Hlava Motor-Excel

Simos 2P
135M, 136M
scomputers

Hlava Motor-Excel

Příspěvek od scomputers »

Ahoj,

má tu někdo hlavu od ME? Jaká jsou rizika pro motor po provedení téhle úpravy a co tato úprava přinese?

Koukam, že to dávaj i jako sadu na výměnu, to jako od nich dostanu hlavu a musim si to udělat sám nebo jak to je?
http://www.skodaautoklub.cz <- Prezentuj a diskutuj o svojí škodovce..
Suri
Kontaktovat uživatele:

Re: Hlava Motor-Excel

Příspěvek od Suri »

Najlepšie ak sa ti k tomu vyjadrí sám najvyšší Dedla ... sada na úpravu je podľa mňa to že dáš dobrú hlavu , zaplatíš a dostaneš upravenú . Tie úpravy čo majú na bežné jazdenie nemajú žiadny vplyv na životnosť ani na iné , a k tomu ako to funguje? ich hlavy fungujú asi ako najlepšie z oboch republík ČSSR ...
scomputers

jj to mi bylo jasný já mam tímhle stylem od nich vačku i když jsem jim kdysi zaplatil stylem že si chci nechat i origo kdyby náhodou :D

Dedlovi jsem psal zprávu ale zatím se už pěkně dlouho nevyjádřil.. tak nevím :(
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

To je divný,asi nějaká scomputerová zrada... Odpovědět na dotazy se snažím...

Hlavu je možno upravit jak výměným způsobem (cca tak stejně starou,stejného vzhledu a typu + najetých kilometrů jakou si dodáš protikusem).
Nebo nejlépe upravit tu tvojí kompletní dodanou + sací a výfukové potrubí. Má to ale jednu nevýhodu-musíš počítat s tím,že budeš mít auto třeba tak tři týdny mimo provoz.
Samozřejmě u této zvolené formy úpravy "materiál z ruky do ruky" pravděpodobně něco ušetříš,když si to budeš montovat sám,apod...
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

scomputers: Má to jednu "nevýhodu" spotřeba jde rapidně nahoru. Protože tomu šlapeš a ono to jede a jede a jede jako blbý! :cheers: :bounce:
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
scomputers

Dedla: být tři týdny bez auta teď přes léto nepřichází zrovna v úvahu... asi bych to teda nechal možná září říjen...

Ale ještě jedna věc, šlo by to udělat zase tak jako že bych si prostě tu hlavu od vás koupil tudíž ne výměna kus za kus (jako mam vačku od vás)? O kolik by to bylo dražší? Jelikož tu mám v Berouně schopnýho automechanika co dělá škodovky 35 let a víc a navíc prej od vás kdysi bral vačky, tak bych se toho nebál...

Jo a má ta úprava hlavy nějakou nevýhodu pro motor?

JEZEK: :))
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

scomputers píše:Jo a má ta úprava hlavy nějakou nevýhodu pro motor?
Nevim jak ostatni, ale ja v uprave hlavy nevidim nevyhody vubec zadne, pokud se, samozrejme, upravi s rozumem.
Dobre udelana hlava ti zvysi tocivy moment i vykon a spotreba bude pri zachovani stejneho stylu jizdy nizsi, takze je to skoro takove male perpetum mobile :)
scomputers

bitmap: ok to rád slyším tak do toho pudu..
favo

Příspěvek od favo »

Jednu nevýhodu v úpravě hlavy vidím a to že jakmile jí budeš mít tak zjistíš že potřebuješ ještě lepší výfuk, po výfuku budeš chtít dostat do motoru víc benzínu, potom začneš uvažovat o větším obsahu. Nakonec zjistíš, že to chce poupravit ještě převodovku , takže čipem ,vačkou a hlavou to začíná a nedostatkem financí na cokoliv to končí.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

To je krásně vystiženo Favo :thumleft:
To si musím někde uložit.

Ješte k té hlavě - je vhodnější hlava z motoru 98+ (kuželové ventily, jiné dříky) hlavně proto, že prý se dají líp upravit kanály. Tzn, že kyž si nechám upravit starší hlavu, budu mít teoreticky menší výkon. Jaký rozdíl by tam teda byl? Jde mi o to, že kybych si to nechal u ME dělat, tak jestli mám koupit extra new face palici, nebo jim dát svojí staršího provedení?
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
scomputers

Mexikan: myslim že zrovna oni si s tim dokážou poradit v jakékoliv variantě...
favo

Příspěvek od favo »

Mexikan píše:To je krásně vystiženo Favo :thumleft:
To si musím někde uložit.

