zýšení objemu na 1.5

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
Dexter - FK

zýšení objemu na 1.5

Příspěvek od Dexter - FK »

dneska jsem narazil v tuning magazinu na starou dobrou friedmanovu RRS felicii, tak jsem koukal co má novýho že o ní píšou a docela jsem čučel, nechal si převrtat 1.3BMM co má na 1.5-ku + kovanou kliku a vačku 280/280 a výsledek 109k což na tenhle motor je paráda ani jsem nedoufal že by se dalo dosáhnout takového výkonu, často jsem přemýšlel jestli to dát (pro mě za šílený prachy) do ME s výsledkem 62kW(nic moc za ty penize) nebo jinej motor ale tohle mě docela uchvátilo. má někdo zkušenosti co se týče ceny tehle úpravy kdo to dělá a jak je na tom motor po převrtání se životností?
Oncle
Kontaktovat uživatele:

Re: zýšení objemu na 1.5

Příspěvek od Oncle »

a píšou tam cenu komplet úpravy a za práci ???
myslim že to budou nemalý peníze.
Obrázek Prodej Autokosmetiky a servis mycí, čistící a uklidové techniky.
http://www.sigra.cz

Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
Dexter - FK

to sem se tam nedočetl, právě se ptám jestli tu někdo nebude něco o tom vědět. jinak má 80kW(109k) při 6100ot/min a 132Nm při 4480ot/min kompres. poměr 10,8:1

a má tam kovanou kliku, kované písty, tu vačku jak sem psal, iridiové svíčky Splitfire, výfuk sk.A, samo že vyleštěny kanálky a má tam chladič oleje s manuálním ovládáním ostřiku vody..... takže prachy to muselo asi stát nehorázný :) ale ten nárůst 60% je fakt něco
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

1,5 a jenom 132Nm? To ma i ta ME uprava 1,3 na 63kW, nemluve o tom, ze s tim se narozdil od 280 vacky bude dat jezdit i v normalnim provozu.
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

bitmap: nemá, tá úprava od ME má 123Nm, okolo 130Mn bol Dedla, ale ten mal naviac komplet výfuk a ďalšie drobnosti :)
Podľa mňa za tie nižšie Nm u 1,5 môže jednak plnenie bmm a tá vačka. Na druhej strane je to konečne felda motor, ktorý neumiera pri 5500ot, čo sa mi páči. :thumleft: Ale zase pri cene toho všetkého stále stojí za zamyslenie výmena motoru za iný...
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Jestli tam má kovaný všechno co píše tak jen v těch dílech je tak za 60tis.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

má kartu auta na virtu ;) mě se líbí to že to má odbržděný na BMMku ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Dexter - FK

tak jestli to bude taková pálka tak se pořád asi vyplatí MPi-čko. Ale nechce se mi nějak řešit a obcházet STK s jiným motorem tohle by bylo fajn, až na tu cenu teda asi :D ty kovaný součastky asi bude nutnost :(
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Nechápu, proč řešíš překopání motoru, když se ti i 20t zdá moc?

Jinak pro info, pouze Tpísty na seriové válce stojí 7-8000... Vačka jsou další 2 litry, pokud to necháš přebrousit z tvý. Vejfuk je dvacka... A tak se to postupně nasčítá...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

jo jo, raději se na to vys*** ;)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Dexter - FK

ok, zas tolik do toho nechci dát, až budou prachy a čas necham udělat od ME tu hlavu s vačkou a čipem za 20t a tim skončím s úpravou motoru
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

http://skoda-virt.cz/cz/auta/favorit-a- ... licia-rrs/ pro nezasvěcený to je to auto o kterým se tu bavíme
1.3 BMM kombi LPG
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

Dexter píše:ok, zas tolik do toho nechci dát, až budou prachy a čas necham udělat od ME tu hlavu s vačkou a čipem za 20t a tim skončím s úpravou motoru
slyšel sem že autospektrum 2000 v Mariánských Lázních provádí úpravu motorú na obsah 1500 cena údajně do 20litru mam to od kluka co staví Kaipany a o tuto problematiku se zajímal.snad upravujou motory škoda TAZ 1500-modernizovaná 1203ka. :?:
osobní skušenost nemam chtělo by to kontaktovat firmu a poptat se, :?:
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Dexter:
Dobrý zkušenosti s BMM 1500 má/měl "Richtrik" .
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Myslíš Rejlka,nebo jak se ten šizuňk jmenoval? :D
Dexter - FK

tak co jsem se dočetl na skodavirtu tak mu motor dělal nějaký chlap ze škodovky z Mladé Boleslavi kterého nechce prozradit, já spíš čekal že se optám přímo nějaké firmy co by to dělala na cenu a vůbec info o té úpravě ale taková asi není. nebo jsem se ještě dočetl když upravovat jednoboda tak radši nahodit dvojité karburátory Weber 40 nebo 45, sice stojej kolem 10tis.(takže dam 20tis) ale mohlo by to přinést větší výkon otázkou je kolik, i když se zas musí upravit věci okolo jako saní(další asi 4tis) atd. 1.5 jsem teda asi zavrhl, tolik desítek tisíc ... no nevim nevim, rozhodl jsem se tenhle rok nechat udělat tu úpravu od ME a ty karbece by mohli přijít někdy později :D hlavně mě nekamenujte, jen mě ty všechny možnosti úpravy motoru zajímají a chtěl bych si to dopředu trochu naplánovat :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 31. bře 2010 16:08:15, celkem upraveno 3 x.
hurvajsp - FK

Příspěvek od hurvajsp - FK »

co všechno bych potřeboval abych tu svoji bmm 1.3 40kw udělal 1.4?
Martin_Happy - FK

Příspěvek od Martin_Happy - FK »

tolik peněz, že se ani neptej.

