Pořízení nového tažnýho a vozíku

pokec o všem možném i nemožném
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Re: Pořízení nového tažnýho a vozíku

Příspěvek od Peters56 »

Peters56

Co ty na to, jako orgán? Teoreticky by s tím mohl být problém, ale ještě nikdo to neřešil, když mě stavěli s vozíkem.[/quote]

Tak pokud felda netáhne dvounápravovej vlek a na něm naloženej JEEP GRAND CHEROKEE, tak by to mělo být v pohodě :mrgreen: , ale vážně ty hmotnosti jsou ošidný, jednou jsem viděl německý poldy s váhama tady u nás a vážily osobák s jednonápravovým vlekem, byl přeloženej o skoro 200kg vezl písek, musel si zavolat nějakýho kámoše s druhým autem a písek museli přeložit na druhý vozík, stál tam asi 2 hodiny a to jel jen 5km. :lol:
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56
Obrázek
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

jsou někde napsaný předpisy ohledně umístění odrazek a těch dalších volovin co tam musí být? jako nejvyšší rychlost, boční odrazky, zavírání atd. budu renovovat náš starý + pak stk
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

vzadu trojúhelníkový, vepředu bílý, ale hlavně na boku oranžový ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Snehulak - FK

a ty oranžový je jedno kde budou a kolik? koukal sem na fotky nových tak jsou cca 30 cm od kraje. a zavírání víka? je jedno jaký bude?
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Všechno je napsaný tady, ale není to záživný čtení ;)

341/2002 Sb.
VYHLÁŠKA
Ministerstva dopravy a spojů
ze dne 11. července 2002
o schvalování technické způsobilosti a o technických
podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Peters56 píše: hmotnosti jsou ošidný, jednou jsem viděl německý poldy s váhama tady u nás a vážily osobák s jednonápravovým vlekem, byl přeloženej o skoro 200kg vezl písek, musel si zavolat nějakýho kámoše s druhým autem a písek museli přeložit na druhý vozík, stál tam asi 2 hodiny a to jel jen 5km. :lol:
Joo, ty jsem viděl před vánoci v Boči, když jsem jel do Chomutova, byli tam naši policajti, německý, celníci a ještě nějaký ty černý maníci z min. dopravy co vážej a brali každý větší auto.
Jinak mě se stal podobný příběh, zastavili mi na vážení, když jsem jel s kukačkou, pochopitelně zadní náprava přetížená, u toho auta to jinak nemůže být,a než se to vyřídilo, tak mě odstavili a čekal jsem tam. Přijížděla PV3S s pískem, zvážili jí a byla přeložená, tak ji odstavili, pokuta atd., musel si zavolat auto na odložení, přijel pickup, zaparkoval vedle PV3S, dva cikáni vyskočili na korbu PV3S a začali přehazovat na pickupa písek. Odložily, PV3S najela na váhu a dobrý, mohla odjet, ale teď ten policajt šel za tím řidičem pickupu a nařídil mu najet na váhu a pickup byl přeloženej :lol: :lol: takže další pokuta a znovu volali, až ta PV3S vysype písek, aby se vrátila, že ji znovu naloží z toho pickupu. :P
Jestli to pak zase házely z5 na PV3S nebo policajti mezitím odjeli už nevím, jelikož mě taky propustili, tak jsem odjel.
Snehulak - FK

aspoň to zběžně prolezu. po zkušenosti s autem bych nerad na stk jezdil 2x
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

nn, uni elektriku jsem zatím nekupoval, takže jdu do ty typový ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak to potom jo, to je lepší varianta.
gerrik - FK

Já se picnu, už mi někdo ukradl krytku koule :rambo:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To je naprosto běžná realita, zvláště pokud jsi měl barevnou nebo nějakou s logem.
Ale se divým, že si troufáš jezdit s tažným, který nemáš zapsané v OTP :o
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Daj si správne narezanú tenisovú loptičku.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Já jsem si na kouly u P205 nasadil růžovýho gumovýho králíka a ještě ho nikdo nevzal :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo víčko od šlehačky ve spreji rovněž funguje. :lol: :lol:
gerrik - FK

