mpičko střílí do sání

Simos 2P
135M, 136M
zxr

mpičko střílí do sání

Příspěvek od zxr »

Potřeboval bych poradit.Fel. 1,3 mpi.Nedrží volnoběh,jde na 3 valce v nízkých ot.Nahoře to jde na 4.Ma malý výkon,špatně startuje a hlavně střílí do saní.Je to lpg na plyn se chova stejně akorad nestříli do saní.Začal sem svíčkama,přetěsnil sem saní komplet,vyčistil škrtící klapku,udělal ventily a stale stejne ma někdo radu???zxr
Pato - FK

Re: mpičko střílí do saní

Příspěvek od Pato - FK »

Ja mam tiez na LPG a raz mi strelilo a potom slo na 3 valce. Vyriesila to výmena tesnenia pod saním. Ked mi montovali LPG tak mi zabudli zmontovat tu spruzinu je na taj hadici na vzduchovom filtri. Ono ked buchne a nie je tam ta spruzina nic sa nedeje, len vytrhne hadicu. Nakolko som ju tam mal tak mi prdlo to tesnenie.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Mně to poslední dobou dělalo taky a dělaly to vstřiky.
zxr

Příspěvek od zxr »

Už to nejde ani nastartovat :x V pondělí skusim VAG.Ta lišta mě taky napadla.Co Snímač utaček?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A na LPG to startuje a jede?
Jasper - FK

Příspěvek od Jasper - FK »

Nemenil se rozvodovy retez? Neni posunuty o zub?

Btw. Klinak??? :lol: To si neumim predstavit jaky by na to mohl mit vliv. Pres vodni pumpu, nebo pres altik? ;)
Lukas237 - FK

Příspěvek od Lukas237 - FK »

mal som presne to isté a nakoniec to bolo v čidle teploty vody. Keď som to dal na VAG vyhodilo mi hneď pri zhasnutom motore teplotu 70 a nechcelo nastartovať, po výmene čidla šlape znovu ako hodinky
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

Jasper píše:Nemenil se rozvodovy retez? Neni posunuty o zub?

Btw. Klinak??? :lol: To si neumim predstavit jaky by na to mohl mit vliv. Pres vodni pumpu, nebo pres altik? ;)
Nemám MPi ale BMM . . . Mám stený problém akorát vše OK jen při rychlem sešlápnutí plynu střelí do sání a zakucká se ? Dělali mi na tom rozvody že by to nasadili blbě . . . ?
cekarna

Příspěvek od cekarna »

Tento problém mám též. Podotýkám že jezdím jenom na plyn a střílí do sání jen při přehřátém motoru. Vyměnil jsem svíčky, zbytečně koupil zapalovací lištu :) , při kontrole ventilů se ukázalo, že nemají žádné vůle ! Na to nepřišli ani technici na emisích, kde měnili membrány a všechno nastavili na PC. Po nastavení ventilů se zdá, že se to rapidně zlepšilo, střelba se konala pouze jedenkrát. Ta gumová hadice mezi filtrem a sáním je dělená ! Vždycky ji spojím a jedeme dál. Teď jezdím málo, takže uvidíme.
DuDe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuDe »

1,3 BMM 50kw LPG ,závada se projevuje jak na LPG tak na benzín , Motor po GO . . . .
Začíná mě pohlcovat zoufalství . . . Motor furt vynechává a střílí do sání - vyměněno už : svíčky , kabeli , palec rozdělovače , víčko rozdělovače , filtry , seřízený ventily , oskoušenej snímač otáček z jiného vozu , zapalovací cívka taky ozkoušená , zkoušekl jsem i odpojit lambda sondu , restartovat řídící jednotku . Jedině snad ještě termostat , jsem se dočetl tady na foru že by to mohl dělat ,ale moc tomu nevěřím . Nebo ještě něco ve smyslu posunutej rozvodovej řetěz o zub ,nebo tak něco , něco takového jsem taky našel na foru . Tak tedy prosím o každou radu . . .
Jinak pro obraz 1,3 BMM 50kw LPG ,závada se projevuje jak na LPG tak na benzín , Motor po GO .
Manji - FK

Příspěvek od Manji - FK »

Tak vypusti olej , zhoď ol. vaňu , daj dolu predne prsia a pozri sa keď natočíš motor v smere hodinových ručičiek na prvý valec (štvrtý musí akurát strihať tj. výfukový sa musí zatvarať a sací otvarať) tak skontroluj či od bodky po bodku vratane je 12 očiek na rozvodovej reťazi . A musia byť súbežne navzájom s hriadeľou na ktorej su uchytené

