Stabilizátor přední nápravy
-
Stefi74 - FK
Re: Stabilizator krátke info!
Felda je nedotačíva jak se stabíky tak beznich jeto tak udělane kuly stabilitě a tu podporujou pravě stabiky
a bezpečnosti všechna auta se laděj tak aby byla mírně nedotačiva,, kromě sporťaku'' so i zadohraby a čtyrkolky, jeto schvalně 
-
bitmap - FK
Sportaky a ctyrkolky se taky ladi tak, aby byly nedotacive, ale tragicke jizdni vlastnosti Felicie v seriovem stavu prameni uplne odjinud.
Kazdopadne, stabilizatory se pouzivaji az k finalnimu doladeni jizdnich vlastnosti a v pripadech "sportovnich" stabilizatoru je jejich instalece spis vytloukani klinu klinem, ktere sice castecne potlaci efekt tristni geometrie a kinematiky naprav naladenych pro dojizdeni uredniku do prace, ale rozhodne neostrani prvotni pricinu spatnych jizdnich vlastnosti.
Co se ziska na suchu, ztrati se na mokru ( hlavne vepredu), se stabilizatory je to vzdy neco za neco.
Kazdopadne, stabilizatory se pouzivaji az k finalnimu doladeni jizdnich vlastnosti a v pripadech "sportovnich" stabilizatoru je jejich instalece spis vytloukani klinu klinem, ktere sice castecne potlaci efekt tristni geometrie a kinematiky naprav naladenych pro dojizdeni uredniku do prace, ale rozhodne neostrani prvotni pricinu spatnych jizdnich vlastnosti.
Co se ziska na suchu, ztrati se na mokru ( hlavne vepredu), se stabilizatory je to vzdy neco za neco.
-
Stefi74 - FK
Bit asi tak podals to líp je to pouze o spravnem naladění, volba spravnejch komponentu podvozku a toje proces:pokus, omil a znova:)
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
pokud je auto bez stabliků dá se mírně omezit nedotáčivost instalací zadního stabliku ... pokud vepředu uz stablik je tak se dají dát dva stabliky dozadu a je to zase o chlup lepsí ... ale počítejte s tím že čím to auto je tužší tím hůř se bude chovat ve zhoršených podmínkách (mokro, sníh, bláto). prostě něco za něco ... buť se auto vyladí na sucho nebo mokro atd ...
edit: pak se dá, pokud někdo má regulátor brzdného účinku na zadní nápravě, přidat na brzdách na zadek a auto v zatáčce udělat přetáčivé tím že se přebrzdí zadek. Ale to už je asi moc
do normálního provozu to takhle resit ... nehledě na to že třeba před zimou je nutný to zase vrátit do původního stavu (ten omezovač)
edit: pak se dá, pokud někdo má regulátor brzdného účinku na zadní nápravě, přidat na brzdách na zadek a auto v zatáčce udělat přetáčivé tím že se přebrzdí zadek. Ale to už je asi moc
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
-
Stefi74 - FK
Ja za mokra jezdim opatrněji
a s feli se stejně neda magořit a stejně sem nato už starej a nemam už takovou kuraž a hlavně rozum a pud sebezachovy mě klidní

-
RedmeX - FK
problém zadnej nápravy je aj v tom, že je o 4cm užšia ako predná. Čo som niekde vyčítal, tak sa takíto nezmysli robia práve, kvôli tomu, aby bolo auto nedotáčavé a pre "polovodiča" ľahšie zvládnuteľné v krízovkách. Rozšírenie zadku (podložky pod bubon 2+2cm) v tomto výrazne pomôže. Kým som nedal predný stabík, bol som veľmi vysmiaty z toho ako sa správanie feldy posunulo smerom k neutralite. V sérii je to hrôza 
Predný stabík urobil feldu zase viac nedotáčavou. Na suchu to nevadilo na mokru som prednú nápravu pár krát odtrhol v prudkých zákrutách. Ale to išlo o rýchlu jazdu a veľký podiel na tom majú aj gumy. A vždy sa o chytila naspäť po posunutí predku bokom
Ďalšia úprava v podobe predných ramien ME a inej geometrie predku nedotáčavosť dosť potlačila, ale pocitovo je väčšia ako pred stabíkom s rozšírenou zadnou nápravou. Na druhej strane predok sa správa úplne inak ako v sérii felda nemá snahu prevrátiť sa v zátačke a je konečne schopná preniesť výkon v zákrute na cestu. To platí aj keď je cesta rozbitá... Na mokru to je v pohode, na snehu stále odtrhnem predok ľahšie ako zadok, ale tam už je veľmi dôležité aj správne natlakovanie gúm, podľa rozloženia hmotnosti na nápravy/ kolesá, takže na snehu je správanie relatívne...
