chcípla a už nejde nastartovat
- feli
- Kontaktovat uživatele:
chcípla a už nejde nastartovat
Ahoj pánové,tak sem si v neděli vyjel a felda mi najednou chcípla.Trochu předtím poškubávala(už i při předchozích asi 3 jízdách)....už sem jí nanatočil.Museli mě odtáhnout na laně
....čím to může být?Čerpadlo v nádrži vrčí tak asi půjde.Zapalovací modul sem zkoušel dát jinej...nic.Rozdělovač je jinej.Já vím asi to budu muset nechat napíchnout...jen by mě zajímalo jestli o něčem nevíte co by to mohlo být.Jestli se vám stalo třeba něco podobnýho.Díky za všechny rady.
felicie?........mám je prostě rád
-
igor_glx - FK
Re: chcípla a už nejde nastartovat
Kuna mi překousala kabel v motoru. Byl to ten silnější černý ve předu. Prý od cívky. Tak mi tam dali kancelářskou sponku a jezdí to do teď, dva roky.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem kámošce nedávno takto dělal golfa.Jezdila a najednou dost,první závada zap.modul,ten se vyměnil.Po dvou dnech mi volala ,že nemůže nastartovat.Přijel jsem k ní a nastartovat napoprvé.Po chvíli jsem to chcíp a už to nastartovat nešlo.Vzal jsem počítač a byla tam chyba sondy,po vymazání jsem to nastartovat bez problémů.Tak jsme sondu pro jistotu dali novou a zatím nevolala.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Když to nestartuje, tak jsou dvě možnosti.
1. neháže to jiskru
2. nejde tam benzín
Začal bych to jiskrou. Vytáhni kabel z rozdělovače, co ti jde od cívky a někdo ať ti zastartuje. Když tam jiskra bude, tak sundej kabel ze některé ze svíček, strč tam nějakou starší svíčku a opět zastartuj. Když tam jiskra (pořádná) bude, tak je zrada asi v dodávce benzínu.
Já ale typuju, že to jiskru házet nebude.
1. neháže to jiskru
2. nejde tam benzín
Začal bych to jiskrou. Vytáhni kabel z rozdělovače, co ti jde od cívky a někdo ať ti zastartuje. Když tam jiskra bude, tak sundej kabel ze některé ze svíček, strč tam nějakou starší svíčku a opět zastartuj. Když tam jiskra (pořádná) bude, tak je zrada asi v dodávce benzínu.
Já ale typuju, že to jiskru házet nebude.
-
tgfh - FK
No a nemůže to být čidlo otáček? Jestli odešlo tak ti to bez něho taky nenastartuje, aspoň si teda myslím. Nechám to na ostatních, jen mě to tak napadlo.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Může to být čidlo otáček, ale to ve výsledku znamená, že to neháže jiskru. Je potřeba někde začít a zjištění zda to háže jiskru je ten správný začátek.
Když to jiskru neháže, tak se postupuje proti proudu. Ověří se palec rozdělovače, zapalovací cívka, zjistí se zda jde proud do cívky. Když nejde proud do cívky, tak je v háji snímač v rozdělovači, nebo řídící jednotka.
Když to jiskru háže, tak je potřeba zjistit proč tam nejde benzín, případně jestli není problém se škrtící klapkou (klapka se sama musí při startování pootevřít).
Když to jiskru neháže, tak se postupuje proti proudu. Ověří se palec rozdělovače, zapalovací cívka, zjistí se zda jde proud do cívky. Když nejde proud do cívky, tak je v háji snímač v rozdělovači, nebo řídící jednotka.
Když to jiskru háže, tak je potřeba zjistit proč tam nejde benzín, případně jestli není problém se škrtící klapkou (klapka se sama musí při startování pootevřít).
- feli
- Kontaktovat uživatele:
Díky moc za všechny rady,už to mám je to snímač otáček v rozdělovači,měnil sem sice rozdělovač i se snímačem ale zřejmě byl teda taky vadný.Skusil sem ještě jiný a šla na otočení.Dnes sem koupil originál snínač bosch asi za 1000kc.A zas holka pojede
....jen ta výměna je opruz...jestli to znáte musí se vydolovat opatrně to pérko a celý to rozebrat a složit nic nerozbít.Celej rozdělovač stojí ranec peněz a na repliku už kašlu...v tomto se moc neosvětšila
felicie?........mám je prostě rád