Zadní plato-výroba

vybavení a úpravy interiéru atd.
smazany clen - FK

Zadní plato-výroba

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím, tak dnes odpoledne, kdy bylo venku už dcl teplo jsem se pustil do tvorby plata..... Takhle to dopadlo, je to zatím jen slepené... Tak počkám do zítřka, abych to mohl obrousit...
Jen furt přemýšlím, jak to vyřešit s kobercem... Zda tam dát hezkou modrou barvu, která bude ladit s autem, nebo šedou, která bude ladit s interierem.. co myslíte? Taky bych se chtěl zeptat, vás kteří jste to už dělali, jak tam ten koberec nalepit??? jestli si mám nechat uříznout dva obdelníky v rozměrech plata a jen ho tam přiložit a přehnout přes okraj.. Nebo zda by nebylo lepší, naříznout větší kus koberce a plato do něj jakoby zabalit, aby to bylo z jednoho kusu..
Díky za rady... tady přikládám nějaké fotečky z dnešního lepení....

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pát 22. úno 2008 21:13:06, celkem upraveno 2 x.
smazany clen - FK

Re: Zadní plato-výroba

dej sedou z interierem..... bude to asi lepsí....
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

Joo taky bych řekl že bude lepší když to bude v barvě interiéru;)..noo vypadáá to celkem slušně..potom tam když tak hood fotky až to budeš mít polepený koberečkem;) :geek:
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
smazany clen - FK

Pěkná práce, myslím si, že šedá by vypadala rozhodně líp.
Letadlo - FK

Příspěvek od Letadlo - FK »

mám v plánu taky výrobu stejným způsobem a když jsem uvažoval nad povrchovou úpravou, tak jsem došel k závěru, že by bylo nejestetičtější flock. Chytnout stejný odstín jako interiér a klidně se dá vyhrát s nějakým hezkým designem v kombinaci s černou, tak jako je provedena palubovka (stejná kombinace barev). Cenově to výjde podobně jako koberec a co se týče spojů a rohů, tak budou daleko lépe vypadat u flocku než u koberce.
smazany clen - FK

Tak jsem byl dneska v kobercích.... Chtěl jsem puvodně šedou variantu, myslím si, že jsem našel i dcl hodně podobnej odstín jenže v ceně za 249,- metr... Problém byl v tom, že by mi uřízli klidně metr šířky ale na delku 5... Prostě bych musel zaplatit celý pruh 5m... A to se mi vážně nechtělo... Našel jsem ve zbytkovým modrej koberec, kterej má hodně podobnej odstín jako auto... No posudte sami....

Obrázek

Obrázek

Obrázek
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

joo tak vypadá to dost slušně!!!:)...ale jestli bych tě mohl otravovat jestli by jsi to nevyfozil v tom autě..jenopm pro představu jak to vypadá;) :geek:
Felda 1.3 a hlavně jí dej napííít!!!! 1náááááááááá 2náááááááááááááá 3 náááááááááááááááááááááááááá
.........
smazany clen - FK

jj jasně že nafotím... já to dnes do 8 večera dělal doma v teple... ted mi schne lepidlo... tak zítra uvidím jak mi to vyjde časově, osadím reprem dám do auta a nafotím.... Brzy by měl přijít zeslilovač od Magnatu tak taky nafotím:-)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

ok tak super!!!:)..jsem zvědavej až to osadíš reprákama jak to bude vypadat;):) :geek:
.........
smazany clen - FK

jj to játaky.... furt si nedokážu představit jak to bude vypadat s tím modrým kobercem.. Ale repro je taky podsívecný do modra, auto modrý, tak snad se tam tamhodí... uvidíme, až to tam dám:-)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

joo tak to bude vypadat jako celkem slušně...pak by eště nebylo na škodu modrý podsvícení budíků ....a to by vypadalo fakt slušně;)
.........
smazany clen - FK

ehm.... no není to špatnej nápad... spíš bych sehnal náký fakt pěkný modrý potahy aby ladli.. a trochu podsvítit do modra ješte prostor u řidiče... vzadu to svíti hezky nad platem.. Když v noci jedu a nejede za mnou auto, vidím hezky v zrcátku jak se mi rozmražuje okno:D
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

:D:D:D...noo k tomu osvícení pod řidičem by vypadalo dobře kdybys tam měl neony..to by vypadalo fakt suprově..:).škoda že nedělaj Tapecírunky v modrý:)
.........
smazany clen - FK

jj by bylo hustý ty tapecirunky.. Ale zas tak do toho zasahovat nebudu.... spíš to jen podsvtím a bude se vidět... Ted musím po zesiku ušetřit na hliníky, jaro senám blíží:-)
URNA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od URNA »

noo to jo no:);)...jsem si tě když tak přidal na icq;):)
.........
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

ahoj tak ja pokud muzu bejt kritik tak me se ten koberecek moc nelibi nechtel bych ho tam i kdyz mam modry auto. Jinak zajimava prace
smazany clen - FK

tak se mi podařilo dnes uspěšně namontovat a jsem spokojen.... Vypadá to rozhodně lépe než s tím předcházejícím platem..

