Tuhé řazení z ničeho nic
-
Jurka - FK
Tuhé řazení z ničeho nic
Do tes mi šlo řadit ok zlehka, ale najednousednu do auta ráno a páka de ztuha jako se stává v zimě než ae to ohřeje. . Nechápu jak to... jakoby ta páka někde drhla... po zahátí se to o něco zlepší ale nic moc. Olejv převodovce je rok sztarej a nikde nicneteče. oddělal sem i manžetu a promazal zvrchu olejem anic... ani sem to nikde nenavalil... Co myslíte že by to mohlo být?
-
Jurka - FK
Re: Tuhé řazení z ničeho nic
Nikdo nic? Nikomu se nestalo? Dneska po zahřátí trojka čtverka vcelku OK, ale za jedna dva pět a zpátečka furt tam něco vadí a de to těžko... jinak páka de stany de bezproblémů, ale prostě jak dávám dopředu a dozadu, tak to prostě de blbě jakobych se tu páku snažil zastrčit mezi dvě gumy s poloviční mezerou...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nadzvedni koženou manžetu na řadičce jestli ti z hlavice nespadl dolů takovej kroužek...dole v tunelu je takový bazmek z pěny a když tam spadne,pak jdou některý kvalty blbě řadit,mě se to už stalo.Jinak musíš po auto a mrknout na mechanizmus řazení.Pokud je OK,je něco s převodovkou.
- Mejra
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem měl stejněj problém, ale už samo od sebe ok.. je to jak kdy..
3D tisk
http://mejra.cz
http://mejra.cz
-
Jurka - FK
Díval sem se na kroužek je tam kde má být....nic tam nespadlo...díval sem se i ze spodu a všecko je jak bylo nikde nějaké extra vůle atd. Mě zarazilo právě, že to bylo z ničeho nic ze dne na den a jak se auto zahřeje, tak se to zlepší....spíš sem si říkal, jestli se nemohl nějak motor hejbnout v silentblocích třeba... no asi mi nezbyde nic jinýho než zkusit jezdit a jak bude čas tak na to kouknout víc... třeba to přejde, tak rychle jak to přišlo:)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Spíš bude potřeba odpojit řadící mechanizmus od převodovky a vyzkoušet co jde těžko, jestli převodovka, nebo mechanizmus pod řadící pákou. Když už to budeš mít odpojené od převodovky, tak to celé vyndej, rozeber a promaž.
-
Jurka - FK
Budu moct na to mrknout až tak za dva týdny, tak snad vydrží... jinak poslední dobou mám problémy při startu, když je teploa pkud neprošlápnu a nepodržím plyn chvilku tak to vzdechá a asi dvakrát mi to dost zacukalo, tak jestli se to někde nehejblo v silentblocích ten motor co já vim...
-
tgfh - FK
To asi ne, jestli ti to zdechá na volnoběh tak se podívej na klapku a její konektor, jestli není zoxidovaný.
-
Jurka - FK
Klapku sem čistil dneska...všechny konektory odpojil a připojil, vyčistil rozdělovač palec atd. Zahřál auto odpojil baterkupo půl hodině připojil a nechal klíček v poloze 1 aby se to nastavilo atd. a zatím furt stejný. Vag je bez chyby a čidla teploty ukazují dobře... Dělá to ale jen za tepla prostě když je venku teplo... ráno to prostě neudělá nikdy. Jinak tohle mi už dělá asi rok (respektive i minulé léto, ale vůbec sem to neřešil protože mi to nevadilo), ale stačilo po nastartování počkat 10 sekund a chod byl OK nebo stačilo jed drbnout do plynového pedálu. No ale ted jak se oteplílo a vůbec poslední dobou se to mrví jakoby zhoršuje...teď už nastartuju 3 sekundy divnej chod ale nechcípá to začne až po těch 3-5 sekundách to chcípat a když šlápnu naplyn tak to teprv začne kuckat... musím na něj šlapat pomalu a nejlíp ho podržet v otáčkách chvilu a pak už jede bez problému jak má. Někdo už to tady kdysi řešil, ale nedobral se závěru a myslím, že jich bylo i víc, ale nkdo to moc neřešil, protže se to po chvilce ztratilo nebo se jen šláplo na plyn a bylo dobře... Já to taky neřešil, ale mám pocit, že se to prostě horší no... V červenci na to vlítnu a rozeberu to komplet klapku svíčky vše vyčistím a uvidí se... No a to stejné asi s tou řadící pákou pokud se to nezpraví samo:)
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Změř snímač teploty chladící kapaliny. Jak teď experimentuju s ručním ovládání sytiče, tak přesně takhle se to chová, když to přeženu a nakecám řídící jednotce že je motor zahřátý. V pohodě nastartuje, za okamžik sníží volnoběh zacuká a zdechne. Po druhém nastartování se už udrží, ale dusí se. Po 10-15 sekundách už slape jak má.
-
Jurka - FK
A jak ho mám změřit? A co to má ukazovat? Já to měl na Vagu a tam teplota stoupá jak má postupně a ukazuje snad i přesně... Jo jinak já tam mám dvě čidla teploty v tom tělese, tak zkusím přepojit konektor do teho druhýho a uvidím...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Kontrola na VAGu stačí. Hodnoty odporu a teploty jsou v servisní příručce, když by jsi to chtěl přeměřit ještě klasicky multimetrem.
Chcípání po nastartování, případně cukání, dělávají i špatné svíčky. Jestli tam máš něco staršího, tak zkus koupit nové.
Chcípání po nastartování, případně cukání, dělávají i špatné svíčky. Jestli tam máš něco staršího, tak zkus koupit nové.
-
Jurka - FK
Zapoměl jsem napsat jak to dopadlo... to řazení z ničeho nic po 10 dnech zase v pohodě... Vůbec nechápu čím to bylo, tak abyste věděli, že stačí počkat až se autí umoudří:)