Startér

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
SteefMaster - FK

Startér

Příspěvek od SteefMaster - FK »

Zdravím lidi...
Mám jeden problém.. někdo tvrdí že jsou to uhlíky ve startéru ale radši se poradím než abych udělal blbost...
Když auto delší dobu stojí (přes noc nebo v práci) tak mi nechce startovat... Kdybych to podrobněji popsal tak v poloze dvě kdy už to má startovat se nic neděje tak 10 vteřin a potom to teda nastartuje... někdy je to delší doba a výjimečně nastartuje hned...
Zatím díky jestli se někdo ozve :-D
Vrba - FK

Re: Startér

Příspěvek od Vrba - FK »

Co znamená to Nic seneděje ? Když držíš klíček na II, tak startér netočí a najednou se začne točit? Nebo točí, ale auto nechce chytnout?
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Podle Tvého popisu je to na 99% spodek spínací skřínky, tuto závadu jsem měl už u několika aut.
SteefMaster - FK

Startér se netočí a najednou se začne točit.. Je to teda tou spínací skřínkou??
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Vyzkoušíš to tím že odpojíš ten žlutej kablík co vede ke starteru otočíš klíčkem jako by jsi startoval a musíš naměřit na tom kablíku proud, když tam nebude nebo až za chvilku tak je spodek skřínky nebo přerušenej kablík, pak ještě můžeš zkusit napoj si na baterce delší kabel s + a škrtni s ním o ten konektor co je na starteru (odkud jsi vytáhl ten kablík) a musí to hned startovat v tom případě je starter OK. Jak jsem psal na 99% to bývá spodek spínací skřínky.
SteefMaster - FK

Tak už to nestartuje vůbec... A to jsem ještě nic neudělal :-(
Pořád platí ten žlutý drátek nebo se situace změnila???
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

Žlutý drátek přivádí do starteru proud ten pak sepne cívku a startuje, vyzkoušej ten postup co jsem psal.
SteefMaster - FK

Jo a můžu se zeptat jak se k tomu starteru jednoduše dostat??? To opravdu budu muset zhodit celou palubovku???
Vrba - FK

Příspěvek od Vrba - FK »

Startér je u motoru - palubku kvůli tomu sundávat nemusíš. Otevři kapotu, nahni se nad motor a chvilku koukej... :D
SteefMaster - FK

Jo jasné.. Koukám koukám a pod tím náporem bahna nevidím nic žlutého ... :-(
SteefMaster - FK

Tak jsem ten žlutý drátek našel, vyzkoušel a svítí úplně jasně hned po otočení klíčku a ještě jasněji po nastartování...
Haward
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haward »

V kablíku má být proud jen když otočíš klíčkem do polohy startování (musíš zkoušet ve dvou lidech)
mikka

Příspěvek od mikka »

Na odpojeném konektoru žlutého drátu je napětí skutečně hned po zapnutí zapalování. Dostává se tam přes cívku relé X. Po otočení klíčku do polohy startování se na žlutý drát dostane napětí přímo, takže připojená zkoušečka svítí jasněji.
Odpoj od startéru žlutý drát a místo něho připoj na chviličku kus drátu, druhým koncem zapojený na plus pól baterie, jak ti radí Haward. Nejdřív ale zařaď neutrál a zatáhni ruční brzdu.
Pokud se startér bude po přiložení drátu spolehlivě rozbíhat, bude problém ve spínačce, nebo je někde narušený ten žlutý drát od spínačky ke startéru. Jinak bude chyba ve startéru, např. špatná spínací cívka startéru, váznoucí jádro cívky, špinavé nebo opálené kontakty, krátké uhlíky nebo jejich špatné dosednutí na komutátor.
Frodo - FK

Příspěvek od Frodo - FK »

Ahoj, nevim, jestli to pomuze - mne to delalo taky. Zhorsovalo se to az to pak vubec nestartovalo.
Bylo to tou civkou (zrejme poskozenou, kdyz mi auto castecne zaplavila voda).
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Může to dělat spínací skříňka. Může to dělat kontakt ve vysouvací cívce startéru (dost často dělá). Mohou být opravdu v háji uhlíky. Něčím budeš muset začít.
SteefMaster - FK

Tak sem začal tím že jsem koupil celou novou cívku a šlape to jako hodinky ;-)
Díky moc všem za rady :-)
Hanibalkiller - FK

Příspěvek od Hanibalkiller - FK »

Ahoj mám stejný problém. Ale v tomhle mám díru. Jak vypadá ta cívka co se má vyměnit? Opravdu by mi to pomohlo :)
Odpovědět