Přestalo z ničeho nic troubit

Sem vše ostatní co se nevejde jinam
daviidesek - FK

Přestalo z ničeho nic troubit

Příspěvek od daviidesek - FK »

Dobrý den,

Chtěl bych se zeptat jestli někdo neví, čím by mohlo být, že mi přestala felda troubit.
Pojistky jsou v pořádku, ale do volantu nejde proud.Zkoušel jsem ho naměřit a nejde tam nic.Díky za rady.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Přestalo z ničeho nic troubit

Příspěvek od Maty »

Jak jsi kontroloval pojistky? pohledem? Zkus jinou. funguje ti ventilátor na chladiči? (stejnej obvod)
Do volantu žádnej proud nejde ... to máš pravdu ;) ... ve volantu ti spíná "kostra" na klakson. Změř napětí na konektoru klaksonu. Pokud tam napětí bude odporoučel se klakson.
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Dovolím si odporovat,na kontaktu ve volantu opravdu nic nenaměříš????? A co napětí které vede přes klakson jako celek na kontakt ve volantu,když se netroubí.Složení klaksonu: cívka na kovovém jádře a kontakt, který se rozpíná při troubení .

A měl bych taky prosbičku,potřebuji vyměnit ten odpružený kontakt,už ho někdo měnil? Nebo se musí vyměnit celá plastová deska-držák vypínačů-to znamení sundat ten kroužek z volantové tyče.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

to máš sice pravdu, ale to tak troškuneřeší jeho problém :P ....může se stát cestou ke klaksonu cokoliv tak bych měřil až na konektoru pro klakson...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jenže z 70 % je to špatný dotek kroužku na odpružený kontakt i můj problém , zbytek může být upadlý konektor u klaksonu,nebo pojistka.Že by se přerušil vodič mezi klaksonem a volantem není moc pravděpodobné.
daviidesek - FK

Pojistku jsem normálně vyměnil.Nefungovalo.Vyzkoušel jsem napětí a do konektoru do klaksonu napětí jde.Dal jsem tam funkční klakson a stejnak netroubí.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A už jsi kontroloval napětí ve volantu?
daviidesek - FK

V mém prvním příspěvku jsem psal, že jsem ho hnedka kontroloval, ale žádné mi tam nejde.Takže nevím jestli to bude drátama nebo nějakým tím kroužkem a dotikem.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Ten odkaz je výborný,jinak, to nenaměříš ani proti šroubu středu volantu?
daviidesek - FK

ne, na volantu nic prostě nenaměřim, nikde :(
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Tak je třeba sundat volant a zkusit to přímo na čepu pro kroužek.
Francis - FK

Příspěvek od Francis - FK »

Jozefj píše:Jenže z 70 % je to špatný dotek kroužku na odpružený kontakt i můj problém , zbytek může být upadlý konektor u klaksonu,nebo pojistka.Že by se přerušil vodič mezi klaksonem a volantem není moc pravděpodobné.
Mě se stalo to, že 10cm od klaksonu byl kabel vyhnilý . . . podélně jsem ho rozříznul a viděl jak končí žíly... začíná asi milimetr oxidu mědi a potom zase žíly.... přerušené místo jsem ustřihl, napojil klakson a vesele troubim dál . . .
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

No vida zase nový poznatek,že hnijou koaxi na anténách satelitů vím,ale že hnijou i kabely v autě? Možná ,že byl poškozen. Jinak gratuluji, hodně šťastných km.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Stačí narušená izolácia a tie tenké medené drôtiky tak zoxidujú, že sa rozpadnú. Zažil som to viac krát a aj na klaksóne :D
denooo

Příspěvek od denooo »

NAZDAR. Mam feldu 1997 rok 1.3mpi dvojrameny volant s kulatim tlacitkom na trubenie v strede. Daval som dole volant a prestalo trubit. Resp trubi ked zatocim do lava ta vtedy sa da trubit. Ale ked dam rovno volant netrubi. Alebo ked pritlacim na volant trubit ide. Rozobral som to 10 krat. Kruzok vyzera ok aj kontakty neviete co s tym este skusit. Dik
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nastavit správnou polohu - nedotýká se ti kroužek volantu a čudl v držáku páček
Michal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal »

Taky jsem dlouho hledal závadu, nakonec byl "přehnilý" jeden plošný spoj v pojistkové skříňce. Ale pokud máš napětí v konektoru u klaksonu, opravdu bych hledal problém u volantu. Tlačítko klaksonu pouze spojuje kostru. je takový problém proměřit pípákem z konektoru u klaxonu k volantu?
Odpovědět