Ješte k té hlavě - je vhodnější hlava z motoru 98+ (kuželové ventily, jiné dříky) hlavně proto, že prý se dají líp upravit kanály. Tzn, že kyž si nechám upravit starší hlavu, budu mít teoreticky menší výkon. Jaký rozdíl by tam teda byl? Jde mi o to, že kybych si to nechal u ME dělat, tak jestli mám koupit extra new face palici, nebo jim dát svojí staršího provedení?
V ME Ti nejspíš řeknou, že nová je nová, ale když není zbytí.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

Favo - tak ten nový mpi typ je snáď výhodnejší iba vo ventiloch nie ? čo som tak zbežne pozeral tak BMM50 a Mpi 50 vyzerá že má rovnaké kanály aj tvarom aj priemerom , akurát je výhodnejší ten 7mm ventil ktorý po výmene vodítka dáš aj do BMM , vo valcových pružinách ja vidím osobne len výhody
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Obrázek

co se kde upravuje ?
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

sadra - nikto ti nepovie výrobné tajomstvo a inšpirovať sa storočnými úpravami L/a sa nedá , čo to je za hlava ? 135???
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

píše jenom že je z favorita ;)
1.3 BMM kombi LPG
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

a z L/A dokumentace se čerpat dá co fungovalo dřív to musí fungovat i ted ;)
1.3 BMM kombi LPG
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

to je gabova?
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

1.3 BMM kombi LPG
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

to bude asi ten jeho prvý zázrak - 135hlava , hlavne podľa toho malého kanála si to myslím .
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Zdravim, kolik stojí taková úprava hlavy od M-E na Felicii 1.6 ? Na jejich stránkách jsem to nenašel... Díky za odpověď

EDIT - koukám, že je to v sekci 1,3 , ale snad mi to odpustíte, díky
jezek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jezek »

Kirru23: Do ceníku jsi se předpokládam nedíval... :roll:
http://www.motor-excel.cz/cenik.htm
http://www.motor-excel.cz/fel_16mpi.htm
Krátká 1.3MPi GLXi rally red
Krátká 1.6MPi GLX modrá hlubinná metalíza
Tady na foru
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Jo to jsem se koukal, já myslel jestli by mi neupravili jenom hlavu, nemám peníze na komplet s vačkou a chipem, tak bych začal hlavou...to už by asi bylo na dohodě s nima co...aspon cenová relace - 5k ? 10k ? podle rozdílu úprav s hlavou a bez, asi těch 10k co ? :-)

edit Marty_pv: Citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Mexikan

Příspěvek od Mexikan »

Taky jsem už od někoho slyšel, že to stojí kolem 10k.
Zeptej se Dedly, ten tam dělá.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

na 1.3 je to cca 8000,- http://skoda-virt.cz/cz/inzerce/tuning- ... 4#p2329674 tady chce jenom za hlavu 4 000,-
1.3 BMM kombi LPG
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Ano ta úprava poznat asi jde, když se tam udělají leštěné kanály, jiné ventily, beru, já hlavu jen snížil o 1 mm (chvíli trvalo než si to "sedlo" takových 500km), ale teď jezdí Felda opravdu šíleně, nečekal jsem, že to sílu motoru až tak moc změní, mamka si pochvaluje spotřebu jako ještě nikdy předtím atd. a stálo mě to 0 Kč (byla na srovnání tak se lízla).

Podle mě jsou to vyhozené peníze. Dej raději chip, vačku a jen sniž hlavu a máš to za stejné peníze, 8000 Kč nebo kolik jen za hlavu to je opravdu šílenost ještě do Felície a to nevím jestli by to šlo vůbec oproti mé úpravě poznat.
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

tgfh: Honzo, když o úpravách hlavy od M-E víš s prominutím kulový, tak nepolemizuj jestli je rozdíl mezi hlavou sníženou o 1 mm a sníženou hlavou s komplet upravenejma kanálama, většíma ventilama a zapérováním ventilovejch pružin ;)
8000 Kč nebo kolik jen za hlavu to je opravdu šílenost ještě do Felície a to nevím jestli by to šlo vůbec oproti mé úpravě poznat.
:lol:
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Marty: tohle mi pripomina navrat tak 20 let zpatky, kdy mela kdejaka 136ka s prevrtanyma tryskama a snizenou hlavou 100hp :mrgreen:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Marty_pv - FK

00Inferno00: Jo jo, čím víc mm snížení tím víc adidas, válcová brzda typu "táhnetovocpoda, úplně to cejtim" a jedem na okruh :D
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Kubrti, na filcce i na rapidu mam jen opracovane kanaly a potrubi a poznat to jde. A nez jsem odlehci l setrvak, tak filda brala do Prahy a zpet na otocku 4,8 na sto. Tak nerikejte, ze to nejde. ;)
Kirru23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kirru23 »

Takze ta cena by byla kolem těch 10k teda jo ?

