cyklistický kolo

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: cyklistický kolo

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Teď to tam projíždím a úplně jsem to přehlídl a v tý červený nevypadá vůbec špatně a asi ho vezmu za ty prachy ;)
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

to jo je to levněší o 400 než sem kupoval já a výbava stejná
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

jj je to úplně to samý,jen červený ;)
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

smrcek: na stojaka by se ti jich tam veslo i vic, za mesic se pokusim narva 3 kola dovnitr a 4 na strechu, urcite budou fotky, to se nebojte :lol: jakyho kralika? :o

kejzi: slo by to i se psem, kdyz vyndas sedacky a kolo postavis k boku auta a prikurtujes, pes ma celou druhou stranu volnou :) ale samozrejme na strechu je to mozna o neco malo jednodussi.... hodne stesti s lovenim nizky ceny :)

jezek: jasne, ve vice lidech je uz nemozny rvat kola dovnitr, strecha to jisti ;)

Snehulak: tak at si poradne projede to tvoje... jestli ji bude vyhovovat, proc ne ;) at se na tom projede aspon 10km v terenu. Vidlici predtim strikni silikonovym olejem (tim by se mela mazat pravidelne - co nejcastejc). Az dojede, olej ti krasne ukaze, jakou cast ze zdvihu vidlice vyuzila. Na olej se nachyta prach a na kluzný ploše vidlice vytvoří kroužky. Nejvyšší kroužek je maximální využití vidlice. Pokud kroužky budou níž než na cca jedný polovině max. zdvihu, ani bych neváhal a hned měnil za měkčí pružinu (u jejiho novyho kola). pokud vyuzije dejme tomu 1/2 - 2/3 zdvihu, je to porad na hrane, ale melo by to snad jit dostelovat předpětim pružiny (nevim, jak ho máš nastavený Ty teď). Když se dostane nad ty 2/3 zdvihu, je to parada a nemusis nic menit ;)
Snehulak - FK

ok tak zítra uděláme testík, za ty peníze by to bylo celkem pěkný nebo ne?
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Pokud jí bude vyhovovat, tak určitě ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak abych to nepromeškal,tak jsem ho radši objednal hned :lol: Přeci jen jsem dnes obdržel 13.plat,tak to jde :lol:

Přiobjednal jsme ještě pár věcí,tak snad budu spokojen ;)

PÁNSKÁ KOLA - Horská kola / MTB - GT 2009 : GT - Avalanche 2.0 red
(L(20p)) 8499,- 1 8499,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Tachometry - Sigma : SIGMA - BC 1106
(Uni) 529,- 1 529,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Cyklo láhve : GT - Láhev GT 0,75L (TACX) stříbrná
(0.75L) 89,- 1 89,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Košíky na láhve - PELLS : PELLS - košík na láhev P007 black
(černý) 125,- 1 125,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Zámky - MAGNUM : MAGNUM - zámek 1000x18mm články
(Uni) 248,- 1 248,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Světla - Přední : SMART - Polaris 2 BL-183W-5diod
(Uni) 290,- 1 290,-
PŘÍSLUŠENSTVÍ - Světla - Zadní : SMART - blikačka RL-317R Superflash
(Uni) 229,- 1 229,-
Cena celkem 10009,- Kč
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

Mnooo.. netusil jsem, ze budes objednavat tolik prislusenstvi... Ja objednavam vetsinou z anglie - http://www.chainreactioncycles.com. Casto tam maj nejaky vychytavky a bejvaj tam lepsi ceny (treba jsem tam koupil zadni blikacku za 1 libru a svete div se, uz 3 roky poctive slouzi, ani se nevybila). Pokud tam clovek nakoupi za 100 liber a vic, ma postovny i do CR zdarma.. Kdyz se par lidi domluvi, da se toho snadno dosahnout.... no nicmene zas o tolik levnejsi by to tam nebylo, kejzi ;)
Snehulak - FK

si to vzal hopem Kejzi :lol: tak pak dej real foto až přijde
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:No já se většinou podíval na co měli větší slevu a chtěl jsem to mít pro jistiotu hned vybavený,pak budu asi ještě řešit blatníky.Nechtěl jsem toho objednávat tolik,ale když jsem se vešel skoro do 10 000 i s příslušenstvím,tak je to paráda ;) Kdyby bylo za původní cenu,tak koupím jen tacho a flašku :lol:

