OLEJ VE VODĚ TO JE ZLÉ?

MPi 1AV
AEE
MSMisak - FK

OLEJ VE VODĚ TO JE ZLÉ?

Příspěvek od MSMisak - FK »

OLEJ VE VODĚ TO JE ZLÉ!
Nazdarek,
mám již nějakou dobu problém s feldou
Měnil jsem dnes vodu v chladiči protože byla černá(neměl jsem tam žádný fridex)
propláchl jsem 3X komplet ustrojí(vypouštěl jsem spodní hadicí u chladiče) a projel aby voda obíhala potom už byla ok.
Takže jsem namontoval zpět termostat) ktery jsem chtěl take prověřit a nalil finalně destilku za 60.- z benzinky :(
Projel jsem auto a po chvíli voda zase černá a byly tam jekési bublinky...
Takže jsem docílil k tomu že je fouklé těsnění pod hlavou.
Chtěl bych se zeptat na kolik taková sranda vyjde a popř jestli někdo dělá v Brně srovnaní a repas hlav,popř co si můžu udělat sám?
Olej tipuji budu muset měnit taky? i když ho mám měsíc starej.. :salut:
BlueFox - FK

Re: OLEJ VE VODĚ TO JE ZLÉ?

Příspěvek od BlueFox - FK »

Stalo se mi to same. Vypada to ze novy olej vyplachne usazeny bordel co to jeste tesnil. A pak uz to tece. ja mam tedka taky auto na paru podle toho co leze z vyfuku. Snad to bude jen to tesneni. Ale musi se vymenit olej i voda a vodni potrubi vyplachnout nejakym pripravkem. Ja to na cele dam do servisu, na to si fakt uz netroufnu. U 120 jsem si to delal a po dvou mesicich to bylo znova.
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

A vodu v oleji nemáš?
BlueFox - FK

Jo, jisteze mam.

Obrázek
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Vodu v oleji nehledej na víčku. Koukni na měrku. Jestli je pěna tam, nebo je olej krémově zabarvený, tak je tam voda.
Pěna na víčku je normální.

Sundání a rozebrání hlavy OHC motoru není až zase tak triviální operace. Jestli nejsi trochu zběhlý mechanik, tak si to nech někde udělat.
BlueFox - FK

ale nahore se to objevuje i kdyz to vytru hadrem. Tak je to po chvilce znova. A projevit se to muze ledasjak. Jde o to kde to presne prdne. Me spis nez do oleje tece ta voda do valcu, protoze jde soustavne para z vyfuku. olej zatim nevypada tak spatne, a voda je tmava odjakziva tak to moc nepoznam. Ale zadnej humus na hladine neni.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Pára z výfuku jde normálně (v přiměřeném množství - porovnej s jinou felicií)
Marast na víčku se dělá při kratších jízdách normálně. Při delší jízdě to samo zmizí.
Kalná voda něco naznačuje.
BlueFox - FK

Voda neni kalna. Jen je tam nejakej tmave modrej typ fridexu.
Para z vyfuku jde fakt obludne, to je na prvni pohled poznat ze je neco spatne :D
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

To vypadá, že je to těsnění chycené. Ještě jedno-zkus vytáhnout svíce a koukni, jestli nejsou bílé. Nicméně pokud se do týdne udělá při teplotách co jsou teď venku na víčku emulze, není to normální-v zimě budiž. A hadice k chladiči nejsou jako beton, po zahřátí? Pokud chceš mít jistotu, změřit tlaky, nebo aspoň sundat víko ventilů a tam se bude lámat chleba-pokud tam bude emulze.
Osobně doporučuju to pořešit co nejdříve-já si tak dlouho zahrával, až šel motor do kytek-chycené to bylo na kruhách vodou v oleji.
BlueFox - FK

denis15 píše:To vypadá, že je to těsnění chycené. Ještě jedno-zkus vytáhnout svíce a koukni, jestli nejsou bílé. Nicméně pokud se do týdne udělá při teplotách co jsou teď venku na víčku emulze, není to normální-v zimě budiž. A hadice k chladiči nejsou jako beton, po zahřátí? Pokud chceš mít jistotu, změřit tlaky, nebo aspoň sundat víko ventilů a tam se bude lámat chleba-pokud tam bude emulze.
Osobně doporučuju to pořešit co nejdříve-já si tak dlouho zahrával, až šel motor do kytek-chycené to bylo na kruhách vodou v oleji.
Tak ja s tim samozrejme nejezdim co jsem to zjistil. Jen jsem jeste v tu chvili prisel na praskle svody tak to resim najednou. Nejdriv musim dodelat vyfuk a pak to vezmu k mechanikovi. A tlaky necham zmerit tak jako tak.
Odpovědět