Střední díl výfuku Bosal nebo Tyll?

mosmi - FK

Střední díl výfuku Bosal nebo Tyll?

Příspěvek od mosmi - FK »

Zdravím,chcel som sa len spýtať aké máte skúsenosti so stredovým výfukom na feldu.Mýslím medzi týmito dvoma,Bossal alebo radšej Tyll.Viem že oba niesu bohvie čo,ale predsa,ktorý je lepší?
PavelZ - FK

Re: Stredný výfuk Bossal alebo Tyll

Příspěvek od PavelZ - FK »

Já osobně bych nebral ani jedno. Rozdíl v ceně oproti originálu není v případě Felicie tak zásadní. Řeknu to takhle. Bosal po první zimě v podstatě na výměnu, originál po dvou letech jako nový.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Záleží jaké jezdíš trasy... Mě Tyll vydrží střed asi 5 let a zadní 3-4 roky. S Bosalem zkušenost nemám. Ale fakt tohle je hrozně individuální... Ale Tyllem nic nezkazíš.
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud budeš vybírat z těchto dvou, tak určitě Tyll, bosal je snad rezavej už z výroby ;)
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

origo je jen o dve stovky drazssi nez ty podelane repliky a me vydrzel na felince 9LET !!!!!
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

103457 píše:Pokud budeš vybírat z těchto dvou, tak určitě Tyll, bosal je snad rezavej už z výroby ;)
...a hlučnej jako prase.Bral bych taky Tyll.
Zbysek - FK

Příspěvek od Zbysek - FK »

Chlapi potřebuji taky poradit s výfukem. Tedy se středovým dílem. Nějak mi totiž začala reznout trubka, která jde od středového tlumiče ke spoji s koncovým tlumičem. Protože se v ní objevily tři dírky najednou (u těch držáků co za ně drží na gumách a u spoje s koncákem), tak bude asi potřeba nový. A teď tedy řeším právě dilema. Pokud by se mi podařilo sehnat trubku a naohýbala by se, tak bych to tam asi jen navařil místo té stávající, jelikož zbytek výfuku je krásnej. No a nebo pak bude muset přijít na řadu nový středový díl a tady by byla ta otázka. Jaký a kde případně koupit? Samozřejmě budu nejraději když bych to vyřešil pouze tou trubkou novou (nevím kde seženu) a ušetřené peníze bych tak mohl utrait za něco jiného. Ale když nebude jiné východisko tak bohužel budu muset koupit nový ten střeďák, i když je jinak v pořádku. Takže jaký koupit? Všichni se tu shodujete že jen ne Bosal. Z toho já tam mám celou výfukovou soustavu a drží to, tak asi zase tak strašný nebudou (tedy kromě téhle jedné trubky). Samozřejmě čím levnější tím lepší, ale zase abych ho po půl roce neměnil. A ten originál bude asi ve škodovce co? Ten jsem nikde nenašel a netuším kolik tedy stojí. Jo a zásadní věc. Mám krátkou feldu 1,9d, takže jiný trubky než benzín.
Zbysek - FK

Teď jsem procházel i jiná fóra a našel jsem info o nejlevnějších výfucích PL výroby (nějaký polmostrow či co a SBST), který stojí na feldu asi pětikilo a dle každýho vydrží dva roky a je po nich (tedy akorát do záruky). Pak docela levně jdou koupit walkery (800), které jsou docela dobré, no a pak samozřejmě značky jako Bosal, Tyll (1200,-) no a originál jsem ještě nenašel.

EDIT: tak prej originál je nějaký KARSIT, co stojí asi 900,- což je divný když vy tu všichni řešíte, že je o něco dražší než bosal.
Jinak tedy zde přehled cen:

DAN 519Kč
Izawit 619 Kč
SBST 690 Kč
Polmostrow 767 Kč
Izawit 779 Kč
KARSIT 855 Kč
Walker 890 Kč
Bosal 1021 Kč
Asmet 1218 Kč
ARVIN 1630 Kč
Tesh II 2595 Kč

Podle zkušeností lidí vypadá velice solidně ten walker za tu cenu. No a nebo jestli je fakt ten KARSIT originál, tak ten taky.
Zbysek - FK