Snehulak:Už nechci nic nechat náhodě :lol: Jinak pán mi volal,můžu poslat peníze a v týdnu ho mám doma ;)
Snehulak - FK

Kejzi - tak přeju až přijde ať slouží ;) jezdí se na něm parádně

Almond - tak změna, mladá pokukuje po tomhle http://www.mojekolo.cz/3816-gt-avalanche-1.0 co ty na to za ty prachy? je to už v jiný kategorii tak jestli by se objevilo něco podobnýho či lépe vybaveného :safe:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Nakonec bude mít mladá dražší kolo než ty :)
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

kejzi: preju hodne spokojenejch km ;)

Snehulak: Ty ji jeste budes zavidet :lol: Komponenty jsou hodne slusny, ale v tyhle cenovy kategorii uz bych mozna posilhaval po vzduchovy vidlici... vsechno je to o hledani, kdyz stravis nejakej ten cas na google, treba neco najdes.. Jako dostupny vzduchovy vidlice bych uved: Rock Shox Recon, Rock Shox Tora Air (!) - Tora se dělá ve 2 základních verzích, pružinová a vzduchová. Ta pružinová mi dost vyhovovala - mám cca 70kg... na slečnu už by to mohlo bejt zbytečně tvrdý... Takze bych hledal spis neco se vzduchovou... Pokud by se v tyhle kategorii nic se vzduch. vidlici nepodarilo najit, Avalanche 1.0 bude urcite dobra volba ;)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Almond:Díky.No já se včera svezl na tom Pells co má můj skorošvagr a nevím no,fakt asi nic moc,jsem zvědavej na to moje GT ;)
Snehulak - FK

jj prej bude jezdit na kole a já na motorce :lol: :lol:
ne prej si chce koupit "pořádný" tak uvidíme. mě stačí to co mi vybral Almod, jezdí se mi na něm parádně. jen dneska sem to v ostřejší zatáčce chtěl víc naklonit a nesedí to jak na motce :oops: nějak se to kroutilo na asfaltu ;)
zkusím ještě prohledat ty přední vidlice, jestli něco najdu
ještě sem koukal po tomhle http://www.mojekolo.cz/5285-felt-q720-white
nebo tohle http://www.mojekolo.cz/4504-pells-razzer-elite ale už je dražší
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

snehulak:Tak rovnou může koupit co má Kovi :) http://www.mojekolo.cz/8161-avalanche-2 ... -red-black
Snehulak - FK

sem říkal taky, ale znáš to: tamto je hezčí :rendeer: :lol: :lol:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

A tvoje se jí nelíbí?Že by si koupila tohle a pak by jste to vyměnily :lol:
Snehulak - FK

hmm prej ne že chce bílé nebo nějakej mix s bílou :roll:

almond tohle http://www.mojekolo.cz/5285-felt-q720-white už by mělo mít tu vzduchovou vidlici
Almond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Almond »

pokud mě paměť neklame, RS Dart jsou zásadně s pružinou a to většinou ještě zatraceně tuhou (alespoň Dart 1). Se vzduchovou je např. tohle: http://www.mojekolo.cz/4297-rock-shox-t ... teore-comp
Zase je to ale něco za něco - má horší osazení (řazení, ...) než třeba ten Avalanche 1.0...
Snehulak - FK

hmm tak nic to se pouštím do věcí kterejm stejně nerozumím. koupí se GT 1,0 výbava na naše ježdění dost dobrá, jí se líbí tak není co řešit :king:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak kolo je doma,ve skutečnosti vypadá ještě líp než na fotkách,fakt krásný.Akorát jsem ho stihnul vybalit a poskládat,zítra nahodím světla,tachometr atd.atd. a musím dofouknout kola,jsou dost měkký.

