Během jízdy najednou přestala jet ..

Simos 2P
135M, 136M
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Během jízdy najednou přestala jet ..

Příspěvek od jedlis »

Zdravim, potřevoval bych prosim poradit s mojí feldou 1.3 MPi, 50kW.

Včera jsem jel s mojí feldou a nejedno cca při cca 80km/h mi auto přestalo jet. Jako kdybych vypnul klíček .. Tak jsem vyřadil, abych vůbec alespoň dojel k pumpě, která byla přede mnou a nezacláněl na silnici a potom sem se nechal bráchou dotáhout domů. Po delším špekulování jsem zjistil, že mi zapalovací lišta nehází jisku.. Benzín ale do motoru jde a po delším startování je i cítit, že je motor ulitej.. Těď mám otázku..

Není to spíš snímačem otáček, který je uchycen na převodovce, díky asi kterýmu nejspíš zapalovací lišta neháže jiskru?? Nebo v tom je ještě jinej háček??
Momentálně si nemám od koho půjčit tyhle dvě věci a prohodit je, pro to se ptám.. :?: :scratch:
Naposledy upravil(a) jedlis dne pát 09. črc 2010 19:17:00, celkem upraveno 2 x.
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Re: Během jízdy najednou přestala jet ..

Příspěvek od Jozefj »

Jestli dává jiskru by se dalo změřit v konektoru do zapalovací lišty. Musí tam být pulzy pro indukční cívky.Jinak 1.3 mpi NEMÁ ZAPALOVACÍ MODUL jako 1.6.
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Jasný, ráno to zkusím.. A kolik by to mělo dávat do tý lišty? Takže tím snímačem otáček to v tomlle případě asi nebude..? Kolik může stát nová origo zapalovací lišta 1700kč.. ?? :?
Felicia 1.6 Motor Excel Stage II. 78kW/154Nm .... ===>>> Stage III. 95kW/163Nm loading ....., HP Sporting, Big Brake atd
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

To bych musel změřit , nikdy jsem to nepotřeboval,ale můžu to zítra zkusit. Jinak tady je zapojení.
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=335
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Muze to byt klidne ta civka ale i ten snimac polohy klikovky.
jedlis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedlis »

Tak opraveno, vyměnil jsem snímač otáček, kterej je přichycenej ze shora na převodovce a chytlo hned na převalení motoru... :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

no aby odesly obe civky naraz se stava malo to mas pravdu ale skus natocit auto na dva valce ;) jde to ale trva to sakra dlouho a ten chod je silenej
jarinator - FK

Příspěvek od jarinator - FK »

Zdravím. Mám podobný problém. Pred týždňom ma Felicia nechala trčať v Polsku. Má 270 000 km, 1,3 MPI, 40KW. Jazdím na lpg. Za jazdy počas rozbiehania na križovatke som pocítil úbytok výkonu. Auto šlo ešte asi 200m a na semafóre na červenej mi zrazu úplne zhasol motor a už mi nenaskočil. Musel som to odtlačiť. Palivo do valcov ide, sviečky boli mokré. Odskúšal som aj novú zapalovaciu lištu, nové snímače otáčok. Tiež som skontroloval, či hádže iskru. Všetko v poriadku. Motor však stále neštartuje. Pri točení štartérom však počuť nejaké chrastenie z motora. Rozvodová reťaz? Zlé časovanie ventilov? Čo vy na to? Vďaka...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Sundej viko ventilu a zkus tocit motorem at uz starterem nebo klicem a uvidis hned zda ventily makaji. ;)
dufikudlak

Příspěvek od dufikudlak »

Mal som podobný problém že mi felda zničoho nič prestala ísť , a na závadu som prišiel po niekoľkom vymieňaní sviečok keď som zbadal že je odkývaný napájací drát ten červený , sú tam 4 z toho 2 napájanie a 2 pulzy na iskru .
jarinator - FK

Sviečky to asi nebudú. Skúšal som iskru a iskrilo to, dokonca ma to riadne švaclo aj keď som zapalovaciu lištu držal za gumené a plastové časti. Víko ventilov som odkryl a skúšal štartovať. Zdalo sa mi, že ventily sa otvárajú a zatvárajú pravidelne...
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ideal projistotu by bylo zmerit tlaky ve valcich. Pak muze byt problem nekde u toho plynu. Ale to chce plynare.
jarinator - FK

Vidím to na problém s motorom, mám pocit, že keď sa točí štartér pri pokuse o naštartovanie tak tam počujem nejaké nepravidelné zvuky, chvíľu točí ľahko a potom zasa ťažsie a pritom tam niečo zvláštne chrastí...už som to vzdal a zajtra servis, ale vidím to na niečo vážnejšie :)
jarinator - FK

Rozvody to mali už za sebou :D motor našťastie bez poškodenia. Ale dnes ráno ma čakalo ďalšie prekvapenie. Za jazdy mi začalo vypínať a zapínať rádio po tom ako som vyhodil smerovku. A potom to išlo, zhaslo mi podsvietenie a kontrolky na prístrojovke, prešiel som 50 metrov a už zdochol aj motor. Vybral som všetky poistky a dal späť. Motor našťastie naskočil a zatial beží. Nemáte náhodou tip na kontrolu elektroinštalácie? Na čo sa zamerať? Stále mi vyhadzuje poistku stieračov.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

zkontroluj stěrače , a průchodku 5tých dveří ,
jarinator - FK

Vďaka za radu. Pozriem sa ešte na tie stierače. V servise mi zle pripevnili káble k alternátoru takže mi nedobíjalo baterku, už to funguje :D
Odpovědět