Kompresní tlaky
-
frenky05
Kompresní tlaky
Zdravim mas, ja mam len jednu otazocku, aky ma byt kompresny tlak om to dneska meral a prve tri valce mali tlak 1.25 Mpa a ten stvrty mal 1.1 Mpa Je to ok ci je nieco na hovno ??? Mi to zerie vela oleja tak hladam chybu, co mozem este skusit???
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: kompresne tlaky
Celkem ok neresil bych myslim 0,1MPa dovoleno mas trosssicku vic ale pohoda. Pokud ti to zere olej tak na 90proc gufera na ventilech 
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem je měřil před zimou a podle knížky to má být kolem 1.1Mpa a já měl: 1.válec-1.4Mpa, 2.válec-1.2Mpa, 3.válec-1,3Mpa, 4.válec 1.2Mpa. Takže pokud nemáš nějak extrémně pod 1.1Mpa neřešit zaleží kolik máš najeto když máš víc najeto tak si to třeba trošku vezme oleje víc ale taky to nesmí být extrém. Toď můj názor 
-
mause
- Kontaktovat uživatele:
chlapci mám najeto 180 000 a tlaky jsou...1,2, a 3 1,35Mpa a 4 1,4Mpa 
bylo: felinka lechce poladěná...Myška
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
je: octule v kombajnu 1,9 tdi ALH zatím 66kw/90 hp + SPRINT 769...Chrochtadlo
:-)
http://www.youtube.com/watch?v=cIemgwmRgxk
Jawinka 350/638 -> 639
hranatá felicie - červený drak
-
frenky
Mam najazdene 136-tis. a skusim asi vymenit tie gufer uvidim co to spravi, vdaka chlapci tak tie kompresne tlaky necham tak, asi to bude v norme 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
o veľkosť tlaku až tak nejde ale skôr aby neboli veľké rozdiely medzi nimi , hlavne 1/4 valec nemal veľké rozdiely od ostatných .
O tej spotrebe oleja , môžu byť v prdeli piestne krúžky stieracie ale začal by som tými guferami ventilov .
O tej spotrebe oleja , môžu byť v prdeli piestne krúžky stieracie ale začal by som tými guferami ventilov .
- MaxKiller
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem svoje tlaky měřil při poctivých 197 tis. ale Suri má pravdu když všechny mají +- podobné tlaky tak pohoda když bude velká odchylka to by dělalo neplechu a hlavně si myslím že by to asi škubalo jeden zabere víc druhej míň. 
Vysoke kompresne tlaky?
Dal som na svojom 1.3MPI zmerat kompr.tlaky, a vyšli na 2.2, 2.2, 3.0, 3.0. Merak vraj meria dobre (merane v servise). Je to normalne? Su vobec mozne taketo tlaky na sferickom benzine?
Motor 1.3MPI 50kW, naj 150tis km.
Motor 1.3MPI 50kW, naj 150tis km.
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoke kompresne tlaky?
v jakých je to jednotkách? jestli v Atmosférách,tak je to krutě málo.
Tlak bol merany v MPa
-
Radek1
- Kontaktovat uživatele:
Když je motor v kondici, tak takovéhle tlaky dosáhne v pohodě.
-
JAWAEVO - FK
kranina na ntú ked má mať 13Bar tak nemôže mať 30bar to je logika je to dosť aj pre diesel, nech si kúpia poriadny tlakomer !!! alebo nech sa naučia sním merať
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas todle jsou absolutne nesmyslne hodnoty buh vi co a cim to merily.
Ocividne v tom servise jsou paka pac kdyby jim opravdu vychazely takovedle hodnoty tak by je to samotny muselo hooodne zarazit a divit se co to namerily.
Ocividne v tom servise jsou paka pac kdyby jim opravdu vychazely takovedle hodnoty tak by je to samotny muselo hooodne zarazit a divit se co to namerily.
zarazit ich to zarazilo. Preto 1.valec merali 3x. Chlapik vravel ze ten manometer (ci co to je) je ok, ze s tym meria ~ tpv.pravidelne..
Ja som tymto hodnotam neveril. No na stupnici som ich videl. A po uvolneni toho gombika to bol celkom slusny "vyfuk"
Ja som tymto hodnotam neveril. No na stupnici som ich videl. A po uvolneni toho gombika to bol celkom slusny "vyfuk"
-
Adler - FK
Proč mám pocit, že i ten amatérský měřič komprese válců MK-16 od Kovo Brno který mám v garáži by to dokázal změřit líp.
I motor defacto nový nemá víc jak 15 bar (1,5 MPa).
-
JAWAEVO - FK
ako ktorý no napr 3 valec fábia má aj cez 16bar, o to nejde tak si tam dal papierik pre diesel
) a meral tlakomerom na benzín
-
sowwa - FK
Však to popiera fyziku atmosferický zážihový motor ktorý spaluje benzín predpokladajme 95oktánový, má max 11,5 barov. Idealne pre spalovanie LPG by bola kompresia 13barov, nakolko má asi 108oktánov, motor športovo upraveny čisto na závody máva tých 15 barov, viac isto nie. Ak by Fabia 3valec mala kompresiu 16barov rozletel by sa motor po prvom naštartovaní, teoretický však ak by mal, nejazdil by na benzín 95 oktánový. Ak by motor s kompresiou 16 barov jazdil na 95-benzin, dostal by sa možno na 2500otáčok, kedže by detonoval a čidlo klepania by tak uberalo predzápal, až by bol tak malý žeby spotreba bola maximalna a výkon minimálny...za touto hranicou by už motor vôbec nespaloval. Kompresia motora vo felicii v dobrom stave je niekde do 11 barov, meranie však ukáže niečo nad 13 pri siedmych otočeniach motora ako sa to má robiť.
-
Marty_pv - FK
sowwa: Statický kompresní poměr není tlak ve válcích, to jenom tak pro informaci
-
sowwa - FK
Samozrejme, neni, ako píšem, ak kompresný pomer je 11 barov, tlak vo valcoch je niečo nad 13. Nikdy však nie 16,30...
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Tady se to píše pořád špatně--kompresní poměr je motor 135 --8,8:1 136 --9,7:1. Tlak je válci je momentálně stlačený objem válce v určitý čas v době ,kdy je píst v horní úvrati a celý obsah je stlačený v komůrce pod ventilama.
-
JAWAEVO - FK
sowwa ja neviem či mám plakať či sa smait nad tým čo píšeš o čidle klepania a 250otáčkach, zaprvé nemým si kompresní pomer z kompresním tlakom za druhé si pozri program APM alebo eTech je to tam škoda fiabia 1,2 12V kompresní tkal normálni 15bar ninimálny 11bar, ten motor ja nednom valci tolko fakt vytlačil, nemám rád typy starý "majster" ktorí vie škodovka tlačí 10 a dobre je časy sa menia na tom mini motore museli niečo urobiť abi sa aspon točil ked už nemá výkon a to že to ide ako traktor to je fakt
-
JAWAEVO - FK
dalej opel corsa c 1,0 12V kompresný tlak normálny 14-16bar
toyota yaris 1,0 15 bar
ak treba nájdem viac
toyota yaris 1,0 15 bar
ak treba nájdem viac
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
30 atmosfér (barů) ---3Mpa ---na válec motoru je skutečně moc.To se asi asi uznáš ,že se sekli.100kPa je 1 atm.
-
sowwa - FK
no a co k tomu dodat,myslim ze je to tu uvedene na pravu mieru.Ja som vsak pisal o kompresnych pomeroch od ktorych priamo zavisi tlak vo valcoch.Pri vysokej kompresii dochadza k samozapalom ako tu niekto mudro napisal,a kedze mame cidlo klepania,nebolo by mozne dosahovat ani standardny vykon vo vyssich ot.Resp. by muselo byt vyssie oktanove cislo paliva.Cim vyssie okt.cislo,tym mensia pravdepodobnost samozapalov,cidlo klepania nemusi zasahovat a zmensovat predzapal.
-
JAWAEVO - FK
ale ved odzačiatku sa bavíme o tlakoch čo sem pletieš kompresní pomer ? a nemysím si že felicia má zrovna tak vysoké tlaky abi neprežila bez čidla klepania určite bi sa to dalo obísť je to len ako doplnok sú aj motory z vyšími tlakmi a predzápal riadený mechanicky a neni sními problém
-
sowwa - FK
"Pletiem", lebo od kompresného pomeru priamo zavisi tlak vo valcoch...a ty sem prečo pletieš motory s mechanicky nastaveným predzápalom? To je uplne niečo ine ina životnosť ine emisie, tu sa hovorí o Felicii ktorá má čidlo klepania a nie je to žiadny doplnok. Alebo si ten doplnok odpoj keď myslíš. Felicia ma práveže celkom vysoký kompresný pomer teda motor 1.3MPi 50kw, väčší ako 1.6ka. A spaluje benzín ktorý má svoje parametre bod zápalu, rýchlosť horenia, výhrevnosť... Ak začne dochádzať k samozápalom(detonácii), zmenšuje sa predzapal aby sa nevyskytovali. Ak sa to však stáva často,niečo nie je správne treba zmenšiť kompresiu alebo zväčšiť oktánové číslo paliva samozrejme v istych rozmedziach...napríklad Favorit nema žiadne čidla a jazdí a motor konštrukčne skoro rovnaký...ale prave preto má menší kompresný pomer, väčšiu spotrebu, menší výkon, o dosť väčšie emisie.Ale myslím že je to tu už dobre vysvetlené a všetkým jasné
-
JAWAEVO - FK
ježiši už je tu favorit a jeho emisie héj a karburátorový favorit mal katalizátor ? mal lambdu podla ktorej si upravoval zmes ? inak favorit z dobrým motorom a dobre nastavený nemá ovela vätšie emisie od felicii , inak spotreba favorit /fel je skoro zanedbatelná a výkon ??? taktiež, dokonca bi so msa nehádal že BMM u favorita je lenvišie ako karburátor, a čobi som neodpojil keby to bolo také jednoduché ked ho len odpojíš RJ ťa hodí o 15° dole v určitích otáčkach, a prečo potom BMM 50KW nemal čidlo klepania stačila mu regulacia mechanická a ten istí výkon u MPI už potrebuje čidlo klepania ? je to čisto komfort abi bol motor o trošku kludnejčí neni sú to žiadne závratné zmeny
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
No tak s motorama se stýkám delší dobu a nepřišel jsem na to,že kompresní tlak je závislý kompresním poměru.Hlavně tak po 10 letech a najetých 200000 km. Kompresní poměr udává výrobce,který se nemění po celou dobu motoru. Kompresní tlak se mění s provozem motoru a je závislý na mnoha věcech.