Ne, nejezdím s tím. Zítra budu mít elektroinstalaci, pak zajedu na STK, a ve středu na uřad. Víčko od šlehačky to jistí. Jinak víčko jsem měl černý a nálepkou výrobce. Jen doufám, že mi nějaký dobrák neodšroubuje celý tažný :shock: Už abych byl v tom baráku ;)
gerrik - FK

Tak dneska domontováno, mám evidenčku, vše ok. Jen to zapojování bylo trochu stres, nevím jestli by to úplný amatér zvládnul. navíc tam bylo 8 drátů a 7 děr :D Po konzultaci s Hookem jsem ten volný drát spojil s č.2. a funguje to ;) STK 230,- kačen. Ještě dotaz - budu mít nový OTP?
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

chlapi budu taky montovat tažné ale starší a nedostal jsem k tomu ty šrouby abych to mohl připevnit . Dají se koupit nové?????
gerrik - FK

Mně nepřišli že by byli nějaký extra, obyč. M10. Záleží jaký máš tažný, a hlavně jestli k němu máš doklady
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Zápis tažného zařízení do technického průkazu vozidla
Tažné zařízení (TZ) se zapisuje do technického průkazu (TP) vozidla i do osvědčení o registraci vozidla (ORV).

Možnosti, které mohou při zápisu nastat, jsou následující:

A) TZ typově schválené Ministerstvem dopravy (MD), doloženo typovým listem

Žadatel o zápis typově schváleného TZ k žádosti přikládá vyplněný typový list TZ, který musí odpovídat schválenému vzoru. Ministerstvo dopravy na svých webových stránkách zveřejňuje aktuálně platné vzory typových listů TZ k jednotlivým držitelům schválení. Typový list garantuje shodnost daného TZ se schváleným typem (razítko a podpis držitele schválení včetně datumu vystavení), a dále se v typovém listu potvrzuje odborná montáž TZ na vozidlo. Potvrzení odborné montáže může vystavit: pověřené montážní pracoviště - tato pracoviště může pověřit pouze držitel typového schválení TZ dané značky; jejichž seznam je též na www stránkách MD,
zkušební stanice - v případě individuální montáže.
Tažné zařízení lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou částí (garance shodnosti + potvrzení montáže), a dále vyplnění základních údajů v typovém listu (typ TZ, typ vozidla, největší hmotnost přívěsu a největší svislé zatížení spojovacího zařízení). Předložený typový list musí svým provedením plně odpovídat vzoru na internetu (jedná se např. o to, když je vzor barevný s ochrannými znaky a občan předloží černobílou kopií).
Pro případnou kontrolu je k dispozici seznam jednotlivých držitelů typového schválení TZ, který obsahuje číslo a rozsah schválení, pověřené montážní pracoviště a vzory typových listů

B) Jednotlivě dovezené TZ

TZ musí být homologováno (94/20/ES, EHK 55); homologace musí být uvedena na štítku TZ a v dokladech k TZ,
zkušební stanice zkontroluje zástavbu TZ na vozidle dle předložených dokladů k TZ (určení na dané vozidlo, dodržení montážních pokynů) a vystaví protokol o technické prohlídce na žádost zákazníka, ve kterém potvrdí soulad montáže na vozidle s předloženými doklady. Způsob zápisu v poznámce tohoto protokolu: "Tažné zařízení z hlediska montáže na vozidlo odpovídá/neodpovídá stanoveným podmínkám."
registrační místo (obecní úřad obce s rozšířenou působností) na základě vyjádření zkušební stanice provede zápis do ORV a TP vozidla.
C) Montáž homologovaného TZ na základě rozhodnutí MD o povolení montáže závěsného zařízení na vozidlo