Teď musím na odpolko,sakra :(
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak ještě nějaký fotečky ;) Jinak ještě nebyl čas se projet,takže snad zítra nebo v pátek ;) Dneska jsem nastrojil tachometr a další věci na kolo,takže už jen vyjet ;)

Obrázek
Obrázek

Další fotky z rozbalování atd.zde
http://kejzi1.rajce.idnes.cz/MIX/
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Pěkná pampeliška.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Ivarek:Díky :lol: Ale já fotil hlavně to kolo :lol:
Snehulak - FK

olala, takhle vypadá líp než ty fota co jsou na netu. tak ať slouží. nám resp. mladý by zítra mělo přijít avalanche 1,0 taky sem zvědavej
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Aáááááá GT rodinka se nám tu pomalu rozrůstá :) Já jsem u nás v Mostě zatím skoro unikát. Potkal jsem jen dva lidi co ho měli. A to jeden měl staršího Zaskara a ten druhej nevim co to bylo, ale vypadalo to na Outpost. každopádně Lavinu mám jako jedinej asi. Taky kamkoliv přijedu, tak když sou tam bikeři, hned čuměj co to je za kolo....a choděj se vyptávat. Jinak všem kdo máte pláště Kenda Nevegal....Zbavte se jich, pokud nebudete převážnou část trávit v terenu. Jsou totiž primárně určené na sjezd a do terénu. Takže na silnici se nadřete a šlapat se musí i z kopce :lol: nehledě na to že na asfaltu šíleně rychle mizí, protože složení pryže je měkké.... A co se týče přítulky Sněhuláka, závidim.....1,0 je hi-end v řadě Avalanche...Taky jsem chtěl 1,0 ale s kotoučema a letošní model....ale too much money :lol: :lol: :lol: .
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Jojo když jsme ho vybalil,tak mě překvapilo jak v tý červený vypadá pěkně,fakt se mi líbí.Včera jsme udělal jen malinkou testovací projížďku,jak mám odpolední tak vůbec nestíhám.No jako po těch několika letech sjme z toho byl sedřenej hned,musím si na to zvykat :lol: Snad v sobotu vyrazím někam dál

Kovi:S těma pneu to nějak přežiju,ale jak bude po nich tak bude něco jinýho :)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

K dnešnímu dni mám najeto 658 km a zadnímu plášti dávám nejvíš 100 km a letí do popelnice :) Ikdyž je pravda, že jsem ho absolutně vůbec nešetřil a hlavně nejvíc mu dal zabrat ten asfalt.
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...:)
Killboro - FK

Příspěvek od Killboro - FK »

Kovi já mam horský kolo Specialized a na gumách nalítáno 1650 km a jsou do terénu tak na silnici a jsou furt v pohodě nešetřim je. Zvlášť z mojí váhou :lol: :lol:
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

No jo ,jenže ty máš do terénu i na asfalt....Já ne. Nevegaly sou strašně měkkoučký a jsou právě jen do terénu...spíš do tvrdýho, než na nějaký brouzdání kolem baráku... Takže na asfaltu mizej rychle..
Snehulak - FK

tak už je doma Obrázek
je parádni lehoučký, když ho postavím vedle mýho tak to vypadá jak dětský kolo :lol: Probefahr ještě nebyla protože celý odpoledne prší tak snad zítra. protože na kole jsou dodávany pedály na klipsy nebo jak se to jmenuje, je to jen na nacvaknutí na spešl boty. takže zítra ještě dokoupit klasický pedály a může se jet.

