Chladič oleje, výměník voda/olej

:)
Vici
Kontaktovat uživatele:

Chladič oleje, výměník voda/olej

Příspěvek od Vici »

resili jste to nekdo na 1,6ku Feldu? zvazuju a sbiram prakticke informace...

(jsem taky zvedav kdo mi odpovi a konstruktivne poradi z mistnich chytraku a rypaku) .

a prosim dedlu aby neodpovidal :-)
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměník voda/olej

Příspěvek od Atnarfus »

Co to jako má být? To chceš chladit olej vodou nebo co?
sowwwa - FK

Příspěvek od sowwwa - FK »

Jaky by mel mit takovy vymenik ucel? Vim co myslis, mam ho napr. na Omege 3.0V6, je tam zebrovany chladic umisteny primo v bloku motoru mezi hlavama, kolem nej proteka voda a uvnitr se chladi olej. Ale vyrobce urcite vedel proc ho tam dava a jestlize u seriove Feldy 1.6 neni, nevidim duvod ho tam dodelavat. Nebo jsi k motoru pridelal turbo a ted se ti prehriva olej? :mrgreen: No sehnat samotnej vymenik asi nebude problem, muzes pouzit napr. ten z novejsi omegy, ma uz plastovej domek s napojenim primo na hadice. Pripojeni do chladiciho okruhu bude taky jednoduche, ale horsi to bude s pripojenim na mazaci okruh - s tim ti asi neporadim.
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

On takovy vymenik je tuze hezka vec... kdyz je olej studeny ohriva se od vody, kdyz je moc horky, zase se vodou chladi..... ma ho treba i Felda 1,9D....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
pepan
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladič oleje 1.3 MPI

Příspěvek od pepan »

chladič oleje tam jde de facto z jakéhokoliv autaco jím bylo vybaveno,jen si necháš udělat hadice se šroubením na feldu nebo koupíš nějakou sadu - chladič s hadicema a redukcí pod olejovej filtr.
Ty máš motor nějak upraven,že scháníš oleják?
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
pepan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan »

Jo,tenhle jsi myslel. ;)
Nevím jestli se ako novej dá ještě koupit,ale před nedávnem ho tu někdo inzeroval.Byl nepoužitej.Ale nevím jestl ho prodal nebo ne. :roll:
HÜBNERMotorsportrally
SHERLOGRacing
Mailo - FK

Příspěvek od Mailo - FK »

JJ jak říká pepan, někdo ho tu prodával. Luka dával i fotku jak to vypadá v autě ...
Jinak tady je chladič i s redukcí http://www.speedpro.cz/olejovy-chladic- ... -1978.html ale již prodanej :D
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Můj názor je, že lepší je výměník olej/voda.
1) nemusíš řezat do kastle. kvůli uchycení chladiče (nebude další potencionální zdroj rzi)
2) hned jak se otevře termostat vody tak se ti ohřeje o vodu i olej takže defakto po otevření termostastu můžeš s autem dělat psí kusy :)
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Mailo píše:JJ jak říká pepan, někdo ho tu prodával. Luka dával i fotku jak to vypadá v autě ...
Jinak tady je chladič i s redukcí http://www.speedpro.cz/olejovy-chladic- ... -1978.html ale již prodanej :D
to byl chladic z Rka/120LS
xfrodof - FK

Díky, SMAZAT

Příspěvek od xfrodof - FK »

Ahoj mam dotaz, mam 1,6MPi a chtel bych si tam pořidit chladič oleja, co vsechno je potreba koupit. Budu dělat GO s převrtanim na 1,8 Tak to chcu trochu poladit. Diky za rady.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 08. črc 2010 17:34:44, celkem upraveno 1 x.
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Re: Chladič oleje

Příspěvek od Schimi »

Zajímavý záměr :salut:
Když jsem dělal model motoru 1,8 20v Octavia, tak ten chladič oleje vypadá jako mezikus mezi blok motoru a filtr oleje. Budeš potřebovat tento blok a delší trubku, na kterou se našroubuje filtr. Pak už jen přípojky a hadice na okruh chlazení. Tady máš dva detaily:

žlutá pixla je chladič a ven trčí ta trubka se závitem na filtr¨
http://schimi.rajce.idnes.cz/motor_1,8_ ... C_0156.JPG
http://schimi.rajce.idnes.cz/motor_1,8_ ... C_0207.JPG

dosedací plocha pro ten žlutý chladič je naprosto stejná jako pro filtr ;)
1,6 sportline 1999
xfrodof - FK

Příspěvek od xfrodof - FK »

Takze staci sehnat tu zlutou pixlu a na to muzu dat uz jenom nejakej olej filtr??? Prodava se nejaka sada?
Schimi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Schimi »

