Tuhá spojka
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Tuhá spojka
Už od koupi mi jde hodně těžko sešlápnout spojka narozdíl třeba od naší octávky kde to jde levou zadní. Nějak sem tomu nevěnoval pozornost myslel sem, že je to prostě staré auto a že to tak je. Potom jsem ale jel s dědovou new face r.v.1999 a spojka šla uplně nádhreně sešlápnout. Tak jsem se ptal kámoše co má r.v 1996 a tomu to prej jde taky lehoučce. Chtěl bych se teda zeptat co udělat proto aby mi to šlo taky lehce? Budu muset vyměnit celou spojku? Mám r.v 1997 Díky všem za rady!
Re: Tuhá spojka
Zadírá se ti spojkový lanko.Nešťastné řešení u všech feld.Koupíš nové,chvilku bude chodit lehce a pak se stejně začne zadírat.Hlavně nekupovat čínu. 
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to je blby. Ale zjistil jsem, že mě jde ztuha i ta paka na převodovce to má nebo ne?
Přítlačný kotouč klade velký odpor,ale jestli páka zadrhává,zkus pod ní nastříkat wd sprej.
- izzyx
- Kontaktovat uživatele:
Kam pod ní? Ukázal bys mi nějaké konkrétní místo? Nemusím doufám nic rozebírat.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem řešil špatný chod spojky už u druhého auta. U obou jsem vyměnil lanko. Po výměně to chodilo pěkně, ale po několika týdnech začala spojka zadrhávat a měla gumový chod.
Zkusil jsem odříznout gumovou manžetku na konci bowdenu u převodovky a zase to chodí parádně lehce. Ta guma už po několika týdnech popraskala a začala bránit chodu lanka.
http://www.2i.cz/cf8ca78d5e
Zkusil jsem odříznout gumovou manžetku na konci bowdenu u převodovky a zase to chodí parádně lehce. Ta guma už po několika týdnech popraskala a začala bránit chodu lanka.
http://www.2i.cz/cf8ca78d5e
O víkendu sem bovden spoj. lanka prostříkl sprejem od Wirtu (taková ta tekutina co sa změní ve vazelínku)a spojka chodí nádherně lehce,dokonce si to i manželka pochvaluje
Uvidím jak dlouho to vydrží.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Já jsem taky uřízl tu manžetku a místo ní jsem tam dal prachovku na lanko favorit.Prodává se samostatně.Dále jsem vyhodil ten plastový(dříve kovový)náhubek,který je nasunut na té polokulaté gumě.Pak se to neprotáčí ve vypínací páce a lanko lépe drží úhel 90stupňů vůči páce,takže se neskřípe a tudíž nedrhne.Dále doporučuji prohlédnout konec bowdenu,který jde k pedálu.Stalo se mi,že ta kovová spirála tam měla po uříznutí groty a lanko o ně drhlo a hned se poškodilo-pořezalo a spojka příšerně drhla,že jsem málem ulomil pedál.Někdy to stačí jen vhodně natočit a poznačit si fixem polohu,jindy je třeba vzít jehlový pilníček a hodně dlouho a trpělivě si hrát.Nejlepší je to prohlídnout už v prodejně,bowden musí být bez otřepů a ta bužírka musí sahat co nejvíc do konce,nesmí být moc utopená.Dál,kdo má 1,6 motor,tak taková ta packa u řj,která to drží,je k prdu a je lepší,když jde celý bowden od pedálu k páce jen pozvolným obloukem v jedné rovině,bez dalších nesmyslných ohybů.Já už se s tím zlobím dlouho.Až to celé definitivně vykoumám,tak si koupím jiné auto. 
-
Patton - FK
Tuhá spojka
Zdar, mám na feldě 1.3 BMM rv:94 šíleně tuhou spojku. Když jsem auto před rokem dostal taky byla spojka nějakým odborníkem nastavená tak příšerně že ani pořádně nešla zmačkonout. Tak sem to povolil tak aby fungovala jak má. Ale v porovnání s tátovou 1.3 bmm rv95 je moje spojka megatuhá. Nevíte čim to může být???
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 24. úno 2011 19:55:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Vyz výše uvedené.
1. bowden
2. zatuhlé ložisko páky v převodovce
1. bowden
2. zatuhlé ložisko páky v převodovce