Tak co chlapi, kterýho výrobce vzít? Zatím se rozhoduju mezi Tyll a Karsit. Tylla jsem našel nejlevněji za 785,- , Karsit 855,- , takže cenově je to jedno. Spíše jde o to co je lepší. Samozřejmě taky záleží co tady u nás seženu. Spíše abych věděl co zítra po obchodnících chtít.
Zbysek - FK

Tak já si taky odpovím sám, jak už je v této sekci tak nějak zvykem :D , Tedy po dlouhém včerejším zkoumání diskusních fór a všeho možného na netu jsem došel k závěru, že Karsit by byl sice super, ovšem jedině když by se jednalo o jejich starou dobrou kvalitu, která už dávno není pravdou. Tedy nejlepší vychází výfuky Tyll, protože pan Tyll si dává stále celkem pozor na kvalitu svých produktů. Takže jsem ho dne sjel shánět a říkal si jaké šmejdy mi tu budou nabízet. A ejhle, hned v první mototechně kam jsem zabrousil, protože je asi nejlepší tady mi dali do ruky Tylla. Takže paráde. Jelikož dokonce stál pouze 785,-, což je i nejnižší netová cena co jsem našel, tak je skoro zadarmo. Překvapila mě jeho stavba, která vypadá, že by fakt mohl něco vydržet. Takže teď už "jen" dát ho na auto, na což jdu teď. Tak držte palce. To bude porod vydělat ten starej.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Zbysek píše:Tak já si taky odpovím sám, jak už je v této sekci tak nějak zvykem :D , Tedy po dlouhém včerejším zkoumání diskusních fór a všeho možného na netu jsem došel k závěru, že Karsit by byl sice super, ovšem jedině když by se jednalo o jejich starou dobrou kvalitu, která už dávno není pravdou. Tedy nejlepší vychází výfuky Tyll, protože pan Tyll si dává stále celkem pozor na kvalitu svých produktů. Takže jsem ho dne sjel shánět a říkal si jaké šmejdy mi tu budou nabízet. A ejhle, hned v první mototechně kam jsem zabrousil, protože je asi nejlepší tady mi dali do ruky Tylla. Takže paráde. Jelikož dokonce stál pouze 785,-, což je i nejnižší netová cena co jsem našel, tak je skoro zadarmo. Překvapila mě jeho stavba, která vypadá, že by fakt mohl něco vydržet. Takže teď už "jen" dát ho na auto, na což jdu teď. Tak držte palce. To bude porod vydělat ten starej.
Taky jsem koupil Tyll,jelikož mi původní Bosall vzadu prostě skoro upad.Dával jsem prostřední a zadní díl a pasovalo vše jak prdel na hrnec.Montáž za chviličku,ale s tím starým jsem se pral snad skoro hodinu.Cena se silentblokama a sponama cca 1200kč.
Navíc mám specialitku že origo výfuk byl kat+prostřední díl jako jeden kus a když v téhle variantě odejde prostředek tak se to za katem řízne a ten prostřední díl nemá ke katu tu trojhrannou přírubu ale klasickou nařízlou trubku na kterou se dá spona.Takže se se mnou v krámech hádaly že to je blbost,že tam musí být příruba,tak jsem ten výfuk vyfotil a čuměly jak vyoraný myši.
Zbysek - FK

Já mám kat taky bez příruby, jelikož na 1,9d je první díl komplet od svodů, přes vlnovec až po kat. Nejhorší bylo právě to sundání prostředku od katu. Vžadu stačilo urvat tu shnilou trubku a vytáhnout dobrej koncovej tlumič ven. Vepředu jsem musel středový tlumič odříznout na trubce a pak tu trubku nařezávat a otevírat, aby šla pryč z té co jde z katu a kterou jsem tedy potřeboval zachovat. Ještě k tomu to někdo přejel na konci té trubky nasunuté housenkou, takže se musel odbrušovat i svar. No ale práce se podařila, akorát bylo tedy sraní s přípravou té trubky na katu. Teď je tam tedy střeďák Tyll a připadá mi auto o trošku tišší, což jsem rád. Po zimě asi přijde na řadu ještě nový zadní díl, protože to v něm pěkně štěrchá jako v přesípacích hodinách (asi bude plnej rzi). Takže zatím jsem ho nedával ať se zbytečně neničí přes zimu, ale jak se na něm objeví jakákoli závada nahradí ho Tyll. Naštěstí zadek už je práce na chviličku.
encore - FK

