Jaká je to skupina ŘP
-
Kulis - FK
Jaká je to skupina ŘP
Potřebuji poradit když je v techničáku napsaný
druh vozidla: Pracovní stroj motorový
jaky na to potřebuji řidičák
druh vozidla: Pracovní stroj motorový
jaky na to potřebuji řidičák
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaká je to skupina ŘP
podle toho kolik váží
a jakej má podvozek 
pokud má motorovej podvozek a je do 3,5t (bobek) tak ti stačí "B"
pokud má podvozek traktorovej (traktoráč) tak musíš "T"
pokud má motorovej podvozek a je nad 3,5t tak musíšě mít "C"
+ ke všemu odpovídající skupinu v "Průkazu Strojníka"
pokud má motorovej podvozek a je do 3,5t (bobek) tak ti stačí "B"
pokud má podvozek traktorovej (traktoráč) tak musíš "T"
pokud má motorovej podvozek a je nad 3,5t tak musíšě mít "C"
+ ke všemu odpovídající skupinu v "Průkazu Strojníka"
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Kulis - FK
Jo já blbec tam zapoměl napsat že se jedná o čtyřkolku suzuki 700
- 00Inferno00
- Kontaktovat uživatele:
Mam pocit, ze na to staci "B" 
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogboneVici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
Tak na čtyřkolky ti stačí B
-
Kulis - FK
Já sem to slyšel že na 4kolky je skupina "B" ale včera sme se bavili v práci s majitelem a on kecel něco o tom že na to "Béčko"nestačí že je to "sedmistovka"(700) tak musí být něco jiného,ale osobně si myslím že "B"stačí a taky mě dost překvapil druh vozidla:pracovní motorový stroj
Děkuji všem zůčastněným
Děkuji všem zůčastněným
-
Abdul - FK
Skupina B
Motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny A a T, ktorých celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg.
Jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla podľa predchádzajúceho odseku a prípojného vozidla, ak celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje pohotovostnú hmotnosť ťažného vozidla.
* Podskupina B1: trojkolesové motorové vozidlá, štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá skupiny B, ktorých najvyššia povolená rýchlosť prevyšuje 45 km.h-1, s ktorýmkoľvek druhom pohonu a s pohonom spaľovacím motorom s objemom valcov presahujúcim 50 cm3, alebo sú poháňané akýmkoľvek iným zariadením dosahujúcim rovnaké technické údaje. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg; do pohotovostnej hmotnosti vozidla poháňaného elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov.
Vodičské oprávnenie skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá skupiny AM a podskupiny B1. Vodičské oprávnenie podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1.
Motorové vozidlá okrem vozidiel skupiny A a T, ktorých celková hmotnosť nepresahuje 3 500 kg a ktoré nemajú okrem miesta pre vodiča viac ako osem miest na sedenie; k motorovému vozidlu tejto skupiny smie byť pripojené prípojné vozidlo s celkovou hmotnosťou nepresahujúcou 750 kg.
Jazdné súpravy zložené z ťažného vozidla podľa predchádzajúceho odseku a prípojného vozidla, ak celková hmotnosť jazdnej súpravy nepresahuje 3 500 kg a celková hmotnosť prípojného vozidla nepresahuje pohotovostnú hmotnosť ťažného vozidla.
* Podskupina B1: trojkolesové motorové vozidlá, štvorkolesové motorové vozidlá a pásové motorové vozidlá skupiny B, ktorých najvyššia povolená rýchlosť prevyšuje 45 km.h-1, s ktorýmkoľvek druhom pohonu a s pohonom spaľovacím motorom s objemom valcov presahujúcim 50 cm3, alebo sú poháňané akýmkoľvek iným zariadením dosahujúcim rovnaké technické údaje. Pohotovostná hmotnosť týchto vozidiel nesmie presahovať 550 kg; do pohotovostnej hmotnosti vozidla poháňaného elektromotorom sa nezapočítava hmotnosť akumulátorov.
Vodičské oprávnenie skupiny B oprávňuje viesť motorové vozidlá skupiny B, ako aj motorové vozidlá skupiny AM a podskupiny B1. Vodičské oprávnenie podskupiny B1 oprávňuje viesť motorové vozidlá podskupiny B1.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
No pokud se jedná o čtyřkolku tak jsem někde slyšel něco o tom, že musíš mít odpovídající (podle výkonu) skupinu "A" ... ale co je na tom pravdy ?!?:)
a taky údajně záleží jestli je na normálních značkách nebo na žlutých = pracovní stroj
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
-
Kulis - FK
No je na žluté značce a je to obsah 700 nebo 750 ted si nejsem jistý
- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Vložím vám tabulku na co jaký ŘP, snad se v tom vyznáte, já taky musím

Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997
Je - Ford Focus combi 1.6 16V, aquamarine r.v. 2000 Galerie
Co neubrzdíš to neukecáš ICQ 321190904 SKYPE, MSN = Peters56

-
Kulis - FK
Tak a po delší době přicházím s dalším dotazem:
automobil:
Nissan Pathfinder 2.5DCI
Hmotnost 2880kg
druch vozidla dle TP: nákladní automobil
co musím mít za skupinu abych to mohl kočírovat?
automobil:
Nissan Pathfinder 2.5DCI
Hmotnost 2880kg
pokud máš celkovou hmotnost do 3 500 kg tak by mělo stačit B
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
-
Kulis - FK
Jo je to tak stačí opravdu "B" ale můžu vám říct že jsem se pěkně vylekal:
Půjčil sem si v práci toho Nissana a po ujetí 200km jsem koukal na techničák a v něm napsáno "nákladní automobil" krve by se ve mě nedořezal

Půjčil sem si v práci toho Nissana a po ujetí 200km jsem koukal na techničák a v něm napsáno "nákladní automobil" krve by se ve mě nedořezal
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
HIHI ...ale copak nemáš C::::: a to lítaš s takouvou velkou potvorou v práci-do budoucna si ho stejně uděláš,jinák na trak..zapomeň.

- Peters56
- Kontaktovat uživatele:
Stačí ti "B" ale pozor na dopravní značkyKulis píše:Tak a po delší době přicházím s dalším dotazem:
automobil:
Nissan Pathfinder 2.5DCI
Hmotnost 2880kg
Byla - Škoda felicia combi 1.6 GLX, zelená smaragdová metalíza r.v. 1997

-
Kulis - FK
Fidla- C je v jednání možná příští rok nebo za dva ho dělat budu,ale ted nejsou finance šéf prý něco zasponzoruje
Peters56- díky a to jako že pro tu obludu platí třeba zákaz vjezdu nákladákum?
Peters56- díky a to jako že pro tu obludu platí třeba zákaz vjezdu nákladákum?
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Nechci se sváma dohadovat, ale jak tady píšete příkl.na Bobcata,UNC,muselo být Ř.O.sk C
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Yetty98 : Na UNC...bobíka ... ti stačí Ř.O. "B"
.... za předpokladu, že ten bobík se vejde do 3,5t
.. ty větší bobíci (5t) už musíš mít "C" 
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Maty:
možná dnes,ale jak jsem psal tak na UNC klasik vyrobeno na Slovensku v Závody ťažkého strojárstva Dubnica nad Váhom-sk. C
možná dnes,ale jak jsem psal tak na UNC klasik vyrobeno na Slovensku v Závody ťažkého strojárstva Dubnica nad Váhom-sk. C
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Klasické UNC má 3tuny,takže stačí B.To vím naprosto přesně protože jsme se dohadovali s kolegou co nemá C a dělá s tím a ptali se na školení řidičů.Horší to bylo s traktor bagrem.Teoreticky by na něj mělo stačit T ale je to samojízdný pracovní stroj s váhou kolem 10tun a je potřeba C.Tak nám to říkali...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A ještě nezapomínejte na strojnocký průkaz.
Včera jsme měli zrovna školení, tak jsme se jen tak bavili a zjistil jsem zajímavou věc, že udělat si rozšíření na traktor je dražší než na náklaďák
a to sice z důvodu většího počtu jízd, na náklaďák je 18 hodin jízd a na traktor 21 hodin jízd. Přitom traktor nesmí být solo, musí mít dvounápravový vlek a ještě s nákladem.
Ovšem kdo má C skupinu, může automaticky řídit traktor, ikdyž nemá T. Ale pouze traktor bez vleku.
Kdo má C,E, může zapřáhnout za traktor i vlek nad 750 kg.
Včera jsme měli zrovna školení, tak jsme se jen tak bavili a zjistil jsem zajímavou věc, že udělat si rozšíření na traktor je dražší než na náklaďák
Ovšem kdo má C skupinu, může automaticky řídit traktor, ikdyž nemá T. Ale pouze traktor bez vleku.
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Jenom C může tahat za traktorem vlek do 750kg ne?Ještě že mám ty skupiny všechny.Teda krom D.Nějak bych už se ztrácel v tom co můžu a nemůžu řídit...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
To ano, ale vlek za traktor o celkové váce do 750 kg, tak tomu snad nejde ani říkat vlek. 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
V tom klukovi něco bude

uvažuju ze svojí pozice , C už mam 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak to už jseš malej traktorista. Můžeš třeba orat. 
nebo taky poloviční kamioňák 
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Do budoucna chtějí stejně zrušit a vymazat skupinu T.... jo a na traktory o celkové váze nad 10t chtějí zavést skupinu C...

- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Zaplať pánbůh že tzv.3 jsem dělal přes O.V.S.za 350,-Kč a atomaticky jsme dostali krom D,E, všechny razítka E tedy přívěsy návěsy jsem dostal naVzs nějak dobrovolně.Měli jsme jet na cvičení a mně chtěli připojit úpravnu vody a já že nemůžu protože nemám přívěsy a tech.roty dejte sem řidičák a šel na štáb a za 1/4 hod byli aj přívěsy
a já za PV3s připojenou úpravnu vody

-
nebulus - FK
Ten počet jázd na traktor 21hod je zaujímavý. Ja som si rozširoval z B na C a jedného dňa nám povedali že musíme jazdiť na traktore, lebo dostávame aj T ( to som dovtedy nevedel
). Tak nasledovala asi hodina a pol jazdy na traktore po asfaltke. Bolo to hrozné utrpenie, v kuse som na neho musel dávať pozor, furt ho ťahalo niekam do strany, ovládanie neergonomické a rýchlosť ako cyklista. Bol som rád že už na tom jazdiť nemusím.
-
Kulis - FK
Mám dotaz a nacpu ho sem at nezakládám nové téma:
už jsem někde narazil na skůtry na které stačí pouze skupina "B" nevíte náhodou někdo na jakém jednostopém prostředku mohu jezdit s řidičákem na osobák?(kromě kola) popřípadně na co by nemusel být řidičák vůbec?
už jsem někde narazil na skůtry na které stačí pouze skupina "B" nevíte náhodou někdo na jakém jednostopém prostředku mohu jezdit s řidičákem na osobák?(kromě kola) popřípadně na co by nemusel být řidičák vůbec?
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že na sk.B můžeš řídit motorku,která má max. rychlost 45km/h
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Když jsem dělal řidičák na osobák a náklaďák, tak říkal instruktor že k "B" dostáváme automaticky A1 (myslím teda že je to A1), a že je to na ty mopedy a slabý motorky co nejedou víc jak 45 a do nějakýho obsahu tuším 50ccm (ale to už si nejsem jistej)
Aha, tak teď jsem se koukl na řidičák a o A1 tam neni nic (ale říkali nám že to řídit můžem), takže asi jak máš B tak můžeš
Aha, tak teď jsem se koukl na řidičák a o A1 tam neni nic (ale říkali nám že to řídit můžem), takže asi jak máš B tak můžeš
Naposledy upravil(a) Honza_t dne čtv 01. zář 2011 18:49:18, celkem upraveno 1 x.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi 11 příspěvek od začátku je tabulka
tak si to přečti jestli to pomůže . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Kulis - FK
Dřív davali malou motorku k osobáku automaticky přítelkyně má řidičák o 3 roky déle a má motocykl do 50ccm a nikdy na tom neseděla a já dostal kulový....
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 01. zář 2011 19:01:05, celkem upraveno 2 x.
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jediná možnost zajít tam kde ho (ŘP)vydali a zeptat se jestli ti to podle novýho zákona (vyhlášky) dopíšou . Někde se to tu už řešilo prej to jde .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Kulis - FK
emilio:na tu tabulku jsem koukal a svůj dotaz jsem špatně formuloval-jaké jsou jednostopé prostředky,které mohu řídit se skupinou "B"? jde mi o to zda bych mohl jezdit třeba na babetě nebo pařezu (omlouvám se,ale poslední dobou mi dělá problém se správně vyjádřit asi sem přepracovaný)
Konstrukční rychlost max. 45km/h (v TP 45km/h) a myslím do 50ccm. Tak to jsou různé skůtry, mopedy, mikro auta, atd... Na pařezu jezdit nemůžeš, leda by měl v TP těch 45km/h, což nemá...
Jinak do řidičáku se to nezapisuje.
Jinak do řidičáku se to nezapisuje.
-
Kulis - FK
Pavle díky toto jsem ted vygoogloval:
Od 1.7.2006 je možno s řidičským oprávněním skupiny B řídit vozidla skupiny AM. Toto platí pro všechny držitele řidičských průkazů uvedené skupiny, i pro ty, kteří tuto skupinu nemají zaznamenanou v řidičském průkazu
mopedy a malé motocykly s maximální konstrukční rychlostí 45 km/h
ale popravdě vůbec netuším co do této kategorie zapadá