BTW: napnutie remeňa tak tu súhlasi ale u 1.6MPI a je to rozvodový remeň . 1.3MPI má rozvodovú reťaz ktorá sa nenapína tá sa mení
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =32&t=2458
Jinak,co se týče rozvodů,tak řetězové kolo na klice i na vačce mají značku a mezi značkami těchto kol má být 12 čepů řetězu a to včetně.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Zkontroluj svíčky,mě to začalo dělat před týdnem taky.Střílelo to do sání až to chcípalo.Koupil jsem svíčky ,prodali mi MGK vyndal starý--vzdálenost cca 3mm a u jedný prasklý isolátor.Po výměně za 3 bodový motor jede jako dábel.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Takže poznatek za 700 Kč.Dneska jsem vyhazoval tříbodový svíčky a dal jsem tam pracně sehnané schampiony, co tam byly původně.A já jsem na ně jezdil od loňského října.Na MGK jsem po týdnu nemohl vyject ani kopec na 3,který jsem jezdil za 5.Ono totiž všude místo nich nabízí MGK -3bod. Ale na LPG jsou špatné.Dneska jsem přišel do motot. a chtěl svíčky do MPI-čka ,automaticky mi podal MGK -3bod,že na benzin jsou vynikající.Na mojí odpověď,že to na ně nejede se zeptal jestli mám LPG, na odpověď ,,ano ,,odpověděl -jasně ty se utavili a splnil mi přání a vylovil poslední 4 schampiony.Zítra na ně pojedu první jízdu do Plzně.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Někdo mě tady posledně poučil, že 3body se dávají jen na 1,3 MPI a já je tam opravdu měl, ale do BMM nepatří ani náhodou. Koupil jsem si do mé MPI 3body NGK a jede jako šlak-mám LPG. 1,3MPI má jiný kompresní poměr a zapal. lištu místo cívky+rozdělovač, tudíž větší napětí na svících. BMM s rozdělovačem má napětí menší proto to střílí na 3body. Dle zkušeností jsem tu už psal, že auto střílí vetšinou ze dvou důvodů: chudá směs a nebo vynechání zapalování (jiskry). Platí to se vším všudy-na Micině mi vynechával jeden hrnek (vadná svíce) a byla kanonáda, na Opelu jsem zase viděl vadný vstřikovač a při prudké akceleraci střílel na benál jako divý. ;)
JoS

Příspěvek od JoS »

Právě proto si myslím,že nepatří ani do 1,6MPI,protože je tam rozdělovač.Mám tam tříbodové,výrobce je doporučuje,ale podle mně tam nepatří.Cívka je stejná,jako u 1,3BMM a rozdělovač v podstatě také.Tak nechápu,proč je u jednoho koncern VW doporučuje a u druhého ne.Je to bordel.Tihleti Němci.......... :D
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

No, hromada lidí do 1,3MPI používá jednobody a vklidu, takže obyčejnýma svícema není co zkazit. 3 body a jiné vícebody se stávají honěním za něčím, co stojí jen peníze a jinak nic. Já vytáhnul svíce u mé feldy po 113tis.km, z toho 11tis. na LPG a byly opravdu KO - uhlík byl 3úhelníkový, jak byl upálen. Jsem zvědavý, jak dlouho to dají ty nové svíce na LPG. Paradox, že to nestřílelo ani na ty zhuntované 3body na LPG. Při další výměně nafotím :D , ovšem nevím, jestli se felda dožije ve zdraví 220tis. km, ačkoliv najedu dost. :lol:
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Jo to mi prodejce říkal taky ,že na benzin jsou 3-body na MPI výborné,ale na LPG jsou třeba jiné.
robin1 - FK

Příspěvek od robin1 - FK »

JoS píše:Právě proto si myslím,že nepatří ani do 1,6MPI,protože je tam rozdělovač.Mám tam tříbodové,výrobce je doporučuje,ale podle mně tam nepatří.Cívka je stejná,jako u 1,3BMM a rozdělovač v podstatě také.Tak nechápu,proč je u jednoho koncern VW doporučuje a u druhého ne.Je to bordel.Tihleti Němci.......... :D
Na jednom diagnostickom portáli som sa dočítal, že trojbodové sviečky sa používajú pri štvorventilových motoroch, alebo tam, kde je zaručená rotácia zmesi po vstupe do valca. Tú druhú podmienku si myslím, že 1,6MPI spĺňa. 1,3MPI a BMM nie.
mmazalek - FK

Příspěvek od mmazalek - FK »

