Přerušený drát do pátých dveří

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Přerušený drát do pátých dveří

Příspěvek od Pawlick »

Tak jsem dnes zjistil, že se mi zcela přerušil 1 drát do zadních dveří v místě gumové průchodky. Ta průchodka je v čudu už dávno, ale že se úplně přerušil kabel, to mě překvapilo. Skřípnout se nějak nemohl. Nesvílilo mi osvětlení SPZ a na palubovce svítila kontrolka vyhřívání zadního skla a nešla vypnout. Tak jsem to pracovně zapájel, ale rád bych to udělal nějak lépe. Nejraději bych i vyměnil tu průchodku, ale předpokládám, že se to neobejde bez přerušení i zbylých kabelů. Celé bych to chtěl spojit s dodatečnou montáží 3. brzd. světla. Ideu mám takovou, že poškozený kabel bych nahradil novým, který bych napojil v autě pod střechou, aby nebyl spoj v místě průchodky. Nějak protáhnout do dveří a před konektorem opět připojit. Kvůli výměně průchodky zbylé kabely taky přerušit, asi nejlépe pod střechou, jestli tam bude místo a přístup.

Řešil někdo podobný problém? Poraďte, prosím, jak nejlépe celý proces udělat.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Frank
Kontaktovat uživatele:

Re: Přerušený drát do pátých dveří

Příspěvek od Frank »

Taky sem to řešil 3 brzdovým světlem tak sem tam natáhl drát v celku od 3tího světla až do svorkovnice je na levé straně na boku v kufru vedle světla já bych to natahoval dráty v celku nic bych raději nepřerušoval je to chvilka práce :D :lol: :lol:
Frank
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frank »

Pawlick píše:Tak jsem dnes zjistil, že se mi zcela přerušil 1 drát do zadních dveří v místě gumové průchodky. Ta průchodka je v čudu už dávno, ale že se úplně přerušil kabel, to mě překvapilo. Skřípnout se nějak nemohl. Nesvílilo mi osvětlení SPZ a na palubovce svítila kontrolka vyhřívání zadního skla a nešla vypnout. Tak jsem to pracovně zapájel, ale rád bych to udělal nějak lépe. Nejraději bych i vyměnil tu průchodku, ale předpokládám, že se to neobejde bez přerušení i zbylých kabelů. Celé bych to chtěl spojit s dodatečnou montáží 3. brzd. světla. Ideu mám takovou, že poškozený kabel bych nahradil novým, který bych napojil v autě pod střechou, aby nebyl spoj v místě průchodky. Nějak protáhnout do dveří a před konektorem opět připojit. Kvůli výměně průchodky zbylé kabely taky přerušit, asi nejlépe pod střechou, jestli tam bude místo a přístup.
Řešil někdo podobný problém? Poraďte, prosím, jak nejlépe celý proces udělat.

Vytahej všechny dráty z levé strany ty poškozené dej nové a novou průchodku a natáhni je tam zpět a máš po problému :lol: :lol:
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Copak to jde vytáhnout, když je na konci konektor??
mikka

Příspěvek od mikka »

Konektor svorkovnice neprojde dírou pro průchodku. Musí se vytahat piny ze svorkovnice. K tomu jsou spešl vypichovátka, taková vidlička, která se zasune do otvoru ve svorkovnici, z opačné strany, než je drát. Na bocích každého pinu jsou dva jazýčky, které brání vytažení pinu tahem za drát. Vidlička ty jazýčky přitiskne k pinu, směrem k sobě, a pin jde vytáhnout.
Místo origo vypichovátka jde použít taky ohnutý pevnější drát, například z kancelářské sponky.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Díky, to jsem chtěl slyšet. Bylo by mi divný, aby se ten konektor protáhl...
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já to nemohl taky vytáhnout, a nechtěl jsem zničit konektor, tak jsem to 10 cm za konektorem uštípl, a pak připájel a přetáhl smšťovací bužírkou. Řešení je možná neřemeslné, ale funkční a nevypadá to zas tak zle - prostě bužírka na kabelu
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Já jsem to dělal teďka na dvou felinách. Pouze jsem odpojil kabel ve světlech, baych si ho mohl povytáhnout a kousek od průchodky jsem vodiče přerušil, natáhl novou průchodku, odizoloval a nakrimpoval jsem tam dutinky a je to v poho. Práce na 20min.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Ja už jsem to taky udělal, ale protože jsem natahoval třetí brzdové světlo, tak jsem to udělal z gruntu. Dráty jsem přerušil kousek před konektory v pátých dveřích, vytáhl až k průchodce, od dolních světel natáhl novej drát pro brzdové světlo a taky novou kostru, pak jsem dal novou průchodku a natáhl zpět a vše zapájel. Nechtělo se mi přerušovat ty kabely blízko tý průchodky. Takhle je to pořádně, tak jen doufám že to vydrží (hlavně ta gumová průchodka).
zwan - FK

Příspěvek od zwan - FK »

Zdravím všechny,
prosím o radu k výměně kabelového svazku pátých dveří.
Mám přerušený plus pro třetí brzdové světlo. Potřeboval bych poradit kolik kabelů , v jaké barvě, jakého průměru jde přes průchodku. Vyměním všechny ať to za týden nedělám zas.
Konektor pro připojení jsem našel u levého zadního světla, je v ní 8 drátu (tedy je li to tem správný).
Jelikož nechci kupovat konektor a nevím jak je zapojený vnitřek pátých dveří uvažuji pouze o nahrazení kousku který vede přes průchodku.Jde o ORIG továrně montované světlo rv. 98.Jak to nejlépe udělat?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Mno tak co jde z tý kostky za levym světlem tak to všechno jde nečekaně skrz tu průchodku
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
mikka

Příspěvek od mikka »

Přes průchodku do pátých dveří jdou dráty ze svorkovnice pro 5.dveře (umístěná poblíž levé koncové svítilny). Na straně k průchodce jsou dráty zapojené takto:

pin 1 zelený/černý, 1 mm2, pro osvětlení SPZ
pin 2 černý/červený, 1,5 mm2, pro třetí brzdové světlo
pin 3 černý, 2,5 mm2, vyhřívání zadního skla
pin 4 černý/žlutý, 1 mm2, zadní stírač, doběhový kontakt
pin 5 zelený/černý, 1 mm2, zadní stírač
pin 6 hnědý, 2,5 mm2, kostra pro vše v 5.dveřích
pin 7 nezapojeno
pin 8 hnědý/černý, 0,75 mm2, na mikrospínač do zámku 5.dveří, pro osvětlení kufru

Pokud budeš měnit jen kousky drátů, měly by být spoje (pájené, příp.lisované) dost daleko od průchodky. Na straně přívodu to není problém, stačí rozpojit svorkovnici a dráty půjdou dostatečně povytáhnout dírou pro průchodku. Horší je to na straně do 5.dveří, tam bude nutné ve dveřích všechno poodpojovat, aby šly dráty dost povytáhnout.
Odpovědět