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
smazany clen - FK

Udělaný to máš pěkně. Dost sis s tím pohrál, ale pro poslech hudby se to moc nehodí. Na "tuc,tuc,tuc" to stačí. Je jasný, že nechceš přijít o kufr.
smazany clen - FK

jj v tom máš pravdu.... Zas tak špatně to nehraje a příští týden budu montovat zesilovač, hlavně kvuli zadním reprum tak se to jistě zlepší.. Možná časem, bychdal do plata SW ten volnej co hraje do kufru... Kufr už mám takhle malej z duvofu LPG, tak bych ho nerad zmenšovoal ješte nějakým SW v ozvučnici.. Ale uvidíme časem:-)))
smazany clen - FK

To je právě problém. Co je menší zlo. Akustický zkrat a risk vyskočení membrány, nebo malý kufr? Člověk si musí vybrat.
smazany clen - FK

plato vyrobené superově . s těma drátama je to parádní nápad - potom je to zalité epoxidem a přebroušené??? Jak říkám, pěkná práce, ale ten koberec se mi nelíbí... já mám polepenej boom box asi z 5ti kusů - taky chtěli moc ale je to slepené k sobě tak že se nedá poznat, jak a kde ty pruhy na sebe navazujou...
smazany clen - FK

Plato je slepené obyčejným silikonem a každe prkýnko prošroubované... drží to dobře... ten konberec je věc názoru.... chtěl jsem modrej aby to ladilo s autem, ale bohužel jsm nesehnat čiste modrej..:-(
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pěkná práce.No raději jsi měl možná počkat a sehnat opravdu čistě modrej.Ty repra jsou pěkný.
smazany clen - FK

No ted už je to jedno... Mě se to i líbí s tímhle modrým koberem.. JJ repro dobrý, musím za ně poděkovat fancarhifimu... Hrajou slušně, tak jsemzvedav jak s nimi bude zesik od magnatu pracovat:-)
smazany clen - FK

neni to spatne ale uplne stejnej koberec nam v oznici akorad v hnede . ale jenaj moc super prace .
smazany clen - FK

ale podle dalkace hadam ze mas sonac
smazany clen - FK

jj hádáš správně, rádio mám opravdu od Sonyho:-)
p@vel

Příspěvek od p@vel »

me se to celkem libi. jeste by jsi mohl sehnat modry sedacky + modry tepece at to pekne ladi...
smazany clen - FK

nevypada to vubec spatne.... ale jak jsem psal seda by mozna vypadala jeste lepe:) ale 5m2 koberce za ty prachy bych taky nekoupil....
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

ten koberec je drsnej :lol: je to takový zajímavý prostě ;)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
smazany clen - FK

Tak už konečě přišel zesilovač:-)) brzy budu montovat až seženu kabely a někoho kdo mi poradí se správným zapojením a nastavení:-)

Obrázek

Obrázek

Obrázek
smazany clen - FK

nic proti ale ten zesík ty repráky roztrhá :mrgreen: Jinak myslím, že díky akustickému zkratu už to o moc líp než jen z rádia basovat nebude...
smazany clen - FK

tak plato je hotové... komplet souhrné fotky jsou zde....

http://www.motoblazni.ic.cz/plato/index.html
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

pěkná prácička.
Hele chlapi, nezkoušel se někdo z vás zamyslet nad zvětšním objemu kufru tím, že by se zvedlo a srovnalo plato? Myslim, že by to znamenalo udělat plato samodomo. Štve mě, že je za sedačkama schod cca 5cm, které mi dost často chybí při nakládání. Přemýšlim na tím, udělat plato od horní hrany sedaček po sklo pátých dveří nebo ještě víc. Styl provedení patrně stejný jako kolega výše. Co vy na tuto ptákovinu? :D
smazany clen - FK

Jak si udelal ten zadni ohyb? Chtel bych si taky neco takove vyrobit, ale nevim jak udelat ten ohyb nebo napada me neco, ale aby to za to stalo. TAk bych chtel nejake info. Dik
smazany clen - FK

pekna cista prace ale ten koberec...noo... vyslovene rika home-made...nevim jestli si zvolil dobre :D :D
drobek - FK

Příspěvek od drobek - FK »

pekne..povedlo see ;)
smazany clen - FK

WOW :o :o :o Tak to je paráda - to se mi líbí. Pěkná práce! Very nááájs! ;) :lol:
Jen taková stupidní otázečka - pproč se vyrábí nová plata? nestačí udělat jen díru do origo?
smazany clen - FK

No podle me je lepsi si vyrobit nove plato za cca 200kc nez si nicit origo ktere se da kdykoli pouzit a pak kupovat za zmrseny novy kdyz novy origo plato stoji kolem 1500kc se mi zda co jsem ho zhanel onehda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Collin - FK

Příspěvek od Collin - FK »

The_Gladiator: Je lepší mít udělané plato aby se reproduktory mohly dočeho opřít.
miak - FK