Zoberte si z toho každý čo chcete
Predný stabík urobil feldu zase viac nedotáčavou. Na suchu to nevadilo na mokru som prednú nápravu pár krát odtrhol v prudkých zákrutách. Ale to išlo o rýchlu jazdu a veľký podiel na tom majú aj gumy. A vždy sa o chytila naspäť po posunutí predku bokom
Ďalšia úprava v podobe predných ramien ME a inej geometrie predku nedotáčavosť dosť potlačila, ale pocitovo je väčšia ako pred stabíkom s rozšírenou zadnou nápravou. Na druhej strane predok sa správa úplne inak ako v sérii felda nemá snahu prevrátiť sa v zátačke a je konečne schopná preniesť výkon v zákrute na cestu. To platí aj keď je cesta rozbitá... Na mokru to je v pohode, na snehu stále odtrhnem predok ľahšie ako zadok, ale tam už je veľmi dôležité aj správne natlakovanie gúm, podľa rozloženia hmotnosti na nápravy/ kolesá, takže na snehu je správanie relatívne...
Zoberte si z toho každý čo chcete
-
bitmap - FK
RedmeXi, myslis, ze bys mohl trochu obsirneji popsat zmenu jizdnich vlastnosti po instalaci podlozek pod buben?
Zajimalo by me, jak se napr. zmenila reakce zadku na pusteni plynu v zatacce, pripadne efekt na ono zmineni cestovani zadku na nerovnostech.
Zajimalo by me, jak se napr. zmenila reakce zadku na pusteni plynu v zatacce, pripadne efekt na ono zmineni cestovani zadku na nerovnostech.
-
RedmeX - FK
bitmap: hmm, pred rozšírením zadok jednoznačne zaostával za predkom. On bol kritickým faktorom v zákrute, mal tendenciu odrthnúť sa skôr a nakláňal sa fest. Po montáži sa zadok ukľudnil, dobre drží stopu, mám pocit, že rozšírenie funguje aj ako mierne Áčko pri prepružení. Na nerovnostiach je jednoznačne kľudnejší, ale stále ich nemá rád. Tendenciu posunúť sa bokom som na suchu nepozoroval nikdy. Náklony minimálne pocitovo poklesli. Na druhej strane som to nahodil pred letom a to znamenalo vykuchanie zadku, teda -50kg na zadnú nápravu...
Pustenie plynu v zátačke. To nejak neviem ako sa to správalo bez podložiek. Ono kým som feldu nezačal upravovať nechodil som s ňou tak na hrane. Ale s týmto nemám problém ani teraz, zadok proste drží, skôr ma stále serie predok, ten aj teraz ak neidem zátačku pod plynom má tendenciu ťahať sa po priamke von...
Neviem ako fávo, ale ja mám vzadu jeden stabík od výroby.
Dve podstatné veci: mám stále sériové tlmiče a pružiny (ale nevymlátené) a gumy hustím podľa rozloženie váhy na nápravy (plus na 13 som mierne zvýšil všade tlak, aby sa mi neborila bočnica). Takže zadok je stále podtlakovaný oproti predku o 0,2-0,25 atmo oproti predku, čo mu veľmi prospieva! S tlakmi som laboroval celé leto

edit: najlepšie jazdné vlastnosti som dosiahol, keď som viezol náklad vzadu a za prednými sedadlami po zadnú nápravu som mal naložené veci s váhou asi 150 kg. Vtedy bola felda brutálne neutrálna. V tiahlych zákrutách som utekal okte 1. Na dlhšej rovine ma potom vyprášil...