:lol: ta pixla není normálně žlutá
Je to hliníkový chladič. Krom něj potřebuješ delší tu trubku se závitem, na kterou šroubuješ filtr. Mysím, že to tady někdo řešil, že by Favo?
1,6 sportline 1999
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Trochu tohle téma oživím ;) Zajímá mě, kdo má jak udělaný výměník voda-olej, jestli máte výměník oktávkový, či felda 1,9 a jestli je mezi nima nějaký rozdíl, když se prodávají každý zvlášťl? Taky mě zajímá, jestli nemáte někdo výkres šroubu, mezi blok, výměník a filtr?
ObrázekObrázek
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Já mám výměník z VW VR6 a co jsem to porovnával, je to pořád to samo, na chlup stejné :P
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Javor - FK

Příspěvek od Javor - FK »

Když se koupí starší výměník tak je nutno provádět nějaké tlakové zkoušky jetsli těsní a nepropouští?
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Tak na škodu to určitě není... já si ho ponořil do vaničky s benzínem a zkusil profouknout...
Nevypadal nijak extra (viz. foto), ale nakonec se zdá být ok :)

Obrázek
Škoda Favorit 135 L
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Tohle jsem koukal se da sehnat kolem 1200,- fungl nove v autodilech a snad dokonce origo :)

Jinak docela by me zajimalo kde sehnat setraba, co má jirkaf. Pripadne neco podobneho a aby to nestalo 8k + 2k termostaticka redukce pod filtr :?
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

jezek: Mocal majú napr. tu http://www.sport-parts.cz/index.php?act ... &mainCat=9
ale stojí dosť. Buď kúpiš lacný výmenník pod filter s nevalnou účinnosťou, alebo zaplatíš a dostaneš poriadny výmenník. Musíš si vybrať :D
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

jezek píše:Tohle jsem koukal se da sehnat kolem 1200,- fungl nove v autodilech a snad dokonce origo :)
To jsi z nějakého laciného kraje čoveče... :scratch: Mně loni v létě ve Škodofffce řekli něco kolem dvou litrů, už si nepamatuju přesně, a co jsem teď jen tak zkusmo zkoušel hledat na netu, našlo mi to sice pár v téhle ceně, ale všechno druhovýroby... Ale přít se s tebou nebudu, je možný, že jiný kraj, jiný mrav, proč ne, navíc je to už přes půl roku, co jsem tohleto řešil a mohly se ceny změnit, proč ne :) Já si pak vzpomněl, že se nám válí v hromadě hliníku na odvoz prasklá VR6 a že jsem tak cosi takového viděl, tak nebylo co řešit :cyclops:

RedmeX - souhlasím, že to nemá nijakou valnou účinnost, ale na běžný provoz lehce "ostřejšího" motoru to celkem stačí, myslím si, a osobně bych to doporučoval i na sériový motor, ani ne tak z důvodu chlazení oleje, jako spíš jeho rychlejšího zahřátí při startu :thumleft:
Škoda Favorit 135 L
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Jura: jasne, tak som to aj myslel, pre bežnú a upravenú sériu to je super, jednak pomôže chladeniu pri prevádzke v otáčkach a hlavne jazdy do 10-20km neznamenajú prevádzku s chladným olejom... Ja ho chcem nahodiť tiež po upgrade chladenia vody.
Ale ak niekto chce vyšší level, tak si ho proste musí zaplatiť, účinnosť je tam násobne vyššia.

Videli ste niekto tieto výmenníky z vnútra? Ako je to riešené? Voda iba cirkuluje okolo trubky, ktorou ide olej do filtra alebo niečo komplexnejšie?
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

RedmeX - při pohledu dovnitř skrz vývody na vodu jdou vidět žebra, víc ale k tomu bohužel nepovím...
Škoda Favorit 135 L
TIW
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TIW »

Ten výměník ala JirkaF je opravdu jiná liga :thumright: To se hodí, pokud dáváte motoru už opravdu po Obrázekči, ale postrádá něco, co ocení každý dailyracer, to jest právě ten předehřev chladného oleje, ohřátou vodou při krátkých pojížďkách a to je věc, která se mi moc líbí :D
Včera jsem objednal dva výměníky za 628 kus, taková ta druhovýroba, které je všude plno, tak doufám, že to bude k něčemu :shaking2: http://tuning.autodoplnky.cz/nahradni-d ... -s68633630

Jura_Favorit: Jak to máš zapojeno do chladícího okruhu? Stejně jako pan Fávo, nebo si šel nějakou vlastní cestou?
ObrázekObrázek
Zamčeno