Na základě tohoto rozhodnutí lze montovat pouze TZ homologovaná (94/20/ES, EHK 55); homologace musí být uvedena na štítku TZ a v dokladech k TZ.
Držitel tohoto rozhodnutí je pověřen zápisem do TP vozidla do části "Další záznamy" ve znění: "Na vozidlo bylo namontována závěsné zařízení (např. TŘÍDA C50-X ROCKINGER typu ….) Montáž závěsného zařízení je schválena MD pod č.j. xxxx/xx-xxx ze dne xx.xx.xxxx"; přesné znění zápisu do TP vozidla je součástí rozhodnutí. Držitel schválení k tomuto zápisu připojí datum provedení montáže a vše potvrdí svým razítkem a podpisem oprávněné osoby.
Žadatel o zápis TZ společně s žádostí předloží na registrační místo kopii rozhodnutí MD o povolení montáže závěsného zařízení na vozidlo. Registrační místo zkontroluje zápis v TP vozidla a provede zápis do ORV.

UPOZORNĚNÍ:

Je-li vozidlo typově schválené MD vybaveno TZ již při první registraci, TZ je řádně zapsáno v TP vozidla (kolonka č. 42), typový list se nevyžaduje.

Jako kontrolu, že vozidlo bylo schváleno včetně TZ, je možno využít databáze ZTP. V příslušném ZTP musí být TZ uvedeno buď přímo v kolonce č. 42 nebo v části "Další záznamy" jako možnost alternativního provedení vozidla.
Obrázek
SatandaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SatandaS »

gerrik : tažné jsem už měl a bylo už zapsané jen jsem sehnal jinej. Já právě slyšel že jsou nato spešl matky :?
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

A ještě doplnění :

Zápis tažného zařízení do technického průkazu vozidla - doplnění informací

Možnosti, které nastávají a nejsou plně ošetřeny předchozí informací, jsou následující:

A) Tažné zařízení (TZ) typově schválené Ministerstvem dopravy (MD), nedoloženo typovým listem

Pokud bylo TZ vyrobeno před vydáním výše uvedené informace tj. před 01.04.2003, nebylo povinností výrobce opatřovat výrobky typovým listem v provedení takovém, jaký je na internetových stránkách MD (v praxi se stává, že mezi nákupem TZ a jeho montáží na vozidlo uplyne doba i několik let). Povinností výrobce však bylo vybavit TZ doklady, které potvrdí shodu výrobku se schváleným typem a které je dotyčný povinen předložit při zápisu TZ do technického průkazu (TP) vozidla. Povinnost potvrzení odborné montáže na vozidlo platí i v těchto případech, tj. potvrzení může vydat pověřené montážní pracoviště nebo zkušební stanice. V případě, že ve výše uvedených dokladech není uvedeno datum výroby, bere se za směrodatné datum prodeje.

Pokud bylo TZ vyrobeno po 01.04.2003 bylo, a je povinností výrobce vybavovat TZ typovým listem dle schváleného vzoru, jaký je uveden na internetových stránkách MD.

B) TZ demontované z jiného vozidla

Princip je obdobný jako u nového TZ. TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou zmiňovaných částí (garance shodnosti + potvrzení montáže). Shodnost TZ a jeho určení na dané vozidlo lze potvrdit následovně:

- TP vozidla, ze kterého bylo demontováno (pokud je toto vozidlo stále v provozu, je nutné TZ před zápisem do dalšího TP zrušit!)

+ potvrzení odborné montáže a stavu TZ ve zkušební stanici v rozsahu pravidelné technické prohlídky

C) TZ provozované, ke kterému nejsou doklady

Princip opět obdobný - TZ lze do TP vozidla zapsat pouze na základě potvrzení obou zmiňovaných částí (garance shodnosti + potvrzení montáže). Shodnost TZ a jeho určení na dané vozidlo lze potvrdit následovně:

- vyjádřením výrobce TZ

- identifikace TZ v pověřené zkušebně nebo dle údajů z archívu pověřené zkušebny

+ potvrzení odborné montáže a stavu TZ ve zkušební stanici v rozsahu pravidelné technické prohlídky

UPOZORNĚNÍ:

Upozornění č. 1 bylo součástí již předchozí informace, ale vzhledem ke stále opakujícím se problémům upozorňujeme opět:

1) Je-li vozidlo typově schválené MD vybaveno TZ již při první registraci a TZ je řádně zapsáno v TP vozidla (kolonka č. 42), typový list se nevyžaduje.