Příspěvek od miak - FK »

majkl píše:pěkná prácička.
Hele chlapi, nezkoušel se někdo z vás zamyslet nad zvětšním objemu kufru tím, že by se zvedlo a srovnalo plato? Myslim, že by to znamenalo udělat plato samodomo. Štve mě, že je za sedačkama schod cca 5cm, které mi dost často chybí při nakládání. Přemýšlim na tím, udělat plato od horní hrany sedaček po sklo pátých dveří nebo ještě víc. Styl provedení patrně stejný jako kolega výše. Co vy na tuto ptákovinu? :D
No já nad tím taky přemýšlím ,ale nemám na to teď zrovna čas. Přemýšlel jsem i o tom, že bych u sedaček udělal i nějakou kapsu na deštník jak to ma fabia combi
smazany clen - FK

Jenky píše:Je tady,nebo na starem foru nekde navod,jak tohle udelat,myslim,cim to lepit,jak siroky maji bejt ty prouzky,material atd.?
Nevím zda jetady na foru někde návod, ale mužu ti popsat můj postup při výrobě plata... Po oměření původního plata a prostoru v kufru jsem si vytvořil tento výkres
Obrázek

Podle něho připravil základní desku... Potom nařezal proužky 15mm široké... Pak následovalo rozměřt délku plata a navrtat 4 díry pro drát.. Tu samou rozteč děr samozřejmě i na 15mm proužky vyvrat... Pak následovalo naohýbat drát o průměru 5mm dle radiusu plastu v kufru, na kterém plato sedí..
Když jsem měl vš připravené, stačilo z boku plata vyvrat osmičky dirky pro čepy... Zalepit čepy a přitáhnout vrutem... Už se mohlo plato nasadit do kufru, nasunout dráty a vyzkoušet si naskládat proužky.. Vše sedělo perfetně, tak jsem to rozebral a začal lepit silikonem proužek po prožku, s tím že jsem ty proužky ješte malými hřebíky probil a prošrouboval malými vruty.. Nechat zaschnout, zaříznot drát, potáhnout kobercem a hurá do auta.. Tak stručně asi vše kolem výroby plata:-)
smazany clen - FK

Jenky píše:Do ty zakladni desky si teda navrtal ctyri diry na ty draty,na kery si potom navlikal ty prouzky....jak hluboky ty dirky a jak ty draty zajistit,aby se mi nevysoupnuli z ty zakladni desky?Jinak,co je to za material?Tyhle rozmery uz jsou s ohledem na tloustku koberce?Nebudu mit potom problem dostat plato do tech postrannich plastu?Nechas plato lezet,nebo pridelas snurky a zavesis na dvere?Jak je tezky?Predem dikec za odpovedi:-)
přesně tak, 4 díry. díry byli hluboký tuším že 100mm... ty dráty zajistíš jednoduše.. drát 5mm a díra 4.8mm... zatlačíš ho tam a drží perfektně.. měl jsem problémy ho tam dostat, takže dobře drží.. Materiál nevím přesně, ale je to nějaké lepené tvrzené dřevo o tlouštce 15mm... Rozměry jsou akorát... koberec tam vleze... Jinak plato nechávám ležet, ptž by mi to dveře asi neudržely, nevážil jsem ho... ale cca 10-12kg bude mít... mám to osazený repro Autotek 600W a zesilovačem magnat... oproti originálu je dost těžké
smazany clen - FK

Jenky píše:Ok,dikec za inspiraci a za navod,taky se do toho pustim.
tak dej pak vedet jak to šlo...:-)
smazany clen - FK

Rozhodl jsem se vyrobit si taky zadní plato ale nechtějí se mi tady zobrazit obrázky... Nevíte čím to je popřípadě sem dodat nějaké nové nebo ještě lépe nějaký pěkný návod?
smazany clen - FK

Ahmed píše:Rozhodl jsem se vyrobit si taky zadní plato ale nechtějí se mi tady zobrazit obrázky... Nevíte čím to je popřípadě sem dodat nějaké nové nebo ještě lépe nějaký pěkný návod?
Omlouvám se, ale v noci a dnes ráno jsem předělával web, na kterým byli nahraný tyto fotky, proto se tady nezobrazily...
smazany clen - FK

Ješte bych to prosím potřeboval jednou popsat jak jsi to vyrobil. Ten základ kde jsou reproduktory chápu jenže jak jsi dělal ten ohyb z těch kousků tomu nerozumím. Neumím si představit jak je spojit dohromady aby to celé drželo a neměl z toho roletu... nemohl by jsi nakreslit nějaký jednoduchý obrázek?
smazany clen - FK

ozvy se na icq 275 154 514
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 24. říj 2008 21:42:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz. pravidlo č. 4
smazany clen - FK

Ahoj, je milé že si na mě uděláš čas a poradíš mi ale já nemám ICQ. Nejradši bych byl kdyby jsi si sedl na 5minut k pc a třeba i v malování zkusil nakreslit nějaký obyčejný obrázek. Zajímá mě spousta věcí třeba jaký drát jsi použil, jaké lepidlo a jaké přibližné rozměry... Moc ti děkuji...
Odpovědět