Příspěvek od encore - FK »

Ivarek píše: Taky jsem koupil Tyll,jelikož mi původní Bosall vzadu prostě skoro upad.Dával jsem prostřední a zadní díl a pasovalo vše jak prdel na hrnec.Montáž za chviličku,ale s tím starým jsem se pral snad skoro hodinu.Cena se silentblokama a sponama cca 1200kč.
Navíc mám specialitku že origo výfuk byl kat+prostřední díl jako jeden kus a když v téhle variantě odejde prostředek tak se to za katem řízne a ten prostřední díl nemá ke katu tu trojhrannou přírubu ale klasickou nařízlou trubku na kterou se dá spona.Takže se se mnou v krámech hádaly že to je blbost,že tam musí být příruba,tak jsem ten výfuk vyfotil a čuměly jak vyoraný myši.
Ajta krajta tak co mam teda koupit za vejfuk? Já to mam z bazaru a nevim jestli tam byl první a druhý díl v celku nebo ne ale mam tam druhej díl s řízlou trubkou a stažený sponou, vůbec to nesedí, třetí díl je tak půl centáku nad nápravou takže když auto naložim tak to tam bouchá a dře a vzadu co kouká ven tak ta trubka je celá hozená na stranu že jí pomalu ani nestačí to okýno v nárazníku. Celý to strašně prdí tak ho chci vyměnit přitom není vůbec rezavej, chci tyll 2+3 díl a sponu mezi kat a druhý díl ale jak mám vědět jestli jsem to taky neměl v celku? Dám tam potom tu sponu? Půjde to stáhnout? Myslím tu sponu za 300 ne za 30kč. Mechanik na to koukal a řekl že to vypadá na výfuk pro 1,3 a ne 1,6 ale co když jsem to měl v celku a je to řízlé za katem a proto je tam druhý díl s rozřízlou trubkou a stažený obyč. sponou?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

encore píše: Ajta krajta tak co mam teda koupit za vejfuk? Já to mam z bazaru a nevim jestli tam byl první a druhý díl v celku nebo ne ale mam tam druhej díl s řízlou trubkou a stažený sponou, vůbec to nesedí, třetí díl je tak půl centáku nad nápravou takže když auto naložim tak to tam bouchá a dře a vzadu co kouká ven tak ta trubka je celá hozená na stranu že jí pomalu ani nestačí to okýno v nárazníku. Celý to strašně prdí tak ho chci vyměnit přitom není vůbec rezavej, chci tyll 2+3 díl a sponu mezi kat a druhý díl ale jak mám vědět jestli jsem to taky neměl v celku? Dám tam potom tu sponu? Půjde to stáhnout? Myslím tu sponu za 300 ne za 30kč. Mechanik na to koukal a řekl že to vypadá na výfuk pro 1,3 a ne 1,6 ale co když jsem to měl v celku a je to řízlé za katem a proto je tam druhý díl s rozřízlou trubkou a stažený obyč. sponou?
No buď máš kat s přírubou anebo na sponu.Podle toho musíš koupit ten prostřední díl.Druhý a třetí díl je pokaždý spojen trubky do sebe + spona.
Takže jediný rozdíl je v tom uchycení druhýho dílu ke katu.Tady máš takový příklad rozkreslení http://www.vyfuky-tyll.cz/e-shop/ kde si vlevo vyber typ auta a dole pak motorizaci tak ten rozdíl uvidíš.
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

originál je Karsit, dělal jsem ve škodováckým skladu v Řepově u MB a spousta servisů tam objednává výfuky na feldy. Je to sklad přímo od škodovky, takže předpokládám, že díly budou origo :)
encore - FK

nemám tam kat s přírubou ale na sponu akorád mezi katem a druhým dílem nemám tu dvojitou sponu ale druhý díl má rozřízlou trubku ta je nastrčeá na kat a je to stažený obyč sponu jako je mezi druhým a třetím dílem. Jde o to jestli tam bude pasovat to co tam patří te je drudý díl be řízlí trubky a dvojitá spona
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