Pustenie plynu v zátačke. To nejak neviem ako sa to správalo bez podložiek. Ono kým som feldu nezačal upravovať nechodil som s ňou tak na hrane. Ale s týmto nemám problém ani teraz, zadok proste drží, skôr ma stále serie predok, ten aj teraz ak neidem zátačku pod plynom má tendenciu ťahať sa po priamke von...
Neviem ako fávo, ale ja mám vzadu jeden stabík od výroby.
Dve podstatné veci: mám stále sériové tlmiče a pružiny (ale nevymlátené) a gumy hustím podľa rozloženie váhy na nápravy (plus na 13 som mierne zvýšil všade tlak, aby sa mi neborila bočnica). Takže zadok je stále podtlakovaný oproti predku o 0,2-0,25 atmo oproti predku, čo mu veľmi prospieva! S tlakmi som laboroval celé leto
edit: najlepšie jazdné vlastnosti som dosiahol, keď som viezol náklad vzadu a za prednými sedadlami po zadnú nápravu som mal naložené veci s váhou asi 150 kg. Vtedy bola felda brutálne neutrálna. V tiahlych zákrutách som utekal okte 1. Na dlhšej rovine ma potom vyprášil...
-
DanoSK - FK
A na ake tlaky teda hustis pneu? Pouzivas aj v zime aj v lete 13" pneu? Aku feldu mas? To rozsirenie zadku ma velmi zaujalo...
-
RedmeX - FK
Na leto som používal 13" (šírka 4,5") 165/70 Matador a neskôr som kúpil 14"(šírka 6") so 185/60, ale tie boli len na sezónu, takže budem v lete riešiť nové. Tlaky pre krátku feldu a 13": 2,5-2,6 vpredu 2,25-2,4 vzadu. S tým, že zadok bol vykuchaný. Hornú hranicu som používal hlavne keď ma čakala dlhá cesta mimo mesto, pri spodnej boli jazdné vlastnosti "ideálne". Vychádzal som jednak z tabuľky čo som našiel na webe a potvrdila sa aj skúsenosťami. Tie 14" som fúkal na 2,4-2,5 vpredu a 2,2-2,3 vzdadu, ale mal som ich príliš krátko na komplexnejšie otestovanie...
Pre zaujímavosť, meral som aj tlaky zohriatych pneu a po prejdení 60km som nameral 2,7 na predku pri 14". Trenie sa nezdá.
Kombík ma viac váhy vzadu, takže bude treba to upraviť. Ono dobrý indikátor je zadok a koľajnice. Je treba tlak upraviť tak, aby bolo auto pocitovo rovnako tvrdé vpredu aj vzadu... Alebo nájsť tabuľku rozloženia váhy na nápravy...
PS. Tlaky, hlavne horná hranica je dosť extrém, ale neznášal som ten pocit, keď sa borí bočnica a ja sa bojím, aby som to nevyzul
Jazda s tak nafúkanou 13" je sakra tvrdá, takže málokomu to nebude vadiť. Výhodou je slušné zlepšenie zrýchlenia v priamke oproti tomu čo odporúča Škoda...
Pre zaujímavosť, meral som aj tlaky zohriatych pneu a po prejdení 60km som nameral 2,7 na predku pri 14". Trenie sa nezdá.
Kombík ma viac váhy vzadu, takže bude treba to upraviť. Ono dobrý indikátor je zadok a koľajnice. Je treba tlak upraviť tak, aby bolo auto pocitovo rovnako tvrdé vpredu aj vzadu... Alebo nájsť tabuľku rozloženia váhy na nápravy...
