můžete mi někdo napsat, jaká cena za výměnu obou prahů u Felicie combi je řekněme slušná?
Nabídku mám za 7500,- za prah prý se vším všudy (co si pod tím ovšem představit je otázkou)
Díky za názory.

Takhle bych to asi bral, protože auto je v pohodě až na to startování teď (viz. v elektrice startování s kabely), je spolehlivé, jezdí celkem v pohodě a kdybych trochu investoval i do motoru, rozvody apod. tak by ještě vydrželo...Tomas6 píše:No je to na tobě.Dát 7500 za prahy a 6000 za dveře se oplatí pokud je to autí jinak v cajku.Já do ní loni nacpal něco kolem 20 000kč a peněz za to nelituju.Jezdí spolehlivě za 9 l plynu a neměnil bych.Ikdyž jezdit delší trasy bych asi neváhal a koupil něco jiného.Toť můj názor.
Neříkám že jsou kvalitní, ale potřebuju poradit kde teda koupit pevné prahy - origofavo píše:Opravdu věříte tomu že by díly z Tchiwanu byly stejně kvalitní jako originál ?

bože to je docela pálka... zajímalo by mě jakej je rozdíl mezi tímhle a tím z "thaiwanu" ...kolik mm je rozdíl v tloušce..popř v kvalitě atd...103457 píše:Ve škodovce, kus za 2.500,-Kča to jenom venkovní plech, pokud bude shnilej i vnitřek, tak se dá koupit i ta vnitřní výztuha, ta je za 1.200,-Kč
jj no ale tak když se podivas na cenu... 2500 vs 400-500,- ... no a sila pouzityho plechu? liši se hodně od origo?moony píše:s díly z thaiwanu mám tu zkušenost, že občas malinko nepasují, ale ty uspořený prachy za tu nějakou půlhodku navíc vždycky stály. Co se týká kvality a odolnosti, tak ta je spíše závislá na tom, jak to ošetříš.
Asi tak. Vše co má na sobě origo Škoda logo není hned origo, jako každej si to nechává dělat, a nikdo (kromě výrobce a pár lidí) neví co to jeGoodDj píše:nemusí být vše neorigo hned přímo špatný(tímto se nechic zastávat thaiwanu) ... jen říkám že někdyi neorigo se můžou měřit s origo drahými ND ... ale u prahů nevim proto mě tohle zajímá
¨Dejwis píše:Např. v Auto Kelly maj prah jeden ks za 655kč s DPH a je tam poznámka že je "KATAFOR" - co to znamená? Dík
No pokud se na konci prahu (zadek) prah začíná promačkávat tak by mělo stačit pořídit jen prah a nebo i tu výztuhu? Montáž nového se provádí takto?moony píše:sílu použitého plechu neřeš, nejedná se přece o nosný díl - tohle je jenom "obal". Blatníky mi přišly ze stejnýho jako origo, ale jak jsem psal kulhá tam trochu provedení (radiusy jsou třeba malinko navlněný a musí se jemně dotmelit, tvar se musí malinko dopasovat, mezery mezi plechy atd.), ale vždycky se stím dalo pracovat - no problemo.
moony píše:¨
katafor asi znamená, že je to v kataforéze - protikorozní ochrana, používala se i ve výrobě. Ale bral bych to s rezervou.
Tomas6 píše:Zkus sehnat prahy Klokerholm.Cena cca 1000 kč.Ale je to kvalitka.Zatím z těch co jsem kdy vařil byly nejlepší.Tajvan nepasuje ani p..u.Polsko na půl,origo jsou drahé jak sviňa.Jinak jak píšou výš.Vyřezat,napasovat,zavařit a lakovat.
Ja som mal hnilý pravý prah (bola tam normálne diera,jak moja dlaň) a teraz mi to jeden známy menil.Robotu urobil pekne.Tomas6 píše:Pokud je to se vším všudy,teda i sprací a lakem je to slušná cena.Poku je chycená i podlaha,což většinou bývá, tak je na tom práce jak na kostele.Tu práci by nikdo nezaplatil.