Kovi - kámoš mi řekl až přišlo to moje že má doma rám avalanche 1,0 a že by mi ho dal nebo prodal za nějakou kačku. hups pozdě no snad třeba časem. zatím sem spokojen s tímhle. jinak Kenda na asfaltu hučej jak prase, je to jak když jede celej včelín :D

jinak vybrat velikost sme byly o5 v ramale a prodavač už byl celkem nepříjemný. když mu řekla že by chtěla to a to a že si to chce vyzkoušet. Měli ho za stejnou cenu, jen by ho museli objednávat a když řekl kolik dají výkup za pánský sedlo a jaká byla ochota prodeje tak se to raději objednalo z mojekolo.cz. nejlepší jeho věty byl - jo vy už máte i vybraný jaký, jo? hmmm a pak no v červnu kupovat loňský model kola to už asi nebude. kouknu se do pc, hmm tak máme jen černý (to mladá nechtěla) no jo ještě by se dalo objednat no. .... prostě ochota jak .... Holt si člověk nekoupí jejich autohra atd tak jsou nepříjemný či co.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Moooc pěkný ;)

No hele já taky vybíral v prodejně ten rám.Tak jsem mu taky nadiktoval co přesně chci a on že je to loňskej model a že už ho nemají,tak mi začal cpát Avalanche 2010 3.0,tak jsem mu řekl že nechci a že mi jde spíš o velikost rámu,tak vytáhnul to co má Kovi,taky byl celkem nepříjemnej,to jsme ještě při slejzání z kola skopnul kelímky co měl na tom barelu s pitím,tak jsem radši rychle zmizel :lol:

Jinak ještě budu dokupovat blatníky a nějakou kapsičku nebo něco
Snehulak - FK

jj to já chci taky. blatníky kapsu světla a asi i tachometr obyč. uvidím na tohle možná zkusím halfords jestli bude nějaká sleva. na blatníkach není snad co zkazit. už tam odsud mám ferodo desky za 450kč tak snad se povede i další nákup. už máme doma 2 GTčka a táta má Scott. teď už jen máma co si vybere a můžem jezdit na kolech celá rodina :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No já chtěl původně tu kapsičku pod sedadlo,ale nakonec jsme si řekl že koupím něco až tady a blatníky taky.Jinak jsme vše ostatní nakoupil na mojekolo.cz

Ještě se tě zeptám.Jak to budeš dělat s povinnou garančkou kvůli záruce?Já jim psal a prý jedině zdarma u nich,což se mi nevyplatí tam jet,tak prý v jakýmkoliv servise,ale musím si to zaplatit,ale prý je to tak 200kč
Snehulak - FK

koukal sem na jejich stránky tak v plzni někoho mají tak asi tam. když to bude do 500 tak OK jinak bych na to asi hodil bobek. se musím s nimi ještě domluvit.
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Hlavně si Kejzi nezapomeň udělat registračku na stránkách www.gtbicycles.cz ať máš prodlouženou záruku.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Já oběhnu servisy tady a uvidím
Kovi:Vím o tom,jen čekám na správnej záručák,protože mi k mýmu kolu GT poslali záručák GHOST :lol:
Snehulak - FK

jj já tam písnu a sem zvědav co mi řeknou

tady jsou 2 servisy ale do Ramaly už raději ne, tak kdyžtak bych zkusil toho druhýho, popřípadě ta Plzeň to není tak daleko

jinak jak si psal po několika letech zase na kole. tak já to mám podobný, asi po 4 letech zase na kole.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No já po 7-mi letech.Zkusil jsem včera 3 kilomtery a bolely mě nohy,musím si zas zvyknout,protože v 15-ti letech jsme najezdil na kole mraky kilometrů denně :lol: Pak přišly papíry na moped a pak na auto a bylo to v pr**** :lol:
Snehulak - FK

jo tak to sme na to stejně, v 15 sem udělal řidičák na dachla a už se kolo nepoužívalo, jen když se jelo někam k ohni na soudek atd
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Tak dneska 6 kilometrů po ránu.Musím postupně přidávat :lol: Ale jezdí se na tom hezky.Děkuju za výběr ;)
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Kejzi, ty jsi slabej :lol: :lol: :lol: Já na tom seděl taky naposled někdy v 15. Hned ten den kdy sem si ho dovezl jsem dal 27km.....je pravda, že jsem mysle že mi nohy upadnou, ale byla to paráda. Po týdnu už všecka bolest odešla a teď už jen navyšuju a zvyšuju obtížnost terénu. ;)
Killboro - FK