encore píše:nemám tam kat s přírubou ale na sponu akorád mezi katem a druhým dílem nemám tu dvojitou sponu ale druhý díl má rozřízlou trubku ta je nastrčeá na kat a je to stažený obyč sponu jako je mezi druhým a třetím dílem. Jde o to jestli tam bude pasovat to co tam patří te je drudý díl be řízlí trubky a dvojitá spona
Jasan,mám to stejně jako ty.Rozřízlá trubka nasunutá na uřízlý kus z katu a stažená jednoduchou sponou.Přesně tenhle výfuk jsem kupoval od Tyllu.
Já měl akorát menší problém v tom že tu řízlou trubku z katu jsem musel malinko ještě zkrátit.Když to řezaly tak to dělaly podle bosalu a ten je o krapet delší.No pořád lepší než kdyby byla krátká.Pak bych tam musel dát tu dvojitou sponu.
encore - FK

Ivarek píše: Jasan,mám to stejně jako ty.Rozřízlá trubka nasunutá na uřízlý kus z katu a stažená jednoduchou sponou.Přesně tenhle výfuk jsem kupoval od Tyllu.
Já měl akorát menší problém v tom že tu řízlou trubku z katu jsem musel malinko ještě zkrátit.Když to řezaly tak to dělaly podle bosalu a ten je o krapet delší.No pořád lepší než kdyby byla krátká.Pak bych tam musel dát tu dvojitou sponu.
záhada vyřešena ty máš 1,3 a já 1,6 tku to je trochu jiný tak mě to zmátlo já jen abych nekoupil něco špatně :-)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ahááááááááá.....tak to mě vůbec nedošlo že máš 1,6ku.A to to máš v podpise.Já pořád že jsi nízkokubíkář. :D :D :D Tak tam ti neporadím jelikož tyhle motorizace neznám.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Strašně by mě zajímalo,jestli někdo vyrábí normální,NESPORTOVNÍ výfuky z nerezu. :roll: Nikde jsem nic nenašel.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Taky by mě to zajímalo... A vůbec mě napadá, nezhorší se časem funkčnost celonerez výfuků? Tím myslím postupné zacpávání...
Bobous - FK

Příspěvek od Bobous - FK »

JoS píše:Strašně by mě zajímalo,jestli někdo vyrábí normální,NESPORTOVNÍ výfuky z nerezu. :roll: Nikde jsem nic nenašel.
Tak možná si ho nechat udělat nebo samo doma.
Ale je to opatrné měření i řezání a zabrušování,jelikož jsem to dělal jeden den tak si musim ješte zabrousit případně doladit sváry,ale mám jistotu že to nezrezne a klasickej origo střed jen na Stk ;)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Tyll - vetsinou nevydrzi dyl nez rok.. bohuzel. Bosal - megashit. Karsit jsem myslim nezkousel - zatim

Ale ted pro pobaveni - dycky sem bral origo vyfuky, nekolik na 1,6 loni - dycky prisel tusim Alumetal nebo tak neco, nikdy karsit. Vyfuky zatim drzi co vim
Ve ctvrtek jsem objednal origo na 1,9D Combi. V patek pro nej jdu a zdal se mi nejaky divny. No mel sme toho mco tak jsem to nezkoumal, zaplatil.. a v aute sem se podival.. a prostitutka! na spodu krasna pismenka davajici dohromady slovo BOSAL! Prisel tak urcite z Boleslavi.... Tak jsem zas mily zmetek z pikapa vytahl a odnesl vratit, nastesti pani byla hodna jako pokazde a vyfuk tudiz hnedle vzala nazpet.
A ted abych shanel Karsit... aspon
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Zbysek - FK

No vidíš Vici, na bosaly máme názor stejný, ale s tím Tyllem tedy ne. V mém okolí jezdí spousta aut s tylly včetně feld a všude drží už pěknou řádku let. Takže to nebude tak horký. Každopádně já sháněl nejdřív taky karsti, ovšem potom když jsem je mohl i porovnat, tak jednoznačně tyll. Ale jinak jak už se tu psalo o tom že bosaly jsou fakt hulvácký laufy, který řvou, tak u mě se to opravdu potvrdilo, protože auto je teď o dost kldinější. Po zimě ještě vyměním i zadní díl, protože pak už bude mít jistě taky to své za sebou a bude hotovo.
Lugosy