Čaute všichni,mám stejný problém,mám feldu na LPG, 1,3 MPI nyní nově seřízená,(střílela před seřízením,tet je to lepší ale stále střílí) střílí do sání naprosto nahodile, při studeným i teplým motoru,nejvíce to dělá při 2200 otáčkách a 3200 otáčkách, hlavně ve chvílích když potřebuju šlápnout na plyn a něco z ní vytáhnout, lišta otestovaná a funkční, nevím s s tím už rady, potřebuji s ní denně jezdit a díky tomu nemůžu ani na dálnici( denně 2x 45km po dálnici) jelikož pokud na to šlápnu nebo i pokud na to jdu pozvolna tak z ní nyní nedostanu víc jak 110, když náhodou jede dobře tak s ní lítám 140,pak práskne do sání a víc jak 100-110 z ní nevytáhnu, třeba po 10 km v ní cukne a jakoby něco lupne či sykne a zase ''ožije'' a jede dál. VAG nic závažnýho neukazuje,jediný co ukazuje neustále tak hlásí chybu : čidlo otáček-sporadicky čemuž nepřikládám velký význam... co mám vyměnit,eventuelně skusit?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

No to já bych naopak tomu čidlu význam přikládal.
mmazalek - FK

Takže mám vyměnit to čidlo? kde přesně se na voze nachází? je to to co drží na jednom šroubku,pod termostatem? co s tím to čidlo má přesně společnýho,pokud ho odpojím,přestalo by to střílet? (na zkoušku zda je to tím)
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Jo,je pod termostatem na převodovce upevněný jedním šroubkem.Vyndej ho,očisti zespodu takový ten kovový klobouček,prostříkni něčím svorkovnici a dej ho zpátky.Pokud přestane vypisovat chyby tak je ok,pokud ne,tak ho vyměň.
Pokud to čidlo odpojíš,tak auto nenastartuješ.Je to hlavní čidlo pro chod motoru.Dává ecu signál o tom v jaké poloze se nachází klika resp písty a ta podle toho potom pálí.
mmazalek - FK

Vím jistě že jsem ho čistil asi před měsícem, (zasr.... bylo řádně ale i po vyčištění nic nepomohlo) takže koupím nový,jen mám pocit když jsem zkoušel startovat bez něj,že mi motor naskočil,schválně ještě dnes odpojím,vyčistím a zkusím,ale pokud má takovouto důležitost tak určitě vyměním...)
mám jet na slovensko a potřebuju aby auto bylo fit ;)

edit Marty_pv: Citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
robin1 - FK

mmazalek:
A skontroluj aj konektory a vodiče od čidla po riadiacu jednotku.
mmazalek - FK

O.K. zítra nebo ještě dnes se do toho pustím,čidlo mám už zajištěné od kamaráda který si felinku otočil na střechu,motorově je v pořádku,alespon podle nej,takže čidlo budu mít od něj. Zatím děkuji za rady, mám toho na ní k řešení více,ale možná to taky souvisí právě s tímto čidlem... uvidím jak ho vyměním a podle toho pak písnu :-) ještě jednou díky moc

mmazalek - FK

tak jsem tu zpět,mám nakonec úplně nový snímač, je to s ním stejné,ne li horší, myslel jsem že nedojedu do práce, ale nakonec jsem se tam dostal...
zpět k věci,vyměnil jsem podle rad jednoho z vás snímač otáček motoru a dělá to naprosto to samé,možná ještě trocha hůř než předtím....
co to může být dále?
nemůže to dělat jiný snímač? čidlo?
Konkrétně to nyní střílí v jakýkoli otáčkách,při jakékoli námaze(krom volnoběhu) tz. jel jsem po rovině i do kopce a práskalo to stejně, včera večer když sem jel domů tak me to vystřelilo opravdu hodně(rána jak z děla)a já myslel že jsem dojel,zdechl mi i motor, po minutce jsem v poho nastartoval a odjel.
po bližšším ohledání škod mi praskl ten plast nad motorem,tedy praskla ta úchytka co je nejblíže k vodnímu čerpadlu... nicméně ty dalsí 2 to drží, teď už to nestřílí jako předtím ale jen to jakoby sikne a cukne,ale zato to dělá minimálně 2x častěji. to přisuzuji tomu plastu jelikož má ten tlak kam utíkat ale jinak těsní dobře.
potřebuju to spravit co nejdříve,čeká mě dlouhá cesta a auto potřebuje být fit,navíc jsem na něm každodenně závislý....
díky za dalsí nápady.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