Jako kontrolu, že vozidlo bylo schváleno včetně TZ, je možno využít databáze ZTP. V příslušném ZTP musí být TZ uvedeno buď přímo v kolonce č. 42 nebo v části „Další záznamy“ jako možnost alternativního provedení vozidla.

2) Pro kontrolu je k dispozici seznam jednotlivých držitelů typového schválení TZ, který obsahuje číslo a rozsah schválení, pověřené montážní pracoviště a vzory typových listů pod odkazem http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... i_vozidel/
Schvalovani_vozidel/Tazne_zarizeni/Seznam_vyrobcu_a_dovozcu_taznych_zarizeni.htm popř. http://www.mdcr.cz a poté odkaz – Silniční doprava – Dovoz, registrace a schvalování vozidel – Schvalování vozidel – Tažné zařízení.

Upozorňujeme, že je tento seznam pravidelně aktualizován (cca 1 za měsíc), a je tudíž nutné, abyste i Vy věnovali svou pozornost provedeným změnám. U odkazu na výše uvedených stránkách je vždy datum poslední aktualizace.

3) Za originální provedení typového listu ve smyslu informace č.j. 1500/03-150 se považuje takové provedení, které je zveřejněno na webových stránkách Ministerstva dopravy včetně barev a dalších uvedených prvků. Není možné vyžadovat nic navíc oproti vzoru (např. hologram), když na vzoru není uveden. Provedení typového listu včetně ochranných prvků je plně na držiteli schválení.
Obrázek
Dexter - FK

Příspěvek od Dexter - FK »

tak asi záleží jaký tažný, já mám třeba uchycení takový že je použit 4x šroub a pak 4x plech s navařenou matkou(na fotce ozn. šipkou) kterej se strčí vlastně do vnitřku rámu kastle a výše nad tím je další díra do který se strká šroub skrz tažný a musíte se trefit do tý matky co tam strkáte na tom plíšku, foto :arrow:

Obrázek
gerrik - FK

Já měl šrouby a matky M10, jak říkám nepřišlo mi že byli kalené nebo tak něco :shock: I sám sem se divil, ale snad je to tak ok. Zítra v Baumaxu (hned beru Baumax kartu :) ) vezmu vozík na 13" a podpěrným kolečkem za 13 papírů. Musím s ním na evidenčku?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nee s novým na evidenčku nemusíš, první do pojišťovny a pak na magistrát.
gerrik - FK

jj, ok, dik
Venda002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venda002 »

gerrik píše:Já měl šrouby a matky M10, jak říkám nepřišlo mi že byli kalené nebo tak něco :shock: I sám sem se divil, ale snad je to tak ok. Zítra v Baumaxu (hned beru Baumax kartu :) ) vezmu vozík na 13" a podpěrným kolečkem za 13 papírů. Musím s ním na evidenčku?
To si raději tu kartu pořiď a pak si ten vozík půjčuj na jeden den zdarma. Kdyby jsi byl z Brna tak ti dám na sebe 10% slevu na ten vozík
Profil na hlavní stránce: Zde
Můj mazlík: Zde
Fotky: Zde
gerrik - FK

No jo, ale zase tak běžně nekupuju za desítku :) Vím že to půjčuji na den grátis, ale ten vozík půljde na firmu, tak bude vždy k dispozici ;)
Venda002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venda002 »

Dá se to obejít přes stavební povolení. Do konce května bylo dokonce na kartu jen 5000,-
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

a nepučujou to jenom při nákupu ? :D nějak se mi nechce věřit že ho pučí jentak zadarmo :lol: musí v tom bejt nějakej háček
1.3 BMM kombi LPG
Venda002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venda002 »