PS. Tlaky, hlavne horná hranica je dosť extrém, ale neznášal som ten pocit, keď sa borí bočnica a ja sa bojím, aby som to nevyzul
-
DanoSK - FK
S tymi tlakmi suhlasim. Tiez hustim viacej. Hlavne na suchej ceste, ked jazdim sviznejsie. Ked su cesty zasnezene,alebo je na ceste kaša, tak gumy su lepsie mäkke... Inak v lete hustim na 2,4 predok aj zadok, ale skusim asi pridat... No nerad by som znicil pneu... Na leto mam Continentaly, tak hadam nieco vydrzia. Na zimu mam Matadory a tie urcite vydrzia - mam vyskusane. Vsetko to mam v rozmeroch 165/70 R13.
Inak, to rozsirernie zadku je spravene podlozkami medzi napravu a bubon? Obislo sa to bez uprav podbehov alebo lemov? Co na to loziska zadnych nabojov, nic neodislo?
Inak, to rozsirernie zadku je spravene podlozkami medzi napravu a bubon? Obislo sa to bez uprav podbehov alebo lemov? Co na to loziska zadnych nabojov, nic neodislo?
-
RedmeX - FK
s 13" bez úprav, ešte tam je trošku miesta, tak do 5mm. Inak nemôže trpieť nič, lebo je pod bubon a teda neide o rotujúcu hmotu.
Dozadu by som hustil menej, aspoň o 0,1 ak chodíš prázdny aj väčší rozdiel, uvidíš zadok bude stabilnejší.
Dozadu by som hustil menej, aspoň o 0,1 ak chodíš prázdny aj väčší rozdiel, uvidíš zadok bude stabilnejší.
-
DanoSK - FK
este sa chcem opytat, co si myslel tym vykuchanym zadkom? Ako o 50 kg menej?
-
RedmeX - FK
Odľahčil som na leto felíciu, keďže chodím sám alebo s priateľkou. Vyhodil som sedačky, rezervu, náradie, zosil, subík, plato,... proste všetko. Nechal som len koberec na podlahe
Odhadom som ušetril min. 50kg a oproti sérii aspoň 30kg.
-
Centauria - FK
Zní to určitě blbě, ale nemá někdo náhodoud fotku jak by takový Stabilizator měl vypadat a kde je? Já bych si totiž chtěl ověřit jestli to na svojí felicii mám 
-
DanoSK - FK
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... tou%C4%8De
skus pozriet tuto debatu o kotucovych brzdach vzadu. Hned na druhom obrazku je foto zadnej napravy (cervena) a krasne tam vidno stabik (cierna tyc na tej cervenej naprave). Ten stabilizator je prikruteny na zadnu napravu v jej vystuzenych rohoch. Ma napravu vystuzit.
skus pozriet tuto debatu o kotucovych brzdach vzadu. Hned na druhom obrazku je foto zadnej napravy (cervena) a krasne tam vidno stabik (cierna tyc na tej cervenej naprave). Ten stabilizator je prikruteny na zadnu napravu v jej vystuzenych rohoch. Ma napravu vystuzit.
-
Centauria - FK
Neměl by někdo ještě fotku stabilizatoru co má být v zadu, nebo alespoň plánek? Snažím se zjisti jestli ho tam mám nebo ne 
Dík
Cent
Dík
Cent
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
-
stony - FK
No to je zase diskuze. Nápravu na kterou se stabík namontovat dá mám. Ovšem nevím jestli jo nebo ne.
Jezdím spíš rychleji, rozpěru mám a zatáčky dávám v podstatě na mezní míře únosné rychlosti a ještě v ideální stopě. Často dávám myšku u předjíždění. Trochu jsem poladil motor a tak si to užívám no.
Jezdím spíš závodněji. Na to se stabík asi nehodí. Co?
Jezdím spíš rychleji, rozpěru mám a zatáčky dávám v podstatě na mezní míře únosné rychlosti a ještě v ideální stopě. Často dávám myšku u předjíždění. Trochu jsem poladil motor a tak si to užívám no.
