zadní buben - přibržďuje a bouchá - HELP

Hemi.cz
Kontaktovat uživatele:

zadní buben - přibržďuje a bouchá - HELP

Příspěvek od Hemi.cz »

Zdravím dámy a pánové ;)
Mám na Fazolu VanPlus problém se zadní levou brzdou.
Občas silně přibržďuja a to tak,že mám na rovince problém udržet stálou rychlost i na pětku a plném plynu...ale to jen někdy...dejme tomu 2x-3x do týdne,jindy je to ok.Mám pocit,že brzdí levé zadní kolo.
Ale hlavně...v bubnu na levém zadním mi při zašlápnutí brzdového pedálu něco v bubnu bouchne.Dneska jsem měl buben sundaný,abych se podíval,jestli není neco uvolněné a nebouchá do bubnu,ale na nic jsem nepřišel...po zpětné montáži a zabrždění to mlátí zase...
Nevěděl by někdo z vás,co by to mohlo dělat,popřípadě jak na to,aby to přestalo?
Napadlo mě,že třeba pístky v brzdovém válci by mohly vyjíždět nerovnoměrně,a že by to vždycky pri vetsim tlaku na pedal bouchlo do bubnu.
O to bouchání nejde,s favoritem nehraju na dojem,ale to přibržďování mě docela trápí...
Tak jestli někdo bude mít jakoukoliv radu,budu moc rád..zatím děkuju :thumright:
Hemi´s Works
- kresba, design, 3D, 2D
http://hemisworks.webnode.cz/
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: zadní buben - přibržďuje a bouchá - HELP

Příspěvek od Kuladmin »

A to si na to jen koukal nebo si skousel i zahybat (pistky dovnitr /ven, rucni brzda, samostav atd atd)?? Oblozeni ti drzi? a co celey brzdov segmenty drzej ke stitu? mas tam oba zajistovaci prvky? (na kazde jeden).
Hemi.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hemi.cz »

Jj,měl jsem sundaný buben a při prošlápnutí pedálu jsem se koukal,jak to chodí...všechno ok,akorád jak jsem psal,tak jeden nebo oba ty pístky chodí tak nějak nerovnoměrně...že se místama zasekávájí...tak jestli to nemůže dělat ty rány....Hlavně mě ale štve to přibržďování...jednou jo,jednou ne...třeba na úseku 10ti kilometrů je 8km v poho,a ke konci fakt nemůžu ani udržet otáčky na pětce jak to přibržďuje.Obložení je oka,všechno jinak drží...to auto má nalítáno cca 50tis,takže všechno je docela v dobrém stavu...vážně si to neumím vysvětlit
Hemi´s Works
- kresba, design, 3D, 2D
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

No to je sice hezký že to má najetý jen 50 tkm. Ale jde taky i o stáří a o to jak se s autem (ne)jezdí... Třebas příklad když se autem delší dobu nejezdí respektive auto víc stojí než jezdí tak zatuhnou nebo ještě hůř začnou reznout pístky brzdových válečků (platí i pro přední třmeny) a díky tomu chodí špatně. Doporučuju všechno rozebrat tzn. mechanizmus čelistí ven a promazat styčný spoje a taky zkontrolovat právě pístky brzdových válečků jestli nemají orezlý povrch. Jestli ne a jsou jen zatuhlý tak stačí promazat nejlíp kapalinou k tomu určenou což je Breox Fluid (dodává Lucas v malých lahvičkách http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/zajimavosti/tipy_05.htm) a nebo nanejvýš silikonovým olejem.
Hemi.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hemi.cz »

jo,děkuju moc,to bych mohl vyzkoušet a uvidím,jestli se to zlepší...jasně,že za stav neodpovídá jen počet kilometrů,to jsem jen nastínil v jakém auto a i brzdy cca můžou být,jen pro představu,že to není nějaká plečka s X set tisícema a polorozpadlýma brzdama ;)
Zkusím to všechno promazat a uvidím,jestli se to spraví...každopádně moc děkuju za komenty a nápady :thumright:
Hemi´s Works
- kresba, design, 3D, 2D
Adler - FK

Za mě nemáš za co... Jinak v sekci FAQ Brzdy je návod jak na zadní brzdy... je to sice na Vento nebo Golfa či co, ale to je fuk je to úplně to samý. Kdybys něco nevěděl nebo ti nebylo jasný tak se zeptej ...zadní brzdy jsem dělal nesčetněkrát.
JAWAEVO - FK

Příspěvek od JAWAEVO - FK »

čo riešiš ? ak sa zasekávajú kúp nové ved stooja 5€ kus oplatí sa opravovať niečo ( na životne dôležitej časty pre auto ) ked t ostojí 5 € jedna strana 5€ druhá
Adler - FK

JAWAEVO: 1) Ukaž mi kde stoji originální brzdové válečky 5 € respektive u nás cca 125 Kč. Jiné totiž nemá smysl dávat jelikož nic nevydrží (mám své zkušenosti).

2) Pokud jsou pístky jen zatuhlé a jinak jsou v dobrém stavu (bez rzi) stejně jako i vývrt válečku a těsnění i prachovky ještě pružné není nejmenší důvod je měnit. Stačí jen pístky promazat a rozhýbat. Kdo to někdy dělal ten mi dá za pravdu že po tomhle úkonu se v případě celkového dobrého stavu válečku může těšit ještě dlouhé životnosti. Ale tam skutečně záleží na stavu... nemá smysl to dělat na válečku který už to má za sebou. On sice např. Breox Fluid který se hodí nejlépe umí hezky rozhýbat pístky a i trochu obnovit pružnost těsnění, ale neumí dělat zázraky.

Ale ano i přesto bych po těch letech i přes relativně malý počet najetých km asi taky raději volil výměnu. Ale záleží na každém jak se k tomu postaví.
Odpovědět