Žádný háček v tom není. Pokud jsi majitelem zákaznické karty (vydává se při nákupu nad 10000,- a nebo při stavebním povolení) nebo projektové karty tak máš možnost půjčení přívěsného vozíku na jeden den zdarma.
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

mám stejný uchycení tažnýho jako Dexter
gerrik: až budeš mít přívěs, tak ho prosím vyfoť, budu si muset holt taky nějaký pořídit :(
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Venda002 píše: Pokud jsi majitelem zákaznické karty (vydává se při nákupu nad 10000,- a nebo při stavebním povolení)
kartu má táta a nesplnil ani jedno :lol: :lol:
1.3 BMM kombi LPG
Venda002
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venda002 »

Občas to dáváme i jen tak. Hlavně když je období že máme 50,- za každou kartu. Do rozdáváme pomale každýmu
gerrik - FK

Hele hoši, má mít vozík zpátečkový světlo?
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Neviděl jsem ještě na žádným vozíku zpátečkový světlo :)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Abdul - FK

Vozík ( kategória O1) zo zákona nemusí mať cúvačky.Namontovať môžeš, len zásuvka je 7 kolíková a kabeláž je len 7 žíl. Všetky sú obsadené.Iba ak by si kostru ťahal zvlášť a voľnú žilu využil takto. Zadné hmlové svetlo je povinné a na STK sa kontroluje.
gerrik - FK

Jo, tak je to ok. Já jen při koupi kontroloval jestli vše bliká a zpátečka nesvítila :D JInak dnes jsem to vše zlegalizoval, takže od ted můžeme vozit ;) Foto bude
gerrik - FK

Tak tady je:
Obrázek
Obrázek
Abdul - FK

Koľko za to pýtali ? Pekný, aj s plachtou ? Teda podľa tých čiernych úchytov na boku. Ten vohon - elektrický kabel od vozíka do závuvky - si nejak upevni vyššie. Ja som raz takto za kabel odtrhol aj zásuvku na ťažnom. :x
gerrik - FK

Celkem cca 14 000,- kč. Plachtu nemám, ale dá se dokoupit, zatím nepotřebuju. Ten kabel už jsem koukal že je nízko, upravím ho. Díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Velikost ložné plochy? Sajtny jsou nějaký nízký nebo se mi to zdá? Jaká je nosnost?
gerrik - FK

Ložná plocha 2x1 m. Nosnost 550 kg. Ty bočnice nejsou nejvyšší, ale viděl jsem i nižžší, řekl bych že jsou standartni.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

přijde mi jako takovej prcek, ale zas za ty prachy...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak mám skoro stejnej, výrobce MARO, ložná plocha 2,1 x 1,1 sajtny 45 cm vysoké. Ty tvoje mají určo jen 30 cm, koukal jsem na něj, když jsem vybíral, jakej vozejk koupit. Ale zase máš lepší oj a bytelnější elektriku.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Já mám tenhle a vymejšlím jak na něj udělat menší nástavbu s plachtou.

http://www.sv-privesy.cz/privesy-jednoo ... kg-15.html
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

Z boku bych navařil kulatiny, po obvodu přidělal úchyty na háčky, z kulatiny udělal rozebiratelnej rám a nechal ušít plachtu. Zní to jednoduše ale tak jednoduchý a hlavně uplně levný to není.
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Copak to železo,to problém není ale horší to vidím s tou plachtou....to bude asi pecka.Ještě mě napadlo koupit takový ty krycí plachty,nějaký silnější a nechat to u někoho spíchnout,kdo má stroj který to prošije....
Peters56
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peters56 »

No radši bych to nechal udělat tam kde dělaj profi plachty na auta třeba Autoplachty
Obrázek
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Zkusím jim napsat o nějakou cenovku.... :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To bude levnější vozejk prodat a koupit novej už s plachtou. Individuální šití plachty je moc drahý. A na co potřebuješ vozejk s plachtou?
Odpovědět