Od 1.7.2006 je možno s řidičským oprávněním skupiny B řídit vozidla skupiny AM. Toto platí pro všechny držitele řidičských průkazů uvedené skupiny, i pro ty, kteří tuto skupinu nemají zaznamenanou v řidičském průkazu
mopedy a malé motocykly s maximální konstrukční rychlostí 45 km/h
ale popravdě vůbec netuším co do této kategorie zapadá
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
tak podle TP... tam máš maximálku uvedenou, ale budou to z 90% samé 50ccm, scooter, babeta apod.
-
Kulis - FK
Tak jestli do toho určitě zapadá babeta tak je to super,letos se budu stěhovat ted to mám do práce 3min. pěšky a až se přestěhuji tak to budu mít 3km takže bych chtěl tu babetu nebo tak něco na dopravu do práce
-
Kulis - FK
Někteří z vás mě budou mít za vola,že jsem si to mohl najít na netu a neotravovat tady,ale už jsem na jednom foru kde se řeší řidičské oprávnění a skupiny našel odpověd na moji otázku kdyby to někoho zajmalo tak to sem raději zkopíruji:
Dobrý den, vlastním řidičský průkaz skupiny B (jenom B-éčko) koupil jsem si babetu a chtěl bych se zeptat, jak je to s řízením, jestli k tomu potřebuju jinou skupinu nebo stačí B-éčko. Co bych potřeboval kromě pojistky. Děkuji za odpověd.
Admin reply: stačí řidičák B a pojistka (pokud má babeta SPZ tak ještě osvědčení o registraci)
Dobrý den, vlastním řidičský průkaz skupiny B (jenom B-éčko) koupil jsem si babetu a chtěl bych se zeptat, jak je to s řízením, jestli k tomu potřebuju jinou skupinu nebo stačí B-éčko. Co bych potřeboval kromě pojistky. Děkuji za odpověd.
Admin reply: stačí řidičák B a pojistka (pokud má babeta SPZ tak ještě osvědčení o registraci)
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Čau všem,
Chystáme se na cestu do švédska, v osmi lidech a s jedním miminem, vypůjčeným Transitem s devíti místy a je to ta prodloužená verze. Hmotnost 2800kg. Protože 5 lidí budou vozíčkáři potřebujeme za auto ještě malej zaplachtovanej vlek. Je možný takovou soupravu řídit jenom s béčkem? Nebo se musíme poohlídnout po něčem jiným... Další možnost je T5 opět s devíti místy.
http://www.autoesa.cz/ford/transit/van/c-1170675.html toto je on
Chystáme se na cestu do švédska, v osmi lidech a s jedním miminem, vypůjčeným Transitem s devíti místy a je to ta prodloužená verze. Hmotnost 2800kg. Protože 5 lidí budou vozíčkáři potřebujeme za auto ještě malej zaplachtovanej vlek. Je možný takovou soupravu řídit jenom s béčkem? Nebo se musíme poohlídnout po něčem jiným... Další možnost je T5 opět s devíti místy.
http://www.autoesa.cz/ford/transit/van/c-1170675.html toto je on
jo táhout to můžeš ale musíš mít přívěs do 750kil celkovou hmotnost nebo bys musel mí B+E
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
A jakej Ř.P. musí být na OT 64 SKOT a BVP

- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Viktore stačí strojnický průkaz na kolový a pásový mrchy.
Můžu ti ho oskenovat, ty si ho jen vytiskneš, přidáš fotku mikimauze a můřeš jezdit.
Můžu ti ho oskenovat, ty si ho jen vytiskneš, přidáš fotku mikimauze a můřeš jezdit.
teoreticky ŘP nejni potřeba tohle po silnicích nejezdíYetti98 píše:A jakej Ř.P. musí být na OT 64 SKOT a BVP![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
1.3 BMM kombi LPG
1.3 BMM kombi LPG
- Yetti98
- Kontaktovat uživatele:
Sadra17 103457:
sem si chlapci dělal prču jinak OT 64 SKOT na silnici mohl páč byl kolový, ale BVP je pásový a tak pouze v terénu jinak na obojí byla sk.C + absolvování P Š 6 měsíců v Českém Krumlově, honička jak

sem si chlapci dělal prču jinak OT 64 SKOT na silnici mohl páč byl kolový, ale BVP je pásový a tak pouze v terénu jinak na obojí byla sk.C + absolvování P Š 6 měsíců v Českém Krumlově, honička jak