A co to teď vypisuje za chyby?
mmazalek - FK

mrknu až zítra,diag.kabel sem nechal u rodičů,kam jedu zítra,teda doufám,potřebuju s tím autem dojet domů(45km a zítra asi 30 km k rodičům,tam zjistím co a jak...) nicméně kabely jsou v pořádku,leda že bych něco přehlídl,ale nemyslím si... ono to jelo jako střela asi 5 minut,a pak to začalo zase střílet tak jak předtím
jinak dělá to jak na plyn tak na bezin, na benzin to nestřílí tak hlasitě a možná trošku méně ale jinak je to stejné

Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Ještě bych zkusil malinko přidat/ubrat bohatost směsi.Jestli máš mezi reduktorem a sáním štelovací šroub na hadici,tak s ním zkus krapet hnout ale stejně si myslím že bude chyba v zapalování,tzn lišta,svíčky,čidlo otáček anebo ecu.
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

příspěvky od ostatních jsem sice nečetl ale mě když střílelo mpičko do sání jak na plyn tak na beznín a špatně jelo tak to bylo zapalovací lištou.celou jsme jí utěsnil protože do ní někudy lezla vlhkost a to jí vadilo a probíjela.na čas byl klid a teď asi po roce už to děllá zase tak na to prdim a koupim novou zapalovací lištu.
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
mmazalek - FK

jak jsi ji prosím tě utěsnil???? já ji mám zespodu komplet zalitou v nějaký hmotě,zvrchu není jak se do ní dostat...

no lišta tam byla dávaná před 2 rokama servisem, vyměńovali konektor a dávali tam lištu z fabie, jak jsem psal výš, čidlo otáček je tam od dnešního rána nové dělá to to samé,před asi týdnem mi byla dělána hlava,nechala se otlakovat,zbrousit(přestože nebyla zkroucená ani poškozená,jistota je jistota), to se mi přestala strácet voda a netlakují se mi tolik hadice), u té hlavy proběhlo samozřejmně seřízení ventilů, poté v LPG servise mi seřídili plyn,ventily na plynu,kontrolovaly membrány. STŘÍLÍ TO STÁLE :-D

když to shrnu opravy z poslední doby :hlava,čidlo otáček,seřízení ventilů,seřízení lpg, a před 4 měsíci nové svíčky který jsou v pořádku.. lištu bohužel nemám jak ozkoušet,žádnej známej nemá fabii,všichni valí na felinách nebo oktávkách...

určitě tu lištu vezmu v úvahu, samotnýho mě to napadlo,ale jak jsem psal,nemám jak ozkoušet,našel by se někdo z brna kdo má fabiáckou lištu?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 03. črc 2010 20:46:58, celkem upraveno 1 x.
mmazalek - FK

Takže mám nové poznatky, dokud byl motor studený,jela pěkně,občas zaškubala ale nestřílela,až když teplota začala dosahovat 90°C tak výrazněji škubala a začala střílet, pokud střílí tak absolutně nereaguje na plyn,pak cukne a začne se rozjíždět,jako by jí někdo nakopl... to se celé opakuje stále dokola
Dnes večer jsem vezl těžšší náklad(asi 80 kg) a bylo to dost poznat, na silnici kde je rovina,na které jezdím běžně 110-130 (ostatně jako každej) jsem jel dnes 60-80, víc jsem z toho nedostal,a to jsem podřazoval ptž ten motor prostě neměl sílu... asi 5 km před cílem,dokonce před kopcem cukla a jak jsem psal výše ožila... kopec mi v poho vytáhla na 4-tej kvalt jako by jí nikdy nic nebylo... a takto jsem dojel až domů.... ráno ji připojím na diagnostiku ať se podívám jak to vypadá s chybkama.... a o5 napíši...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Výfuk a katík je v pořádku? Jinak za studena je směs bohatší po zahřátí chudší,tak by možná stačilo drobet přidat LPG.
mmazalek - FK

výfuk určitě,a katík už před zimou udělal pápá a celej se vysypal.... takže tam tet žádnej není... Na seřízení lpg to bylo 2x (jednou to seřídili já s tím tak akorád dojel na hlavní silnici a dosel jsem pro ne at si to odtahnou....bylo to asi kilak od nich... tak si to tam nechali do druheho dne a pak mi ji předali s omluvou(na něco zapoměli) nicméně plyn by mel bejt v poho(viz předchozí příspěvky) a na ten servis je spolehnutí...
Vlada320
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlada320 »

prosimtě ta lišta je sice zespoda podlepovaná ale i přesto jsou tam takový pochybný místa který jme porstě přelepil silikonem.měl jsem asi rok necelej klid a pak to začalo zlobit znova.
a ještě se jen zeptám jakej měli důvod v servisu ti tam dávat lištu z fbie když je jednodušší koupit origo která stojí stejně ne?
Škoda Felicia Kombi 1.3 mpi Lpg 390 000 km, STK za námi a pořád slouží věrně dál, těch 500 tisíc km s ní prostě dám :-)
mmazalek - FK

