řeším zajímavej problém. Mám origoš koncovku výfuku. Jenže od tý doby co tam mám tyč od tažného se koncovka tyče dotýká a dělá to neskutečnej rámus. A já řešim jak to odstranit
Koncovka výfuku vs. tažné
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Koncovka výfuku vs. tažné
Zdravím,
řeším zajímavej problém. Mám origoš koncovku výfuku. Jenže od tý doby co tam mám tyč od tažného se koncovka tyče dotýká a dělá to neskutečnej rámus. A já řešim jak to odstranit
napadá mě použít nějakej měkkej materiál, kterým bych ,,polepil" tu tyč aby to nerachtalo.. jen mě nenapadá jakej. Nejspíš nějakej silikon ale musí to vydržet teplo od koncovky. Máte nějaký nápady? krom odstranění koncovky
Dík
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
Ford Mondeo Kombi 2,2 TDCi, 115 kw, 2005
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
Re: Koncovka výfuku vs. tažné
omotat to azbeztovou šnůrou....???
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Dá se to koupit? vůbec netušim co to je 
Škoda Felicia GLX 1,3 Mpi, 50 kw, 1998, servo, ABS, 2x airbag, elektrická zrcátka, výškově nastavitelné sedačky...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A co nahrat tu celou koncovku a nekde ji trosku priohnout a poslat smerem od tazneho? 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud máš origo výfuk a origo koncovku a nikoliv nějakou tuning dvojitou, tak se dotýkat nemůže.
Buď máš špatně namontovanej výfuk, popřípadě staré a unavené gumové uložení výfuku nebo špatně namontované tažné.
Azbestová šňůra se dá koupit v železářství, používá se jako těsnění dvířek u kotlů na tuhá paliva. Ovšem azbestová šňůra není řešení, sice odstraníš kovovej zvuk od střetu koncovky s tažným, ovšem přenos hluku od výfuku na karoserii bude stejně, dokonce ve větší míře, jelikož omotáním výfuku výfuk nabyde na průměru. Navíc pod azbestovou šňůrou koncovka nebude vidět, to ji můžeš rovnou sundat.
Buď máš špatně namontovanej výfuk, popřípadě staré a unavené gumové uložení výfuku nebo špatně namontované tažné.
Azbestová šňůra se dá koupit v železářství, používá se jako těsnění dvířek u kotlů na tuhá paliva. Ovšem azbestová šňůra není řešení, sice odstraníš kovovej zvuk od střetu koncovky s tažným, ovšem přenos hluku od výfuku na karoserii bude stejně, dokonce ve větší míře, jelikož omotáním výfuku výfuk nabyde na průměru. Navíc pod azbestovou šňůrou koncovka nebude vidět, to ji můžeš rovnou sundat.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
Výfuk je origoš půl roku starej, koncovka taky origoš, TZ je taky origoš
a na tom se snad ani nedá co špatně namontovat ne? Spíš je už jetá ta koncovka, ta už je tam dýl. Možná ale máš pravdu s tim gumovim uložením, to je původní. Ono to brumlalo vždycky ale tak nějak příjemně ale tohle už je moc..měnil jsem tu svorku co drží koncovku na výfuku a ta nová neni to pravý ořechový, tím to taky může být. No musim si s tim nějak pohrát..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Origoš koncovka pasuje akorát do výřezu v nárazníku. Je kolem ní vůle tak 20mm. Nevím co máš za tažné, ale mě pod nárazník neleze, aby o něj mohla koncovka mlátit.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
No od tažného je tam normálně ta tyč která je přidělaná šroubama k autu. No a o konec tý tyče to mlátí..já to asi nafotim a pak to sem dám..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
mrkni na ty gumovy zavesy hlavne uprostred pod autem.
- miroussm
- Kontaktovat uživatele:
mrknu a když budou špatný, tak budou prasklý asi že? jinak na nich asi nic moc bejt špatnýho nemůže ne?
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
tg gumovy zavesy uz za tu dobu budou nejspis zpuchrely a vytahany. nejlepsi je vymenit je zaroven s vyfukem je to otazka do 100kc za vsechny tri. podivej na ne a uvidis jak na tom sou
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Budou vytahaný, poznáš to i pouhým pohledem. Koncovka výfuku musí být přesně uprostřed výřezu nárazníku.miroussm píše:mrknu a když budou špatný, tak budou prasklý asi že? jinak na nich asi nic moc bejt špatnýho nemůže ne?