Jezdím spíš závodněji. Na to se stabík asi nehodí. Co?
právě že na to se hodí 
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
-
Hanz - FK
dotaz. Mam HP sporting tušim šestidražkovou verzi, vzadu kotouče, kola 15" ET45 a gumy 195/50 vepředu 1.5cm podložky a na zadku 0.5cm. Vepředu Stabík. Když jezdim rád ostře na suchu je lepší ho tam tedy nechat? a ještě Muže mít Stabík vliv na tvrdost jízdy při tomto snížení? Aby mi ramena netlačil k zemi ještě víc. Díky
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je šílený téma ... každýmu totiž vyhovuje něco jinýho a proto se nedá odpovědět co je lepší. Navrhuju ať si to každej zkusí s/bez stabiku a podle pocitů ať se zařídí.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
amen
jen bych dodal ze jeden zaprisahly zavodnik se stabilizatorem vepredu ho nakonec taky sundal
jen bych dodal ze jeden zaprisahly zavodnik se stabilizatorem vepredu ho nakonec taky sundal
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
-
DanoSK - FK
Cesty nam vysychaju, pomalicky mizne posyp, tak chystam dat na kombika stabik dozadu. Planujem tam vopchat rovno dva, nech pocitim rozdiel. Potom dam vediet, ako sa to sprava a v com su rozdiely. Doteraz som vzadu ziaden stabik nemal...
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No to jsem zvědavej jak budeš spokojenej.Na zadku je podle mě stabilizátor vzhledem k provedení nápravy nesmysl.Samotná náprava je defacto stabilizátor.Něco jiného je to vepředu kde je každé kolo samostaně zavěšeno.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Vona ta zadní náprava sice jako stablik sama fungovat může ale je to šíleně měkký neni problém, když se zvedne jedna strana do vzduchu tak rukou s tim hejbat klidně o 20cm ...
Souhlas s JirkaFem samotná náprava je měkká, já sem dal k eNkovýmu Hp podvozku dva zadní stabilizátory a po testovací jízdě
znatelný rozdíl sem spokojenej takže nechávám, ale víc už bych zadní nápravu nevyztužoval
ale těžko říct, jak to bude znát u seriovýho podvozku.
znatelný rozdíl sem spokojenej takže nechávám, ale víc už bych zadní nápravu nevyztužoval
ale těžko říct, jak to bude znát u seriovýho podvozku.
http://www.sigra.cz
Onclova Race Felis - http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=9101
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No možná máte pravdu,já jsem se zadním stabilizátorem nesvezl,takže to byla jen úvaha.
-
RedmeX - FK
Tak tak, ona tá náprava sa len zdá tuhá. Tiež zrejme skúsim dva stabíky vzadu a uvidím, malo by to zmenšiť nedotáčavosť, ale neviem či to nebude odskakovať na našich cestách...
-
scomputers
U mě na 100% lepší se stabilizátorem a práě to jsem zkoušel s tím kapku více trhat do zatáček a řeklbych že to je mnohem lepší než bez stablíku a to mam i rozpěrnou tyč...
Mohl by se tu někdo rozepsat o dvojitym stabilizátoru zadní nápravy? Nějak si to nedokážu představit.. Navíc posilnit zadek by nebylo špatný. Jednou jsem si všim že když sem předjížděl tak měl snahu si jít po svejch do lesa
Mohl by se tu někdo rozepsat o dvojitym stabilizátoru zadní nápravy? Nějak si to nedokážu představit.. Navíc posilnit zadek by nebylo špatný. Jednou jsem si všim že když sem předjížděl tak měl snahu si jít po svejch do lesa
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Mám tu jeden přední stablik naprodej.
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
To budou spis silace.scomputers píše: Jednou jsem si všim že když sem předjížděl tak měl snahu si jít po svejch do lesa
-
scomputers
Michelin: takže dvojitej zadní je k ničemu? Jak to vůbec vypadá?
