mazání

Simos 2P
135M, 136M
begby - FK

mazání

Příspěvek od begby - FK »

nazdar , po výměně těsnění pod hlavou (tekla voda do oleje) , výměně oleje a filtru , zkoušel jsem oddělat víčko na nalejvání oleje a zkontrolovat jesli jde olej na vahadla nevtilů (prý tam má být vidět) nicméně po nastartování tím otvorem pod víčkem brblal akorát vzduch olej nikde , je to normální ? případně co s tím :scratch:
Suri
Kontaktovat uživatele:

Re: mazání

Příspěvek od Suri »

zhod veko a vidíš po naštartovaní či strieka olej , vzduch je blbosť , bud olej alebo nič ak si dal naopak tesnenie ale vzduch asi nikdy
begby - FK

tak asi nejsem blbej , fouká tama vzduch v takovejch pulzech a celkem dost , olej sem tam nikde neviděl. takže mě to právě zarazilo , kdyby bylo naopak těsnění tak to ani neprotlačí vodu a voda je OK
begby - FK

ještě dodatek , ten vzduch lechce smrdí po oleji
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

podľa mňa si niečo pletieš , načo to vlastne skúmaš? zlož veko a naštartuj a uvidíš či to strieka olej , ked dáš dole zátku tak to vyzerá len ako vzduch , záleží na oleji
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

a maže to na ventily čiže zhore vidíš len ten vzduch , zlož veko a zbadaš
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To šlo naposledy asi u S100. U ostatních motorů je přes ventily tvarovaný plechový kryt,takže není vidět jestli olej z ventilů stříká, nebo ne. Proto taky jdyž se ztratí víčko ventilů ,tak není oflákaný celý motor. Tady se musí sundat kryt ventilů,nebo mít v pořádku čidlo tlaku a spoléhat na něj. Foukání vzduchu z víčka krytu ventilů je normální,je to vyrovnávání tlaků v klikový skříni pod válci. Proto také každé auto má odsávání do sání.
begby - FK

kontrolka mazání funguje normálně ;) asi jí budu věřit, s tím vyrovnáváním mi to nedošlo :lol: :roll: a to sem se ještě koukal na ty hadice a čistil je.
Nicméně jsem docela překvapenej jak po výměně ventily hlučně klapou , předtím tam byl mogul felicia a docela zahumusenej od vody , pak se to čistilo a dal sem tam total quartz 7000 , a filtr od manu , a je to dost velkej rozdíl v hlučnosti. :scratch:
Odpovědět