Jinak že to oživim, tak těch 1,5 je přece variae na téma Kit Car. Takže nebyl ten chlápek z boule od Motorsportu?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Martin_Happy: Zrovna u pana Friedmana bych to moc s kitcarem nebo pickupem freestyle nesrovnával :D Vzhledem k tomu že tu údajnou 1.5ku krmí jednobodem a má na tom ten jedinej správnej tuzing vyleštěnej filtr přímo nad blokem, skutečnej motorář by mu za to pracky urazil
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Marty : tak to byla trefa do černého :-D
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Martin_Happy - FK

tak motor mu mohl upravit profesionál a pak na to ten tunda naprasil filtr, ne?
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

A co myslíš že s tím ta úplně změněná délka sání a filtr sedící na zdroji horkýho luftu udělá? I kdyby to nakrásně táhlo studenej vzduch přes nasávač (jak majitel tvrdí), tak proč potom měly tovární kity sání utěsněný proti kapotě pirelkou jako topení?
Kitcary měly navíc přípravu směsi celkem 8 vstřikama (4 větší hlavní a 4 pomocný), pickupy freestyle upravenýma karburátorama Jikov - kdyby na tom měl dvojitý webery nebo něco podobnýho tak mu těch 110 bhp i věřím, ale takhle? :scratch:
Martin_Happy - FK

no ta to zase zkazí. Ale tak to už je u tuningu tradice ne? Každej správnej tuner je mnohem chytřejší než Tovární tým nějaké automobilky. Ani Favorit ani Felda nikdy neměli křídlo, ale pro tundu je to nosnej prvek aerodynamiky a bez křídla to nejde..... českej pseudotuning je mi k smíchů stále víc a víc. A sem rád že na klubu se neobjevuje a když tak je bleskově rozpoznán a majiteli rozmluven.

ale tady sem myslel, že ten chlap z MB, co tomu freedmanovi nebo komu upravoval motor mohl bejt odborník. A když byl hotovej, tak přišel tunda a narazil na to filtr, takhle sem to myslel
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Marty_pv: kouzelne sluvko: korekce.

Martin_Happy: ze neco nemely tovarni auta jeste neznamena, ze je to nutne nefunkcni nesmysl. Precejen pro ruzne skupiny platila nejaka pravidla, ruzne veci byly zakazane atd., takze timto smerem bych argumentaci radeji nevedl :)
Tim se nesnazim obhajit obhajit zadnou pseudofunkcni tuzingovou hovadinu, jen ze bych uplne neglorifikoval snahy tovarniho tymu jako nejaky etalon v upravach cehokoli.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

hurvajsp píše:co všechno bych potřeboval abych tu svoji bmm 1.3 40kw udělal 1.4?
asi tak 20 tisíc :lol: :lol:
1.3 BMM kombi LPG
Martin_Happy - FK

bitmap:Neplatí to vždy, ale obecně ano. 90% aut na české tuningové scéně je vyabveno nějakou nefunkční hovadinou. A jestli si teď konkrétně myslel to křídlo, tak to celkem u předokolky zbytečnost je. Samozřejmě že existují vyjímky, že někdo udělal něco mnohem lépe než automobilka. Ale na jednu připadá tak 50 jinejch aut.

navíc tuning by měl bejt zlepšení výkonu a jízdních vlastností. A kdyby mě to chytlo a chtěl bych s tim začít, tak prvně seřídím motor, koupim podvozek a brzdy. Ale asi bych byl vyjímka. Lidi většinou začnou tim, že koupí přední spoiler jako měl Vin Diesel a nastříkají auto na oranžovo
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

btimap: A čo stará skupina B? Mali tam nejaké obmedzenia na konštrukciu podvozku a podobne?

Inak továrenské feldy nie sú ani zďaleka najlepšie, oveľa lepšie ich majú poladené tými ako Ecce homo (teda oni mali), pretože ako písal bitmap nemusia sa obmedzovať pravidlami. V takej kategórii E na vrchy prejde všetko, jazdia tam aj auta postavené od základu na preteky :)
Martin_Happy - FK

redmeX:Ale to zas mluvíš o týmech. Ano, závodní tým je schopný postavit něco lépe než tovární. Ale já mluvil o tunerech a těch je menšina
Jenik11 - FK

Příspěvek od Jenik11 - FK »

ahoj vsichni jak si tak tady ctu tak to teda koukam kolik vse stoji. Teda pro me( spis meho mechanika-kamarada) je lepsi prekopat cely auto a dat jinej motor nez ho upravovat. ted se asi budu chystat dat mu auto a on mi tam da 1.3 turbo s una. Cena primo fenomenalni ze vsim i s ekletrikou brzdama a motorem i cerpadlem a vetsim turbem. mi rikal 10000Kc kdyz pridam 5000 tak mi ten motor zrepasuje. myslim si ze je to lepsi nez davat do toho tolik penez a za nic. Celkem za 15000 kolem 80 kw preplnovanych. takze myslim ze je to lepsi varianta nez uprava 1.3 BMM. Sice proplem s technickou ale to uz se nejak vyresi spis doresi. toto je ciste muj nazor.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

A nebo koupit nějaké jiné auto, s turbem a na naftu....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
EmilTriner - FK

Příspěvek od EmilTriner - FK »

http://www.ewrc.cz/ewrc/inzerce.php?advert=14052

myslim že tahle1500 ctka bude ve starym bloku...zkus ho ukecat

jinak jediny favo s křídlem bylo 1600 sk. H na okruhy :ugeek:
Odpovědět