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Podle me zadni dvojitej funguje moc dobre. Proste mas dva stabiky- jeden uchyceny zvrchu a druhy zespodu
-
scomputers
Michelin: takže is objednam tohle http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6 ... licia.html a normálně se to dá nahoru nad (nebo pod) ten co je v originální felicii? Jsou k tomu potřeba nějaký další věci nebo se to na sebe napojí s tím původním? Vůbec o tomhle nic nevim tak se ptam..
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Budeš ještě potřebovad dva ty "trojúhelníky" co ten stablik drží a taky dva delší šrouby, místo těch původních. Podívej se pod auto a hned ti to dojde.
-
scomputers
Jirka: no jasný já vim jak to tam vypadá jen si to nepamatuju přesně... nevíš jak se těm trojúhelníkům přesně nadává? A jak velký šrouby sou potřeba? Že bych to nakoupil a pak dal mechanikovi... takovýhle věci nemam ani kde udělat..
-
cuncipc - FK
vie mi niekto poslat foto jak ma byt namontovani stabilizator,ja ho tam nemea a predali mi len tyč a 2držaky na rameno.......dík..cuncipc@seznam.cz
-
DanoSK - FK
a kde ti to predali? Ja som zhanal po vrakacoch a povedali, ze predavaju len komplet napravy a stabik samotny mi predat nechceli (BJ, PO)... Kolko ta ten stabik s trojuholnikmi na uchytenie vysiel?
Namontujes ho tak, ze na zadnej naprave mas vystuze (trojuholniky) v kazdom rohu. Na tych vystuziach je diera. jednoducho to na tie diery uchytis a je to... Ak chces dat stabiky dva, tak jeden stabik uchytis zvrchu a druhy zospodu a to je cele kuzlo...
Namontujes ho tak, ze na zadnej naprave mas vystuze (trojuholniky) v kazdom rohu. Na tych vystuziach je diera. jednoducho to na tie diery uchytis a je to... Ak chces dat stabiky dva, tak jeden stabik uchytis zvrchu a druhy zospodu a to je cele kuzlo...
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz kratke info, tak kratke info 
165/70R13 brillantis, podlozky 3cm na vsech kolech, tlumice a pruziny hp sporting, rozperka podbehu, jeden zadni stabik, 1.3mpi 1997 kratka
S prednim stabikem: mensi naklaneni. na suchu zatacky v pohode, ovsem stale piskajici predni gumy, na mokru katastrofa s nedotacivou tendenci
Bez predniho stabiku: o neco vetsi naklaneni, ne ovsem jako u serioveho podvozku. na suchu zatacky v pohode a bez piskani. na mokru temer zadna nedotacivost
165/70R13 brillantis, podvozek celkem jeta serie, ovsem jeste neosekava gumy, jeden zadni stabik, 1.3mpi 1999 kratka
Bez predniho stabiku: brutalni naklaneni. na suchu i na mokru jista stopa bez piskajicich gum
165/70R13 brillantis2, podvozek zanovni serie, zadny zadni stabik, 1.3karbec 1990 kratky fazol
Bez predniho stabiku: ne tak tragicke naklaneni. na suchu i na mokru jista stopa bez piskajicich gum a podvozek mnohem rychlejsi, nez seriova felda
Budto jsem mekky vyuzit potencial hp podvozku, nebo ty podlozky pusobi spise rusive, nebo jsou na hovno gumy

Budto jsem mekky vyuzit potencial hp podvozku, nebo ty podlozky pusobi spise rusive, nebo jsou na hovno gumy
- mako
- Kontaktovat uživatele:
má někdo zkušenost jak se felda 1,3 chová s hp-sporting, gumy 195/45 r15 a s dvojitým zadním stabíkem (bez předního). měl jsem i přední a když jsem ho vyhodil i jeden ze zadu tak se mi zdá že felda líp zatáči. chci to ještě zkusit s dojitým zadním bez předního
VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
-
RedmeX - FK
mako: skúsenosť nemám, ale teória hovorí, že sa felda bude správať viac pretáčavo (čítaj menej nedotáčavo) ako s jedným. Pridať stabík nie je zlé riešenie, ale je to len kamuflovanie skutočného problému- rozdielnej šírky náprav. Daj podložky pod bubon o šírke 2cm a na stabík zabudneš. Ak nasadíš naviac dedlo-ramena, tak to bude ešte o level vyššie...
