přepínání světel

benkro61

přepínání světel

Příspěvek od benkro61 »

Zdravim. Mám zajímavou bolístku na mojí Feldě a nikde jsem se o něčem podobném nedočetl.
Když zapnu hl.světla, rozvítí se mi jen kontrolka na parkovačky a při lehkém dotyku, nebo přepnutí blikačů se mi rozsvítí dálková světla. První jsem myslel, že je to lukasem,(Jako to dělalao na Š120).Ale ten přepíná a cvaká jak má. Zajímavé na tom je, že to nedělá pravidelně. Někdy zapnu světla a rozsvítí se jak kontrolka parkovaček tak i tlumených světel. A pak vše funguje jak má. Dálková světla se dají zapnout jen přepnutím lukase. Taky se mi zdá,že vypínač na světla v moment kdy to blbne, je podstatně teplejší než jindy. Můžete mi někdo poradit co s tím? Díky za rady.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: přepínání světel

Příspěvek od Kuladmin »

A ten lucas si skousel jinej nebo ne?
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Nee,zatím jsem nic nezkoušel
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Klidně může být vadný spínač hlavních světel,to pak zahýbat tlačítkem světel a pozná se to nebo bych ještě při zapnutých světlech zkusil zahýbat se žlutým kablem na cívce startéru.Každopádně by v případě špatného kontaktu na startéru cvakalo relé v pojistkové skříni.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

zkus jinej lucas ... přepínat může klasicky, ale "vevnitř" může bejt KO
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Goofy - FK

Příspěvek od Goofy - FK »

dle tveho popisu je to lucas..zkus zapnout světla a s lucasem mirně zahybat,drcni do něj párkrát,pokud se rozsvítí tak je to jasné a je na výměnu... ;) také mi to dělalo..
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Našel jsem včera jeden přízpěvek, ktery odpovídal mému problému. Je od Mysho SnipeX7. (Má tady fotku zadní části přístrojovky).
Sundal jsem celej tišťák a ten bazmek, co on tam má ve čtverečku jsem přeletoval. Světla už fungujou, ale nastal jinej problem. Jak zapnu klíček,tak palivoměr místo půlky nádrže ukazuje plnou a teploměr vyskočí až za červenou čárku na 110 stupňů. Kde jsem co zvoral? A ještě se chci zeptat jestli se s tím dá jezdit. Garáž mám 3Km od baráku :( a musim se z ní dostat domu.
Diky moc za rady a za pomoc
LucasCZE
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LucasCZE »

Jezdit bych se s tim nebal. Budiky jsou jen pro info... Rekl bych, ze si nekde pajenim neco spojil, ale to jen hadam. Snad ostatni poradi lip...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Dneska jsem náhodou mluvil s jedním autoelektrikářem, tak mi taky říkal že jsem nejspíš proletoval něco navíc. Zítra to znova vyndám a on se na to jukne.
Tak snad jsem toho moc nepodělal.
Díky za rady.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Mě úplně to samý (teploměr i palivoměr za max. hranicí) dělalo když jsem měl špatnej kontakt budíků a špatnou kostru
Stačil očistit kontakty na budících a na dps a dotáhnout matku co drží budík a zajišťuje kostru
benkro61

Příspěvek od benkro61 »

Tak závada je odstraněna.Nejspíš to bude věkem. Ale já opravdu zapoměl jen dotáhnout ty kostřící matičky. :oops:
Přesto díky za pomoc.
Odpovědět