč a na to ještě něco, a máš jistotu. Ten výfuk se i na konci podle mě opravdu může dost zahřát. Doložil bych to třeba tím, že stříbřenka se musí vypálit, jinak pořádně nedrží - a mě se teda vypálila i u koncovky výfuku...
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- monccou
- Kontaktovat uživatele:
Ta cena žáruvzdorný barvy je stejná jako zinkáče 
Evoluce včely http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... ?f=16&t=26

- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Nojo, ty jsi tý barvy něco spotřeboval, viď 
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 27. pro 2008 10:34:23, celkem upraveno 1 x.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net-
majkl - FK
Tohle to mám za sebou. Vejfuck proreznul zevnitř. Takže ošetřené sváry mi byly k ho.... po roce a kousek se mi vnitřek uplěn rozsypal. Co bych taky chtěl od ceny 550 Kč. Jiná věc asi je u dražšího výfuku. Tam to asi má význam. Jesli ale máš ten levnej,tak s tím neztrácej čas.
-
gerrik - FK
Co si měl za značku výfuku? Já kupoval Karsita za 660,- na kombajna
Naposledy upravil(a) emilio52 dne sob 27. pro 2008 10:32:45, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
u nás stojí tyll 580 jak prostředek i konec... na 1,3 kombíka...
jakékoli upravy se nevyplatí...
jakékoli upravy se nevyplatí...
-
Josh123456 - FK
Na povrch asi jedině nějaká povrchová úprava mat.jako je např šopování, chromování, ale otázka je jestli na výfuk to má smysl s dnešním poměrem vody v palivu, která zajistí to, že ti výfuk odhnije nebo se zničí uvnitř, jak již bylo řečeno. Takže zbytečnost. A výfuk snad neni taková pálka, aby ho člověk musel chránit proti korozi a crcat se s tim.
-
Legolas19 - FK
ja sem to fikl černou barvou vysoce teplotně odolnou mam to rok a ani znamka rezy
-
Abdul - FK
Žiaden výfuk nemá cenu natierať.Odhrdzavie vo vnútri.Bodovanie,prepážky a nakoniec začne rachotať,hoci zvonku je jak nový. 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, naprosto zbytečná práce, na výfuku nic nevydrží a ani to není potřeba, jelikož výfuk hnije zevnitř a ne zvenčí.
Máme v práci barvu, stříká se s tím parní potrubí, vydrží teplotu 650°C, ale na výfuku nevydržela, ty změny teploty, voda a sůl dělají své. Jediná šance, aby výfuk vydržel déle je ho udělat z antikora, ale i tam je problém praskání ve svárech, pokud se nepoužijí speciální elektrody.
Máme v práci barvu, stříká se s tím parní potrubí, vydrží teplotu 650°C, ale na výfuku nevydržela, ty změny teploty, voda a sůl dělají své. Jediná šance, aby výfuk vydržel déle je ho udělat z antikora, ale i tam je problém praskání ve svárech, pokud se nepoužijí speciální elektrody.
-
gerrik - FK
Musím říct, že jsem ty sváry přece jen přetřel, a po tom cca roce a půl po rzi ani památky, tak třeba to k něčemu bylo 
- Vlada320
- Kontaktovat uživatele:
hele juá taky natírám vždycky vejfuky žáruvzdornou barvou.kupuju takovou černou a používá se na komíny,kamna atd... a je v ní silikon a je fakt dobrá.stojí to snad 140kč myslím ta plechovka a natřu s tím dvakrát celej vejfuk od předu až dozadu.pokaždý když jsme s tím vejfuk natřel tak se barva po pár dnech ježdění krásně vypálila a i po dvou letech je výfuk pořád vpohodě a z venku bez rzy.jinak taky se chystám teď v září na komplet novej vejfuk krom katu ten je vpořádku,zbytek je rozsypanej a byl tam bosal a nic moc tak teď budu kupovat od Tyll.maj docela kvalitní vejfuky a za rozumný ceny tak ho vezmu celej od nich.
a ještě dělám jednu věc že vrtám do zadního tlumiče dirku 2mm v nejnižším místě aby vytejkala z tlumiče zkondenzovaná voda a byl v suchu.to mu taky dost pomůže.
a ještě dělám jednu věc že vrtám do zadního tlumiče dirku 2mm v nejnižším místě aby vytejkala z tlumiče zkondenzovaná voda a byl v suchu.to mu taky dost pomůže.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Vlada320: Navrtání dírky mě taky napadlo, ale bál jsem se, aby to pak nemělo nějak vliv na funkčnost. Nevím, jak se výfuk vevnitř stavěný.
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dirka nemá žádný vliv na výfuk, akorát se zanáší karbonem, takže pokud jezdíš kratší trasy je potřeba ji čas od času propíchnout a pročistit.
-
Niko
Natřit si to můžeš čím chceš stejně ti to shnije zevnitř.Raději bych ty peníze co dáš za barvu schoval na novej výfuk........

