Na voľnobehu sa trasie

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
venca5 - FK

Na voľnobehu sa trasie

Příspěvek od venca5 - FK »

Mám Feldu 1.3 BMM…bol tam menený motor za 1.3 MPI (je na BMM vstrekovaní) a hneď po výmene som si všimol, že sa motor nadmerne trasie na voľnobehu. Bolo to v servise, pripádali to na PC, kontrolovali tesnosť výfuku, všetky snímače, nastavené ventily…sú tam nové káble, sviečky (podľa katalógu), nová hlava a veko rozdelovača… výsledok žiadny. Okrem toho to ešte pri rozbiehaní občas trhne, ako keby to vynechalo…napadá niekoho niečo?

Ešte som zabudol, že robí to len na voľnobehu a robí to za tepla aj za studena… otáčky to drží dobre
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Na voľnobehu sa trasie

Příspěvek od Kuladmin »

chce to vetsi popis co presne se vymenilo a co zustalo a hlavne ten motor je odkud? videl/slysel jsi ho predtim bezet? a kdyz pridas plyn tak normal jede v pohode ? jak se chova?....
jestli dobre chapu vzal se blok Mpi (+ klika vlozky pisty ojnice hlava vana ... proste spodek a vrsek ) dodal se rozdelovac prehodil setrvacnik a sup stim do auta?
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Kuladmin - zobral sa celý motor mpi - zánovný tam chyba nebude jedine vo veľkom kompresnom pomere čo viem od Dedlu pre bmm nevhodnom je natom komplet vstrekovanie bmm proste všetko potrebné , sviečky sú tam Bosch čo tam patria typovo , predtým tam boli ngk to bolo vraj horšie , lambda údajne pracuje , čidlo teploty tiež , výfuk je vraj tesný a nezapchatý , rozdelovač bez vôle údajne , palec a veko nové origo , káble tiež .Snímač otáčok vyčistený , ostáva jedine cievka ktorá blbne , po odpojení lambdy to vraj chodilo super bez trasenia a pod .
venca5 - FK

Hej, presne tak ako píše Suri...za jazdy to ide uplne v pohode, az na to obcasne slkbanie...aj na voľnobehu stačí keď sa malo pridá a už to prestane. A ešte pri pusteni plynu a pri zaradenej rýchlosti to tiež šklbe...
Čo sa týka toho motoru, bol vybraný z auta ktoré ževraj niekoľko rokov stálo...údajne má 20 tis km, prehodil sa zotrvák, klapka + sanie BMM, výfuk, rozdelovač
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

venca5:
Po naštartovaní studeného motora ním trasie okamžite, alebo až po chvíli?
Po odpojení lambdy je voľnobeh v poriadku?
Časovanie rozvodov OK?
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

robin - po odpojení lambdy to vraj bežalo v poriadku , rozvody sú dobre sú pôvodné továrenské
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

Suri:
Práve o to "vraj" mi ide. Nech to potvrdí, alebo vyvráti. Je to dosť dôležitá informácia.
venca5 - FK

Po odpojení lambdy to trasenie na volnobehu neprestalo...chvilu sa mi zdalo ze hej, ale potom som skusal este raz a uz to nepomohlo vobec
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

z klapky vede taková hadička do Sání. když je odpojená, volnoběh dělá bordel. Zkontroluj
venca5 - FK

Hanz píše:z klapky vede taková hadička do Sání. když je odpojená, volnoběh dělá bordel. Zkontroluj
Tu mi kontrolovali tiež, je ok
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

zkus z jiný feldy si pujčit cívku a zkontroluj svojí jestly neni někdy naprasklá. dělalo mi to taky
venca5 - FK

Takže prehodil som tu cievku a vyzerá to byť vyriešené! Dik všetkým za reakcie
Odpovědět