Příspěvek od Lugosy »

Panove, na obou filckach mam Tyll. Jiny vyfuk bych nechtel, protoze za tu cenu (zadek 1.3-598 bez DPH) je jeho vydrz dobra - zatim 4 roky a nejakych 70000km a porad v poho. Shodou okolnosti jsem vcera byl v montarne v Nebovidech, poslali me do vyrobny, ze tam si to mam vyzvednout, jenze tam jeste nebyla ucetni a nikdo nemohl fakturovat a ja uz musel pokracovat dale, takze jsem se stavil v prazskem Tyllovi na Ceskobrodske. Spolecny jmenovatel vsech mist. Cistota, vstricnost, rychlost, ochota, neboli nas zakaznik, nas pan, pan Tyll na to asi opravdu hledi. Tatikovi jsem dozadu na Favo koupil Bosal, neco v nem sterkalo, oproti Tyllu byl asi o 3kg lehci a tloustka steny trubky se mi zdala mnohem mensi.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Jen abych dodal, občas jedu kolem Tylla na Českobrodský a maj tam vývěsku, že když si tam přijedete koupit výfuk, tak vám ho zadarmo vymění. Někomu se může hodit.
Lugosy

Příspěvek od Lugosy »

Tyll ve vsech dvou pobockach i mnoha smluvnich servisech vse zakoupene od nej meni zdarma. Ale uz toho necham, at me nenazvete tyllofilem :-)
Francois

Příspěvek od Francois »

Zdravim. Jen bych dodal, ze na pohled vypada Tyll daleko kvalitneji, nez Bossal. Tyll je taky o dost tezsi, takze je ze silnejsiho materialu, coz je zasadni. Tak jsem si koupil Tyll, ale jak jsem ho chtel dat na auto, tak jsem zjistil, ze trubka od katu je naprosto stejneho prumeru jako ta od stredniho dilu, takze bych je nase be nedostal. Tak jsem Tylla vratil a koupil Bossal, ten ma prumer trubky o 2mm vetsi a sednul tam akorat. Toz tak, predtim by me nenapadlo ze ty vyfuky maj ruzne prumery trubek.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Ahojte.
Dnes som kúpil stredný diel výfuku, ale v predajni nepredávali skrutky na prírubu ku katalyzátoru. Ani mi nevedeli povedať, že aké to tam idú. Vedeli by ste mi niekto poradiť, aký rozmer majú mať tie skrutky, matice a aké tam treba podložky? Je to na 1,3 MPI r.v. 1997.
Ďakujem.
juro111
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od juro111 »

Tak už som si to zistil. Sú to skrutky M8x30 a pružné podložky.
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Našel jsem zajímavý článek s porovnáním a pitvou favoriťáckýho (předpokládám, že nebude velký rozdíl oproti Feldě) středního dílu výfuku Origo vs. Bosal. Rozdíl je podle fotek propastný. Ještě by mě zajímalo, jak vypadá uvnitř i Tyll + pitvu zadního dílu, pro zajímavost.

EDIT: něco o vnitřní stavbě výfuku TYLL zde.
Iggi - FK

Příspěvek od Iggi - FK »

