vzpěry kufru

vybavení a úpravy interiéru atd.
pepanjede

vzpěry kufru

Příspěvek od pepanjede »

Ahoj,
je těžké vyměnit plynové vzpěry kufru ?Kufr mě pořád mlátí přes záda, takže ty vzpěry budu muset vyměnit, jen by mě zajímálo, jestli tam není nějaká záludnost, nebo se to mění klasicky kus za kus ?
Když jsem koupil auto před rokem, tak vzpěry drželi jako skála ale po roce aktivního používáni je asi po nich. :)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: vzpěry kufru

Příspěvek od Kuladmin »

Jde to v pohode nic se neboj.Pokud jsi aspon trochu zrucny no problemo.
mikka

Příspěvek od mikka »

Zvednuté dveře něčím podepři. Pak šroubovákem podeber plechovou objímku na vzpěře v místě, kde je nasazena na čep. Stačí povysunout. Pak jde vzpěra mírným vykroucením sundat z čepu. Stejný postup na druhém čepu, a vzpěra je venku.
Na nové vzpěře taky podebrat a povysunout plechové objímky, čepy očistit a namazat vazelínou, novou vzpěru nasadit a zatlačit zpátky plechové objímky.
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

já jsem ty vzpěry vyměnil sám :oops: jednou rukou jsem podržel kufr a druhou tam nacvakl novou vzpěru

ještě bych podotknul: koupit jedině originály!!!! koupil jsem VIKA za 220,- a byly úplně k ničemu... nahoře sice držely jak přibité ale neměly tlumení při dojezdu nahoru takže pokaždé to vypadaly že dveře vyletí z bantu... a tím neustálým škubáním se stalo že se vymlátily ty plastové čepy a bylo to v hájí úplně. Tak sem koupil origoš za 350,- a super naprostá spokojenost funguje to jak má.
pepanjede

Příspěvek od pepanjede »

Tak vzpěry jsem dnes vyměnil, byla to opravdu brnkačka.... na zavření kufru sice teď musím vynaložit větší sílu, ale aspoň to drží... jinak vzpěry jsem koupil v autodíly 2R a jsou značky DELPHI, zatím fungují perfektně :D

(jedna stála něco přes 200,- Kč)

Jinak díky všem za poskytnuté rady ;)
stony - FK

Příspěvek od stony - FK »

Já mám vzpěry co jdou pomalu na horu a z tuha dolů. Přítelkyně kufr nezavře. A to jsou origo škoda. Snad to časem povolí. :roll:
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak to bych je reklamoval. Origoš vzpěry mají takovou sílu, že dvoře drží na místě zhruba ve vodorovné poloze. Když dveře přizvednu, tak vyjedou nahoru. Když trochu zatlačím dolu, tak žuchnou dolu.
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pon 26. říj 2009 15:01:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

vzpěry kufru HELP

Příspěvek od jenda_dc »

Ahoj kluci, vy jste takový hlavičky šikovný a určitě mi někdo poradíte ;)
Dneska jsem zavřel 5 dveře a slyším takový zacinkání, tak jsem se vrátil a koukám co kde. Otevřel jsem je a vyskočil na mě kulový čep a podložka, jež by měly být upevněny asi v karoserii. A teď mi prozraďte, jak tam ten čep drží. To je v kastli nějakej závit kam se zašroubuje? Nebo by tam měla být nějaká matička? Tu jsem tedy nenašel a zmizela asi někde v útrobách vozu :) . Vzpěru jsem dočasně demontoval i na druhé straně (myšleno jako ze dveří), aby tam nějak nelikvidovala ty plasty okolo. Nepodařilo se mi tam nějak dobře dostat, tak jsem to do detailu nezkoumal. Mám se pustit do sundavání plastů kolem C a D sloupku? :roll: děkuji za každičkou radu :thumleft:
Obrázek
big.jedla - FK

Příspěvek od big.jedla - FK »

ty čepy jsou tam našroubované... v kastli a ve dvěřích je závit (uvnitř navařená matka)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Matice je v karoserii navařená, jestli tam není, tak je to problém. Podívej se znovu pořádně, jestli tam není pouze stržený závit. Když je kulový čep dlouho povolený, tak postupně závit zlikviduje.
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

No zkusím se tam podívat a dám vědět. Třeba to bude dobrý...
Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

pokud to bude v karoserii KO tak tam ten šep přivař ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Ste mi pripomenuli jedného dedka ktorého som videl minulý týždeň pri Tescu. Doviezol si plný vozík tovaru k feline, otvoril kufor, automaticky šiahol naslepo rukou pod prah dverí, vytiahol odtiaľ krásne naleštenú "šteku" akoby z plota vytrhnutú a jak keby fabrická výroba ňou zaprel dvere o nárazník. No ja som myslel že asi špatne vidím, to bol pohľad :lol: Aj som ho fotil ale nepodarilo sa mi to dobre zachytiť - stále stál chrbtom pred tou doskou tak to není vidieť. Takže komu sa nechce hrať so vzperami, tak hurá k stolárovi :lol:
Moja Feliz:
"No tuning, only decent" ;)

Moje fotoalbumy:
Obrázek
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

No tak v karoserii ta matka prostě není. Je tam vyhlodanej závit v plechu, ale to bude asi od toho jak se tam ten čep opíral. Buď upadla nebo jí zbaštili permoníci :P To je nemilé... Hm, není ještě nějaká jiná možnost než to zavařit?

TO Martin420: Tak to Ti můžu vyfotit moje provizorní řešení :) Prostě jsem u kombajnu potřeboval rychle používat kufr, tak jsem tam nacpal prkýnko, ale rozhodně se s tím nehodlám smířit jako s vyřešením problému. Je to jen dočasně.
Obrázek
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Tak ty to máš ako dočasné riešenie, ale to čo som mal možnosť vidieť mi pripadalo ako rokmi natrénované podpieranie 5. dverí, ten borec to riešil doslova naslepo :) Foto môže byť, ja som za každú prdel :D
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
Adler - FK

Příspěvek od Adler - FK »

U Fava se to dá opravit i takhle... http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=457

Já to mám u svého Favíka zavařené. U Feldy jsem to zatím nezkoumal, protože jsem neměl důvod, ale mělo by to snad být stejné.
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

TO Martin420, tak konečně fotky...
Obrázek Obrázek Obrázek
Musím teda přiznat, že to mám pár dní a už mě to docela se...štve.
Obrázek
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

Dneska ráno na mě vypadla matička. Mrcha jedna. Takže žádný permoníci :) Jde se tam dostat odněkud z venky a přivařit tam zpátky tu matku?
Obrázek
Martin420
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin420 »

Človeče tak toto ma pobavilo :D Ale nič v zlom. V rámci improvizácie musím pochváliť. Už aby boli čím skôr zasa v provoze origo vzpery, že jo ;)
Moja Feliz:

Moje fotoalbumy:
Obrázek
jenda_dc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jenda_dc »

Tak opraveno. Právě jsem to přivezl ze servisu :D
Obrázek
jarijo

Příspěvek od jarijo »

Zdravim, doporučuji vzpěru od firmy Moliton (http://www.plynova-vzpera.cz nebo http://www.facebook.com/plynovevzpery), vzpěry za ceny od 149Kč, takže skvělá nabídka.
Odpovědět