Po uvolnění plynového pedálu cvakne relé

max21 - FK

Po uvolnění plynového pedálu cvakne relé

Příspěvek od max21 - FK »

Ahoj všem, doufám, že někde to tady není :) ale hledaj jsem a nenašel. Takže k věci.

Všimnul jsem si během jízdy jedný docela zajímavý věci. Když pustím plynový pedál, tak v pojistkovce cvakne jakési relé. Toto jsem vypozoroval i při rozjíždění, přeřazování, vyřazování. Čímpak to může být :?:

Diagnostika je OK, ale připadá mi, že to bude něco s klapkou... v rozmezí cca 1000 - 2000 ot^-1 mi přijde že nemá zátah. Ve smyslu, že to šolichám a pak chci trošku přidat, ale autí nereaguje. Teprve se chytne až když to prošlápnu víc.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Po uvolnění plynového pedálu cvakne relé

Příspěvek od Kuladmin »

Me jediny co napada coi by to mohlo byt je X rele odlehcovaci a to bych si aspon pro sychr skusil zkontrolovat zluty drat na starteru zda neni volny apod. Jinak me nic nenapada. Co je to vubec za motor?
A klapku tu urcite vycisti (poradne i zespodu a hlavne dosedaci hrany). A pak max kdyz bude treba jeji zakladni nastaveni.
Naposledy upravil(a) Kuladmin dne čtv 17. čer 2010 20:27:50, celkem upraveno 2 x.
max21 - FK

Příspěvek od max21 - FK »

Tak záhada odhalena - dělá to relé potkávacích světel. Otázka je: čím to může být a co s tím?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Radu máš už níže...zkontroluj žlutý drát na startéru.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Přesně tak, ničím jiným to být nemůže. Jak se pohne motor, tak se projevuje uhnilý žlutý drát na starteru.

Žlutý drát vede k rele X, které odpojuje nepotřebné spotřebiče při startování. Světla jsou jedním z nich.
Odpovědět