Tu vačku a chip tam budu chtít dát potom, ale něčim musim začít a myslim, že hlavou to bude nejlepší (kdyžtak mě opravte...).
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

ano začni tim nejdražším ;)
1.3 BMM kombi LPG
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Ale za tuhle cenu neni u M-E výměna ventilů ne? ... to se snad do tech jejich úprav do "provozu" ani nedělá ne?
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

hw upravy sw placebo nenahradis. hlava je zaklad.
tgfh - FK

Příspěvek od tgfh - FK »

Nevím jestli mám ještě reagovat, protože každá reakce na mě je (hlavně) od Martyho jenom urážející a zesměšňující, zasekl jsem se na mrtvém bodě, fórum mi nic nového moc nepřináší, pořád jen slyším "nevíš nediskutuj". Kdysi na světhardware jsem se vypracoval od totální nuly do, no to je jedno, za 2 roky, protože tam člověka když něco napsal nepřesně opravili, tady jsem už více než 2 roky a pořád nevím nic, přesto je auto stupidnější než komp, jen se ti vysmějou a nového se nedozvím nic a v příštím stejném dotazu napíšu ty samé věty a nebo to k radosti Martyho zabalím.

/Jestli ji budeš teda dělat tak si najdi nějaký kopec, jeď dole určitou rychlostí, dej plný a uvidíš jak ti to na kopci vyjde před a po úpravě.
Taky si to tak testuju na jednom kopci. Samozřejmě můžete namítat, že takové měření bude mít velkou odchylku, ale když si to testneš na kopci, který dobře znáš tak to poznáš přesně. Já na jednom kopci vždycky jezdil dole +/- 90 a nahoře 70, ze 4/5 případů jsem házel 4.ku nyní jezdím nahoře pokaždé kilem a na to, že nemám žádné velké úpravy je to hodně velký rozdíl nejen na té ručičce a vložil jsem do motoru minimální peníze. Martyho výčet zní lákavě, ale nevím, já bych do toho ty peníze nedal, ikdyž dal jsem zase 12000Kč za kola, to by možná hodně lidí zase nedalo, každý je jiný. Ale jak říkám, pouvažuj který kopec dobře znáš a pak dej ohlas jak to jede :)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

tgfh - kamarát ja by som povedal že všetky reakcie na teba sú tu ešte hlboko v norme , zaregistruj sa na skoda.virt.cz tam napíš blbosť ako napíšeš tu a uvidíš za akého kkta budeš , tu sa ľudia správajú ešte veľmi slušne a to sa mi páči . a za ďalšie ak sa chceš k niečomu vypracovať tak sa pýtaj ale neraď blbosti aby ťa museli opravovať a bude to lepšie pre obidve strany , a za druhé ak budeš z každou výmenou žiarovky chodiť za mechanikom ktorý ťa na všetkom odrbáva ( neboj čítal som celú tvoju kartu auta a myslím si svoje ) a začni na aute robiť z pomocou sám a uvidíš že sa niečo naučíš , lebo pekné je že ti niekto niečo poradí a ty to dávaš ďalej a pritom si to v živote nerobil a nevidel . toto neber ako urážku len ako radu