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Jak si tak procitam rozchody aut s motorem vpredu, tak drazsi sedany (pasik, superb, o3) maji stejny rozchod predku i zadku. sportaky maji vzdy sirsi zadek (scirocco,mazda-mx5,hyundai coupe). naopak levnejsi sedany maji cca o 1-2cm uzsi zadek (golfVI). Filda ma o 4cm uzsi zadek. Takze investici nejakeho petikila do podlozek udelame z filety auto za pul mega 
Mmch, na Rapidu s celkem hin tlumicema mam vzadu podlozku 5 a vpredu 3cm a jizdni vlastnosti jsou, pokud nefouka bocni vitr, lepsi, nez u me feldy s HP podvozkem. Jenomze konstrukce zadnich lemu fildy neumoznuje u seriovych kol bez upravy lemu vetsi podlozku, nez 2cm. Dedloramena udelaji vpredu acka, nebo zmeni pozici spodniho cepu a tim zaklon
Mmch, na Rapidu s celkem hin tlumicema mam vzadu podlozku 5 a vpredu 3cm a jizdni vlastnosti jsou, pokud nefouka bocni vitr, lepsi, nez u me feldy s HP podvozkem. Jenomze konstrukce zadnich lemu fildy neumoznuje u seriovych kol bez upravy lemu vetsi podlozku, nez 2cm. Dedloramena udelaji vpredu acka, nebo zmeni pozici spodniho cepu a tim zaklon
-
RedmeX - FK
Dedloramena urobia dynamický záklon čapu (cca 4°) a vlastne aj mierny negatívny odklon (cca 1,5°) (sorry ak používam blbé termíny, som zvyknutý na anglické...)
Užšia zadná náprava je preto, aby bolo auto nedotáčavé, je to bezpečnejšie pre neznalých ľudí. Najlacnejšie ako to dosiahnuť je práve rozdielny rozchod. Vo krátkej felde to prehnali však až tak, že sa musel sériovo montovať zadný stabík...
Užšia zadná náprava je preto, aby bolo auto nedotáčavé, je to bezpečnejšie pre neznalých ľudí. Najlacnejšie ako to dosiahnuť je práve rozdielny rozchod. Vo krátkej felde to prehnali však až tak, že sa musel sériovo montovať zadný stabík...
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Ach tak, diky za osvetleni
Tak trojky podlozky zepredu asi pujdou dolu a uvidi se.
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
HP + 2x zadni stabilizator a 1cm podlozky pod nabojem a neni to spatne. Otazka je, jestli to nemuze byt jeste lepsi 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Kurnik, to je pocasi. Chtel jsem to testnout a nechat 3cm podlozky jen vzadu, takze zadek rozchod 144cm oproti 142 prednim, jenomze od rana chcije a chcije 
-
Lugosy
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro info. Dal jsem dolu 3cm podlozky vpredu, nechal jen 3cm vzadu, auto uz do zatacek nepiska, zataci mnohem lepe a ma jistejsi stopu.
edit/emilio52.// odstraněna předchozí citace viz pravidlo č.4
edit/emilio52.// odstraněna předchozí citace viz pravidlo č.4
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 19. črc 2010 19:24:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
- Jozan
- Kontaktovat uživatele:
No, to jste mě s tim předním stabilizátorem zmátli.
Já si ho přinesl z vrakače s tim, že si vylepšim moju Elišku. A zatim nevim jestli jo nebo ne. Jezdim s ní většinou do školy po rychlostní silnici a po okreskách. Žádnej pilot nejsem. Ale jak píšete, tak bych to viděl na léto stabilák a na zimu ho zas sundat.