vyroba plata

dotazy a rady na vše kolem hudby
lord_sef - FK

vyroba plata

Příspěvek od lord_sef - FK »

kluciiii poradi me nekdo jak vyrobit zadni plato do kratke feldy? jde me hlavne o to, jak se vyporadat s tim ohybem... plato ve favoritu bylo rovne, ve felde je s ohybem... a jeste, z jakeho materialu jej vyrobit a cim potahnout?
oh01
Kontaktovat uživatele:

Re: vyroba plata

Příspěvek od oh01 »

Proc vyrabet? Doporucuju skocit na nejblizsi vrakoviste a koupit plato za nejaky 2 stovky a mas to bez prace :)
Obrázek
lord_sef - FK

jasan, seriove plato mam taky, ale nebude rezonovat? nebude vrnet? preci jen jsem mel favorita, a tam jsem mel asi tyden repro v original platu a pak jsem si vyrobil plato z MDF desky a super, bez rezonaci a s dobrym zvukem...tak se ptam jak na to u feldy
oh01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oh01 »

Tak to je jina :) No pokud chces vyrabet z mdf, tak bych to potahnul nejakym normalnim potahovym kobercem, treba: http://www.ahw.cz/index.php?p=productsM ... cerno-sedy

Nerad bych kecal, ale mam pocit, ze original plato nema koberec, ale je to na tom plastu nejak naleptany (nebo co s tim delaj, ja temhle technologiim nerozumim :D )
Obrázek
lord_sef - FK

super, diky za tip ale jak vyresit to prohnuti na platu? jak to vyrobit z MDF desky...?
lord_sef - FK

poradi nekdo prosim?
mause
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mause »

zkus hledat určitě si pamatuju že to tu někdo ukazoval
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Mám krátku feldu, mám ovály Renegade 6x9 o výkone 300 W max v origo plate a pojem rezonácia mi nič nehovorí :) Možno tak jemná rezonácia plastového držiaka na ŠPZ na piatych dverách, keď zapnem na rádiu oba bass módy naraz :D Zvuk dobrý, plato je z oboch strán z výroby potiahnuté (je to lepené, pri rezaní som to obzeral, koberec to nie je), ako ozvučnica super, samozrejme že ak máš vyššie priority tak MDF je jasná voľba ;)

Edit: Keď sa tak nad tým zamýšľam, neviem či je vôbec možné aby to plato rezonovalo, šak za sedačkami je nacvaknuté na doraz v kanálikoch no a zo strany u dverí sú gumené dorazy ktoré to plato dotlačia keď zabuchneš tie 5. dvere, takže podľa mňa to ani možné nie je aby to rezonovalo. U favorita neviem ako to bolo riešené...
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...Martine...tady ani tak nejde o rezonovaní, ale o vybrace, které způsobuje reproduktor pohybem membrány.Pevnějším uložení reproduktor získá lepší účinnost.

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi ... -Octavia-I

...toto je plato z OI a v něm 2 x 25cm Pioneer.Dát je do origo plata by nemělo ani smysl.Je sice fakt, že plato z Felicie je tužší než u Octavie na tu velikost, ale čím je podložka pevnější ta tím líp.Stejné pravidlo platí i reproduktorů ve dveřích.

...prohnutí plata ve feldě je velice jednoduché...použiji 18mm MDF...v místech ohybu ji naříznu do 3/4 síly zhruba po 1-1,1/2cm.Ta se pak dá nalomit.Spáry vymažu tmelem ze skelných vláken.Po ztuhnutí dotmelím zbytek.Přebrousit, potáhnout...hotovo.Zní to jednoduše, ale dá se to....pokud na to jsou podmínky.
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Nie je tam potom riziko úplného prelomenia v tom mieste kde je potrebné to MDF nalomiť? Ešte som to takto spravené nevidel, preto sa pýtam či to ten tmel dostatočne ochráni.
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
fancarhifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fancarhifi »

...úplné zlomení nehrozí...MDF je homogení takže se s ní dobře pracuje....proto ten tmel se skelnými vlákny...
www.fancarhifi.cz vše co potřebujete pro ozvučení vašeho miláčka
Odpovědět