Ahojky,tak nakonec ta diagnostika bude večer,ale takovej poznatek z dnešního rána,motor byl celej orosenej(vyrážel jsem po 6 ráno) a hned jak jsem nastartoval tak chcipla,po druhem nastartování se držela,a za celou cestu mi jedinkrát nevystřelila,táhla normálně jak má prostě pohoda,takovou jízdu jsem už dlouho nezažil....... takže že by nějakej kontakt? určo když bych tet jel domů tak o5 střílet bude.... na tu lištu kouknu,nevím přoč tam dávali lištu z fábie,ta lišta byla měněná asi měsíc před koupí vozidla,ale jelikož původní majitel byl velice pořádný tak měl schovaný veškeré opravy asi 4 roky zpět,a je to tam jasně psaný,výměna konektoru+lišty... no asi v servisu neměli lištu na feldu tak to vyřešili jinak....
mmazalek - FK

takže diagnostika neukázala vůbec nic, jinak auto střílí pouze když stoupne teplota asi na 100°C,(to je prakticky každá jízda) lištu jsem ještě nesehnal ale brzy bude... Dnes skusím procistit naprosto všechny kontakty a čidla na autě..
robin1 - FK

Rozvody sú určite správne?
mmazalek - FK

měly by být,jsou tam asi 5 let pokud vím,předtím byly měněný,ale bohužel nevím z jakého důvodu.
robin1 - FK

Preto sa pýtam, lebo vyššie píšeš, že bola robená hlava, takže reťaz bola dole. Bolo by dobré to pre istotu skontrolovať, či sa to dobre zložilo.
Radek1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek1 »

pokud se u 1.3 dělá hlava tak se s rozvodama nic nedělá- já bych to viděl na blbě nastavený vůle ventilů,když to dělá po zahřátí.
mmazalek - FK

no na seřízení ventilů to bylo(vlastně zároveň s tou hlavou ale poptat se můžu...
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A co svíčky ?Neměnily se náhodou za jinou tepelnou hodnotu.----Samozápaly.
mmazalek - FK

nee svíčky to určitě nejsou,jednak jsou tam championy,což jsou ty nejlepší pro LPG a v servisu kde mi seřozovali LPG na ně koukali a zkoušeli.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Kdo ti nakukal že Championy jsou nejlepší pro LPG?A dál by mě zajímalo jak servis pozná že jsou svíčky v pořádku.... :roll:
mmazalek - FK

Dobrý večer,takže jsem připojen na dovolené,auto je OPRAVENO!!! i když jsem kontroloval kabeláž k zapalovací liště,nevšiml jsem si že se v konektoru u zapalovací lišty hýbe v rozmezí asi 2 mm zelený drátek.... přitlačil jsem a motor najednou chytl otáčky a rozeběhl se jako hodinky,prozatím vyřešeno izolačkou,po dovolené spravím pořádně... DĚKUJI všem co mi pomáhali najít závadu a napsali. s přáním krásného dne. Mazálek
Host

Příspěvek od Host »

Dobrý večer,
přidám se do staršího tématu.
Mám MPi s plynem.
Mám problém na benzín. Když je motor studený tak po přidání plynu strašně střílí do sání. Motor se strašně třepe má neklidný chod. Za studena nejde vydočit a za tepla jde vytočit pouze na volnoběh a to jen při jemném přidávání plynu . Při jízdě neskutečně škube a netáhne s tímto stavem se nedá normálně jezdit.
Na plyn jede úplně bez problémů jak za studena tak za tepla má klidný chod.
Vag nevypisuje žádnou závadu. Svíčky vyměněny, vzduchový filtr nový, čidlo teploty nové, klapka vyčištěna, snímač otáček vizuálně překontrolován, filtr paliva vyměněn. Lambda vyzkoušena sice starší, ale měla by být funkční, stejně žádná změna. Vyzkoušena jiná lišta taky bez změny.
Nevíte co znamená ve vagu 304 na adrese 001 napětí ve 3 políčku? U plynu tam je napětí 0,74 V, ale na benzín je tam 0 V nebo max. 0,04 V.
Nemá někdo podobnou zkušenost?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Zkontrolovat vstříky,jestli nejsou zalepené nebo jestli třeba není špatně nasazený konektor.To se na vagu neukáže.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

přezkoušej , odpojením/zaslepením , jestli ti nepropouští LPG (nemáš napsáno jaké LPG máš )
Odpovědět