Potreboval , by som poradiť s kúpou 1.dielu na feldu 1,9d (pružný diel + katalyzátor). Pôvodne som uvažoval nad "Bosalom", ktorý tam mám a v mototechne mi povedali,že je to originál. Ale po prečítani tohoto problému, čo tu riešite so stredným dielom, uvažujem skôr nad "Tyllom". Preštudoval som si aj "tyllacku" stránku celkom sa mi pozdávajú. Viem, že tento diel sa tak často nemení, lebo som na fórach nič nenašiel o podobnom probléme. Najskôr mi asi poradia majitelia nafťákov. V mototechne mi radili, že sa to dá kúpiť jednotlivé diely a pozvárať. Ale ja mám ten výplet na pružnom diely celkom potrhaný a katalyzátor rezonuje skoro stále a trubka, čo z neho vychádza už bola zváraná a zase sa tam urobila diera.
Takže chcem celý diel nový. Ďakujem.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Pawlick píše:EDIT: něco o vnitřní stavbě výfuku TYLL zde.
přesně takhle vypadá střed tyll ;)
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Zbysek píše:Teď jsem procházel i jiná fóra a našel jsem info o nejlevnějších výfucích PL výroby (nějaký polmostrow či co a SBST), který stojí na feldu asi pětikilo a dle každýho vydrží dva roky a je po nich (tedy akorát do záruky). Pak docela levně jdou koupit walkery (800), které jsou docela dobré, no a pak samozřejmě značky jako Bosal, Tyll (1200,-) no a originál jsem ještě nenašel.

EDIT: tak prej originál je nějaký KARSIT, co stojí asi 900,- což je divný když vy tu všichni řešíte, že je o něco dražší než bosal.
Jinak tedy zde přehled cen:

DAN 519Kč
Izawit 619 Kč
SBST 690 Kč
Polmostrow 767 Kč
Izawit 779 Kč
KARSIT 855 Kč
Walker 890 Kč
Bosal 1021 Kč
Asmet 1218 Kč
ARVIN 1630 Kč
Tesh II 2595 Kč

Podle zkušeností lidí vypadá velice solidně ten walker za tu cenu. No a nebo jestli je fakt ten KARSIT originál, tak ten taky.
tyll 646 kč
1.3 BMM kombi LPG
emge

Příspěvek od emge »

Ja som mal zatiaľ skúsenosť so zadným dielom výfuku Tyll a bol som z neho dosť sklamaný. Aj po výmene bol hluk v aute rovnaký, ako pred výmenou pôvodného (ešte originál) výfuku, ktorý už bol vo vnútri rozpadnutý. Po necelých dvoch rokoch som ho pred pár týždňami vymenil, zvonku bol už dosť hrdzavý, hlavne rúrky a spoje, a vo vnútri hrkal. Od kvality originálneho výfuku mal tento výfuk veľmi ďaleko.
Teraz som namontoval Bosal, vymenil som stredný aj zadný diel. Po výmene je auto výrazne tichšie a jazdí znovu "ako za mlada". Zatiaľ som s výmenou spokojný, ale životnosť samozrejme neviem posúdiť. Podľa príspevkov na tomto fóre nie som veľkým optimistom. Tyll je však podľa mojich skúseností neoprávnene vychvaľovaný (aspoň výfuky na Feliciu).
Výfuky Karsit som už v ponuke na internete nenašiel. Vyrábajú sa ešte vôbec? Má niekto dobré skúsenosti s inými výfukmi - napr. Klarius, Vector, Walker? Vyrába sa ešte na Feliciu výfuk, ktorý by sa dal porovnávať s originálom?
favo

Příspěvek od favo »

Tyll v akci u nás 500,- ;)
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
favo

Příspěvek od favo »

Pawlick píše:Našel jsem zajímavý článek s porovnáním a pitvou favoriťáckýho (předpokládám, že nebude velký rozdíl oproti Feldě) středního dílu výfuku Origo vs. Bosal. Rozdíl je podle fotek propastný. Ještě by mě zajímalo, jak vypadá uvnitř i Tyll + pitvu zadního dílu, pro zajímavost.

EDIT: něco o vnitřní stavbě výfuku TYLL zde.
To Ti klidně za pár dní řeknu a klidně i nafotím , protože jsem měl střední díl Ferroz a auto jelo celkem dobře , ale výfuk začal hrozně drnčet a tak jsem si řekl, že už asi vyhnil a koupil Tyll. Jenže jaké bylo zklamání když se auto s Tyllem dusilo a nechtělo jet a tak jsem Ferroz rozřezal a fotky jsou u mě v tématu. V podstatě rychloprůchozí střed se špatnou izolací. Kdyby ta byla OK tak je to super výfuk. Poctivý materiál který odolá i korozi dlouhou dobu. Problém byl ale i v ohybech kdy se trubka značně zdeformovala a zmenšíl se v ohybu vnitřní průměr a to dost. Proto jsem se rozhodl že z Tylla uřežu trubky který jsou OK a napojím je na střed Ferroz a dodám mu i novou izolaci.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Včera jsem koupil nový originální výfuk není na něm žádný výrobce jen značka škodovky cena 2200Kč za oba díly. Měl jsem tam Tyll vydržel 3 roky, teď zkusím origo. Až ho vyměním rozřežu toho Tylla a dám sem foto, myslím že to není moc kvalitní výfuk, ale zase stojí půlku co origo.
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