Příspěvek od Killboro - FK »

Tak cyklisti felicia clubu kdy se sejdem na kolech a uděláme vyjížďku 8-) 8-)
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Kdysi na mě zapůsobilo tohle kolo: http://www.apache-bike.cz/cs/katalog/20 ... disc-2053/
Potom mi zase někdo nabídl: http://www.superior.cz/en/models-2010/m ... tml?id=274
Kdyby jste náhodou někdo narazil něco takového/podobného (v 19"-21"...),třeba i staršího za poloviční peníze tak dejde vědět. :) ;)
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Kdyby někdo chtěl můj nosič na kola Thule http://www.aukro.cz/show_item.php?item=1215818061
Kulis - FK

Příspěvek od Kulis - FK »

Tak co cyklisti jak jste na tom?Kola jste nakoupili a pak to tu utichlo tak to trochu oživíme ne?
Já nedávno koupil KELLY´S Magnus 19.5 odpružená vidlice,kotočovky vpředu i vzadu,27rychlostí,hliníkový rám... viz: http://img842.imageshack.us/i/snmek001small.jpg/
Po osmi letech jsem začal opět jezdit na kole takže jsem na to šel zlehka abych se hned na první vyjíždce nezrasoval a pak kolo nezaparkoval na pár let do garáže,takže první jízda byla 5km :lol: no a den odedne to navyšuji-kolo jsem přivezl v pátek a dnes mám 50km těším se až bude tepleji aby se dalo pořádně projed a co vy ostatní?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

ja jsem si před 4 rokama koupil tohohle mazlíka ale mám ho ve světlé modré je to stejný jako tohle jen mám malinko jinou vidlici. Už dva roky jsem na tom moc nejezdil nějak jsem přibral ale letos už bych chtěl zase někam do hor :D mám doma i dres ale nevlezu se do nej :oops:
http://www.solidosport.cz/zbozi-312-AUT ... 9-stribrny
Kovi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kovi »

Vypadá pěkně....ten rám působí robustním dojmem.
Svoje GT Avalanche 2,0 Disc Mod. 2010 jsem koupil začátkem května. Začal jsem z lehka, první jízda pár km...asi 25 nebo tak nějak :) Poté se zvyšovalo... Srpen byl na cyklistiku trochu chudší protože bylo hnusně a hodně práce. Naposledy jsem na kole seděl ke konci září kdy se počítadlo km zastavilo na hodnotě 1678 km.....No a pak sme byli ještě řádit trošku v lese o vánocích když napadl sníh. S kolem jsem maximálně spokojen. To co jsem si k němu dovolil už by běžné kolo z marketu dávno vzdalo a poroučelo se. Opravdu se vyplatí si za kvalitní kolo trochu připlatit, než zbytečně šetřit. Podle mě je argument , že na tom budu jezdit jen na chalupě , ta kproč za to dávat 16 tis., pěkná blbost. Jednak bude kolo vždycky dobře jezdit pokud se mu budete věnovat a za druhé takové kolo většinou vydrží i do další generace ve 100% stavu. marketová kola vetšinou nejdou už ani jako nová seřídit a všmožně šmajdají a kvalita je asi taková jako NAKE tepláky s tržnice.....:)
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

to je pravda :thumleft: chodil jsem s jednou holčinou a měl jsem jiného horáka za 7ti nižší třída a ona si koupila za 2500kč jsem myslel že mě picne jak to furt všude možně škrtalo :x :lol:
Odpovědět