a s tým znížením o 1mm tiež šíriš blbosti a Marty ti píše pravdu , znížiť hlavu o milimeter je prasáreň najvyššieho zrna hlavne na mpi , však ono možno ani nevieš že ti to detonuje , aký benzín tankuješ ? 95ku? lebo 95ka je tak akurát na kompresný pomer sérioveho motora mpi 136 a pri 98/100 oct motor ide subjektívne lepšie
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Ja teda relevantnost prispevku thgf neznam, ovsem s tim jeho testovacim kopcem souhlasim. Ten muj je u obce Hrabyne na silnici cislo 11. A od te doby, co mam upravene kanaly, radim trojku az v te nejprudsi zatacce nahore, drive jsem ji musel davat uz o zatacku drive. Plynovy pedal mam vzdy na podlaze. Taky mam testovaci rovinu, kde zkousim zrychleni a z opacne strany brzdny ucinek na hranici adheze. Jednotkou brzdne drahy je konstantni vzdalenost dvou urcenych patniku a tak mohu porovnavat i nekolik aut mezi sebou, aniz bych musel cokoliv merit, to stejne do Hrabynaku, proste poznas, jestli to nebo to auto jede lip nebo hur, nez referencni. Panove, nikoho nezatracujte, nejsme prece fasouni, abychom strileli za nazor, naopak je potreba vysvetlovat a osvetlovat jako treba Suri, z nehoz by mel veliky buditel pruskych Moravcu Cyprian Lelek opravdovou radost :)
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Mam uplne stejny postup, patniky, stromy a zabradli vedle cesty to jisti :D
Marty_pv - FK

tgfh: Já si nemůžu pomoct, ale když napíšeš že upravená hlava od M-E možná nebude poznat proti tvé "upravené" (= líznuté o 1mm) - jakou reakci potom čekáš? Stejně tak peripetie s funkcí pal. čerpadla - když chci něco přesně vědět, stáhnu si z fóra DUP mono-motronic a tam je to vysvětleno i s obrázky a řezy
Napsal jsem ti to několikrát a tys měl pořád svoji teorii

Když jsi něco nevěděl tak jsem se ti snažil poradit - ale šíření bludů a nesmyslů je něco úplně jinýho!
Protože nechci abys byl z fóra znechucený nebo zklamaný, od teď na tvoje příspěvky technického rázu nebudu nijak reagovat

Jednu věc ti ale poradím - pokud chceš diskutovat o něčem čím si nejseš úplně jistej - ptej se, neházej do plenéru zaručený údaje typu jpp (jedna paní povídala)
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

MartyPv pekne a pravdivo napísané ;)
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

No já nevim jak Vy pánové, ale já se do ME chystám na úpravu hlavy hned jak na to budu mít. Čip + vačici už mám a jak psal Dedla, dobře udělaná palice na 1.6 odplombuje motor. A co napíše Dedla, je pro mě svatý. :)
Doufám, že taky budu mít někdy ještě na svody. :D
A snížit palici o 1 mm bez je fakt drsný, to je dost.
Ale proti gustu žádnej dišputát.
Miluju Feldu 1,6.......je to vlk v rouše beránčím. o:)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Hele a to budes s takhle upravenym autem litat na serii pdovozku a se seriovyma brzdama? To nebude totiz uplne ideal :?
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Michelin1: Jestli je to na mě, tak já jsem ale nikde nepsal, že to mam v sérii. :)
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne sob 24. črc 2010 14:42:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: citace odstraněna, viz pravidlo č. 4
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Aha, to ja nevim. Si pamatuju akorat fotky z Katusic kde to tak vypadalo.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Michelin1:
Mě zase příjde, že každej kdo Feldy na pohled má trochu v oku to musí vidět. Vepředu jsou HP snížené sice jen o 2 cm, ale vzadu o 4 cm a to už teda rozhodně vidět je.
Ale to jen tak na okraj. :)
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Tak jsem slepej :D to museli byt max sportingy ale. Ono v tech nakolenech to snizeni nebylo poznat.
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

Michelin1:
No jasan.
Mam to auto na normál ježdění, dát tam ještě HP Racing tam se tam utluču.
Už takhle je to s těma gumama 55 dost tvrdolín.
Ale dá se to ještě snést. Holt něco za něco. :D
favo

Příspěvek od favo »

Mc Cali píše: A co napíše Dedla, je pro mě svatý. :)
Ámen, jen to leze do peněz když se člověk tím jeho desaterem řídí :lol:
Moje felda 1.4 MPi
Mc Cali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mc Cali »

favo:
To teda.
Ale zase mě to auto po splnění nějakýho toho bodíku z desatera víc baví.
Teda když na to mam chechtáky.
Ekonomika se do toho prostě motat nedá. :)
A navíc na Feldu to nestojí zdaleka tolik jako na jiný brka.

A pak mě taky ještě napadá......DEDLA NÁM TO DĚLÁ SCHVÁLNĚ. :D
favo

Příspěvek od favo »

Ano , moje řeč. Mstí se zato, že my si s feldou ještě můžem hrát, kdežto on se musí mr.at s tím, jak on říká VWmegasráčem. :D :D :D
Moje felda 1.4 MPi
Odpovědět