Tak ako to dopadlo? Mas ten Tyll rozrezany? Idem kupovat stredny a koncovy diel a rozhodujem sa, ci Tyll alebo Karsit... Este skusim zistit cenu origo vyfuku v skodovke a potom zvazim...
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Tak dnes jsem ho rozpáral tady jsou fotky http://haward.rajce.net/Vyfuk jak jsem si myslel dva pláště a mezi tím vzduch.
DanoSK - FK

a co vlastne tomu vyfuku na fotkach chyba? Vyzera celkom v pohode...
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Ve spoji obalu začínal foukat (ani se nedivím při tloušce prvního plechu) trubka co vede k druhému tlumiči byla sežraná ještě ale nefoukala, stále mi něco chrastilo byly to ty přepážky. V létě jedu do Chorvatska tak nechci ryskovat opravu za eura u nás s tím šlo ještě jezdit.
emge

Příspěvek od emge »

Aj ja som po výmene rozrezal originálny, ešte pôvodný stredný výfuk (1.3 MPI). Vo vnútri bola len jediná priečne uložená, perforovaná prepážka. Rúrky mali presah do komory cca 2-3 cm. Medzi plechmi v plášti bol tlmiaci materiál. Takže oproti Tyllu oveľa jednoduchšia konštrukcia.
Prekvapuje ma, že píšete o kúpe originálnych výfukov Škoda na Feliciu. Vyrábajú sa ešte? Ja som tiež mal záujem o výfuk pôvodnej kvality, no u miestneho predajcu Škoda mi ponúkli len Tyll a na objednávku Bosal.
DanoSK - FK

Prave som volal autorizovany servis skoda u nas. Origo vyfuk od nich na Feldu nikto uz cca 3 roky neobjednaval, ale cena sa teraz pohybuje okolo 50 Eur za stred a 55 Eur za koncovy diel na Combi 1.6.... Inak objednavaju Tylly, vraj davaju 3 roky zaruku a tam je cena okolo 28 a 30 Eur... Takze uspora riadna a vraj nemali doteraz na Tylly ziadnu reklamaciu... Karsit neviem u nas nikde zohnat a Bosal nechcem
emge

Příspěvek od emge »

Len je otázne, kto ten "origo" výfuk na Feliciu vyrába. Či je to ten istý výrobca, ako pred cca 10 rokmi a hlavne, či je rovnaká kvalita.
Ak áno, tak sa to jednoznačne vyplatí. Mne vydržal stred 10 rokov a zadný som menil po 8 rokoch, ale už asi rok dosluhoval, takže životnosť cca 7 rokov.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Leistritz je originál výrobce dneska už tam je jenom znak škodovky ;)
1.3 BMM kombi LPG
DanoSK - FK

takze nie Karsit, ako som kdesi tu na fore cital, ale Leistritz?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

v prvovýrobě ano ;)
1.3 BMM kombi LPG
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

bože , každý kúpi tyll a pod. má záruku ale ak sa rozsype po dvoch rokoch každý kúpi nový a nebude sa naťahovať , originál je problém zohnať ale dá sa , aj karsit je dobrý , origo má znak škodovky a prípadne aj nápis leistritz a je od iných výfukov- bosal a pod. o dosť ťažší a je tichý
emge

Příspěvek od emge »

Škoda, že mi o tom originálnom nič nepovedal značkový servis Škoda, určite by som si priplatil. Aj keď aj tu určité zmeny oproti pôvodným museli byť. Od modelu r. 98 bol stredný diel v jednom kuse s katalyzátorom.
Pri tej 3-ročnej záruke na Tyll tiež záleží, že na čo sa vzťahuje. Môže ísť napr. o záruku na prehrdzavenie...
Odpovědět