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
miroussm píše:Dá se to koupit? vůbec netušim co to je
Koupíš ji!! musíš navštívit obchod,kde prodávají kamna,kotle a pod.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Pak me jeste napada ze mas spatne spasovany koncovy se stredovym je protocenej pokud neni rovne 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Stejně by to ale dřív mlátilo o nárazník, než o tažné. Mě tažné pod nárazník nijak nekouká.
http://cafe.mujsob.cz/file.php/3/2786/koncovka.JPG
http://cafe.mujsob.cz/file.php/3/2786/koncovka.JPG
Tak jsem vcera dodelal tazne, je to nejaky cesky vyrobek s odnimatelnou kouli. (jen si vzpomenout na vyrobce...) Vyfuk mam origo, normalne v klidu se nedotykaji, ale jen co nastartuju, tak to do sebe zacne mlatit. Zatim jsem to provizorne vyresil kusem gumy mezi, ale chce to nejak vylepsit. Nema nekdo ideu jak? Vyfuk mam rovne.. vecer to nafotim jak to tam vypada...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To je divný, normální i laděný výfuk se k tažnému naprosto bez problémů vejde. Problém bývá pouze u dvojité koncovky výfuku.
uz jsem si vzpomenul, SVC Náchod...
je to v podstate trubka, ktera vede napric zadni casti auta. Ma tam dokonce prolisy, aby sla dat co nejvejs.. ale asi to nestaci. Mlati to v podstate okamzite pri startu, mezi taznym a vyfukem je v klidu cca 1,5cm..
je to v podstate trubka, ktera vede napric zadni casti auta. Ma tam dokonce prolisy, aby sla dat co nejvejs.. ale asi to nestaci. Mlati to v podstate okamzite pri startu, mezi taznym a vyfukem je v klidu cca 1,5cm..
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To nebude chyba tažného, něco máš špatně namontováno, buď tažné nebo výfuk.
Koukal jsem na ejich stránky a nemůže tam být problém. Jsou tam i fotky, vyrábějí to už nějaký pátek a určitě to nejsou blbci mají všechno homologované.
Koukal jsem na ejich stránky a nemůže tam být problém. Jsou tam i fotky, vyrábějí to už nějaký pátek a určitě to nejsou blbci mají všechno homologované.
ono moc neni kde udelat chybu. Vyfuk proste visi na tech gumovych vecech, tazne taky jinam nejde dat.. dokonce tam ani nema vuli, teda mozna 5mm ale vic urcite ne. Vlezu pod to, uvidim s cim se necha hnout. Mozna zjistim, ze mam vytahany zaves uprostred a vejfuk je vejs, to by ale melo byt videt na poloze koncovky ne?
-
Broky - FK
na nějakou gumu se vyprdni
udělej to stejně jako já...přihni držák výfuku co je na kastli a co jde od výfuku,přihni pouze tu část co je v tý gumě 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Výfuk musíš mít ve středu výřezu v nárazníku a nemůže to dělat neplechu.
-
Mr.Bzuk
- Kontaktovat uživatele:
Taky se k vám připojím. Minulej tejden mi praskla guma na kovci výfuku. Zajel jsem koupit novou a po nasazení taky koncovka klepala o tyč od tažnýho. (origo výfuk + koncovka) Vyřešil jsem to jednoduše, výfuk sem podepřel heverem + tyč do výfuku, šup s ní dolu a je klid.
Řekl bych nejjednoduší zpusob. Jinak přední dvě uložení jsou v pohodě, ale ta zadní nová je holt nová.
No, ja se prave chtel vyhnout tady tem ruskym resenim
koncovka je tam, kde patri. Mit vyfuck nakrivo by mi nedalo spat. No nejak to premluvim 
-
Mr.Bzuk
- Kontaktovat uživatele:
Rusy nech spát.
Na křivo není, jen je trochu níž, tot vše. Samozřejmě by řešením bylo koupit všechny gumy nový a pohrát si s úchytama, ale tohle bylo podle mě dost elegantní a nejjednodužší řešení.
-
Broky - FK
taky mám koncovku ve středu výřezu jen o pár cenťáčků níž a to ničemu nevadí si myslím...to poznám tehle týden na technické jestli jim to bude vadit nebo ne

-
Broky - FK
tak jsme byl na technický a na koncovku mi nic neřekli

Tak dopadlo to na flexo-kladivove povoleni vyfuku, novy sroub na sponu a vyfuk o centimetr niz nez byl. A je klid...