tak ho reklamuj tyll dává 30 měsíců zárukumajkl píše:myslim že to byl tyll
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Stefi74 - FK
stony ma recht nema to smysl mě se vysipal zevnitř a zvenku byl zdravej

-
BlueFox - FK
Určiej smysl to ma. Sice nakonec vyhnije zevnitr, ale i tak to kolem svaru (hlavne na uchytech) pomuze. moje zkusenosti jsou tedy hlavne ze 120 kdy pokazde uhnily ty mista na prisroubovani na pulmesic. Feldu mam zatim chvilku tak nevim.
K barve. Nejlepsi zksenosti mam s cernou vypalovaci barvou na plotynky varice. Je v tom silikon, je vypalovaci a mechanicky odolna. (Preci jen musi vydrzet soupani hrnce) A opravdu vydrží. Očistit, natřít a pořádně vypálit. Na zadních částí je potřeba ohřá zvenku propan butanem, protože tam to potřebnou teplotu asi ani nedosahne.
A i kdyby to melo nepomoct, alespon to dobre vypada do posledni chvile.
Btw, ja nakonec natrel 3. dil (Remus co byl na aute pri koupi) suříkem. A i když je to na ferměži, nedosahuje to dostatecne teploty aby se t spalilo. Ono to bylo fest vyhnily a upadla roura. Ale kdyz jsem zjistil kolik ten tlumic stoji, dal jsem si s tim trochu prace a preplatoval to. A ted se muzu dal chlubit ze mam Remus za 8k.
Ale on stejne zas upadne a to uz ho vyhodim.
K barve. Nejlepsi zksenosti mam s cernou vypalovaci barvou na plotynky varice. Je v tom silikon, je vypalovaci a mechanicky odolna. (Preci jen musi vydrzet soupani hrnce) A opravdu vydrží. Očistit, natřít a pořádně vypálit. Na zadních částí je potřeba ohřá zvenku propan butanem, protože tam to potřebnou teplotu asi ani nedosahne.
A i kdyby to melo nepomoct, alespon to dobre vypada do posledni chvile.
Btw, ja nakonec natrel 3. dil (Remus co byl na aute pri koupi) suříkem. A i když je to na ferměži, nedosahuje to dostatecne teploty aby se t spalilo. Ono to bylo fest vyhnily a upadla roura. Ale kdyz jsem zjistil kolik ten tlumic stoji, dal jsem si s tim trochu prace a preplatoval to. A ted se muzu dal chlubit ze mam Remus za 8k.
-
Abdul - FK
Neporovnávaj Š120 a Feldu. 120 mala krátky výfuk a zmeny teploty boli o niečom inom ako u Feldy.
Ako bolo spomenuté, výfuk u Feldy fakt nemá cenu natierať. Odhnije zvnútra.
Ako bolo spomenuté, výfuk u Feldy fakt nemá cenu natierať. Odhnije zvnútra.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz